» »

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Temo vidijo: vsi
««
298 / 373
»»

matijadmin ::

AC_DC je izjavil:

Ignorirajte trola yupeta !

Ne, tebe in tebi podobne nestrpneže bomo. Ignorirali, pa prijavili, če bo zrelo.
Vrnite nam techno!

Pšenični ::

matijadmin je izjavil:

AC_DC je izjavil:

Ne, tebe in tebi podobne nestrpneže bomo. Ignorirali, pa prijavili, če bo zrelo.

https://pbs.twimg.com/media/CYwyn99WAAA...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: matijadmin ()

Slovenistan ::

matijadmin je izjavil:

AC_DC je izjavil:

Zelo nestrpno od tebe
Vsaka moja žalost tebi da sijaj, v meni smeh a ti oči rosiš zakaj
Vse prekleto bi na mene zlil in žal, naše sanje in življenje bi prodal

Zgodovina sprememb…

Gaius ::

Naši tako zvani progresivci si mislijo, da držijo boga za jajca. Realnost je seveda daleč od tega.
3/4 Slovencev se ( bo ) požvižga/lo na konvencije in ostale pridobitve civiliziranega sveta ( ki so namenjene civiliziranim ljudem).
Kolikor hočete dolgo lahko vlečete ven vse vrste pravic, ki jih imajo migrantje po tej in oni konvenciji.. ne bo pomagalo, ker narod se bo dvignil. In v Sloveniji nimajo oblasti konvencije ampak ljudstvo.

aerie ::

Gaius je izjavil:

Naši tako zvani progresivci si mislijo, da držijo boga za jajca. Realnost je seveda daleč od tega.
3/4 Slovencev se ( bo ) požvižga/lo na konvencije in ostale pridobitve civiliziranega sveta ( ki so namenjene civiliziranim ljudem).
Kolikor hočete dolgo lahko vlečete ven vse vrste pravic, ki jih imajo migrantje po tej in oni konvenciji.. ne bo pomagalo, ker narod se bo dvignil. In v Sloveniji nimajo oblasti konvencije ampak ljudstvo.

Torej po tvojem mnenju je 75% prebivalcev Slovenije neciviliziranih. In se vam bo počasi dvignil. Kaj boste pa počeli?

razerznak2 ::

Vesoljec nacist

The Player ::

Za ekonomske migrante priviljegij, za nas pa novi ukrepi:

Delodajalec lahko preverja vašo zasebno pošto ali ne

Potencialno, bi lahko po tej logiki imel delodajalec 100% pravico, da tudi na naš domači telefon in PC namesti prog. opremo s katerim bi nam lahko prisluškoval izven službenih dolžnosti.

Nekaterim so pa na CSdju zavrnil prošnjo za plačilo zdravstvenega zavarovanja, ker so imeli preveč našparanega denarja (ki so si ga prigaral). ;((

Kje so naše pravice?

Markus386 je izjavil:

jype je izjavil:

Saj smo sprejeli muslimanske begunce iz bosne za časa vojne, pa ni bilo porasta kriminala.

Zakaj pa potem južnjakov po tihoma nihče ne mara?

SLOVENIJA SPREGLEJ! Protestni shod proti neučinkoviti migrantski politiki Vlade RS
https://www.facebook.com/events/9313406...

Zgodovina sprememb…

The Player je izjavil:

Ne sodi vseh po sebi.

Ker povzročajo več kriminalnih dejanj kakor nativna populacija. Tako kakor nobeden ne mara mehičanov.

Zgodovina sprememb…

aerie je izjavil:

The Player je izjavil:

Ne sodi vseh po sebi.

hočeš it na osebno raven ha? Sj to je najlaži.

Ko ti pa nekdo jebe mater je pa vse v redu?

zunno ::

Uradna izjava MO Kranj o nameščanju beguncev:

Informacije glede nameščanja migrantov na območju Kranja in v bližnji okolici, ki se danes, 15. januarja 2016, pojavljajo na socialnih omrežjih, niso prave. Ministrstvo za notranje zadeve z ostalimi ministrstvi preučuje več možnosti za vzpostavitev namestitvenih centrov za migrante. Pripravljajo se različne podlage, ki bodo osnova za sprejem ustreznih odločitev. Pred tem pa vedno poteka posvetovanje s predstavniki oziroma vodstvi lokalnih skupnosti. Nobena odločitev še ni sprejeta.

Vir: https://www.facebook.com/MOKranj/posts/...

The Player je izjavil:

aerie je izjavil:

The Player je izjavil:

Ne sodi vseh po sebi.

Oprosti. Nisem vedela, da pišeš v imenu širše skupnosti. Lahko pa navedete kaj konkretno boste storili. Zaenkrat vidim, da samo lepite slikce in besedila z namenom širjenja sovraštva.

aerie je izjavil:

Gaius je izjavil:

Torej po tvojem mnenju je 75% prebivalcev Slovenije neciviliziranih. In se vam bo počasi dvignil. Kaj boste pa počeli?

Kar nam je dano po ustavi, izvajali bomo oblast.

Gaius je izjavil:

aerie je izjavil:

Gaius je izjavil:

Mi je odleglo. Boste torej sestankovali. Upam, da se ne boste sprli med sabo.

aerie je izjavil:

The Player je izjavil:

aerie je izjavil:

The Player je izjavil:

Ne sodi vseh po sebi.

Oprosti. Nisem vedela, da pišeš v imenu širše skupnosti. Lahko pa navedete kaj konkretno boste storili. Zaenkrat vidim, da samo lepite slikce in besedila z namenom širjenja sovraštva.

Se tudi jaz opravičujem za svoj izpad

medtem časom bomo poskusili najti alternativo,...

AnitaTrump ::

Matako ::

Težava je tudi dobri stari PR - ljudje nagonsko začnejo dvigovati obrvi, ko slišijo na hitro sestavljene konfekcijske izjave s pol riti.

Primer

Nemčija, ki je še pred nekaj meseci veljala za begunsko "obljubljeno deželo", pospešeno zaostruje svojo azilno politiko, pri tem pa begunce in migrante, ki ne izpolnjujejo birokratskih standardov, že vrača v Avstrijo.
http://www.delo.si/svet/evropa/evropska...

Se pravi kaj je bila Nemčija? Raj za begunce ali tudi raj za migrante, ki ne izpolnjujejo birokratskih standardov? Zdi se, kot da nekdo hodi okrog besede "nezakonit priseljenec" kot mačka okrog vrele kaše. Na splošno je "birokratski standard" sinonim za "glup zakon". Ampak še vedno zakon. Saj poznajo dril iz domačih krajev, nič novega zanje.

Po domače: veliko teh gostov bi se enostavno moralo postaviti v vrsto za vizo. Saj poizkusijo naj, da bodo imeli saj zgodbo.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Zakaj nebi bila nemčija raj za evropejce. Zakaj mora biti za begunce ?

Zgodovina sprememb…

Gaius je izjavil:

Tepci se bodo požvižgali, ja. Kot so se že mnogokrat. In potem plačali ...

http://www.reporter.si/slovenija/grims-...

Gaius je izjavil:

aerie je izjavil:

Gaius je izjavil:

Pa ni. Kršenje človekovih pravic ni nikomur dano, sploh pa ne z navidezno demokracijo kot nekateri fantazirate.

The Player je izjavil:

Za ekonomske migrante priviljegij, za nas pa novi ukrepi:

Delodajalec lahko preverja vašo zasebno pošto ali ne

Potencialno, bi lahko po tej logiki imel delodajalec 100% pravico, da tudi na naš domači telefon in PC namesti prog. opremo s katerim bi nam lahko prisluškoval izven službenih dolžnosti.

Nekaterim so pa na CSdju zavrnil prošnjo za plačilo zdravstvenega zavarovanja, ker so imeli preveč našparanega denarja (ki so si ga prigaral). ;((

Kje so naše pravice?

Markus386 je izjavil:

jype je izjavil:

Saj smo sprejeli muslimanske begunce iz bosne za časa vojne, pa ni bilo porasta kriminala.

SLOVENIJA SPREGLEJ! Protestni shod proti neučinkoviti migrantski politiki Vlade RS
https://www.facebook.com/events/9313406...

Edino pravilno, jaz ne želim biti "solidaren" s tistimi, ki imajo denar. Saj bodo beguncem tudi odvzeli premoženje. Če imaš (mimogrede, vsi garamo), si plačaj. Če nimaš, ti bomo pomagali.
Vrnite nam techno!

Zgodovina sprememb…

Pa ni. Kršenje človekovih pravic ni nikomur dano, sploh pa ne z navidezno demokracijo kot nekateri fantazirate.

Torej ne krši nam človekovih pravic do varnega okolja !!!!

Slovenistan je izjavil:

Kdo?
Vrnite nam techno!

Slovenistan je izjavil:

Varno okolje je relativen pojem. Več ali manj je v domeni napredka civilizacije. Nek tvoj somišljenik je prepričan, da je naše ljudstvo necivilizirano. Torej je "varno okolje" pod vprašajem zaradi neciviliziranosti ljudstva kot takega. Človekove pravice gor ali dol. Ljudstvo bi torej moralo storiti korak naprej in ne nazaj.

matijadmin je izjavil:

Slovenistan je izjavil:

Kdo?

Ti

aerie je izjavil:

Slovenistan je izjavil:

Varno okolje je relativen pojem. Več ali manj je v domeni napredka civilizacije. Nek tvoj somišljenik je prepričan, da je naše ljudstvo necivilizirano. Torej je "varno okolje" pod vprašajem zaradi neciviliziranosti ljudstva kot takega. Človekove pravice gor ali dol. Ljudstvo bi torej moralo storiti korak naprej in ne nazaj.

Ne ni relativen pojem.

Relativno je samo pri relativistih.

Naše ljudstvo je popolnoma civilizirano, do sedaj niso počili še nobenega migranta, zato ne bluzi.

Najraje pa bi nam odvzeli vse pravice, ker smo tako "necivilizirani", da odrekamo tujcem pravice ki jih sploh nimajo.

Zgodovina sprememb…

Slovenistan je izjavil:

Ne ni relativen pojem.

Relativno je samo pri relativistih.

Naše ljudstvo je popolnoma civilizirano, do sedaj niso počili še nobenega migranta, zato ne bluzi.

Najraje pa bi nam odvzeli vse pravice, ker smo tako "necivilizirani", da odrekamo tujcem pravice ki jih sploh nimajo.

V redu. Torej si samo neveden in zadeve potemtakem nepravilno pojmuješ.

Kakorkoli obračamo - trenutno je Evropa za te goste čisto prenevarna. Oni se sploh ne zavedajo, ker jih ni nihče opozoril na naciste - in potem kar hodijo. Hej, glede na vse ekscese lahko enga ničhudega slutečega puščavskega junca gangbangajo nazi geji - kako naj on to ve, da kaj takega sploh obstaja? Ga je kdo opozoril, naj se raje obrne?

Da, mogoče bomo nekoč fojbirali vse naciste ampak trenutno imamo tako in prav je, da se ljudi opozori na to - da ne bodo za brezveze hodili sem. V nevarnost.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

V redu. Torej si samo neveden in zadeve potemtakem nepravilno pojmuješ.

Daj vsaj kak argument ven.
Sem veden več kakor ti. MNOGO VEČ

Zgodovina sprememb…

Martin Krpan ::

Massacra je izjavil:

Golaz je izjavil:

... vabili tujce, da nam zafurajo državo.

Avstrija rabi 200.000 ljudi kot delovno silo v kovinski,,lesni, gozdarski, prehrambeni... v komunali itd.

To, da mi ne rabimo dodatne delovne sile (ker smo itak industrijsko v velikem zosu) ne spremeni dejstva, da Nemčija rabi 1.000.000 tuje delovne sile.

Poljaki, Čehi, Slovaki... ne prihajajo več!

Slovenija je prehodna država. IN NE ZGANJAJTE PANIKE KSENOFOBNI FARŠKI ČRNUHI!

Ča švabi in jodlarji rabijo arabce naj gredo ponje v sirijo/turčijo.
Čeprav dvomim , ko sem bil lani gori me ni nihče vlekel z rokav in mi ponujal službe , vile z bazenom , BMW M5 in 3 Šifrerjeve Klavdije !

Če švabi in jodlarji rabijo arabce nimamo mi nobenih obveznosti , da jim jih sponzoriramo.

In ti NACISTIČNI FRANČEK DOMOBRANČEK nimaš nobene pravice to zahtvati od nas ! Izdajalskim izmečkom vam je bilo l. 41 in vam je še danes mnogo več do lizanja švabskih riti kot do lastnega naroda !8-O

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!

(Ivan Cankar)

Smrt fašizmu , svoboda narodu!

Massacra je izjavil:

Si bil kdaj v Bruslju? Si videl predele mesta, kjer živijo Maročani? Par 100m od blišča "totalna" beda! Kaj takega ne vidiš v SLO v urbanih sredinah!

Se ti zdi čudno, da se to pojavlja med mladimi druge ali tretje generacije priseljencev?

Kaj kurac potem rinejo gor , če je taka beda?
Ali pa so to bedo sami ustvarili , kot v svoji domovini !

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Pšenični> Ovakvu košulju treba stavit i Yipetu. Što prije, da ne piše gluposti ovde.

Political abuse of psychiatry @ Wikipedia

Čist nacistom podobno.

To tudi komunisti delamo !:D
Če nisi naš , si nor , če si nor sodiš v NLP!:D

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

CoolBits> Izobraževat takoj? To je kot da bi se pogovarjal s hudim vernikom o neobstoju boga... ne prideš nikamor.
CoolBits> Z drugimi besedami, nemoreš napolniti že polnega kozarca. Žal.

Če smo kristjane opral, bomo pa še muslimane.

AnitaTrump> [slikca]

In ti ljudje naj bi bili progresivci? Zanimiva, a napačna ideja.

Nič jih niste vi oprali , oprali smo jih komunisti !
Bolj kot Persil !:D

Pa ste se zopet pojavili nazadnjaški sodelavci okupatorja Francki Domobrančki iz argentine , CIA agenti in na ukaz svojih zahodnih gospodarjev zajebali celo situacijo !

In zakaj ! Zato , da vam dopuščajo , da jim ližete rit in tako še prihranijo pri WC papirju !8-O
Ogabno !

nurmaln je izjavil:

jype je izjavil:

Markus386> Zakaj potem te zdaj sprejemamo
Ker bi, če bi ljudi zavračali kar na meji, brez zakonitega postopka, veliko lažje ponesreči zavrnili mnoge, ki so upravičeni do statusa begunca.

Kaj pa za tiste ki pridejo brez kakršnihkoli dokumentov?
Če maš eno družino jih lahko posedeš s prevajalcem ki si vzame kakšno uro ali dve časa, da se pogovori do potankosti kdo in od kje so in zakaj nimajo dokumentov.

Če pa jih imaš nekaj sto ali nekaj tisoč dnevno pa resno preverjanje v praksi odpade, če nič drugega že zato ker nimaš kapacitet za desettisoče ljudi nastaniti dokler se ne ugotovi prava identiteta.
Posledično prideš v situacijo, da veš da za večino v resnici ne boš dobil zadovoljujočih odgovorov, če pridejo na mejo brez dokumentov. Jih vseeno spuščaš not? Do kdaj? Koliko? 1000? 10000? 100000?

Za begunce si je , kot za prijatelje treba čas vzeti , ne pa jih tako neosebno , da ne rečem industrijsko procesirati !
Kot Hićo jude l. 43!8-O

Zgodovina sprememb…

Res ne razumem..

če pride gost v tvojo hišo samovoljno in ne upošteva tvojih pravil in razgraja, ga nabiješ po hitrem postopku ven. Nevem zakaj ne zmorete tega ekstrahirati na državno raven.

Spajky ::

Kakšno bo šele razpoloženje ljudi, ko bo globalna ekonomija implodirala (borze že), naša ne bo nič prišparana ... zasuk v desni totalitarizem je garantiran (in Orban je eden prvoborcev!) ... našemu "m.palčku" se glas na intervjujih že trese ... ker podgane že bežijo s potapljajoče se barke ;(. Spet bo običajen folk nastradal, kot ponavadi ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

AnitaTrump je izjavil:

jype je izjavil:

Kriza z migranti se je začela, ko je ljudem v Turčiji in Jordanu postalo jasno, da že pet let živijo v šotorih, njihovi otroci pa ne morejo obiskovati šol.

The conflict in Syria began as an offshoot of the 2011 Arab Spring uprisings.

Cvet intelekta ne zna šteti do 4.

Šola NI zgradba ! Šola so LJUDJE ! Šola je kamot tudi v šotoru.

Tastari sami profesorji , znanstveniki in astronavti pa ne morejo v BEGUNSKIH taboriščih (kjer jim nihče ne brani) v šotorih izobraziti svojih lastnih potomcev ?8-O

Med WW2 je v vsakem naci ZAPORU v SLO kjer so bile zaprte slovenske domoljubke skupaj z otroci delovala ILEGALNA šola. Čeprav je bilo med njimi zelo malo profesoric , znanstvenic in celo nič astronavtk!:P In učile so tudi tuje otroke , kljub drastičnim kaznim , če bi jih nacisti odkrili !

Karaya 52 ::

Massacra je izjavil:

Ki izvirajo iz "getoiziranega" okolja. Občutek manjvrednosti, ki ga ne moreš premagati. Brezizhodnost. Neperspektivnost. Samo sadje ali kebab lahko prodajaš par 100m od hiše. Ljudem v kravatah, ki imajo 5000+ plače in vse možne privilegije in dodatke!

To mora bit hud udarec za njihovo narcisoidno persono. A islam ima rešitev. BOOM!

Občutek manjvrednosti, ki ga ne moreš premagati.

Kakor sem razumel njihovo kulturo, se oni pravzaprav počutijo in delujejo kakor da so večvredni

Zgodovina sprememb…

Heavy ::

Massacra je izjavil:

Brezizhodnost. Neperspektivnost. Samo sadje ali kebab lahko prodajaš par 100m od hiše.

Še dobro da naše šivilje, gradbeni delavci, študentje fdv-ja... niso člani islamske skupnosti. To bi šele pokalo :))

Drugače pa lahko povem zgodbo šiptarja, ki je še pred razpadom države prišel gor z svojo družino. Se naselil v staro hišo, pred bolnišnico odprl štant s sadjem in zelenjavo... 30 let kasneje ima verigo pekarn z 30 zaposlenimi. Vse je mogoče, če se za nekaj potrudiš.

Slovenistan je izjavil:

Občutek manjvrednosti, ki ga ne moreš premagati.

Kakor sem razumel njihovo kulturo, se oni pravzaprav počutijo in delujejo kakor da so večvredni

To je osnoven simptom kompleksa manjvrednosti. Oziroma neprilagojena odziva nanj.

Prilagojen bi bil narediti kaj v smeri, da ne bi bile praktično vse t.i. muslimanske države disfunkcionalne džamafukije. Samo madona, to bi bil pa napor.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Postavi belce za vodilne osebe, problem rešen

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

matijadmin je izjavil:

....

Na takle post, ki argumentirano vse pojasni... Pa res ne vidim smisla, da še kaj dodajam. Bova kar zaključila tole debato, ker sva v različnih sferah vidim.
OM, F, G!

Slovenistan je izjavil:

Postavi belce za vodilne osebe, problem rešen

Saj pravim v Egiptu imaš razširjeno njihovo verzijo "jugonostalgije" objokovanje zlatih-lepih časov britanske kolonialne oblasti. Nekaj tega je še v Iraku. Jebemti, še Indijci nostalgirajo za preprostejšemi časi, ko je bil red, in so vsi imeli delo.

Saj prej so se pa med sabo klofali. Kaj je bolje?

Samo je pa nekaj res: kje boš danes našel anglo lika, ki je pripravljen pustiti vse za sabo, iti v deželo kjer je vroče, prašno in polno bizarnih lokalcev in tam preživeti praktično preostanek življenja? Ali saj do penzije.

Zahodna civilizacija temelji na preseganju sebe in naporu. Temelji kot: tako smo prišli gor. Ne po nekem naključju in sreči. Mislite, da je od preganjanja merjasca v stepi do sonde v jebenem globokem vesolju neka pot spleta srečnih okoliščin? Pomislite še enkrat.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

perci ::

A se je Pšenični pod novim userjem registriral? Neke paralele opazim z nekom.

Cervantes ::

Saj pšenica še vedno trola s svojim nickom?

oo7 ::

BRAVO 8-)

http://www.siol.net/novice/slovenija/20...

Zdaj bodo liberalci in razni aktivisti rekli, da gre za rasiste:))

oo7 je izjavil:

BRAVO 8-)

Nek slovenceljn pravi:
Lokalna skupnost je dejansko 100% ali pa še več proti temu nastanitvenemu centru.

Le kako jih lahko kdo resno jemlje?

SambaShare ::

aerie je izjavil:

oo7 je izjavil:

BRAVO 8-)

Nek slovenceljn pravi:
Lokalna skupnost je dejansko 100% ali pa še več proti temu nastanitvenemu centru.

Le kako jih lahko kdo resno jemlje?

Kratkotrajna nastanitev v Slovenijo pravzaprav ni slaba ideja. Toliko da tudi najbolj zagreti "progresivci" (kako sovražim to levičarsko navado da si sami lepijo neke povsem neprimerne besede) na lastni koži spoznajo čare teh ljudi. Dolgo pa tu tako ne bojo ostali.

p.s. Saj če ti generaliziraš s "Slovencelji", lahko tudi jaz ane.

Zgodovina sprememb…

Kar naj pri jypetu prespijo. Si bodo privoščili in njega, in njegove žene, in njegove otroke. Sam je rekel da raje vidi da je njegova hčerka posiljena kakor 80 drugih.

Pa začnimo pri njem

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: pirat ()

hamez66 ::

aerie je izjavil:

Gaius je izjavil:

Ne ne, hotel ti je samo povedati, da Slovenci večinoma nismo podrobno seznanjeni z vsemi konvencijami, ki jih je Slovenija podpisala, in tudi ne razumejo koncepta človekovih pravic na tak način, kot to razumejo npr. pravniki ali bolj inteligentni ljudje. V normalnem življenju ni potrebe po poznavanju vseh zakonov, konvencij, predpisov, členov, aneksov, pogodb in tako naprej, kar pa nas zato še ne dela necivilizirane. Večina ljudi je zaposlenih z drugimi rečmi, kot branje zakonov po netu.

SambaShare je izjavil:

p.s. Saj če ti generaliziraš s "Slovencelji", lahko tudi jaz ane.

Seveda. Le slovencelj se piše z malo začetnico.

hamez66 je izjavil:

Ne ne, hotel ti je samo povedati, da Slovenci večinoma nismo podrobno seznanjeni z vsemi konvencijami, ki jih je Slovenija podpisala, in tudi ne razumejo koncepta človekovih pravic na tak način, kot to razumejo npr. pravniki ali bolj inteligentni ljudje. V normalnem življenju ni potrebe po poznavanju vseh zakonov, konvencij, predpisov, členov, aneksov, pogodb in tako naprej, kar pa nas zato še ne dela necivilizirane. Večina ljudi je zaposlenih z drugimi rečmi, kot branje zakonov po netu.

Tudi OK. Kaj boste torej storili, razen igranja na bendžo?

SambaShare ::

aerie je izjavil:

Tudi OK. Kaj boste torej storili, razen igranja na bendžo?

Po najboljših močen bomo skrbeli da se ne samopoškodujete. Bolj naporno kot vaše metode, ampak saj si lahko privoščimo.

oo7 ::

Migrant spolno nadlegoval potnico in ji zlomil ličnico
Nemška policija je končno aretirala migranta, ki je pred dnevi na železniški postaji v Schwetzingenu tako močno udaril 33-letno žensko, da ji je zlomil ličnico. Greh ženske je bil, da se je uprla njegovemu nagnusnemu spolnemu nadlegovanju, poroča portal časnika Rhein Nectar Zeiztung.

http://www.reporter.si/svet/migrant-spo...

chinko ::

To so Švedi? Ali je nacistična propaganda pognala svoje kolesje tudi v Nemčiji?
««
298 / 373
»»