» »

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Temo vidijo: vsi
««
233 / 373
»»

nurmaln ::

slotechar je izjavil:

Ne, zahodna kultura temelji zadnja leta na ateizmu, ker elitam ni potrebno vec imeti verujocih kristjanov, zdaj imajo na voljo drugacne metode manipuliranja. Sej ne pravim da bi se mogli obrnt duhovnosti, le to bi moglo bit individualno, ne pa da nas nekdo vodi, ker smo ovce.

Če že kej, potem verjetno bolj na sekularizmu kot ateizmu, tako kot je tudi edino pravilno.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

lexios ::

SimplyMiha je izjavil:

Primejdun, sem vedel, da bi moral žrtvovati jagnje zjutraj, preden sem se odpravil na šiht...

Ni potrebno vsak dan. ;)

MrStein ::

slotechar je izjavil:

Mr stein, ce je mama zidinja, je otrok po judovskem prepricanju avtomatsko jud. Tudi ce ima tisocinko te krvi v seb, vazna je zenska linija.

Po nejudovskem prepričanju pa pač ni.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

matijadmin ::

Na replike se ne bom odzival, le toliko bom prispeval v debato ... Pravkar je bilo v prispevku oddaje Preverjeno povedano, da je v času begunske krize obisk strelišč znatno narasel, v trgovinah z orožjem pa se je po njihovi oceni (trgovcev) dvignil za 20 %. Implicirajo tudi na porast orožja na črnem trgu, saj porasta postopkov za pridobitev ustreznih dovoljenj ni zabeleženega. To kaže na bolno stopnjo naivnosti & prestrašenosti slovenske populacije.
Vrnite nam techno!

harmony ::

matijadmin je izjavil:

Na replike se ne bom odzival, le toliko bom prispeval v debato ... Pravkar je bilo v prispevku oddaje Preverjeno povedano, da je v času begunske krize obisk strelišč znatno narasel, v trgovinah z orožjem pa se je po njihovi oceni (trgovcev) dvignil za 20 %. Implicirajo tudi na porast orožja na črnem trgu, saj porasta postopkov za pridobitev ustreznih dovoljenj ni zabeleženega. To kaže na bolno stopnjo naivnosti & prestrašenosti slovenske populacije.

Sami preperji.

ZaphodBB ::

Verjetno gre kljub vsemu za majhen porast.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZaphodBB ()

nurmaln ::

matijadmin je izjavil:

To implicira predvsem na glupost naših novinarjev.
Če ne bi bilo porasta postopkov za pridobitev nabavnih dovoljenj, potem tudi ne bi bilo porasta prodaje orožja pri uradnih trgovcih.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

zmaugy ::

nurmaln je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Ne.
Zgodbe iz Stare zaveze so vtkane v našo kulturo, še bolj teksti iz Nove zaveze. Na primer na te tekste je veliko sklicevanja v našem kulturnem življenju. Nikakor isto pri nas ne velja za hindujske ali islamske tekste.

Aja zdej gre že samo za vtkane zgodbe v našo kulturo...
Ker pred par urami je blo "Dejstvo je, da naš vrednostni sistem temelji na krščanstvu, ki temelji na judaizmu "

In to dvoje ni povezano, ane?

slotechar ::

MrStein je izjavil:

slotechar je izjavil:

Mr stein, ce je mama zidinja, je otrok po judovskem prepricanju avtomatsko jud. Tudi ce ima tisocinko te krvi v seb, vazna je zenska linija.

Po nejudovskem prepričanju pa pač ni.

judovsko prepricanje in zakon bolj steje kot nejudovsko. Tko pac je.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi ::

judovsko prepricanje in zakon bolj steje kot nejudovsko. Tko pac je.

Fajn je ko nisi goyim

Zgodovina sprememb…

MrStein je izjavil:

Pa še ta "kost": A se zavedate, da je 70 000 tisoč beguncev nula?
Kot že omenjeno, na vsak večji rock festival pride več "opitih" in "zdrogiranih" mladih moških, in vsakega komot popišejo in celo pregledajo (vsakega!) varnostniki.

Mogoče je res tu na delu zarota. Zarota, ki nas hoče prepričati, da je muha v resnici slon.

Ni nula. 70.000 je natanko 70.000, pa se povrh tega ilegalne imigrante brez dokumentov ne imenujemo za begunce, ker to niso. So ilegalni imigranti. Tudi ne popisejo vseh, prstne odtise vzamejo dvem od desetih. Vsak ilegalni imigrant je prevec, ker je protizakonito, razumes. 70.000 ilegalnih imigrantov je 70.000x prevec. O kaki nuli ti sanjas.

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Na ACDC koncertu nas je bilo 100.000. Vsakega so pregledali z detektorjem kovine in pretipali, ter pregledali ruzak, če notri kake flaše ali kaj trdega ne skriva. Pa smo prišli na prizorišče ob 14h, koncert se je začel ob 20h in je vseh 100.000 ljudi prišlo za ograjo v doglednem času (do začetka koncerta smo bili vsi notri). Torej se da, če se le hoče.

Zdej bo pa nekdo rekel, da se 2500 ljudi ne da popisat v enem dnevu in jih "preverit", če nimajo kakega orožja s seboj?

Zgodovina sprememb…

Prav si povedal, ce se le hoce. Ne vem zakaj potem novinarji porocajo o malomarnem pregledu. Seveda se da, a se tega ne dela. Zdej na koncertu dobijo placano, da se te ljudi pregleda, in se jim to splaca.

RAzen, ce kdo placuje, da se jih ne pregleda. Takko kot na svedskem, kot poroca nek sved, da ima policija navodilo od vlade, da naj ljudi nesvedskega izgleda ne maltretirajo prevec pri kontroli, da ne izpadejo rasisticni... :|

Zgodovina sprememb…

Sem slišal, baje, ziher...

Naši pa nimajo časa, ker štrajkajo. :P
Motiti se je človeško.

Na svedskem ne strajkajo. Seveda jaz ne zivim na svedskem, tudi v sloveniji dobis ziher podatke le od domacinov na terenu, drugo je vse cenzura do amena.

Ja, policisti vse ukaze najprej razgrnejo v najbližji gostilni.
Motiti se je človeško.

Prosm te, ce nimas kej boljsega povedat kot provocirat, se raj ustavi, takoj. Ne moremo vsi delit tvojega msiljenja, vero v ilegalne prebeznike in ostalo propagando. Pojdi v Izrael pa jim povej, zakaj ne sprejmejo malo vec prebeznikov. Te bodo veseli... Daj kako dobro razlago namest tega.

Zgodovina sprememb…

jype ::

slotechar> Prosm te,

Ni nas treba prositi za nič, ker nacistov v Evropi ne trpimo. Najbolje je, da odideš nekam, kjer solidarnost, strpnost in spoštovanje človekovih pravic niso temelji družbe, vsi, ki te vrednote delijo z nami, pa lahko pridejo sem - so dobrodošli.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Aljo643 ()

Idžt, pravkar si za nacista oklical sekularnega muslimana. Škoda da ni črnc. >:D

Kako že gre to? Če je res pravi musliman, potem itak mora bit tudi nacist, ker to piše v knjigi?

No, še sreča, da ima kristjane na svoji strani.

Sam baje prakticira religijo miru. ;)

AnitaTrump ::

V teh dneh je moje zivljenje izjemno stresno. Everybody is a nazi now, but i was a nazi before it was cool.

Heavy ::

Gee jype! How Come Your Mom Lets You Say Naci That Much?

Resno, tvoja logika ne drži vode. Kaj šele, da bi argumentiral v tvojih odgovorih.

Pojdi v Izrael razlagat kako morajo migrante sprejet. Noben te ne bo poslušal, kvečjemu te bodo zaprli. So zdaj židi nacisti? Pa pojdi v SA razlagat kako naj spustijo migrante v svojo državo. Boš spet končal kje zaprt. So zdaj arabci nacisti?

Že vidim tvoje potencialne odgovore:

a) derp, pišeš po angleško (ne bi smel? a ni to multikultura?)
b) bluzenje nekaj tretjega (kar nima veze z mojim napisanim)
c) nekje manjka vejica (slovnični naci)
d) naci! naciiiii! naciiiiiiiiiiii! (pazi kaj govoriš, moj dedek je v taborišču umrl, je iz stranega stolpa padu)
e) Lažeš! (a si že bil tam doli in prepričeval lokalce?)

Heavy> Resno, tvoja logika ne drži vode.

Res? Kateri del, specifično, se ti pa zdi protisloven?

Heavy> Pojdi v Izrael

Zakaj ravno jaz? Pojdi ti, ti si navdušen nad nesprejemanjem beguncev in drugimi nacističnimi lastnostmi sodobne skrajne desnice.

Heavy> Že vidim tvoje potencialne odgovore:

Seveda jih vidiš, vsi vemo, da desničarji bolj ali manj brez prestanka halucinirajo. Bolezen se imenuje paranoidna shizofrenija in onemogoča normalno družbeno udejstvovanje.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: AC_DC ()

Kateri del sprašuješ? Ravno kar si napisal, da naj grem jaz (po tvojih besedah - skrajno desno usmerjen nacist) v Izrael (kateri ni sprejel niti enega begunca ali migranta in izvaja etnično čiščenje nad Palestinci) govorit, da naj sprejemajo begunce in migrante. Če pa to ni protislovje...

Ni - tam se boš odlično počutil, ker je to država po tvoji meri.

Evropa pa ni.

Zgodovina sprememb…

Torej trdiš da so židje nacisti?

Heavy> Torej trdiš da so židje nacisti?

Nikakor ne moreš enačit teh dveh pojmov, morajo pa biti praktično vsi, ki so pomagali izvolit Bibija, zagotovo nacisti - pripadniki ideologije, ki se ukvarja z Lebensraumom, premagovanjem namišljenih sovražnikov, razslojevanjem na uber in unter in drugimi lastnostmi, ki niso ne pragmatične, ne racionalne, zgolj zelo drage in nevarne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Tipičen odgovor zate. 1 + 1 = 15 hrušk in 2 jabolki

Vi res nč ne štekate.

Ne, ti si tisti, ki ima probleme z dojemanjem in izražanjem.

Rečeš, da židov se ne more primerjati z nacisti, hkrati pa opišeš kaj je to nacist. In početje Izraela pade v ta opis.

Torej kaj zdaj? So ali niso?

jype je izjavil:

Heavy> Torej trdiš da so židje nacisti?

Nikakor ne moreš enačit teh dveh pojmov, morajo pa biti praktično vsi, ki so pomagali izvolit Bibija, zagotovo nacisti - pripadniki ideologije, ki se ukvarja z Lebensraumom, premagovanjem namišljenih sovražnikov, razslojevanjem na uber in unter in drugimi lastnostmi, ki niso ne pragmatične, ne racionalne, zgolj zelo drage in nevarne.

Ti si antisemit, torej med tabo in nacistom ni nobene razlike. To da na druge ljudi projiciras svoje stanje, pa dosti pove o tvoji viziji o uspesni, strpni civilizaciji. USSR in gulagi so tvoje mokre sanje.

Heavy> In početje Izraela pade v ta opis.

Seveda, ampak to ne pomeni, da so nacisti kar vsi izraelski državljani, ali pa celo kar vsi židje. Razumem, da imaš kot paranoidno shizofreni desničar po ideološki dolžnosti mnenje, da so vse skupine ljudi po definiciji vedno homogene in da se zavedaš, da ker sem jaz biciklist, morajo bit torej vsi biciklisti anarhisti, ampak kljub vsemu je tvoj sistem hkrati nekonsistenten in nepopoln.

Heavy> Torej kaj zdaj? So ali niso?

Premisli še enkrat.

AnitaTrump> Ti si antisemit, torej med tabo in nacistom ni nobene razlike. To da na druge ljudi projiciras svoje stanje, pa dosti pove o tvoji viziji o uspesni, strpni civilizaciji. USSR in gulagi so tvoje mokre sanje.

Še zmer nč ne štekate.

jype je izjavil:

da so vse skupine ljudi po definiciji vedno homogene

No, do tega sem te hotel pripeljat. Zakaj pa potem ti trdiš, da vsak, ki je proti imigraciji desničar in nacist?

myriad ::

jype je izjavil:

Še zmer nč ne štekate.

Ej, ne posplošuj! Jaz te razumem ;)

Heavy> No, do tega sem te hotel pripeljat. Zakaj pa potem ti trdiš, da vsak, ki je proti imigraciji desničar in nacist?

Kako pa to zgleda, "biti proti imigraciji"? Kaj to pomeni, natanko?

Ker nebivedu je recimo tipični jihadistični nacist, USS Nimitz in Majk sta antisemitista, čeprav zase vsi po vrsti zmotno mislijo, da so nekaj drugega...

Zate v resnici pojma nimam, kaj si, dokler ne opraviva dolgega in zapletenega pogovora, ampak hej, časi so taki, da je treba povsod šparat in bit učinkovit, da si konkurenčen: Vsi ste naciji in morte jit v fojbe, pa smo zmeneni in se ni treba več pogovarjat o težkih dilemah.

233 strani razlaganja kako je treba pomagat in kdo je nacist pa ne znaš videti, kdo je proti migracijam?

Heavy> 233 strani razlaganja kako je treba pomagat in kdo je nacist pa ne znaš videti, kdo je proti migracijam?

Proti migracijam? Prej si napisal proti imigraciji. Med tema dvema je razlika bistvena, poleg tega da se tvoje pisanje bere podobno kot "Help fight continental drift!".

Se opravičujem, mi je Android popravil besedo. Ampak verjetno bi razumel da v temi 'begunska kriza pri nas' ne pišem o migracijah ptic. Ampak lep poizkus reševanja iz lastnega blata. Za nadaljno reševanje sem ti par slovničnih napak pustil v tekstu.

The Player ::

Pravjo, da slika pove več kot 1000 besed

Zgodovina sprememb…

Heavy> Se opravičujem, mi je Android popravil besedo. Ampak verjetno bi razumel da v temi 'begunska kriza pri nas' ne pišem o migracijah ptic. Ampak lep poizkus reševanja iz lastnega blata. Za nadaljno reševanje sem ti par slovničnih napak pustil v tekstu.

Ne razumeš: Jaz sem migriral. Emigriral sem iz Slovenije in imigriral v eno drugo državo. Nekateri izmed vas se proti nekaterim od teh pojavov borite, ampak skrajno površno in le s populističnimi prijemi, ki povzročajo škodo, koristi pa od njih ni nobene.

The Player> Pravjo, da slika pove več kot 1000 besed

Ja, ampak nacistična propaganda je iz tega pregovora izvzeta.

harmony ::

The Player je izjavil:

Pravjo, da slika pove več kot 1000 besed

Toliko zascite in se zmeraj poka...ni mi to jasno...

harmony> Toliko zascite in se zmeraj poka...ni mi to jasno...

Vidiš, ne razumeš. To so _naši_, _dobri_ teroristi! Ne tisti pritepenci!

Zgodovina sprememb…

Kaj imaš ti veze z ilegalci?

Govorila sva o tem, kako ti vse, ki mislijo drugače od tebe označiš z nacisti, potem pa sva prišla do tega, da si rekel meni, da ne smem vseh metat v isti koš. Če se jaz držim zakonov in pravil (za npr. dobit tujo delovno vizo), zakaj se jih potem ne sme tudi nekdo iz Bangladeša? Ti si tako misleče nekaj strani nazaj označeval z nacisti.

Heavy> Kaj imaš ti veze z ilegalci?

Nekateri od mojih prednikov so se tako imenovali, ko so se borili proti fašizmu in nacizmu.

Heavy> Govorila sva o tem, kako ti vse, ki mislijo drugače od tebe označiš z nacisti,

Ne, to ni res! Jaz z nacisti zmerjam samo tiste, ki si domišljajo, da so zaradi kraja rojstva upravičeni do odločanja o tem, da mednarodna konvencija o beguncih velja na podlagi njihovih osebnih in skrajno arbitrarnih kriterijih, namesto kriterijev, ki so v njej zapisani (in vsem tistim, ki podpihujejo sovraštvo in spodbujajo k nasilju zoper določene etnične in/ali verske skupine).

Heavy> potem pa sva prišla do tega, da si rekel meni, da ne smem vseh metat v isti koš.

Ja, saj tudi jaz ne mečem vseh v isto fojbo.

Heavy> Če se jaz držim zakonov in pravil (za npr. dobit tujo delovno vizo), zakaj se jih potem ne sme tudi nekdo iz Bangladeša?

Ne sme? Brez skrbi, lahko se jih - vsaj jaz mu ne bom ničesar žalega storil, če se jih. Kjer se (verjetno) razhajava (a sem prepričan, da se ne bova dolgo, ker imava nenadoma razumen dialog - prav nenavadno: kot da bi to, da neko arbitrarno skupino nekdo pavšalno žalil na nek način preprečilo konstruktivno debato), je v podrobnostih: Jaz razumem, da imajo vsi begunci iz Bangladeša pravico zaprositi za azil v EU in pogosto tudi dobijo status begunca in s tem pravice, ki morajo biti na podlagi konvencije enake, kot so pravice državljanov EU (prosto gibanje po šengenskem območju in pravico do dela v celotni EU in druge pravice in seveda tudi dolžnosti - z nekaj dodatnimi, specifičnimi za begunce). Nisem napisal vsi ljudje iz Bangladeša - vsi begunci. To so tisti, ki bežijo pred, ah, na primer takim nasiljem, ali pa kakšnim drugim. Če si gej iz Irana in ti uspe priti na ozemlje EU, si zagotovo zaslužiš azil, če si pa zgolj prodajalec v trafiki, pa ne nujno. Vsakogar je treba obravnavat posebej, strpno in spoštljivo, ker je to najboljša naložba v uspešno integracijo v evropsko multikulturno družbo.

Zgodovina sprememb…

Jarno ::

jyipe> Ja, saj tudi jaz ne mečem vseh v isto fojbo.

Daj no, bod mal realista.
Poglej si malo nalinijske igrice, kjer admini kaznujejo igralce, ki izkoriščajo kak bug, da si lahko na easy način pridobiš nepošteno prednost pred soigralci.
Temu se reče korektnost, ker se nagrajuje zgolj tiste, ki si to zaslužijo.
Da so trenutne migracije primerljive z expoitanjem bugov v zakonodaji, povezanih z užaljenimi Nemci (ja wir sing gut jetzt) pa ti ne kapne.

Ne vem, kako lahko pozabiš, da je blagostanje odvisno od kulture in neketare kulture težijo k šalabajzu.
Izrael je dokaz, da lahko ne-šalabajz obstaja tudi v določenem podnebju.

Ti bi pa tiste, ki si prizadevajo za dolgoročni ne-šalabajz v fojbe metal. "Death metal" lol. Si pa od hudiča. (šala)

MasterTade ::

jype je izjavil:

slotechar> Prosm te,

Ni nas treba prositi za nič, ker nacistov v Evropi ne trpimo. Najbolje je, da odideš nekam, kjer solidarnost, strpnost in spoštovanje človekovih pravic niso temelji družbe, vsi, ki te vrednote delijo z nami, pa lahko pridejo sem - so dobrodošli.

Smešen si..Že ves čas govoriš kot da si glas Evrope, kot da dejansko veš kaj si o vsej zadvi misli večina ljudi..Poglej malo rezultate raznih anket in podobnih stvari, ki se tičejo tem o islamu..''nacistov v Evropi ne trpimo'' Beseda nacist in njen pomen ti delata precej težav. Če jaz rečem da nikab ni za v SLO je oznaka nacist faljena, neprimerna in žaljiva. Če policist napiše kazen ženski ki to nosi, čeprav je po zakonu za to predpisana sankcija, ni nacist ampak opravlja svoje delo. Če muslimane izženemo iz Slovenije s prisilo oz. jih začnemo pobijat smo nacisti. Zdaj pa prosim da vprašaš koga, ki si ga označil za nacija, če si to res želi. 3/4 tvojih nacijev na tem testu pogrne
Mors omnia aequat

Jarno> Ne vem, kako lahko pozabiš, da je blagostanje odvisno od kulture in neketare kulture težijo k šalabajzu.

Nisem opazil, da bi naše dolžnosti bile opredeljene na podlagi kulture tistih, ki smo jim obvezani nuditi pomoč. Je torej tvoja kultura nagnjena k šalabajzu? Nedvomno. Moja pa ne, ker je evropska (to je tista, ki ne pozabi na dolžnosti ob prvi priliki, ko je kakšno treba dejansko izpolniti).

Jarno> Izrael je dokaz, da lahko ne-šalabajz obstaja tudi v določenem podnebju.

Hja, dokler ameriške milijarde ne usahnejo celo Savdska Arabija lahko nekako obstaja in daje vtis ne-šalabajzerije, po drugi strani bi pa, če ameriških milijard ne bi bilo, Iran in Afganistan danes bila bolj podobna državam zahodne Evrope kot Izrael.

Jarno> Ti bi pa tiste, ki si prizadevajo za dolgoročni ne-šalabajz v fojbe metal. "Death metal" lol. Si pa od hudiča. (šala)

Če si to prizadevajo tako, da pozivajo k nasilju in nespoštovanju osnov evropske kulture in pridobitev zahodne civilizacije, potem niso dovolj različni od idiotov, ki bi najraje jedrski holokavst, ker človeštvo itak uničuje mati naravo, da bi si zaslužili posebno fojbo.

MasterTade> Smešen si..Že ves čas govoriš kot da si glas Evrope, kot da dejansko veš kaj si o vsej zadvi misli večina ljudi.

Vseeno mi je, kaj si misli večina ljudi. Ljudje se motijo in temelji Evrope so zapisani. Če jih želite spremeniti - come at me, pussies. Evropsko kulturo bomo pred vami ubranili, kot smo jo v preteklosti že, kdo bo najebal, je pa tudi popolnoma jasno.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

jype je izjavil:

Vseeno mi je, kaj si misli večina ljudi. Ljudje se motijo in temelji Evrope so zapisani. Če jih želite spremeniti - come at me, pussies. Evropsko kulturo bomo pred vami ubranili, kot smo jo v preteklosti že, kdo bo najebal, je pa tudi popolnoma jasno.

Tipicen levicar, ze grozi z nasiljem. Saj tvoj idol Hitler je bil tudi socialist, s to razliko da si ti z nacije razsiril ideologijo na cel svet. Smesko govori o zlobni desnicarski ideologiji, sam pa nestrpno pricakuje novega Hitlerja.

Unknown_001 ::

Ignorirajte @jype-a.
Zanalašč provicira in preusmerja pozornost z nevmesnimi kritikami, nekateri pa še kar padajo na to.

@jype ti se pa pomiri. Imej mero pa ne vleč v svojo skrajnost ker ne narediš ničesar drugega razen zdrahe. Razen če ti je fun brat odzive na provokacije in na podlagi njih druge sodit. Da sem moderator bi take monologe brez pomosleka brisal. Al bota obe strani po malem stopili nazaj, ali se pa ne it debate. Ker to ne pelje nikamor. Pa še dvomiti sem začel da si neka normalna razumna oseba. Kdo normalen bi šel zanalašč provocirat vse po spisku?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt
««
233 / 373
»»