Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
Temo vidijo: vsi
hamez66 ::
btctrader> "Prostovoljno".
Če ni prostovoljno, potem nima pravne veljave. Saj to veš, ane?
Seveda, kar pa še ne pomeni, da je to popolna rešitev. Posebej, ker je prostovoljna odločitev lahko privzgojena ali prisiljena odločitev. Eno od tega skoraj zagotovo je. Ni pa prav, da se ljudi uči, da je obstajal nek Mohamed, ki je posiljeval in pobijal otroke, vzor za človeštvo. Ampak očitno se to da.
jype ::
btctrader> Seveda, kar pa še ne pomeni, da je to popolna rešitev.
Kdo pa pravi, da je popolna?
btctrader> Posebej, ker je prostovoljna odločitev lahko privzgojena ali prisiljena odločitev.
To velja za _vse_ vere.
btctrader> Ni pa prav, da se ljudi uči, da je obstajal nek Mohamed, ki je posiljeval in pobijal otroke, vzor za človeštvo. Ampak očitno se to da.
Tudi ni prav, da se ljudi uči, da je obstajal nek Abraham ki je po božjem navodilu zaklal nekega Izaka, svojega sina, kot vzor dobrega vernika, pa se očitno to da (in se dogaja širom Evrope!).
Moj (levičarsko liberalni) pogled na to je da bi bil poseg s strani države v avtonomijo staršev, ki bi preprečil tako budaljenje, nesorazmeren. Če so starši usekani, mora država otroka zaščitit do neke mere (za kar pri nas poskrbi s šolskim sistemom, ki je pretežno sekularen), ne more ga pa vzgajat namesto staršev samo zato, ker so starši verni.
btctrader> Posebej, ker je prostovoljna odločitev lahko privzgojena ali prisiljena odločitev.
To velja za _vse_ vere.
btctrader> Ni pa prav, da se ljudi uči, da je obstajal nek Mohamed, ki je posiljeval in pobijal otroke, vzor za človeštvo. Ampak očitno se to da.
Tudi ni prav, da se ljudi uči, da je obstajal nek Abraham ki je po božjem navodilu zaklal nekega Izaka, svojega sina, kot vzor dobrega vernika, pa se očitno to da (in se dogaja širom Evrope!).
Moj (levičarsko liberalni) pogled na to je da bi bil poseg s strani države v avtonomijo staršev, ki bi preprečil tako budaljenje, nesorazmeren. Če so starši usekani, mora država otroka zaščitit do neke mere (za kar pri nas poskrbi s šolskim sistemom, ki je pretežno sekularen), ne more ga pa vzgajat namesto staršev samo zato, ker so starši verni.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: AC_DC ()
btctrader> Seveda, kar pa še ne pomeni, da je to popolna rešitev.
To velja za _vse_ vere.
Kristjanom ni vzornik Abraham. Zakaj pišeš stvari, ki nimajo nobene veze? Kristjanom je vzornik Jezus Kristus. Ki je bil precej drugačen od Abrahama in tudi precej drugačen od Mohameda. Zato je ta primerjava spet ena izmed tvojih brezveznih primerjav, ki ne povejo ničesar. Samo tebi se zdi, da si kaj sporočil, v resnici nisi pa ničesar.
btctrader> Kristjanom ni vzornik Abraham.
Res? Moram citirat knjigo?
btctrader> Kristjanom je vzornik Jezus Kristus.
Jezus Kristus je _bog_. Tako kot Alah, ne tako kot Mohamed.
btctrader> Zato je ta primerjava spet ena izmed tvojih brezveznih primerjav, ki ne povejo ničesar. Samo tebi se zdi, da si kaj sporočil, v resnici nisi pa ničesar.
Žal mi je, a očitno si veliko preslabo preštudiral versko literaturo.
btctrader> Kristjanom je vzornik Jezus Kristus.
Jezus Kristus je _bog_. Tako kot Alah, ne tako kot Mohamed.
btctrader> Zato je ta primerjava spet ena izmed tvojih brezveznih primerjav, ki ne povejo ničesar. Samo tebi se zdi, da si kaj sporočil, v resnici nisi pa ničesar.
Žal mi je, a očitno si veliko preslabo preštudiral versko literaturo.
Zgodovina sprememb…
btctrader> Kristjanom ni vzornik Abraham.
Ja, ti kar citiraj.
S tem, ko sem rekel, da jim ni vzornik Abraham in da jim je Jezus, nisem mislil tega, da Abraham absolutno ni vzornik (jasno, da je, ker je v vseh Abrahamskih verah), ampak neprimerljivo manj, kot je Jezus. Mohamed je pa absolutni vzornik. Če ne veš, kaj storiti, naredi, kot je storil Mohamed. Mohamed je pa pobijal in klal in posiljeval. Jezus je pa učil, da nastavi še drugo lice.
Mi je jasno, da so verske knjige totalno kontradiktorne. Zato tvoje citiranje ne bo prineslo nobene vrednosti. Ljudi pač ne ocenjujem po tem, v kaj verujejo, temveč v to, kaj počnejo. In kristjani hodijo v službe in se ne sekirajo preveč zaradi boga, muslimani le nekaj tisoč kilometrov preč se pa že 15 let neprestano tolčejo. Pa tudi zgodovinsko gledano so se vedno tolkli. Kaj piše v eni ali drugi knjigi, pa ni posebej važno. Rezultati so važni.
V Bosni so se tolkli, v Beslanu so pobili 340 otrok, na Kosovem se tolčejo, na bližnjem vzhodu se tolčejo, v Afganistanu, Pakistanu, ... Samo v Indoneziji se ne, ker so otoška država. Pa v Bangladešu. Drugje pa samo poka - v imenu Alaha in ne zaradi vojaških posegov, vojne proti drogam ali ne vem česa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()
btctrader> S tem, ko sem rekel, da jim ni vzornik Abraham in da jim je Jezus, nisem mislil tega, da Abraham absolutno ni vzornik (jasno, da je, ker je v vseh Abrahamskih verah), ampak neprimerljivo manj, kot je Jezus. Mohamed je pa absolutni vzornik. Če ne veš, kaj storiti, naredi, kot je storil Mohamed. Mohamed je pa pobijal in klal in posiljeval. Jezus je pa učil, da nastavi še drugo lice.
Ja, to drži. Škoda je le, da kristjani tega ne upoštevajo.
btctrader> V Bosni so se tolkli, v Beslanu so pobili 340 otrok, na Kosovem se tolčejo, na bližnjem vzhodu se tolčejo, v Afganistanu, Pakistanu, ... Samo v Indoneziji se ne, ker so otoška država. Pa v Bangladešu. Drugje pa samo poka - v imenu Alaha in ne zaradi vojaških posegov, vojne proti drogam ali ne vem česa.
Tudi v Indoneziji se. Ampak tudi budisti že stoletja koljejo muslimane, tudi kristjani se že stoletja koljejo (predvsem med sabo) in tudi v zadnjem času so kristjani uspešnejši pri pobijanju ljudi po Evropi, v Ameriki (obeh Amerikah) in v Avstraliji. V Aziji in Afriki trenutno vodijo muslimani, drugi so pa še vedno budisti (tretji pa hindujci).
btctrader> Zato tvoje citiranje ne bo prineslo nobene vrednosti.
Ampak ljudje v tej temi islam kritizirajo tako, da citirajo njihovo sveto knjigo, hkrati pa trdijo, da muslimani vse v knjigi napisano vzamejo dobesedno. To več kot očitno ne drži.
Ja, to drži. Škoda je le, da kristjani tega ne upoštevajo.
btctrader> V Bosni so se tolkli, v Beslanu so pobili 340 otrok, na Kosovem se tolčejo, na bližnjem vzhodu se tolčejo, v Afganistanu, Pakistanu, ... Samo v Indoneziji se ne, ker so otoška država. Pa v Bangladešu. Drugje pa samo poka - v imenu Alaha in ne zaradi vojaških posegov, vojne proti drogam ali ne vem česa.
Tudi v Indoneziji se. Ampak tudi budisti že stoletja koljejo muslimane, tudi kristjani se že stoletja koljejo (predvsem med sabo) in tudi v zadnjem času so kristjani uspešnejši pri pobijanju ljudi po Evropi, v Ameriki (obeh Amerikah) in v Avstraliji. V Aziji in Afriki trenutno vodijo muslimani, drugi so pa še vedno budisti (tretji pa hindujci).
Ampak ljudje v tej temi islam kritizirajo tako, da citirajo njihovo sveto knjigo, hkrati pa trdijo, da muslimani vse v knjigi napisano vzamejo dobesedno. To več kot očitno ne drži.
Zgodovina sprememb…
btctrader>
Kar zopet nima nobene veze z mano. Rezultati verovanja v Koran so znani in dobro vidni. Ne gledamo na posameznike, koliko verjame posameznik, ampak skupinsko, ter rezultate, ki iz tega nastanejo. No in rezultati so znani in jih tudi dobro poznaš. Pogosti samomorilski napadi v imenu boga se dogajajo izključno pri muslimanih, to pa zato, ker tako zapoveduje njihova verska knjiga.
Tega Kristjani ne počnejo. Morda so včasih počeli še večja grozodejstva, ampak z današnjo Evropo to nima nobene veze. Jaz živim od 1980 dalje in z zgodovino nimam nič. Kultura okoli Svetega pisma se je toliko dvignila, da kristjani v Evropi brez težav koeksistirajo s homoseksualci, upošteva se pa tudi enakopravnost žensk.
btctrader> Ne gledamo na posameznike, koliko verjame posameznik, ampak skupinsko
Če gledamo skupinsko, potem moramo pa izgnat kristjane iz Evrope, ker njihova kultura ni kompatibilna z Evropsko. Ne verjamejo v enake pravice vseh, diskriminirajo zoper ženske in LGBT ljudi, imajo svoj pravni sistem, ki ga tudi uporabljajo, skratka... Ne.
btctrader> Pogosti samomorilski napadi v imenu boga se dogajajo izključno pri muslimanih, to pa zato, ker tako zapoveduje njihova verska knjiga.
Vsekakor verska knjiga igra vlogo, ampak _enako_ zapoved imajo tudi kristjani - pa tega ne počnejo, razen v primerih, ko to dejansko storijo. Ti niso tako redki, so pa redkejši.
btctrader> ampak z današnjo Evropo to nima nobene veze.
Seveda ima! Današnji Evropi je krščanstvo šenkalo par usekancev, ki so šli pobijat ljudi v imenu vere. V 21. stoletju! Ampak ker jaz ne mislim, da bi morali izgnati kristjane, tudi ne mislim, da je krščanstvo edini razlog, da je Breivik pobil skoraj 70 otrok - jaz mislim, da je on _bolj_ usekan kot povprečen kristjan. Ti me pa poskušaš prepričat, da to ni res. Da so največji skrajneži vsi verniki, samo da jih več kot 99% še ni imelo priložnosti, da bi pokazali svoj pravi obraz.
btctrader> Kultura okoli Svetega pisma se je toliko dvignila, da kristjani v Evropi brez težav koeksistirajo s homoseksualci, upošteva se pa tudi enakopravnost žensk.
Kultura se ni dvignila _zaradi_ Svetega pisma, ampak _kljub_ njemu. Tudi muslimanom se je: http://www.thejournal.ie/islamic-centre...
Če gledamo skupinsko, potem moramo pa izgnat kristjane iz Evrope, ker njihova kultura ni kompatibilna z Evropsko. Ne verjamejo v enake pravice vseh, diskriminirajo zoper ženske in LGBT ljudi, imajo svoj pravni sistem, ki ga tudi uporabljajo, skratka... Ne.
btctrader> Pogosti samomorilski napadi v imenu boga se dogajajo izključno pri muslimanih, to pa zato, ker tako zapoveduje njihova verska knjiga.
Vsekakor verska knjiga igra vlogo, ampak _enako_ zapoved imajo tudi kristjani - pa tega ne počnejo, razen v primerih, ko to dejansko storijo. Ti niso tako redki, so pa redkejši.
Seveda ima! Današnji Evropi je krščanstvo šenkalo par usekancev, ki so šli pobijat ljudi v imenu vere. V 21. stoletju! Ampak ker jaz ne mislim, da bi morali izgnati kristjane, tudi ne mislim, da je krščanstvo edini razlog, da je Breivik pobil skoraj 70 otrok - jaz mislim, da je on _bolj_ usekan kot povprečen kristjan. Ti me pa poskušaš prepričat, da to ni res. Da so največji skrajneži vsi verniki, samo da jih več kot 99% še ni imelo priložnosti, da bi pokazali svoj pravi obraz.
btctrader> Kultura okoli Svetega pisma se je toliko dvignila, da kristjani v Evropi brez težav koeksistirajo s homoseksualci, upošteva se pa tudi enakopravnost žensk.
Kultura se ni dvignila _zaradi_ Svetega pisma, ampak _kljub_ njemu. Tudi muslimanom se je: http://www.thejournal.ie/islamic-centre...
Zgodovina sprememb…
btctrader> Ne gledamo na posameznike, koliko verjame posameznik, ampak skupinsko
Spet krneki. Vse, kar počneš je, da obračaš moje besede na debilen način izven konteksta v stvareh, s katerimi dejansko nimajo veze. Nihče dobesedno ne verjame nobeni sveti knjigi, ker je kaj takega nemogoče, ker so logično kontradiktorne. Lahko pa vidimo, kaj prinesejo rezultati verovanja v knjigo, kjer vsi individumi sicer različno razmišljajo. Rezultati so bili našteti.
Aha, potem pa sledi še za lase privlečen argument, čeprav je v krščanstvo integralni del evropske kulture.
btctrader>
Kul ane. Par usekancev. Statistično pričakovano, da se bo med toliko miljoni ljudi našlo "par" usekancev. Tako, kot je statistično pričakovati en samomorilski napad na teden v Iraku, zato, ker tako tam ljudje "živijo".
Ostalo, kar pišeš, ti sam sebe prepričuješ, da te jaz želim prepričati. Jaz ti želim samo dopovedat, da je cena, ki jo bomo plačali za multi kulti, previsoka, in da se nam ne izplača. Ostalo pa ti sam sebe prepričuješ, zato, da imaš sploh kaj za odgovoriti, ker drugače bi bil brez argumentov.
Zgodovina sprememb…
btctrader> Aha, potem pa sledi še za lase privlečen argument, čeprav je v krščanstvo integralni del evropske kulture.
Razloži mi, kaj je sploh tvoj argument? Kaj bi po tvoje morali storiti v zvezi s problematiko islamskega ekstremizma?
btctrader> Kul ane. Par usekancev. Statistično pričakovano, da se bo med toliko miljoni ljudi našlo "par" usekancev. Tako, kot je statistično pričakovati en samomorilski napad na teden v Iraku, zato, ker tako tam ljudje "živijo".
Dokler so imeli na Severnem Irskem represijo, so v Londonu vsaj nekajkrat na leto eksplodirali avtomobili bombe. Šlo naj bi za katoliški odpor proti protestantski represiji.
btctrader> Jaz ti želim samo dopovedat, da je cena, ki jo bomo plačali za multi kulti, previsoka
Kaj pa predlagaš kot alternativo?
Ker multikulturna družba je edina, ki je možna, če spoštuješ človekove pravice. Če jih ne, pol pa itak spadaš med ostale ljudi, ki jih ne.
Razloži mi, kaj je sploh tvoj argument? Kaj bi po tvoje morali storiti v zvezi s problematiko islamskega ekstremizma?
btctrader> Kul ane. Par usekancev. Statistično pričakovano, da se bo med toliko miljoni ljudi našlo "par" usekancev. Tako, kot je statistično pričakovati en samomorilski napad na teden v Iraku, zato, ker tako tam ljudje "živijo".
Dokler so imeli na Severnem Irskem represijo, so v Londonu vsaj nekajkrat na leto eksplodirali avtomobili bombe. Šlo naj bi za katoliški odpor proti protestantski represiji.
btctrader> Jaz ti želim samo dopovedat, da je cena, ki jo bomo plačali za multi kulti, previsoka
Ker multikulturna družba je edina, ki je možna, če spoštuješ človekove pravice. Če jih ne, pol pa itak spadaš med ostale ljudi, ki jih ne.
Zgodovina sprememb…
Brane22 ::
Brane poglej si zadnji Globus na TVSlo. Če v prispevku lažejo o 200K delovne sile, lažem tudi jaz. Balkancem pa omejujejo vstop iz drugih razlogov, ne zato, ker ne rabijo delovne sile!
Ziher. Balkanci ne dosegajo željene kakovosti, teli so pa zadetek v črno. Ne me smejat.
Redefinicijo človekovih pravic. Če je treba. Pa mislim da ni in da boljkone nakladaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Brane22 ()
Brane22> Redefinicijo človekovih pravic. Če je treba. Pa mislim da ni in da boljkone nakladaš.
Na kakšen način si pa predstavljaš, da boš lahko preprečil mirno sobivanje različnih kultur, če spoštuješ človekove pravice?
Na kakšen način si pa predstavljaš, da boš lahko preprečil mirno sobivanje različnih kultur, če spoštuješ človekove pravice?
Zgodovina sprememb…
Skozi nemirno tranzicijo s primerno aplikacijo sile.
Ni več različnih "kultur" v tradicionalnem smislu. Koga uporabnega in inteligentnega je briga sledenje prastarim običajem ? Tudi tisti, ki jih sledijo, jih samo zaradi feelinga in civilizaciji primerno. Bolj kot hobi v bistvu.
Tu je govora o "kulturi", ki nasprotuje osnovnim civilizacijskim normam. S takimi ni "multi-kulti".
Edini "kulti", ki se je v praksi pokazal za optimalen, je umirjena, moderna družba, ki spoštuje in sledi sadovom znanosti in tehnike in dovoljuje posameznikom življenjske svobode v teh okvirih.
Če je ta vzorec zmagovalen, zakaj bi ga podrejali drugim ?
Ni več različnih "kultur" v tradicionalnem smislu. Koga uporabnega in inteligentnega je briga sledenje prastarim običajem ? Tudi tisti, ki jih sledijo, jih samo zaradi feelinga in civilizaciji primerno. Bolj kot hobi v bistvu.
Tu je govora o "kulturi", ki nasprotuje osnovnim civilizacijskim normam. S takimi ni "multi-kulti".
Edini "kulti", ki se je v praksi pokazal za optimalen, je umirjena, moderna družba, ki spoštuje in sledi sadovom znanosti in tehnike in dovoljuje posameznikom življenjske svobode v teh okvirih.
Če je ta vzorec zmagovalen, zakaj bi ga podrejali drugim ?
Brane22> Skozi nemirno tranzicijo s primerno aplikacijo sile.
Ja?
Brane22> Ni več različnih "kultur" v tradicionalnem smislu. Koga uporabnega in inteligentnega je briga sledenje prastarim običajem ? Tudi tisti, ki jih sledijo, jih samo zaradi feelinga in civilizaciji primerno. Bolj kot hobi v bistvu.
Tako je. Skratka, ni razloga, da ne bi imeli multikulturne družbe.
Brane22> Edini "kulti", ki se je v praksi pokazal za optimalen, je umirjena, moderna družba, ki spoštuje in sledi sadovom znanosti in tehnike in dovoljuje posameznikom življenjske svobode v teh okvirih.
Ni treba, da je optimalen. Če nekdo hoče met na glavi irokezo, kdo drug pa vsak dan za malico hoče svinjski zrezek, tretji pa posluša Mozarta, je to še vedno kultura.
Brane22> Če je ta vzorec zmagovalen, zakaj bi ga podrejali drugim ?
Kdo (razen nacistov) pa govori o kakršnemkoli podrejanju? Druge kulture nikomur niso nobena grožnja.
Ja?
Brane22> Ni več različnih "kultur" v tradicionalnem smislu. Koga uporabnega in inteligentnega je briga sledenje prastarim običajem ? Tudi tisti, ki jih sledijo, jih samo zaradi feelinga in civilizaciji primerno. Bolj kot hobi v bistvu.
Tako je. Skratka, ni razloga, da ne bi imeli multikulturne družbe.
Brane22> Edini "kulti", ki se je v praksi pokazal za optimalen, je umirjena, moderna družba, ki spoštuje in sledi sadovom znanosti in tehnike in dovoljuje posameznikom življenjske svobode v teh okvirih.
Ni treba, da je optimalen. Če nekdo hoče met na glavi irokezo, kdo drug pa vsak dan za malico hoče svinjski zrezek, tretji pa posluša Mozarta, je to še vedno kultura.
Brane22> Če je ta vzorec zmagovalen, zakaj bi ga podrejali drugim ?
Kdo (razen nacistov) pa govori o kakršnemkoli podrejanju? Druge kulture nikomur niso nobena grožnja.
Zgodovina sprememb…
btctrader> Aha, potem pa sledi še za lase privlečen argument, čeprav je v krščanstvo integralni del evropske kulture.
Moj argument je, da je
nepotrebno zapenjanje, to pa zato, ker je krščanstvo že obstoječi del evropske kulture, ki dovoljuje vse naštete pravice in da Biblija (ali RKC ali katerakoli druga krščanska ustanova) nad tem nima nobene moči. Kristjani, ne glede na to, kaj piše v knjigah, upoštevajo pravo, ki ni diskriminatorno do nikogar (oz je tako, kot je. V Evropi je večinoma nediskriminatorno pravo, vsaj v definiciji). V muslimanskem svetu v nekaterih državah fanatično sledijo zapovedim korana, zato za kazen sekajo roke ali glave ali pohabijo spolovila, kaznujejo homoseksualce in diskriminirajo ženske. Ženske diskriminirajo tudi tam, kjer nimajo striktnega šeriatskega prava, prav tako homoseksualce. Zato je direktna primerjava evropskega krščanstva in arabskega islama nesorazmerna in kot taka brezvezno zgubljanje časa. Ti bi rad enačil ti dve stvari na podlagi nekaterih podobnosti med religijama, pozabljaš pa na razlike med religijama, ki so večinoma v "škodo" islamu.
Problematike islamskega ekstremizma bi se lotil nekako takole:
Pritisniti na države, kot so S. Arabija in Iran, da dovolijo ateizem, homoseksualnost in ostale stvari ter na tak način pripomorejo k manjšemu fanatizmu. Muslimani so preveč fanatični in preveč globoko verni, to pa zato, ker je Koran "tako dobro napisan". Želim si več racionalnosti in odgovornosti. Naj začne prevladati logika, ne pa domišlija. Sekanje udov in podobne stvari bi bilo potrebno prepovedati v vseh muslimanskih državah. Nošenje burke po želji in ne zapovedano. Romanje v Meko po želji in ne zapovedano. Muslimani bi morali islam redefinirati v bolj moderni obliki. Islam 1.1.
Super bi bilo tudi, če bi se varnostna situacija na bližnjem vzhodu razrešila. Bombandiranje muslimanov provocira k še več ekstremizmu, podiranje hiš ali celih mest ne pomaga. Do muslimanov v muslimanskem svetu bi se morali obnašati bolj pošteno. S sodelovanjem, pomočjo in trgovanjem bi dosegli več, kot z bombandiranjem infrastrukturo. Naj se velesile zmenijo, kaj kdo hoče, in dajo mir. Na žalost izkušnje kažejo, da je mir na bližnjem vzhodu trenutno skoraj nemogoč.
Zgodovina sprememb…
Brane22> Seveda so. Recimo kulture, ki so podrejene islamu. Če take prodrejo v zahodno demokracijo, so ji seveda lahko grožnja.
Ne. Nobena kultura ni grožnja zahodni kulturi.
btctrader> nepotrebno zapenjanje
Ja očitno ni, če imamo ustavno nedovoljeno diskriminacijo, ker so _nekateri_ kristjani to zahtevali na refrendumu. Če bi bil ti konsistenten v svojih pogledih, potem bi moral zahtevat, da se kristjanov znebimo, ker da so nekompatibilni z našo kulturo.
btctrader> Pritisniti na države, kot so S. Arabija in Iran, da dovolijo ateizem, homoseksualnost in ostale stvari ter na tak način pripomorejo k manjšemu fanatizmu.
Ti res verjameš, da bi bil rezultat pritiskanja na take režime manj fanatizma? Fanatizem je s pritiskanjem na te države _nastal_. Ne. Edini način, ki se je izkazal za smiselnega, je izobraževanje. Izobraževanje je učinkovitejše, kadar obstajajo primeri ljudi iz teh držav, ki v zahodni kulturi prosperirajo.
btctrader> Do muslimanov v muslimanskem svetu bi se morali obnašati bolj pošteno. S sodelovanjem, pomočjo in trgovanjem bi dosegli več, kot z bombandiranjem infrastrukturo.
Ampak do muslimanov v zahodnem svetu pa ne? Dokler je bil Iran sekularna socialistična država, so imeli Iranci praktično enako kulturo kot zahod, čeprav so bili muslimani. Podobno je bilo tudi v Afganistanu. Irak je bil v praksi sekularna diktatura, podobno kot Sirija, Libija in Tunizija. Razlogi, da so te družbe propadle, so kompleksni, a imajo vsi skupni imenovalec: Zahod se jih je potrudil destabilizirat, naloge pa ni opravil do konca.
btctrader> Na žalost izkušnje kažejo, da je mir na bližnjem vzhodu trenutno skoraj nemogoč.
Izkušnje kažejo, da je mir nemogoč, če zahod obilno investira v destabilizacijo bližnjega vzhoda. Izkušenj o tem, kaj se zgodi, če zahod tega ne počne, nimamo prav dosti, tiste, ki jih imamo, pa pravijo obratno od tega, kar trdijo konzervativci.
Ne. Nobena kultura ni grožnja zahodni kulturi.
btctrader> nepotrebno zapenjanje
Ja očitno ni, če imamo ustavno nedovoljeno diskriminacijo, ker so _nekateri_ kristjani to zahtevali na refrendumu. Če bi bil ti konsistenten v svojih pogledih, potem bi moral zahtevat, da se kristjanov znebimo, ker da so nekompatibilni z našo kulturo.
btctrader> Pritisniti na države, kot so S. Arabija in Iran, da dovolijo ateizem, homoseksualnost in ostale stvari ter na tak način pripomorejo k manjšemu fanatizmu.
Ti res verjameš, da bi bil rezultat pritiskanja na take režime manj fanatizma? Fanatizem je s pritiskanjem na te države _nastal_. Ne. Edini način, ki se je izkazal za smiselnega, je izobraževanje. Izobraževanje je učinkovitejše, kadar obstajajo primeri ljudi iz teh držav, ki v zahodni kulturi prosperirajo.
btctrader> Do muslimanov v muslimanskem svetu bi se morali obnašati bolj pošteno. S sodelovanjem, pomočjo in trgovanjem bi dosegli več, kot z bombandiranjem infrastrukturo.
Ampak do muslimanov v zahodnem svetu pa ne? Dokler je bil Iran sekularna socialistična država, so imeli Iranci praktično enako kulturo kot zahod, čeprav so bili muslimani. Podobno je bilo tudi v Afganistanu. Irak je bil v praksi sekularna diktatura, podobno kot Sirija, Libija in Tunizija. Razlogi, da so te družbe propadle, so kompleksni, a imajo vsi skupni imenovalec: Zahod se jih je potrudil destabilizirat, naloge pa ni opravil do konca.
btctrader> Na žalost izkušnje kažejo, da je mir na bližnjem vzhodu trenutno skoraj nemogoč.
Izkušnje kažejo, da je mir nemogoč, če zahod obilno investira v destabilizacijo bližnjega vzhoda. Izkušenj o tem, kaj se zgodi, če zahod tega ne počne, nimamo prav dosti, tiste, ki jih imamo, pa pravijo obratno od tega, kar trdijo konzervativci.
Zgodovina sprememb…
Pšenični ::
http://www.pravda.rs/2016/01/15/horor-u...
"VIDROVAC - Jesam, ubio sam Kecajca. On je, pre sedam godina, silovao moju suprugu i posle toga ju je ucenjivao da mora da spava sa njim. To me je izjedalo, nije mi davalo mira, morao sam da se osvetim."
Naši zdaj že bivši sodržavljani te zadeve rešujejo tud tako......se navezuje na moj post, ko sem rekel, da če jih je zadosti pri nas "nas bojo rešili južnjaki".
http://rs-lat.sputniknews.com/evropa/20...
Angelu Merkel je neophodno naterati da napusti funkciju kancelara Nemačke u ,,ludačkoj košulji",
Ovakvu košulju treba stavit i Yipetu. Što prije, da ne piše gluposti ovde.
"VIDROVAC - Jesam, ubio sam Kecajca. On je, pre sedam godina, silovao moju suprugu i posle toga ju je ucenjivao da mora da spava sa njim. To me je izjedalo, nije mi davalo mira, morao sam da se osvetim."
Naši zdaj že bivši sodržavljani te zadeve rešujejo tud tako......se navezuje na moj post, ko sem rekel, da če jih je zadosti pri nas "nas bojo rešili južnjaki".
Angelu Merkel je neophodno naterati da napusti funkciju kancelara Nemačke u ,,ludačkoj košulji",
Ovakvu košulju treba stavit i Yipetu. Što prije, da ne piše gluposti ovde.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
matijadmin ::
Se mi ne zdi čudno, ker je arabska kultura znana po produciranju takšnih osebkov.
Tudi naša je, ti in tebi podobni ste dokaz. Še srečs, da vas je družba kastrirala in ne predstavljate resnejše grožnje. Za zdaj.
Vrnite nam techno!
Pšenični ::
matijadmin je izjavil:
Se mi ne zdi čudno, ker je arabska kultura znana po produciranju takšnih osebkov.
Tudi naša je, ti in tebi podobni ste dokaz. Še srečs, da vas je družba kastrirala in ne predstavljate resnejše grožnje. Za zdaj.
........„Nemačkom upravljaju idioti“, dodao je on...
Pšenični> Ovakvu košulju treba stavit i Yipetu. Što prije, da ne piše gluposti ovde.
Political abuse of psychiatry @ Wikipedia
Čist nacistom podobno.
Political abuse of psychiatry @ Wikipedia
Čist nacistom podobno.
Zgodovina sprememb…
ZaphodBB ::
To je bil skorajda idealen primer, kaj lahko Maročani v Bruslju počnejo. Prodajo pa onim z 5000+ plače ital nič (morda le turistom v starem mestnem jedru). Drugače pa delajo v komunali, čistilni servisi, gradbeništbo...
Ker delati v komunali je manj častno kot delati v inštitutu za delavske študije zastonj? Bullshit. Nehajte progresivci ljudi prepričevat, da je grdo če ljudje pošteno delajo.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
pirat ::
imamo ustavno nedovoljeno diskriminacijo, ker so _nekateri_ kristjani to zahtevali na refrendumu. Če bi bil ti konsistenten v svojih pogledih, potem bi moral zahtevat, da se kristjanov znebimo, ker da so nekompatibilni z našo kulturo.
Ne. Imamo zakon, kot je, ker so _nekateri_ državljani to zahtevali na referendumu. Še enkrat si dobro poglej tisti graf od včeraj "What do you consider yourself first" - v evropskih državah (tudi SLO) prevladuje pripadnost državi, veroizpoved je bistveno drugotnega pomena. Na zadnjem referendumu so proti glasovali tudi _nekateri_ ateisti.
pirat> državljani
Ne.
Bo kar krščanska kultura kriva za takšno početje.
pirat> Še enkrat si dobro poglej tisti graf od včeraj "What do you consider yourself first"
Saj sem ti razložil, kako je s tem. Ljudem je nerodno v družbi povedat, da so zarukanci, v zasebnosti volilne skrinjice jim pa ni težko obkrožit "DEJTE JIH PEDRE!"
Ne.
pirat> Še enkrat si dobro poglej tisti graf od včeraj "What do you consider yourself first"
Saj sem ti razložil, kako je s tem. Ljudem je nerodno v družbi povedat, da so zarukanci, v zasebnosti volilne skrinjice jim pa ni težko obkrožit "DEJTE JIH PEDRE!"
Zgodovina sprememb…
pirat ::
pirat> državljani
Ne.
Ne, spet se motiš. Za negativen odnos državljanov do vprašanja, postavljenega na referendumu, ni ključna krščanska kultura. Tovrstni odnos državljanov ni opazen samo v krščanskih deželah, pač pa tudi drugje (v bistvu je v krščanskih deželah ta odnos bolj strpen kot kje drugje, npr. v krajih, kjer je koledar pričel teči dobrih 600 let kasneje).
pirat> Ne, spet se motiš. Za negativen odnos državljanov do vprašanja, postavljenega na referendumu, ni ključna krščanska kultura. Tovrstni odnos državljanov ni opazen samo v krščanskih deželah, pač pa tudi drugje (v bistvu je v krščanskih deželah ta odnos bolj strpen kot kje drugje, npr. v krajih, kjer je koledar pričel teči dobrih 600 let kasneje).
Ne, motiš se. Za negativen odnos državljanov do tega vprašanja je kriva _izključno_ krščanska kultura. Popolnoma nobena druga kultura iz evropskega prostora se sploh ne ukvarja s homoseksualnostjo, ali pa jo smatra za nekaj normalnega.
Pa seveda krščanska propaganda, ki jo izvaja največja krščanska organizacija na svetu.
Ne, motiš se. Za negativen odnos državljanov do tega vprašanja je kriva _izključno_ krščanska kultura. Popolnoma nobena druga kultura iz evropskega prostora se sploh ne ukvarja s homoseksualnostjo, ali pa jo smatra za nekaj normalnega.
Pa seveda krščanska propaganda, ki jo izvaja največja krščanska organizacija na svetu.
Zgodovina sprememb…
thramos ::
Seveda, zato so vzhodne postkomunistične evropske države (s svojim negativnim odnosom do vere) bistveno manj strpne do homoseksualnosti, kot zahodne kapitalistične. Recimo katoliška Irska.
Zakaj se sploh ubadate s trolom?
Zakaj se sploh ubadate s trolom?
thramos> Seveda, zato so vzhodne postkomunistične evropske države (s svojim negativnim odnosom do vere) bistveno manj strpne do homoseksualnosti, kot zahodne kapitalistične. Recimo katoliška Irska.
Postkomunistične evropske države imajo negativen odnos do vere? Si že bil kdaj na Poljskem ali Madžarskem?
Katoliška irska ima z ustavo prepovedan splav. Ženske, ki zanosijo, _so obvezane rodit_. Razloži mi, kako to ni posledica tiste abotne kulture, ki ji rečemo krščanska.
Postkomunistične evropske države imajo negativen odnos do vere? Si že bil kdaj na Poljskem ali Madžarskem?
Katoliška irska ima z ustavo prepovedan splav. Ženske, ki zanosijo, _so obvezane rodit_. Razloži mi, kako to ni posledica tiste abotne kulture, ki ji rečemo krščanska.
Zgodovina sprememb…
gruntfürmich ::
Muslimani, ki drvijo v Evropo, ne drvijo sem zato, ker bi si želeli tukaj še več istega, kot imajo "dol" in jaz ne podpiram muslimanov, ki so proti enakopravnosti in so odprto homofobni, ampak tisti drugi, ki to niso.
zanimiv razvoj dogodkov... najprej vsi begunci fini in kul, najbolje staroselce nadomestit z njimi, zdaj se že stvari postavljajo na pravo mesto in je vsem jasno kakšna gamat je prišla in že besedičenja v stilu 'dobri so tisti ki so demokratični' in podobna jajca...
ljudje so se že naveličali idiotov levakov, ki imajo spomin kot zlate ribice in nič ne znajo predvidet v naprej in si vedno znova lažejo sami sebi da zdaj pa bodo prišleki/begunci/migranti/... pa res dobri ljudje, in vedno znova se morajo prepričati da temu ni tako...
kako se temu reče?
vera? debilnost? mentalna bolezen?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
oo7 ::
Shocking Report Reveals Migrants Committed Over 185,000 Crimes in Germany
http://sputniknews.com/europe/20160114/...
FURY IN DEUTSCHLAND: German Cop Breaks Ranks, "We Are BANNED From Detaining Muslim Migrants
http://www.jewsnews.co.il/2016/01/14/fu...
Žermanistan v polnem sijaju :)
http://sputniknews.com/europe/20160114/...
FURY IN DEUTSCHLAND: German Cop Breaks Ranks, "We Are BANNED From Detaining Muslim Migrants
http://www.jewsnews.co.il/2016/01/14/fu...
Žermanistan v polnem sijaju :)
kixs ::
gruntfürmich je izjavil:
Muslimani, ki drvijo v Evropo, ne drvijo sem zato, ker bi si želeli tukaj še več istega, kot imajo "dol" in jaz ne podpiram muslimanov, ki so proti enakopravnosti in so odprto homofobni, ampak tisti drugi, ki to niso.
zanimiv razvoj dogodkov... najprej vsi begunci fini in kul, najbolje staroselce nadomestit z njimi, zdaj se že stvari postavljajo na pravo mesto in je vsem jasno kakšna gamat je prišla in že besedičenja v stilu 'dobri so tisti ki so demokratični' in podobna jajca...
ljudje so se že naveličali idiotov levakov, ki imajo spomin kot zlate ribice in nič ne znajo predvidet v naprej in si vedno znova lažejo sami sebi da zdaj pa bodo prišleki/begunci/migranti/... pa res dobri ljudje, in vedno znova se morajo prepričati da temu ni tako...
kako se temu reče?
vera? debilnost? mentalna bolezen?
Bolj omejenost. Preslikava svojih mentalnih vzorcev na neznane osebe in jih tako idealizirati in sprejeti. To vodi v zaslepljenost in nadaljne zmote, da smo si enaki.
Pa ni problem o tem, da nekdo tako misli. Bolj to, da to, svojo zmoto, tudi forsira naprej in pri tem misli, da ima edino on prav.
A smo ze prisli tako dalec, da vemo ali gre za begunce ali ekonomske migrante?
thramos> Seveda, zato so vzhodne postkomunistične evropske države (s svojim negativnim odnosom do vere) bistveno manj strpne do homoseksualnosti, kot zahodne kapitalistične. Recimo katoliška Irska.
Ni treba tako daleč, vidim tebe - tipičen primerek, vzgojen v socialistični maniri s skrajno negativnim odnosom in čustveno popolnoma zaslepljen s sovraštvom. Svojo nestrpnost sicer usmerjaš v drugo skupino ljudi kot tvoja okolica, ampak si vzrok istih posledic: družba nestrpnosti in sovraštva do vseh drugačnih. Zaradi česar se ljudje niso sposobni odločiti za strpnost, kot se je bila katoliška Irska sposobna odločit za enakopravno obravnavo istospolnih.
thramos> Zaradi česar se ljudje niso sposobni odločiti za strpnost, kot se je bila katoliška Irska sposobna odločit za enakopravno obravnavo istospolnih.
A, zaradi tega, ker so ljudje v Sloveniji "nestrpni do kristjanov"! Saj res!
Naj še tebi postavim vprašanje: Koliko kristjanov si pretepel na cesti, ko si izvedel, da je duhovnik iz kašeljske cerkvice posilil več deset otrok?
A, zaradi tega, ker so ljudje v Sloveniji "nestrpni do kristjanov"! Saj res!
Naj še tebi postavim vprašanje: Koliko kristjanov si pretepel na cesti, ko si izvedel, da je duhovnik iz kašeljske cerkvice posilil več deset otrok?
Na Švedskem so zadeve dobro in sistematično urejene. Ane Jure?
https://translate.google.com/translate?...
https://translate.google.com/translate?...
ZaphodBB> Na Švedskem so zadeve dobro in sistematično urejene. Ane Jure?
So, ja.
So, ja.
Zgodovina sprememb…
ZaphodBB> Na Švedskem so zadeve dobro in sistematično urejene. Ane Jure?
So, ja.
Ja, dobro se pretvarjajo da ni zločinov in sistematično zanikajo, da je karkoli narobe? So progressive.
Si prebral članek?
Heavy ::
thramos> Zato, ker so ljudje v Sloveniji nestrpni. Pika.
Se pravi smo prišli do tega, da v Sloveniji niso nestrpni kar vsi, ampak zgolj nekateri? Kdo? Kristjani? Ne vsi? Zgolj nekateri?
thramos> Tebi gre spodbujanje nestrpnosti in sovraštva še posebno dobro od rok.
Ja, seveda, saj dobesedno samo copy-pastam nacistično propagando in zamenjam osebek in predmet.
ZaphodBB> Si prebral članek?
Sem. Pričakujem, da bo sprožena kakšna interna preiskava na policiji. Tisk je tukaj svoboden in ga ni mogoče kakorkoli preganjat, ne glede na to ali poroča ali ne poroča, razen v primeru da se dokaže, da zavestno objavi laž.
Heavy> Se strinjam :))
Balkanci ste itak najboljši v vsem, samo vsi ostali smo čudni.
Se pravi smo prišli do tega, da v Sloveniji niso nestrpni kar vsi, ampak zgolj nekateri? Kdo? Kristjani? Ne vsi? Zgolj nekateri?
thramos> Tebi gre spodbujanje nestrpnosti in sovraštva še posebno dobro od rok.
Ja, seveda, saj dobesedno samo copy-pastam nacistično propagando in zamenjam osebek in predmet.
ZaphodBB> Si prebral članek?
Sem. Pričakujem, da bo sprožena kakšna interna preiskava na policiji. Tisk je tukaj svoboden in ga ni mogoče kakorkoli preganjat, ne glede na to ali poroča ali ne poroča, razen v primeru da se dokaže, da zavestno objavi laž.
Heavy> Se strinjam :))
Balkanci ste itak najboljši v vsem, samo vsi ostali smo čudni.
Zgodovina sprememb…
Čeprav menim, da si naiven in posledično uživam v situacijah, ko realnost trči v ideale - upam, da imaš prav. Glede na to, da si gori bi te prosil, da nas obvestiš, kadar se taki primeri odvijejo.
Zaenkrat namreč izgleda, da SJW totalitaristi po razvitih deželah še kar pridobivajo na veljavi - kar je ravno tako, če ne še bolj škodljivo kot fašisti na Madžarskem ali Poljskem.
AnitaTrump ::
Muslimani, ki drvijo v Evropo, ne drvijo sem zato, ker bi si želeli tukaj še več istega, kot imajo "dol" in jaz ne podpiram muslimanov, ki so proti enakopravnosti in so odprto homofobni, ampak ki to niso.
Ali sodelujes kaj na protestih proti rapey, ficki ficki ljubljenckih? Verjetno ne, ker ves da so tu zaradi blond evropejk, kar je res da jim dol manjka.
Dobro vemo kaj ti podpiras in kaj je tvoj cilj. Nisi tako pameten kot si domisljas.
Dobro vemo kaj ti podpiras in kaj je tvoj cilj. Nisi tako pameten kot si domisljas.
Isto velja tudi zate, veš?
AnitaTrump ::
Jaj, pa ste me dobili pri mojih nacrtnih za 'free shower 4 migrants'.
Waw, udam se. Nimam sans proti vasi superiorni inteligenci. Se kaze v rezultatih.
No vidiš, nisi čisto brezupen primer.
Matako ::
Za vse mikislovce, o problematiki gostujočih akademikov piše tudi Miki.
https://twitter.com/mikstone1/status/68... EDIT URL
Sicer ni prvi liks na to temo, so pa v glavnem VIP.. žal. :S
https://twitter.com/mikstone1/status/68... EDIT URL
Sicer ni prvi liks na to temo, so pa v glavnem VIP.. žal. :S
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Ena zadeva, ki jo naši (zahodni) liberalci niso upoštevali je, da imajo akademiki dokaj nizek IQ - v povprečju.
Zato ni čudno, če kakšen ginekolog v trenutku zmedenosti železniško postajo zamenja za ordinacijo!
Zato ni čudno, če kakšen ginekolog v trenutku zmedenosti železniško postajo zamenja za ordinacijo!
ZaphodBB> Glede na to, da si gori bi te prosil, da nas obvestiš, kadar se taki primeri odvijejo.
Trenutno baje še nič ne kaže, da je kdo kršil zakon. Tu sicer imajo neko komisijo, podobno nemškemu uradu za zaščito ustave, ki lahko v takih primerih (ko ga policisti serjejo) ukrepa.
ZaphodBB> Ena zadeva, ki jo naši (zahodni) liberalci niso upoštevali je, da imajo akademiki dokaj nizek IQ - v povprečju.
IQ je odvisen od šolanja.
ZaphodBB> Zato ni čudno, če kakšen ginekolog v trenutku zmedenosti železniško postajo zamenja za ordinacijo!
Je pa čudno, da potem namesto ginekologa pretepejo nevrokirurga.
Trenutno baje še nič ne kaže, da je kdo kršil zakon. Tu sicer imajo neko komisijo, podobno nemškemu uradu za zaščito ustave, ki lahko v takih primerih (ko ga policisti serjejo) ukrepa.
ZaphodBB> Ena zadeva, ki jo naši (zahodni) liberalci niso upoštevali je, da imajo akademiki dokaj nizek IQ - v povprečju.
ZaphodBB> Zato ni čudno, če kakšen ginekolog v trenutku zmedenosti železniško postajo zamenja za ordinacijo!
Je pa čudno, da potem namesto ginekologa pretepejo nevrokirurga.
Zgodovina sprememb…
Mufasa ::
Berem pod člankom o Schröderjevem mnenju na spiegel.de
Na kratko ukinl komentiranje o temah o migrantih. To je ta slavna ekstremlevo-novinarska samocenzura.
Liebe Leserinnen und Leser,
im Unterschied zu vielen anderen Artikeln auf SPIEGEL ONLINE finden Sie unter diesem Text kein Forum. Leider erreichen uns zum Thema Flüchtlinge so viele unangemessene, beleidigende oder justiziable Forumsbeiträge, dass eine gewissenhafte Moderation nach den Regeln unserer Netiquette kaum mehr möglich ist. Deshalb gibt es nur unter ausgewählten Artikeln zu diesem Thema ein Forum. Wir bitten um Verständnis.
Na kratko ukinl komentiranje o temah o migrantih. To je ta slavna ekstremlevo-novinarska samocenzura.
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
Mufasa> Na kratko ukinl komentiranje o temah o migrantih. To je ta slavna ekstremlevo-novinarska samocenzura.
Če ljudje želijo pisat neumnosti sem prepričan, da lahko prostor za to dobijo na forumih, kjer objavlja ISIS.
Če ljudje želijo pisat neumnosti sem prepričan, da lahko prostor za to dobijo na forumih, kjer objavlja ISIS.
Zgodovina sprememb…
gruntfürmich ::
was???
a zato vseskozi zatrjuješ da je šolan folk pameten? in to enačiš s tem, da je folk pameten, če mu vtepajo leve idiotije v glavo?
se mi je zdelo da voham smrad iz te smeri...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,