Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
Temo vidijo: vsi
Unknown_001 ::
je izjavil:
Jaz sem tako navdušen, da sem spisal stih!
Kaj to blešči se na obzorju,
srebrnega kovinskega sijaja?
Če te bo kdo vprašal, s ponosom odgovori:
to je naša ograja!
Ko sem prebral se mi je nemudoma orosilo oko! Prelepo!
Naj bo to 9. kitica zdravljice. Ajmo peticijo poslat okol.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
PrihajaNodi ::
PrihajaNodi je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Mu lahko napišeš in obrazlagaš v nesknčno pa ne bo razumel. Človek ima indoktrinirane trapaste ideje spete od slovenskih novinarjev in to je to.
Hihihi, točno tako, slepo verjamem vsemu kar rečejo slovenski novinarji :D
Mimogrede, še vedno čakam na odgovor ;)
Seveda jim, če ne ne bi pisal neumnosti in bi začel misliti s svojo glavo.
Všeč mi je kako stojiš za mojim hrbtom in spremljaš katere novice berem ^^
Ni potrebe da stojim za tabo, pišeš iste neumnoszi kot novinarji 24 kur.
Reycis ::
Morpheus: The Matrix is a system, Neo. That system is our enemy. But when you're inside, you look around, what do you see? Businessmen, teachers, lawyers, carpenters. The very minds of the people we are trying to save. But until we do, these people are still a part of that system and that makes them our enemy. You have to understand, most of these people are not ready to be unplugged. And many of them are so inured, so hopelessly dependent on the system, that they will fight to protect it.Zadnje dva stavka odlično opišeta Jypeta in njegove kolege.
Morpheus: Unfortunately, no one can be told what the Matrix is. You have to see it for yourself.Naša življenja so zlagana. Evropska vlada nas poskuša uničit. Živimo kot v Matrici. In tale video, ki si ga objavil je rdeča tableta. Upam, da se čimveč ljudi odloči zanjo.
Morpheus: This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill - you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes.
With Open Gates: The forced collective suicide of European nations
Bryn ::
PrihajaNodi je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Mu lahko napišeš in obrazlagaš v nesknčno pa ne bo razumel. Človek ima indoktrinirane trapaste ideje spete od slovenskih novinarjev in to je to.
Hihihi, točno tako, slepo verjamem vsemu kar rečejo slovenski novinarji :D
Mimogrede, še vedno čakam na odgovor ;)
Seveda jim, če ne ne bi pisal neumnosti in bi začel misliti s svojo glavo.
Všeč mi je kako stojiš za mojim hrbtom in spremljaš katere novice berem ^^
Ni potrebe da stojim za tabo, pišeš iste neumnoszi kot novinarji 24 kur.
Lepo od tebe, da redno in temeljito bereš članke na 24ur.com in s tem omogočaš plačo ravno tistim novinarjem, ki jih ne maraš :D Pa bi rad tudi jaz prispeval, mi poveš na katerih straneh ti bereš članke? Bom pa jaz njih podpiral pa temeljito prebral prispevke. ^^
3p ::
Morpheus: The Matrix is a system, Neo. That system is our enemy. But when you're inside, you look around, what do you see? Businessmen, teachers, lawyers, carpenters. The very minds of the people we are trying to save. But until we do, these people are still a part of that system and that makes them our enemy. You have to understand, most of these people are not ready to be unplugged. And many of them are so inured, so hopelessly dependent on the system, that they will fight to protect it.Zadnje dva stavka odlično opišeta Jypeta in njegove kolege.
Še dobro, da si ti Neo, ki vidi preko tega. In ko te bo črni begunec iz matrice potegnil iz umetne maternice, boš premagal sistem, in nas boš vse odrešil.
Cervantes ::
Moderatorji so odšli. Đermoney?
Tale rema postala resna naslednica Nakladalnice.
Pa še kakšna bi se našla.
Tale rema postala resna naslednica Nakladalnice.
Pa še kakšna bi se našla.
Axbcd ::
Kdo pa potem so tisti, ki so polni denarja in imajo iPhone pa niso Sirijci? Zakaj bi dejstvo, da ima denar in smartphone, pomenilo, da ni Sirijski begunec? Ker si begunec si tudi reven?
Migracijam se upiramo ravno zato, ker med tem 'begunci' je zelo malo Sirijcev. Jaz sem za to, da državljane Sirije sprejmemo, jim nudimo zatočišče in hrano, ter pošljemo nazaj domov ko se vojna konča. Sem pa proti financiranju ekonomskih migrantov, ker so prišli v EU ker je pač meja odprta za begunce. Meje niso odprte zato, da se bo vsak ki ima 5 minut časa, odpravil na pot v Evropo, ampak za sirijske državljane, ki se nimajo kam umaknit pred vojno.
Prepričan sem, da bi Evropejci popolnoma drugače gledali na te migracije, če bi EU izvajala ustrezne ukrepe in na celino spustila le državljane Sirije. Ker je v tej masi ljudi Sirijcev zelo malo, srečamo pa vse od afganistancev, pakistancev, eritrejcev, etiopijcev pa tja do nam neznanih afriških plemen. Evropa ni obljubljena dežela kamor prideš, daš vse štiri v luft, in živiš od sociale v državnem stanovanju.
Se mi zdi da imajo migrantje napačne predstave o EU. Danes si že z ustrezno izobrazbo nobody in štejejo le izkušnje, brez izobrazbe si pa praktično nezaposljiv kader. Ko pride nekdo iz Afrike v EU, a nikoli potenc, integralov ni videl... kaj bo počel tukaj? 3 milijone za ceste pucat jih ne rabimo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Axbcd ()
lexios ::
Ampak, ne vem zakaj imam občutek, da so pri izvedbi tega projekta spet nekaj zaj., vsekakor pa to niso zgolj "tehnične ovire"! Kot je razvidno iz fotografij gre morda za poskus resonančno sklopljene tuljave? Mogoče bi se zdj morali, namesto "kje je Hitler?", vsi vprašati "kje je Tesla?" ;)
A tebe tud matra ta elektro-tehnični potencial Ograje, ne? Tako očitno je.. kar vabi uno navitje lepo, da bi človek kar nekako manipuliral E-M polje s tem... pa ne mislim na haarpanje, ampak kaj bolj praktičnega...
...
Mika me vsekakor! ;) Kaj praviš na brezžični prenos energije brez sevanja; Madžari nam, ali pa mi njim? Baje je Tesla z resonančno sklopljenimi tuljavami že delal na tem...
Praktična je vsekakor bolj, če nanjo priklopimo tri faze. ;) Evo, da v stilu naših novinarjev vprašam: ste gledali Jurassic Park? "Danger! High voltage!" Saj to so ja osnove, no!
Bryn ::
Zdaj pa malo resnosti.
Niso vsi begunci leni teroristi, ki bodo živeli od podpore in širili šeriatsko pravo, kot tudi niso vsi begunci pridni angelčki, ki so prišli pridno delat in spoštovat kulturo in zakone. Resnica je, kot ponavadi nekje vmes. Jih je preprosto preveč, da bi jih lahko sprocesirali normalno, krivda pa gre v veliki meri našim vrlim Eurokratom, ker so si dolga leta zatiskali oči pred to problematiko in niso vzpostavili mehanizmov, ki bi uspešno obvladovali to situacijo. Da ne govorimo o Merklovi, ki še iz njenim podpodnikom nerazumljivih razlogov razglaša, da naj kar pridejo vsi in jih bo Nemčija sprejela.
Ampak sprejeti je treba dejstvo, da je realnost taka kot je in namesto da bi EU ukrepala družno, se vsaka država drži zase in rešuje to problematiko samo do svoje meje, za ostalo jih boli K. Konec koncev, če sebe smatramo za ljudi, bi to moral biti prvi in edini razlog, da se pomaga tistim, ki na naših mejah stojijo v mrazu. Ampak to seveda ne pomeni, da moramo dopuščati vse kar si izmislijo in dopuščati neintegracijo.
In ja potrebno je ločiti med ekonomskimi migranti in begunci, a to pri takem številu preprosto ne gre po standardnih postopkih.
To, da se ustvarjajo geti, kamor si še policaji ne upajo, pa je ravno tako odgovornost policije. Če niso zmožni ukrepat kadar se del prebivalstva ne pokorava zakonom, je fail države, ker jim ne da pooblastil in podpore za ukrepanje. No, pa saj je italjanska policija ravno tako nezmožna zrihtat mafijo.
Anyway, na prvi liniji se poskuša pomagat vsem, hkrati pa ločit begunce od ekonomskih migrantov ter slednje poslati nazaj. Ravno tako pa tiste, ki delajo zdraho, obravnavat kot vsakega državljana, ki prekrši zakon.
Žal se realnost ne sovpada s pogledi obeh strani na to problematiko, ker vsak hoče imeti svoj prav, zato se bomo še naprej kregali kdo ima prav in kdo ne, ne zato, da bi rešili nastalo situacijo, ampak da se lahko tolčemo po prsih in si merimo e-kurce.
Niso vsi begunci leni teroristi, ki bodo živeli od podpore in širili šeriatsko pravo, kot tudi niso vsi begunci pridni angelčki, ki so prišli pridno delat in spoštovat kulturo in zakone. Resnica je, kot ponavadi nekje vmes. Jih je preprosto preveč, da bi jih lahko sprocesirali normalno, krivda pa gre v veliki meri našim vrlim Eurokratom, ker so si dolga leta zatiskali oči pred to problematiko in niso vzpostavili mehanizmov, ki bi uspešno obvladovali to situacijo. Da ne govorimo o Merklovi, ki še iz njenim podpodnikom nerazumljivih razlogov razglaša, da naj kar pridejo vsi in jih bo Nemčija sprejela.
Ampak sprejeti je treba dejstvo, da je realnost taka kot je in namesto da bi EU ukrepala družno, se vsaka država drži zase in rešuje to problematiko samo do svoje meje, za ostalo jih boli K. Konec koncev, če sebe smatramo za ljudi, bi to moral biti prvi in edini razlog, da se pomaga tistim, ki na naših mejah stojijo v mrazu. Ampak to seveda ne pomeni, da moramo dopuščati vse kar si izmislijo in dopuščati neintegracijo.
In ja potrebno je ločiti med ekonomskimi migranti in begunci, a to pri takem številu preprosto ne gre po standardnih postopkih.
To, da se ustvarjajo geti, kamor si še policaji ne upajo, pa je ravno tako odgovornost policije. Če niso zmožni ukrepat kadar se del prebivalstva ne pokorava zakonom, je fail države, ker jim ne da pooblastil in podpore za ukrepanje. No, pa saj je italjanska policija ravno tako nezmožna zrihtat mafijo.
Anyway, na prvi liniji se poskuša pomagat vsem, hkrati pa ločit begunce od ekonomskih migrantov ter slednje poslati nazaj. Ravno tako pa tiste, ki delajo zdraho, obravnavat kot vsakega državljana, ki prekrši zakon.
Žal se realnost ne sovpada s pogledi obeh strani na to problematiko, ker vsak hoče imeti svoj prav, zato se bomo še naprej kregali kdo ima prav in kdo ne, ne zato, da bi rešili nastalo situacijo, ampak da se lahko tolčemo po prsih in si merimo e-kurce.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bryn ()
Migracijam se upiramo ravno zato, ker med tem 'begunci' je zelo malo Sirijcev. Jaz sem za to, da državljane Sirije sprejmemo, jim nudimo zatočišče in hrano, ter pošljemo nazaj domov ko se vojna konča. Sem pa proti financiranju ekonomskih migrantov, ker so prišli v EU ker je pač meja odprta za begunce. Meje niso odprte zato, da se bo vsak ki ima 5 minut časa, odpravil na pot v Evropo, ampak za sirijske državljane, ki se nimajo kam umaknit pred vojno.
Kakšen pa je razlog, da npr. Iračanom iz območja, ki ga nadzira ISIL, ne bi pripadal status begunca?
Kako se lahko kdorkoli boji islamskih skrajnežev v državi, kjer ljudje ploskajo Orbanu?
Kaj takega nam nevarnega je Orban naredil, da bi se ga bali? Precej nelogično razmišljanje oz. bolje rečeno prodajaš meglo. Orban je zavaroval svoj narod, svojo državo, svoje meje. Zaradi tega ne predstavlja nobene grožnje Evropejcem. Samo zato, ker nekdo ni pristaš muslimanov in migracij še ne pomeni, da bo pobil svoj narod oz. Evropejce. Vsaka država ima pravico odločat kdo se bo sprehajal po njenem ozemlju, in pod kakšnimi pogoji. Človekove pravice si pa nekam lahko vtakneš, ker postajajo le še fiktivni odstavki na papirju. Jebe se meni za človekove pravice, če bom zaradi tega jaz moral plačevat višje davke. Imajo svoje celine pa naj si ustvarijo drugo Evropo tam, ni smo mi njihovi sužnji da jih bomo preživljali. Kot je povedal Orban, evropski standard pripada tistim, ki so ga gradili. Ne more en neizobražen, nekvalificiran migrant izkoriščati beneficije evropskih držav, če pa nikoli nič ni prispeval k razvoju.
krneki0001 ::
Kakšen pa je razlog, da npr. Iračanom iz območja, ki ga nadzira ISIL, ne bi pripadal status begunca?
Ker imajo demokratično izvoljeno vlado in policijo ter vojsko, ki jih mora zaščititi in naj bi jih ščitila. Tako pravi jype.
Kakšen je razlog da rinejo v Evropo namesto v druge dele Iraka, ki ga ne nadzira ISIL? Razlog je sledeč - Evropa je odprla meje in sedaj rinej k nam vsi tisti, tisti ko so ogrožen in tisti ki niso. Tako pač ne gre.
MrStein ::
krneki0001 je izjavil:
Po 5000 evrov so migranti ponujali vojakom in policistom, če jih spustijo iz centra. Koliko pravih sirijskih beguncev ima toliko denarja, če so za golo življenje bežali pred bombami?
Kaj, a potem so to vseeno doktorji znanosti? Ne pa fizikalci?
Mater je težko kaj razumeti, ko folk skače iz ene v drugo skrajnost.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
morbo ::
krneki0001 je izjavil:
Po 5000 evrov so migranti ponujali vojakom in policistom, če jih spustijo iz centra. Koliko pravih sirijskih beguncev ima toliko denarja, če so za golo življenje bežali pred bombami?
Kaj, a potem so to vseeno doktorji znanosti? Ne pa fizikalci?
Zakaj pa denar implicira da so izobraženi? Lahko da so zgolj prodali vse imetje, ali so kriminalci, ali pa džihadisti na plačilni listi Saudove arabije / Katarja. ISIS se vzdržuje s prodajo nafte in "raketom", nimajo malo denarja če se uspešno borijo na štirih, petih frontah, proti vojskam ZDA in RU.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: morbo ()
Morpheus: Unfortunately, no one can be told what the Matrix is. You have to see it for yourself.Naša življenja so zlagana. Evropska vlada nas poskuša uničit. Živimo kot v Matrici. In tale video, ki si ga objavil je rdeča tableta. Upam, da se čimveč ljudi odloči zanjo.
Morpheus: This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill - the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill - you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes.
With Open Gates: The forced collective suicide of European nations
Zadel si glavico na žebeljco. Nevidna roka povzroča selitve narodov, vse ostale nebuloze so nepotrebne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
MrStein ::
krneki0001 je izjavil:
Ja, se pa strinjam, da to drži, da familja zbere denar in pošlje enega naprej. Ampak to niso begunci, to so ekonomski migranti. Pri beguncih gre cela familja naenkrat, ker nikogar nočejo za sabo pustiti. Tudi sam, če bi moral bežat, nebi pustil otroka in žene nekje med ostalimi v enem izmed begunskih centrov.
A nisi gledal Blood Diamond?
Motiti se je človeško.
Kako se lahko kdorkoli boji islamskih skrajnežev v državi, kjer ljudje ploskajo Orbanu?
Jst se sprašujem kako lahko ljudje ploskajo Orbanu, nas pa zmerjajo z nacisti? Povedal je praktično enako, to, kar smo mi tule že dve polni luni nazaj. Mogoče bere SloTech? ;)
S to bedarijo ste približno tako "razgledani", kot so zavedeni nekateri v ZDA, ki me z veliko stopnjo empatije vprašajo, če sem tudi jaz koga izgubil v velikem genocidu v 90., ko jim povem, da sem iz Slovenije.
Hja, to je ok, vsaj ve, s kje približn si... Mene je pred pol leta en Marijanc spraševal, če smo v Sloveniji v nevarnosti pred Rusko okupacijo! Pa sm mu lepo odgovoru, da ne, ker smo pripravljeni!
Švedska že 35 let skuša integrirate te ljudi, imajo zastonj stanovanja, zastonj zdravstvo, zastonj šolanje, prejemajo socialno pomoč. Imajo vse zastonj, a je kljub temu integracija neuspešna. Če jim daš denar potem iz dolgčasa terorizirajo državljane po ulicah in delajo nerede, če jim ne daš denar protestirajo in povzročajo kaos ker jim nisi dal denarja. Kaj potem humanitarci predlagate za uspešno integracijo? Švedska je primer države, ki je migrantom dala celo več kot so deležni državljani, od njih pa nobene koristi.
Nemci pravijo, da je 81% migrantov 'zabitih kot noč' tj. nimajo nobenih kvalifikacij, niso zaposljiv kader, večina je nepismena. Kako naj integriramo migrante?
1. So nepismeni, torej se nemškega jezika ne morejo naučiti, ker pisat in brat ne znajo. Jih je najprej treba naučit brat in pisat, nekaj kar 7-letni otroci v razvitem svetu znajo.
2. Ko se po X letih naučijo jezika, branja in pisanja, sledi izobraževalni proces - osnovnošolska in srednješolska snov.
3. Šele nato, ko (če) osvojijo potrebna znanja, lahko začnejo razmišljat o univerzitetnih izobrazbah.
Da bi ta proces bil uspešen morajo migrantje sodelovat. Ali so pripravljeni sedet, ure in ure, dneve, leta za knjigo, da bi osvojili znanja, ki se jih Evropejci učimo od petega leta naprej? Glede na njihovo kulturo in nakolnjenost izobrazbi, ali so se sploh pripravljeni izobraževat? Ali so se ženske pripravljene odreči svoji funkciji stroja za rojevanje otrok, in se posvetit izobraževanju? Če samo eno od vseh teh 'pravil' ne uspe, bo proces integracije neuspešen.
Nemci pravijo, da je 81% migrantov 'zabitih kot noč' tj. nimajo nobenih kvalifikacij, niso zaposljiv kader, večina je nepismena. Kako naj integriramo migrante?
1. So nepismeni, torej se nemškega jezika ne morejo naučiti, ker pisat in brat ne znajo. Jih je najprej treba naučit brat in pisat, nekaj kar 7-letni otroci v razvitem svetu znajo.
2. Ko se po X letih naučijo jezika, branja in pisanja, sledi izobraževalni proces - osnovnošolska in srednješolska snov.
3. Šele nato, ko (če) osvojijo potrebna znanja, lahko začnejo razmišljat o univerzitetnih izobrazbah.
Da bi ta proces bil uspešen morajo migrantje sodelovat. Ali so pripravljeni sedet, ure in ure, dneve, leta za knjigo, da bi osvojili znanja, ki se jih Evropejci učimo od petega leta naprej? Glede na njihovo kulturo in nakolnjenost izobrazbi, ali so se sploh pripravljeni izobraževat? Ali so se ženske pripravljene odreči svoji funkciji stroja za rojevanje otrok, in se posvetit izobraževanju? Če samo eno od vseh teh 'pravil' ne uspe, bo proces integracije neuspešen.
Zgodovina sprememb…
Mater je težko kaj razumeti, ko folk skače iz ene v drugo skrajnost.
Gre za ta pojav:
Disclaimer: Viewer discretion is advised. ;)
Matako ::
Pa itak, to je EU - praktično ne moreš pometati ceste brez neke "kvalifikacije". Za tolikokrat omenjeno brisanje riti v domu ostarilih rabiš praktično povsod celo neke vrste licenco. Saj vemo kako gre recimo pri nas.
Kje je šele akademija.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Reycis ::
Še dobro, da si ti Neo, ki vidi preko tega. In ko te bo črni begunec iz matrice potegnil iz umetne maternice, boš premagal sistem, in nas boš vse odrešil.
Mam en pregovor zate:
You can fool all the people some of the time,
and some of the people all the time,
but you cannot fool all the people all the time.
Ti očitno spadaš med tiste opisane v drugi alineji.
Pa itak, to je EU - praktično ne moreš pometati ceste brez neke "kvalifikacije". Za tolikokrat omenjeno brisanje riti v domu ostarilih rabiš praktično povsod celo neke vrste licenco. Saj vemo kako gre recimo pri nas.
Kje je šele akademija.
Spet si zabil gavico na žebljico. Povsod samo en kup papirja, še malo pa bo človek rabi papir za hojo. Torej, kaj bodo delali oni.
Pravzaprav, potrebuješ še kot prostovoljec (recimo hospic) usposabljanje, v javnih delih ki so bila razpisana za popiranje papirčkev pa so vzeli samo izkušene, karkoli naj bi že to pomenilo.
V drugih novicah... očitno se spet obeta manjša zakasnitev pri tranzitu gostov v in preko Grčije.
http://www.theguardian.com/world/2015/n...
V stavki bodo sodelovali tudi mnogi taki in drugačni prevozniki.
http://www.theguardian.com/world/2015/n...
V stavki bodo sodelovali tudi mnogi taki in drugačni prevozniki.
/\/\.K.
AC_DC ::
NLight2
Torej lahko računaš na vsaj 10 let intenzivnega učenja, da so nečesa sposobni na trgu dela - takih imajo Nemci več kot dovolj (nekaj milijonov) -> takoj in zdaj.
bom težak egoist in rekel, da bo prej milijon opic v milijon letih napisalo Hamleta v angleščini kot se bodo tile integrirali v Švedsko družbo.
Ta teden sem dal posnetek Izraelskega novinarja, ki je lepo predstavil stanje na terenu - muslimanski priseljenci živijo v svojih območjih, tako da je integricija tako možna kot je možna nedolžna 60 letna prodajalka ljubezni iz rdeče četrti ali upokojena igralka iz filmov za odrasle.
Torej lahko računaš na vsaj 10 let intenzivnega učenja, da so nečesa sposobni na trgu dela - takih imajo Nemci več kot dovolj (nekaj milijonov) -> takoj in zdaj.
Švedska že 35 let skuša integrirate te ljudi, imajo zastonj stanovanja, zastonj zdravstvo, zastonj šolanje, prejemajo socialno pomoč. Imajo vse zastonj, a je kljub temu integracija neuspešna. Če jim daš denar potem iz dolgčasa terorizirajo državljane po ulicah in delajo nerede, če jim ne daš denar protestirajo in povzročajo kaos ker jim nisi dal denarja. Kaj potem humanitarci predlagate za uspešno integracijo? Švedska je primer države, ki je migrantom dala celo več kot so deležni državljani, od njih pa nobene koristi.
bom težak egoist in rekel, da bo prej milijon opic v milijon letih napisalo Hamleta v angleščini kot se bodo tile integrirali v Švedsko družbo.
Ta teden sem dal posnetek Izraelskega novinarja, ki je lepo predstavil stanje na terenu - muslimanski priseljenci živijo v svojih območjih, tako da je integricija tako možna kot je možna nedolžna 60 letna prodajalka ljubezni iz rdeče četrti ali upokojena igralka iz filmov za odrasle.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
PrihajaNodi je izjavil:
Kje je šele akademija.
Spet si zabil gavico na žebljico. Povsod samo en kup papirja, še malo pa bo človek rabi papir za hojo. Torej, kaj bodo delali oni.
Pravzaprav, potrebuješ še kot prostovoljec (recimo hospic) usposabljanje, v javnih delih ki so bila razpisana za popiranje papirčkev pa so vzeli samo izkušene, karkoli naj bi že to pomenilo.
Čeprav, mogoče pa obstajajo bližnjice. Država oz njene institucije bi lahko najle goste za razna "pogodbena" javna dela kot so... postavljanje ograje! Ti ljudje so vajeni od doma na konkurenco pri zaposlitvi in bi nekateri "notri" brez kakšne moralne dileme z največjim užitkom postavljali oviro za tiste "zunaj". Aktiviste bi kap. Does not compute.
V drugih novicah
http://www.publishwall.si/kzbacnik/post...
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Darkjaar ::
Ilegalci morajo samo zažgati svoje dokumente in lahko ostanejo v EU. Ta unija je postala ena prava komedija.
AC_DC ::
Pričakujem da bo 2016, ko namerava UK zapustiti Eu, unija razpadla sama od sebe.Bodo prihranili pri referendumu.
No mogoče bo ostala unija FR+DE.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
Pričakujem da bo 2016, ko namerava UK zapustiti Eu, unija razpadla sama od sebe.Bodo prihranili pri referendumu.
Paralelna teorija zarote...
Kaj pa če so nekatere države, ki hočejo izstopiti iz EU zanalašč pripomogle k porastu navala migrantov? Sedaj se odpira idealna prilika, če se bo to zaostrovalo. Mejni prehodi spet funkcionirajo v polnem teku tudi znotraj šengna, nihče več noče delati s temi migranti tako kot bi brusl ukazal torej postajajo vsi bolj samoglavi in ni več enotnega delovanja...
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Propad EU bi pomenil, da nimamo več policaja nad glavo in lahko v miru zavarujemo meje z vsemi sredstvi. Tako nas pa EU (beri Nemčija) drži za jajca in grozi s sankcijami.
Je pa res, dokler narod ne bo stopil v akcijo in zavaroval meje se bodo migracije nadaljevale. Apeliram na Ameriko, da malo podkuri to vnetljivo stanje v EU. Tako kot so to profesionalno izvedli v Ukrajini bi lahko še v Evropi. Da še tistim 30% kvazi humanitarcem pride do možganov, da so migrantje rak za Evropo.
Je pa res, dokler narod ne bo stopil v akcijo in zavaroval meje se bodo migracije nadaljevale. Apeliram na Ameriko, da malo podkuri to vnetljivo stanje v EU. Tako kot so to profesionalno izvedli v Ukrajini bi lahko še v Evropi. Da še tistim 30% kvazi humanitarcem pride do možganov, da so migrantje rak za Evropo.
Zgodovina sprememb…
Propad EU bi pomenil, da nimamo več policaja nad glavo in lahko v miru zavarujemo meje z vsemi sredstvi. Tako nas pa EU (beri Nemčija) drži za jajca in grozi s sankcijami.
Se pravi, ko EU pade, mi lahko vse tiste, ki niso upravičeni do pomoči enostavno vržemo ven, brez da bi nam ker kekec iz bruslja lahko kaj oporekal.
Begabt
Begabt
Nemški minister Wolfgang Schäuble je migrante primerjal z naravno katastrofo, ki grozi Nemčiji. Sprašuje se, ali je ta naravna katastrofa že dosegla Nemčijo, ali pa je tik pred tem, da jo doseže. Razkol v nemški politiki iz dneva v dan večji.
http://www.24sata.hr/svijet/raskol-mini...
Lavinu može izazvati neoprezni skijaš koji na padini pokrene malo snijega. Da li smo u fazi u kojoj je lavina već stigla u dolinu, ili smo u fazi da se nalazimo na rubu padine, ne znam, rekao je u četvrtak njemački ministar financija Wolfgang Schäuble i tako komentirao izbjegličku krizu.
http://www.24sata.hr/svijet/raskol-mini...
Zgodovina sprememb…
PaX_MaN ::
Ta unija je postala ena prava komedija.
A spoštovanje
"international law"
"human rights laws."
"procedures"
da je "prava komedija"?
Nopasej vemo kdo so v resnici pravi problem.
World peace ::
A spoštovanje
"international law"
"human rights laws."
"procedures"
da je "prava komedija"?
Večkrat obtožena ženska, ki se dokazano laže, ki izsiljuje družine in jim grozi z odvzemom otrok, ko je sporočala komentarje staršev socialnim službam je resna grožnja slovenskemu narodu in velik problem. Svoboda govora je neomajna.
Ona je vodila to stran, dokler je niso privili.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: World peace ()
A spoštovanje
"international law"
"human rights laws."
"procedures"
da je "prava komedija"?
Dajte se že nehat sklicevat na človekove pravice, ker so le odstavki na prapirju, ki so s to migracijo izgubili svoj pomen. Migrantje do včeraj niso vedeli kaj so to človekove pravice. Kot je Orban povedal, migrantje nimajo pravice do evropskega standarda. Preprosto zato, ker niso nič prispevali k razvoju. Desetletja so se šli verske igrice na svojih celinah zdaj bi pa vsi skok čez morje v razvito Evropo. Odpade. Imajo svojo celino, naj si uredijo svoj življenjski prostor. Gledam tiste sestanke z afriškimi voditelji in se sprašujem zakaj bi mi njim namenili milijarde? A so oni kdaj namenili milijarde nam? Niso. A so oni razvijali Evropo, da je danes takšna kakršna je? Niso. Ne moreš desetletja čakat da drugi vse poštimajo, potem se boš pa pridružil.
World peace je izjavil:
A spoštovanje
"international law"
"human rights laws."
"procedures"
da je "prava komedija"?
Večkrat obtožena ženska, ki se dokazano laže, ki izsiljuje družine in jim grozi z odvzemom otrok, ko je sporočala komentarje staršev socialnim službam je resna grožnja slovenskemu narodu in velik problem. Svoboda govora je neomajna.
Lahko bolj natančne podatke kdo je ta ženska? Bomo še mi 'udarili' kakšno proti kampanjo v prihodnosti.
Zgodovina sprememb…
World peace je izjavil:
Ona ni vodila te strani in boš pač še en na dolgem spisku ob kazenski ovadbi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
Ona ni vodila te strani in boš pač na spisku ob kazenski ovadbi.
Hahahahahaha komedijant. A si že kdaj slišal za svobodo izražanja? Le ta je absolutna, vsaj tako trdi sodišče za človekove pravice, ki je nad vsemi lokalnimi zakoni. O kazenskih ovadbah lahko le sanjaš. Saj smo videli, kako je sodišče ukrepalo proti osebi, ki je prvi dan begunskega vala na tviterju zapisala, da je migrante treba postrelit. Lepo so odgovorili, da proti osebi ne bodo sprožili nobenega postopka, ker nikogar ne ogroža. Še enkrat, svoboda izražanja je absolutna. Lokalni zakoni so larifari, ker ESČP vedno na koncu zmaga.
Zgodovina sprememb…
Sovražni govor != KD zoper čast in ime (kamor spada razširjanje laži o nekom ).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
Sovražni govor != KD zoper čast in ime.
Seveda. Širjenje (lažnih) objav o določeni osebi z namenom blatenja in poniževanja je kaznivo dejanje. Avtor te spletne strain je počel ravno to in ravno s tem namenom. Lepo bi bilo, če bi vsi vpleteni vložili skupinsko tožbo zoper avtorja in ga spravili ob ves denar pa še kakšno leto v čuzo. Posameznik se nima pravice igrat policaja, za to obstajajo pristojne službe.
Svoboda govora je le redko kaznovana (tudi na evropski ravni), to bi kot zagovornik ČP moral vedeti. Zadeva vedno pade na ESČP, kjer sodišče ne zanima kaj si ti blebetal ampak le, ali si bil za blebetanje kaznovan, kar je kršenje človekovih pravic bolj natančno svobode izražanja. Za izražanje svojega mnenja, naj bo pozitivno ali negativno, ne moreš in ne smeš biti kanznovan.
Zgodovina sprememb…
Posameznik se nima pravice igrat policaja, za to obstajajo pristojne službe.
Za izražanje svojega mnenja, naj bo pozitivno ali negativno, ne moreš in ne smeš biti kanznovan.
24kur in varuhinja zasebnosti se ne strinjata
http://www.24ur.com/novice/slovenija/zl...
"Spletna stran ZLOvenija in predvsem odzivi nanjo dokazujejo, da je pobuda njenih avtorjev dosegla namen, ki so si ga zastavili. Sprožili so vsebinsko razpravo o tem, kaj je sovražni govor in kako se nanj odzivati. Njihov odziv je ena od bolj učinkovitih možnosti za odziv na pojave sovražnega govora na spletu. Predvsem dokazuje, da si posamezniki upajo mnogo več, ko mislijo, da so anonimni in neprepoznavni. Ko pa je njihova identiteta razkrita, jim je v mnogih primerih žal. Seveda pa so tudi taki, ki pri svojih izjavah vztrajajo in napoveduje protiukrepe, predvsem zaradi razkritja njihove identitete. Menim, da nimajo prav," je zapisala varuhinja Vlasta Nussdorfer.
Ker idiot te ljudi sploh plačuje?
Begabt
Begabt
Svoboda govora je le redko kaznovana (tudi na evropski ravni)
Kar redno je kaznovana.
Vsega skupaj nekaj primerov pa še to je skoraj vedno šlo za lastnike medijskih hiš oz. pripadnike političnih strank. Odpri YouTube in Google. Preštej koliko sovražnega govora je gor in to primerjaj s številom kaznovanih. Odstotek kaznovanih je zanemarljiv, pa še ti so kaznovani, ker je imela politika prste vmes. Sploh tisti primer o uredniku, ki je objavil pisma v katerih opisuje teror oblasti nad Kurdi. In bil obtožen za širjenje sovraštva? Hahaha naj kdo reče da politika ni imela prste vmes.
Unknown_001 je izjavil:
Ker idiot te ljudi sploh plačuje?
To je ta medij, 24kur. Najprej 10 minut nakladajo v dneviku o 'beguncih', kako bivajo v nehumanih kampih, da so lačni, žejni, prikažejo 15 slik žensk in otrok, popljuvajo Madžarsko, ker 'krši' človekove pravice... v naslednjem prispevku pa javno podprejo kršenje človekovih pravic in zakonov. Dvojna merila, ampak saj vemo, da gre za propagandni medij. Ni panike, smo že navajeni.
Zgodovina sprememb…
Gaius ::
Trenutno je Tarča na slo 1, priporočam ogled. V njej nastopajo 4 ljudje, vsi štirje so po izobrazbi doktorji in vsi štirje se soglasno strinjajo, da je ograja prava rešitev. Na kratko vsi štirje predstavljajo mnenje večine ljudi. Tako da predlagam jypetu and company da jih poslušajo in spoznajo v kakšni zmoti živijo.
aerie ::
Vsi štirje so dejansko zelo površinsko obdelali tematiko. Srčike problema, globalnega kapitalizma, pa se niso niti dotaknili. Kot pač vse Tarče in pred tem ona oddaja s Slakom, v bistvu mešanje megle z dosti besedičenja in brez prave rešitve problema.