Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
Temo vidijo: vsi
zmaugy ::
Možakar se na zadnjih nekaj straneh kot ontopic argument hvali z znanjem slovenščine in v istih postih uporablja izraze, ki jih nekdo s tako močno potrebo po hvaljenju z znanjem slovenščine že ne bi uporabljal (če bi to znanje res bilo tako veliko).
Poleg tega piše nekatere religije z veliko začetnico sredi stavka, kar se mi ne zdi ravno pravilno, morda pa kaže na pomanjkanje nepristranskosti.
Poleg tega piše nekatere religije z veliko začetnico sredi stavka, kar se mi ne zdi ravno pravilno, morda pa kaže na pomanjkanje nepristranskosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
dice7 ::
ojoj namesto islamizacije se v veliki britaniji dogaja pokristjanjevanje
http://www.telegraph.co.uk/news/religio...
js sm pa na sloteku bral da je tam ze prakticno savdska arabija. sicer pa pocasi postaja s takimi ukrepi
js sm pa na sloteku bral da je tam ze prakticno savdska arabija. sicer pa pocasi postaja s takimi ukrepi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dice7 ()
ojoj namesto islamizacije se v veliki britaniji dogaja pokristjanjevanje
js sm pa na sloteku bral da je tam ze prakticno savdska arabija
A to krščani delajo?
jype ::
Pšenični> V temi o Libiji si na moj odgovor napisal, da so žrtve vredne "demokracije", ki jo sedaj imajo.
Tako je. Če jih je diktator klal, potem je prav, da jim pomagamo, da ga vržejo.
Ti se sicer ne strinjaš in ob vsaki priložnosti skandiraš Sieg-Putin, ampak fašisti ste itak vedno bili taki.
Ti se sicer ne strinjaš in ob vsaki priložnosti skandiraš Sieg-Putin, ampak fašisti ste itak vedno bili taki.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: AC_DC ()
ona ko je to ukazala je samoklicani kristjan
Nicky Morgan (politician) @ Wikipedia
Pa smo le osvojili za nekatere novo besedo - kristjan.
Zgodovina sprememb…
zmaugy> Pa smo le osvojili za nekatere revanšistične aktiviste novo besedo - kristjan.
Krščan je bolj pravilno, tako nekako kot muslič.
Krščan je bolj pravilno, tako nekako kot muslič.
Zgodovina sprememb…
tiran2000 ::
Najboljše posnetke o vedenju dela njihovega prebivalstva naredijo muslimani sami: http://www.zurnal24.si/kamenjana-ker-so...
dice7 ::
zanimivo da se ob takih stvareh spotikate medtem ko so begunci, migranti, muslimani, islamisti in teroristi vse eno
Najboljše posnetke o vedenju dela njihovega prebivalstva naredijo muslimani sami: http://www.zurnal24.si/kamenjana-ker-so...
Ta video zgoraj ni statistična anomalija. In dokler nekontrolirano spuščamo v EU ljudi s tako mentaliteto, se imamo vsi ljudje tu pravico vtikavat v stvari in zahtevat ustrezne kontrole in omejitve pri priseljevanju.
Begunci niso tudi tisti, ki mečejo kamne in bi se radi sedaj še šlepali na evropski socialni podpori, ampak tisti, ki bežijo pred njimi (predvsem ženske in otroci oz. družine). Da jih vse potiskamo skupaj v kampe je zločin in ravno zaradi tega, je tudi med migracijskimi tokovi pri nas prišlo do več pretepov. Veliko jih je bilo tudi zaradi tega, ker so agresivni moški predvsem iz Afganistana, izsiljevali ostale za takšne ali drugačne stvari. Zadnje čase jih sicer bolj ustrezno ločujejo, vendar to da so v prvih vagonih sedeli mladi moški, ki so do sedežev prišli z fizično silo in ki bi jim sploh morali zavrniti vstop, medtem ko so na vagonih družine bile naložene ko živina z malimi otroci drug na drugem, je nesprejemljivo. Zraven je pa skakal wannabe novinar, ki ga to seveda ni zanimalo, ker je snemal bedarije.
Vsakega pač nismo dolžni sprejeti. IN NOBENA hipster-hipi filozofija prebivalstva tega ne bo prepričala.
Živi in pusti živeti, pa delaj ti Matija borec za pravice, na travniku ko se zakajaš in imaš svoj happy time z rožicam, poljskimi miškami ali biločemer se pač zabavaš v prostem času. Se imaš vso pravico. V Afganistanu bi na tem travniku za to svojo življenjsko filozofijo dobil kamen v glavo, jaz pa tudi za svojo... Hvala bogu pri nas še ni tako, in naj tako tudi ostane.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tiran2000 ()
zanimivo da se ob takih stvareh spotikate medtem ko so begunci, migranti, muslimani, islamisti in teroristi vse eno
No no, saj je vse jasno...
In ker nekaterim še zmeraj ni jasno:
Osnovna naloga države je dobrobit njenih državljanov. Če je treba tudi na škodo državljanov drugih držav. Vse ostalo je v funkciji osnovne naloge države.
Dobrobit državljanov drugih držav je v okviru države relevantna zgolj v funkciji osnovne naloge države.
Zgodovina sprememb…
razerznak2 ::
jype
http://www.zurnal24.si/kamenjana-ker-so...
sami miroljubci, a to hočeš v evropi?
no , ker se mi ni dalo brat vsega, sem tudi jas prilepil ta link, oprostite za double linking post
no , ker se mi ni dalo brat vsega, sem tudi jas prilepil ta link, oprostite za double linking post
Vesoljec nacist
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: razerznak2 ()
Pšenični ::
Pšenični> V temi o Libiji si na moj odgovor napisal, da so žrtve vredne "demokracije", ki jo sedaj imajo.
Tvoje mnenje me ne zanima.
matijadmin ::
razerznak2 je izjavil:
jype
Saj, že imamo ... Slabše (kot je Breivik).
Iz vira pa je razvidno, da:
Prodajalca so skupaj še s tremi drugimi moškimi oblasti nato obsodile na smrt zaradi sodelovanja pri tem brutalnem napadu. Še osem drugih ljudi so obsodili na 16 let zapora zaradi sodelovanja pri zločinu.
Vrnite nam techno!
razerznak> zakaj pa pol mladce spuščamo skozi,
Ker imajo tudi mladci pravico, da jih zaščitimo. Celo če so divjaki in idioti. Vem, da nekateri težko razumete univerzalnost človekovih pravic, ampak reč je zelo pomembna.
razerznak> Zakaj beguncu ne ostanejo v PRVI varni drzavi ala turcija?
Saj so ostali tam. Ostali so tako dolgo, da je postalo jasno, da se njihov status ne bo uredil. Njihove pravice ne prenehajo samo zato, ker v Turčiji ni vojne - Turčija jim mora dejansko efektivno in v doglednem času podeliti pravice, sicer je ne moremo smatrati za varno državo.
Ker imajo tudi mladci pravico, da jih zaščitimo. Celo če so divjaki in idioti. Vem, da nekateri težko razumete univerzalnost človekovih pravic, ampak reč je zelo pomembna.
razerznak> Zakaj beguncu ne ostanejo v PRVI varni drzavi ala turcija?
Saj so ostali tam. Ostali so tako dolgo, da je postalo jasno, da se njihov status ne bo uredil. Njihove pravice ne prenehajo samo zato, ker v Turčiji ni vojne - Turčija jim mora dejansko efektivno in v doglednem času podeliti pravice, sicer je ne moremo smatrati za varno državo.
Zgodovina sprememb…
Unknown_001 ::
Nisem rasist. Mrzim sve.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
hammock ::
Ne, nimajo. Divjakom ne dolgujemo nicesar, se najmanj pa evropski standard.
Edini ki jim kaj dolgujemo, so islamisti v Siriji in Iraku. Dolgujemo jim bombe na njihove butaste glave in krogle v cela blesava. Da bodo normalni ljudje lahko na BV normalno ziveli, in razvili tisti konec sveta na evropsko raven.
Pol Afrike in cetrt Azije v Evropo...pa nismo ne dolzni ne zmozni sprejeti. Sirijce ja, ostalih 95% migrantov pa ne.
vostok_1 ::
Rapes in Sweden. Da ne bodo modi brisali..moram še komentirat. Kot kaže statistike so resnične in ne gre zgolj za crying wolf, če se je nekdo nekoga dotaknil z ritjo. Ampak kr gang rapei in podobe old-school zadeve.
Pred časom pa je kazalo, da bo Švedska celo iztrebila posilstva, kot razviti svet ebolo.
The Player ::
Sem pred kratkim gledal poročila
S severa Nemčija že pritiska proti Sloveniji in pričakuje, da bomo bolje nadzorovali mejo, medtem, ko z juga Hrvaška pritiska s ukrepi proti žici. Kot, da ni težav že dosti, se tu vmešavajo aktivisti, ki želijo odstranitev žice (kako to, da le teh ni na madžarskem?).
Med samim prispevkom sem se spomnil na propagando #boycott Germany, ki je bila priljubljena letos poleti, ko so bila pogajanja zaradi finančne krize v Grčiji.
Mogoče bi morali omenjeno propagando spet oživeti?
Drugače pa, zgodovina se ponavlja,...
S severa Nemčija že pritiska proti Sloveniji in pričakuje, da bomo bolje nadzorovali mejo, medtem, ko z juga Hrvaška pritiska s ukrepi proti žici. Kot, da ni težav že dosti, se tu vmešavajo aktivisti, ki želijo odstranitev žice (kako to, da le teh ni na madžarskem?).
Med samim prispevkom sem se spomnil na propagando #boycott Germany, ki je bila priljubljena letos poleti, ko so bila pogajanja zaradi finančne krize v Grčiji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: The Player ()
The Player je izjavil:
Samo je vprašanje, kje bomo ostali? Zunaj šhengna z begunci za vratom, ki nam jih bojo hrvati dostavljali na vse možne načine, ali znotraj z neko razumno cifro teh revežev.
Smo tako rekoč brez vojske, policija stavka...rezervistov bivše TO ni več, ker je bla razformirana. Smo goli in bosi, manjka nam še sam to da postanemo hot spoot....pa smo kompletni.
Kaj vemo nas pol čaka blesteča prihodnost....yipeta za presednika......pol se lah začne lov na čarovnice....pardon na naciste....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
pirat ::
Pšenični> Samo je vprašanje, kje bomo ostali? Zunaj šhengna z begunci za vratom, ki nam jih bojo hrvati dostavljali na vse možne načine, ali znotraj z neko razumno cifro teh revežev.
morebitni scenarij po katerem "schengensko območje" znotraj EU ostane, Slovenija pa ni del le-tega, je za naše gospodarstvo najslabša varianta.
morebitni scenarij po katerem "schengensko območje" znotraj EU ostane, Slovenija pa ni del le-tega, je za naše gospodarstvo najslabša varianta.
The Player ::
Pšenični> Samo je vprašanje, kje bomo ostali? Zunaj šhengna z begunci za vratom, ki nam jih bojo hrvati dostavljali na vse možne načine, ali znotraj z neko razumno cifro teh revežev.
Na žalost Nemčijo kaj malo briga za naše gospodarstvo. Sedaj je Nemčija do pasu v vodi in išče načine kako se izvleči iz poplave,...seveda je najlažje kriviti druge in komandirati kako delati, namesto, da bi sami poskrbeli za osebno higieno, ki so jo zanemarili.
Madžarska, ki je po zaprtju rekla: "haha, NE", bo sedaj kot pravite (upam da ne) Slovenija postala "hot spot" in jo žrtvovala za privilegije državljanov EUja ostali držav članic EU.
Ko se že tako veliko govori o privilegijev državljanov EUja, zakaj moramo sedaj delati umazano delo Nemčije, medtem ko od tega ne bomo imeli nič, razen tega, da smo prisiljeni ukrepati, ker smo v istem zosu kot ostali, medtem ko Hrvaško malo dol visi in ne ukrepa nič, še polena nam dodatno meče pod nogami.
Pšenični
Kar se tiče propagande nisem mislil v tej smeri, ki si jo predstavil. Logično, da kot ena država nimamo možnosti, a ko bi ostale države ugotovile, da stvar ne gre tako lepo, kot si je nemčija zamislila, bi se naredil nek pritisk.
Saj veš kako to gre: Enega človeka lahko ignoriraš, deset malo težje, sto pa že bolj težko.
Aja, če madžarski sistem tako dobro deluje, zakaj potem še ostale članice se ga ne poslužujejo?
The Player je izjavil:
Samo je vprašanje, kje bomo ostali? Zunaj šhengna z begunci za vratom, ki nam jih bojo hrvati dostavljali na vse možne načine, ali znotraj z neko razumno cifro teh revežev.
Smo tako rekoč brez vojske, policija stavka...rezervistov bivše TO ni več, ker je bla razformirana. Smo goli in bosi, manjka nam še sam to da postanemo hot spoot....pa smo kompletni.
Kaj vemo nas pol čaka blesteča prihodnost....yipeta za presednika......pol se lah začne lov na čarovnice....pardon na naciste....
vladavina jypa bi se verjetno končala tako kot se je končala diktatura jakobincev in vladavina Maximiliena Robespierra. Obsodili ga bi, da je premalo veren (beri, rekli bi da je rasist).
"Aja, če madžarski sistem tako dobro deluje, zakaj potem še ostale članice se ga ne poslužujejo?"
Se ga poslužujejo, mislim da Bolgarija. Makedonija sicer ni članica, vendar.....
Madžarska bo postavila ograjo na našo mejo, čim ostanemo zunaj. Hrvati nas sploh ne jemljejo resno. In nas vlečejo v svoj drek. Pri tem jim pomagajo naši "aktivisti"....
Se ga poslužujejo, mislim da Bolgarija. Makedonija sicer ni članica, vendar.....
Madžarska bo postavila ograjo na našo mejo, čim ostanemo zunaj. Hrvati nas sploh ne jemljejo resno. In nas vlečejo v svoj drek. Pri tem jim pomagajo naši "aktivisti"....
"Aja, če madžarski sistem tako dobro deluje, zakaj potem še ostale članice se ga ne poslužujejo?"
Schaeuble, told Bild am Sonntag, that Athens has for years ignored the rules that oblige migrants to file for asylum in the European Union country they arrive in first. He said German courts had decided some time ago that refugees were not being treated humanely in Greece and could therefore not be sent back there. "What Greece is doing is a farce," Herrmann said, adding any that any country that does not meet its obligations to secure its external borders should leave the Schengen zone.
Herrmann said it was also important to secure the border with Slovenia so that all people entering the Schengen zone from Croatia could be properly registered and potential terrorists spotted. "If this is not guaranteed within a few weeks, we will have to become active on our own borders," he said.
link: -> http://uk.reuters.com/article/uk-europe...
Mislim, da se "veliki fantje" počasi pripravljajo na izključitev Grčije iz schengen zone, Slovenija pa ima kot kaže še nekaj tednov časa da uredi zadeve. Če nadzor nad zunanjo mejo ne bo funkcioniral, ga bodo potem očitno vzpostavili na naši severni meji. In za Slovenijo bi bilo to ekonomsko zelo slabo.
On Tuesday, German media quoted Bavaria's Interior Minister as saying that refugees with fake Syrian passports have disappeared in Germany and there are grounds for suspicion that they may have had contact with Islamic State militants. "However, irrespective of this, it is important that we have more control again over who is entering and leaving Europe," Steinmeier said in an interview with newspapers in the Funke Medien Group.
link: -> http://uk.reuters.com/article/uk-europe...
StarMafijec ::
Se vidi, da je EU / Schengen Zone povsem narobe narejena. Varovanje zunanje meje bi morala biti stvar federacije (EU oz. Schengen zveze), ne pa vsake države posebej. Torej obale EU bi varovala evropska obalna straža, ki bi bila vodena direktno iz EU.
fantasycamp ::
StarMafijec je izjavil:
Se vidi, da je EU / Schengen Zone povsem narobe narejena. Varovanje zunanje meje bi morala biti stvar federacije (EU oz. Schengen zveze), ne pa vsake države posebej. Torej obale EU bi varovala evropska obalna straža, ki bi bila vodena direktno iz EU.
Pa vedno nam rečejo da je EU rekla,ukazala, kot da mi nismo del nje...
Eu je bolj banda kot pa skupek, in ta banda dobija ukaze od Capota, ki je na drugi strani oceana, ima pa sedež v Nemčiji...
angleži nočejo biti del tega in s upirajo, medtem pa mi rinemo in vedno več podjetij je zaradi tega kupljeno, Nemčija pa še vedno vztraja da bi morali prodati še več..
Niso zmagal 2 svetovne, zgleda bodo tole pa..
krneki0001 ::
Jugoslavija je znala svoje meje veliko bolj branit pred zunanjim sovražnikom, kot jih bo EU kadarkoli.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: matijadmin ()
http://www.24ur.com/novice/slovenija/av...
Torej, počasi se uresničuje, kar smo napovedovali. Sicer ni še nič izgubljenega, nam pa je to prvo opozorilo, da je potrebno ograjo končat, in okrepit policijske in vojaške sile na meji. Ter začet zavračat begunce, v nasprotnem primeru, pač vemo kaj nas čaka.
Pričakujem velike probleme s hrvati, v tem primeru.
Torej, počasi se uresničuje, kar smo napovedovali. Sicer ni še nič izgubljenega, nam pa je to prvo opozorilo, da je potrebno ograjo končat, in okrepit policijske in vojaške sile na meji. Ter začet zavračat begunce, v nasprotnem primeru, pač vemo kaj nas čaka.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: matijadmin ()
Avstrijci so namreč ob pomoči prevajalcev tujce postavili na laž - ti so trdili, da so iz Sirije in Afganistana, a se je izkazalo, da so bili predvsem iz Maroka in Irana
To je to, kar jaz govorim že od začetka krize. Begunce sprejemat, zavračat pa migrante in to brez zadržkov. Par prevajalcev na vsak mejni prehod. Če ni begunec, je treba takega zavrnit. V nasprotnem bomo vse migrante mi pokasirali, vemo pa da je beguncev samo nekje 20 do 25% med vsemi migranti. Ker če bomo mi vse sprejemali, pa nam jih bodo vse vračali na severni meji, bomo v zelo hitrem času postali hotspot za migrante. Kar pa za slovenijo ne bo dobro.
Avstrija sicer že nekaj časa napoveduje, da ne bo sprejemala tujcev, ki ne prihajajo z vojnih območij. V zadnjem času so poostrili varnostne ukrepe v državi, ki zajemajo tudi poostren nadzor nad tujci, ki vstopajo v državo. Tujcem, za katere ne morejo ugotoviti ali potrditi izvora države, tako ne dovolijo vstopa v državo.
Tudi to bi morali mi storiti. Če nimajo dokumentov, jih zavrneš že na meji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Mi je policist na meji lepo povedal o teh stvareh. Npr. da jih 90% nima dokumentov (vsaj ne uradnih potnih listov ali osebnih), ker ali so uničeni v vojni ali še največkrat jih uničijo sami.
Tiste papirje, ki jih imajo, pa piše neko random ime, pa datum 1.1.2000. To je datum in ime, ki jim ga Srbi ali Grki dajo, preden jih pošljejo naprej (njim je itak vseeno). Hrvati itak ne izdajo dokumentov, oz jih vsaj niso.
5%, ki jih ima dokumente so ponavadi iz Sirije ali Iraka. 5% je pa itak ponarejenih. Sem videl kakšne ponarejene potne liste imajo. Ko bi otrok sprintal slikanico na domači printer, tako slabi ponaredki (in za to verjetno plačajo par tisoč evrov). In seveda teh 5% gre gladko čez, tko kot onih 90% eventuelno..
Lejte to je pač realno stanje o katerem nihče od medijev ne piše.
Tiste papirje, ki jih imajo, pa piše neko random ime, pa datum 1.1.2000. To je datum in ime, ki jim ga Srbi ali Grki dajo, preden jih pošljejo naprej (njim je itak vseeno). Hrvati itak ne izdajo dokumentov, oz jih vsaj niso.
5%, ki jih ima dokumente so ponavadi iz Sirije ali Iraka. 5% je pa itak ponarejenih. Sem videl kakšne ponarejene potne liste imajo. Ko bi otrok sprintal slikanico na domači printer, tako slabi ponaredki (in za to verjetno plačajo par tisoč evrov). In seveda teh 5% gre gladko čez, tko kot onih 90% eventuelno..
Lejte to je pač realno stanje o katerem nihče od medijev ne piše.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tiran2000 ()
stjan ::
Glede na to, da smo že izločeni iz Šengenskega sporazuma in se Evropa ograjuje od nas, me zanima kako bo s pretokom delovne sile?
Bodo naši delavci še lahko prosto delali v Avstriji, ali se bo na tem področju kaj spremenilo?
Velik del obmejne Slovenije je odvisen od dela v Avstriji in če bodo Avstrijci odpustili naše delavce, bo marsikje velika kriza.
Bodo naši delavci še lahko prosto delali v Avstriji, ali se bo na tem področju kaj spremenilo?
Velik del obmejne Slovenije je odvisen od dela v Avstriji in če bodo Avstrijci odpustili naše delavce, bo marsikje velika kriza.
StarMafijec je izjavil:
Se hecaš? Da na vodi fepresivni aparat alkoholična in nesposobna politična srenja? Saj vidiš, da vse hasilo ok potezej vlečejo člani vlad posameznih držav. Na kratko, v EU nima kdo, menda ja ne misliš, da bo Italijanom zsmenjala obalno nemška?
Vrnite nam techno!
Po moje kar drži to, kar je napisal podaljšana roka CIA-e Stratfor. Slej ko prej bo nastalo več Evrop. Če bomo imeli srečo, bomo priključeni k vzhodni. Zakaj to pravim? Kljub razvitosti zahodne in verjetno kratkotrajni krizi, če se priključimo k vzhodu, je sigurno samo to, da se bo zahod slej ko prej sesedel sam v vase. Predvsem zaradi krize tradicionalnih vrednot, ki jih pač nimajo (da družba deluje, potrebuješ tako konzervativce, ki bremzajo kot liberalce, ki rinejo naprej, vendar nihče od njih ne sme prevladat, ko se to dogaja sedaj) in ker če bomo vztrajali v t.i. zahodni, ne bomo nič drugega za njih kot dumping ground za begunce, vojna/mejna krajina. Nič drugega (če to že nismo).
krneki0001 je izjavil:
Avstrijci so namreč ob pomoči prevajalcev tujce postavili na laž - ti so trdili, da so iz Sirije in Afganistana, a se je izkazalo, da so bili predvsem iz Maroka in Irana
To je to, kar jaz govorim že od začetka krize. Begunce sprejemat, zavračat pa migrante in to brez zadržkov. Par prevajalcev na vsak mejni prehod. Če ni begunec, je treba takega zavrnit. V nasprotnem bomo vse migrante mi pokasirali, vemo pa da je beguncev samo nekje 20 do 25% med vsemi migranti. Ker če bomo mi vse sprejemali, pa nam jih bodo vse vračali na severni meji, bomo v zelo hitrem času postali hotspot za migrante. Kar pa za slovenijo ne bo dobro.
Avstrija sicer že nekaj časa napoveduje, da ne bo sprejemala tujcev, ki ne prihajajo z vojnih območij. V zadnjem času so poostrili varnostne ukrepe v državi, ki zajemajo tudi poostren nadzor nad tujci, ki vstopajo v državo. Tujcem, za katere ne morejo ugotoviti ali potrditi izvora države, tako ne dovolijo vstopa v državo.
Kar pa nobena država ne sme in ne bo počela. Ker bi kršila Konvencijo o beguncih.
Vrnite nam techno!
matijadmin je izjavil:
krneki0001 je izjavil:
Kar pa nobena država ne sme in ne bo počela. Ker bi kršila Konvencijo o beguncih.
kar seveda migranti vedo in na veliko izkoriščajo.
Glede na to, da smo že izločeni iz Šengenskega sporazuma in se Evropa ograjuje od nas, me zanima kako bo s pretokom delovne sile?
Lažeš. Smo še v šengenskem območju.
matijadmin je izjavil:
krneki0001 je izjavil:
Tudi to je laž. Migranti izkoriščajo pomanjkanje kontrole. Dokumenti pri tem niso dejavnik.
Še ena laž! Madžarska je bila zaradi odnosa do beguncev in migrantov okarana s strani sveta evrope, ZN in posameznih članic EU. Toliko o ohraji in njihovi nestrpnosti.
Vrnite nam techno!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matijadmin ()
AC_DC ::
Na eni levičarski nemški strani prebral ta teden, da nameravajo znižati dnevno število astronavtov iz 4000 na 1000.
Začelo se je:
http://www.24ur.com/novice/svet/le-16-o...
po 1 milijonu se še pogovarjajo o jasnih pravilih za vse .
Začelo se je:
http://www.24ur.com/novice/svet/le-16-o...
po 1 milijonu se še pogovarjajo o jasnih pravilih za vse .
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
matijadmin je izjavil:
krneki0001 je izjavil:
Razen madžarske, makedonije, srbije in sedaj avstrije. V kratkem pa bo tudi nemčija začela enako.
Če pa pogledaš predsedujočo državo za človekove pravice, pa noče niti beguncev sprejemat, ljudi še vedno pohabljajo, kamenjajo, obešajo, obglavljajo,....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
matijaadmin > Kar pa nobena država ne sme in ne bo počela. Ker bi kršila Konvencijo o beguncih.
velja, če bi migrantje zaprosili za azil oz. vsaj izrazili namero glede tega. Problem je, ker migrantje ne zaprosijo za azil.
Nekajkrat smo tole že razčiščevali, evo se ti sklicujem direktno na jype-ta z dne 13.12.
1) če migrant v zvezi s svojim statusom begunca ne naredi nič, niti ne izrazi namena po pridobitvi azila -> potem je stvar dogovora med članicami šengenskega območja kaj in kako bodo naredile z njim; ravnanje države ni odvisno od migranta;
2) če migrant izrazi namero, da bo zaprosil za azil v drugi državi v šengenskem območju -> potem ga je potrebno registrirati in ciljni državi posredovati podatke o vstopu v šengensko območje; operativni problem je registracija migranta z očitno ponarejenimi dokumenti!
3) če migrant zaprosi za azil -> potem se začne obravnavati njegovo vlogo za azil.
Skratka, preden govorimo o kršitvah konvencije o beguncih, moramo vedeti ali sploh imamo opravka z beguncem ali ne. Je migrant, ki ne prihaja iz vojnega območja, nima dokumentov in ne zaprosi za azil, upravičen do varstva konvencije o beguncih?
velja, če bi migrantje zaprosili za azil oz. vsaj izrazili namero glede tega. Problem je, ker migrantje ne zaprosijo za azil.
Nekajkrat smo tole že razčiščevali, evo se ti sklicujem direktno na jype-ta z dne 13.12.
1) če migrant v zvezi s svojim statusom begunca ne naredi nič, niti ne izrazi namena po pridobitvi azila -> potem je stvar dogovora med članicami šengenskega območja kaj in kako bodo naredile z njim; ravnanje države ni odvisno od migranta;
2) če migrant izrazi namero, da bo zaprosil za azil v drugi državi v šengenskem območju -> potem ga je potrebno registrirati in ciljni državi posredovati podatke o vstopu v šengensko območje; operativni problem je registracija migranta z očitno ponarejenimi dokumenti!
3) če migrant zaprosi za azil -> potem se začne obravnavati njegovo vlogo za azil.
Skratka, preden govorimo o kršitvah konvencije o beguncih, moramo vedeti ali sploh imamo opravka z beguncem ali ne. Je migrant, ki ne prihaja iz vojnega območja, nima dokumentov in ne zaprosi za azil, upravičen do varstva konvencije o beguncih?
matijadmin je izjavil:
Tudi to je laž. Migranti izkoriščajo pomanjkanje kontrole. Dokumenti pri tem niso dejavnik.
Sej veš, da je kontrolo težko izvajat če ni dokumentov in če povrh osebe še nimajo pojma o jeziku, niti ne znajo pisat (ali se delajo neumne) - ti pa nimaš prevajalcev? Pa če ti aktivisti delajo nemire v množici, pa če se ti ostali Evropejci režijo in ti moralizirajo... pa če imaš tisoče ljudi, ki jih ostale balkanske države porivajo naprej?
Heavy ::
matijadmin je izjavil:
Madžarska je bila zaradi odnosa do beguncev in migrantov okarana s strani sveta evrope, ZN in posameznih članic EU. Toliko o ohraji in njihovi nestrpnosti.
Copy pasta citata iz Team America
Hans Blix: Then let me look around, so I can ease the UN's collective mind. I'm sorry, but the UN must be firm with you. Let me in, or else.
Kim Jong Il: Or else what?
Hans Blix: Or else we will be very angry with you... and we will write you a letter, telling you how angry we are.
oo7 ::
Kaj se dogaja na škotskem otoku Bute, ki so ga naselili z migranti?
Kar 15 sirskih družin so naselili na škotski otok Bute, kjer so jim oblasti ponudile brezplačna prebivališča in druge ugodnosti, ki jih domačini nimajo. Nedelo, spolno nadlegovanje in nespoštovanje zakonov resno jezijo lokalno prebivalstvo.
Kar dva od stotih potencialna terorista
Sirske družine so dobile v dar brezplačno nastanitev, v cerkvi pa so jim uredili tudi molilnico, kjer lahko večkrat dnevno molijo. Vse migrante so varnostno preverili, da bi preprečili varnostne grožnje morebitne infiltracije teroristov, saj sta po besedah libanonskega ministra Eliasa Bou Saaba od stotih migrantov kar dva pripadnika IS, ki želita priti v Evropo.
Pred prihodom Sircev so bili na mirnem otoku edini prišleki upokojenci, ki so se tam odločili preživeti starost. Številni mladi domačini pa so se v lovu za boljšim življenjem preselili na celino.
Za migrante luksuz, domačinom bore malo
Glede novo naseljenih Sircev so se pri domačinih pojavile napetosti; pa ne samo zaradi otrok, ki kolesarijo v napačno smer. Otočani so namreč razdeljeni med tiste, ki so sirske migrante brezpogijno sprejeli medse, in ostale, ki so vlado v Londonu ter lokalne oblasti jezno obtožili. Slednji so bili še posebej razočarani nad ponujenim luksuzom in vsem denarjem, ki je bil namenjen migrantom, medtem ko za domačine še vedno veljajo varčevalni ukrepi.
Za migrante tudi najnovejši telefoni in 300 evrov mesečno
Medtem ko so domačinom zategovali pasove, so Sircem ponudili brezplačne domove z novimi kuhinjami, preprogami in pralnimi stroji. Kljub temu da gre za eno najbolj revnih območij Združenega kraljestva, so vsi migranti - dokler ne dobijo državnega zavarovanja - od notranjega ministrstva prejeli skoraj 300 evrov. Poleg tega, da so sirske družine oproščene plačevanja davkov, so prejele tudi brezplačno ogrevanje in razsvetljavo ter posebno ponudbo halal mesa, ki je zaklano po islamskih predpisih.
Delo jim je španska vas
Migranti, ki so nastanjeni v cerkvi svetega Andrewa, niso poprijeli še za nobeno delo, saj le posedajo pred poslopjem in kadijo, otroci pa se vozijo z novimi kolesi in čeladami. "Tukaj je veliko lokalnih otrok, ki bi za božič radi imeli novo kolo, pa starši nimajo denarja," je dejal zaskrbljeni domačin.
Prepoved božičnega okraševanja in nadlegovanje
Iz kraja, kjer so naselili migrante, prihaja tudi vest, da je neka ženska, ki živi poleg migrantske družine, želela krasiti hišo z božičnimi okraski, vendar jo je uradnik za migracije prosil, naj hiše ne okrašuje preveč, da ne bi užalila njihovih verskih čustev.
Prihajajo pa tudi vesti o nadlegovanju. Neka mati dveh otrok je že dan potem, ko so na otok prispeli migranti, doživela neverbalni napad sirskega najstnika, ki se je mimo peljal v avtu. "Sirski najstnik je z rokami in usti napravil znak za oralni seks." Ko ga je gospa pogledala z začudenjem, je gestikularen prikaz oralnega seksa še enkrat ponovil. Dejanje je prijavila na urad za migracije, kjer ji niso z ničemer pomagali.
Nekaj prijav je bilo tudi v zvezi z oblačenjem. Ko je mlada dvajsetletnica hodila po središču mesta Rothesay v kratki majici, jo je tam ustavila sirska ženska, ki jo je nadrla, da "mora nositi pokrita ramena.
http://nova24tv.si/aktualno/sokantno-ka...
Kar 15 sirskih družin so naselili na škotski otok Bute, kjer so jim oblasti ponudile brezplačna prebivališča in druge ugodnosti, ki jih domačini nimajo. Nedelo, spolno nadlegovanje in nespoštovanje zakonov resno jezijo lokalno prebivalstvo.
Sirske družine so dobile v dar brezplačno nastanitev, v cerkvi pa so jim uredili tudi molilnico, kjer lahko večkrat dnevno molijo. Vse migrante so varnostno preverili, da bi preprečili varnostne grožnje morebitne infiltracije teroristov, saj sta po besedah libanonskega ministra Eliasa Bou Saaba od stotih migrantov kar dva pripadnika IS, ki želita priti v Evropo.
Pred prihodom Sircev so bili na mirnem otoku edini prišleki upokojenci, ki so se tam odločili preživeti starost. Številni mladi domačini pa so se v lovu za boljšim življenjem preselili na celino.
Glede novo naseljenih Sircev so se pri domačinih pojavile napetosti; pa ne samo zaradi otrok, ki kolesarijo v napačno smer. Otočani so namreč razdeljeni med tiste, ki so sirske migrante brezpogijno sprejeli medse, in ostale, ki so vlado v Londonu ter lokalne oblasti jezno obtožili. Slednji so bili še posebej razočarani nad ponujenim luksuzom in vsem denarjem, ki je bil namenjen migrantom, medtem ko za domačine še vedno veljajo varčevalni ukrepi.
Medtem ko so domačinom zategovali pasove, so Sircem ponudili brezplačne domove z novimi kuhinjami, preprogami in pralnimi stroji. Kljub temu da gre za eno najbolj revnih območij Združenega kraljestva, so vsi migranti - dokler ne dobijo državnega zavarovanja - od notranjega ministrstva prejeli skoraj 300 evrov. Poleg tega, da so sirske družine oproščene plačevanja davkov, so prejele tudi brezplačno ogrevanje in razsvetljavo ter posebno ponudbo halal mesa, ki je zaklano po islamskih predpisih.
Delo jim je španska vas
Migranti, ki so nastanjeni v cerkvi svetega Andrewa, niso poprijeli še za nobeno delo, saj le posedajo pred poslopjem in kadijo, otroci pa se vozijo z novimi kolesi in čeladami. "Tukaj je veliko lokalnih otrok, ki bi za božič radi imeli novo kolo, pa starši nimajo denarja," je dejal zaskrbljeni domačin.
Iz kraja, kjer so naselili migrante, prihaja tudi vest, da je neka ženska, ki živi poleg migrantske družine, želela krasiti hišo z božičnimi okraski, vendar jo je uradnik za migracije prosil, naj hiše ne okrašuje preveč, da ne bi užalila njihovih verskih čustev.
Prihajajo pa tudi vesti o nadlegovanju. Neka mati dveh otrok je že dan potem, ko so na otok prispeli migranti, doživela neverbalni napad sirskega najstnika, ki se je mimo peljal v avtu. "Sirski najstnik je z rokami in usti napravil znak za oralni seks." Ko ga je gospa pogledala z začudenjem, je gestikularen prikaz oralnega seksa še enkrat ponovil. Dejanje je prijavila na urad za migracije, kjer ji niso z ničemer pomagali.
Nekaj prijav je bilo tudi v zvezi z oblačenjem. Ko je mlada dvajsetletnica hodila po središču mesta Rothesay v kratki majici, jo je tam ustavila sirska ženska, ki jo je nadrla, da "mora nositi pokrita ramena.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
pecorin ::
disney.com je malo bolj kredibilen vir kot npr. nova24tv.si ali reporter.si. Pa tudi govorijo o nekih vojnah zadnje tedne...
AC_DC ::
nova24 članek iz povzet iz:
http://www.dailymail.co.uk/news/article...
Senseless! Why are Syrian refugees being foisted on a remote Scottish island with high unemployment and poverty - then given perks some locals don't enjoy?
tl;dr
Katastrofa, kaj se gre UK, halal, novi iphoni, nova stanovnja & oprema, imam, medtem ko j*be domačine.
le kaj bi lahko šlo narobe ?
http://www.dailymail.co.uk/news/article...
Senseless! Why are Syrian refugees being foisted on a remote Scottish island with high unemployment and poverty - then given perks some locals don't enjoy?
tl;dr
Katastrofa, kaj se gre UK, halal, novi iphoni, nova stanovnja & oprema, imam, medtem ko j*be domačine.
le kaj bi lahko šlo narobe ?
When I mention the persistent rain in Scotland, he smiles. But they tell me (through an Arabic interpreter) that the council has advised them not to speak to locals or the Press about their new life here. It is the same story out on the rain-lashed streets. When I approach a group of cigarette-smoking Syrian men and women near St Andrew’s Church, one lady in a hijab says in English: ‘We only speak Arabic.’
A man in a woollen hat, holding his daughter who’s snugly dressed in a pink coat, says: ‘Me Syrian. We do not talk.’
Inevitably, this wall of silence fosters resentment.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
Kaj se dogaja na škotskem otoku Bute, ki so ga naselili z migranti?
Delo jim je španska vas
Nova24tv pač ni vir. Je manj kot nič. Nek nestrpni aktivizem se gredo.
Vrnite nam techno!
oo7 ::
Preprečili teroristični napad na Bruselj. Počiti bi moralo na silvestrovo.
http://nova24tv.si/aktualno/preprecili-...
Torej zaenkrat so preprečili napad v Sarajrvu in Bruslju, ki naj bi se zgodil okoli Božiča ali novega leta. Mislim, da bo še pestro za novo leto. Letos je v Evropo prišlo miljon migrantov vsak drugi je lahko terorist + že tisti, ki živijo tukaj.
Sploh pa v Nemčiji manjka en kup migrantov le kje so najbrž so se šli javit na dolžnost levaki pa najbrž mislijo, da iščejo službo.
http://nova24tv.si/aktualno/preprecili-...
Torej zaenkrat so preprečili napad v Sarajrvu in Bruslju, ki naj bi se zgodil okoli Božiča ali novega leta. Mislim, da bo še pestro za novo leto. Letos je v Evropo prišlo miljon migrantov vsak drugi je lahko terorist + že tisti, ki živijo tukaj.
Sploh pa v Nemčiji manjka en kup migrantov le kje so najbrž so se šli javit na dolžnost levaki pa najbrž mislijo, da iščejo službo.