» »

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Temo vidijo: vsi
««
194 / 373
»»

oo7 ::

Trump : What Merkel has done to Germany is insane,

lexios ::

AndrejO je izjavil:

Kdo se kam seli nima nič za opraviti z neumnimi stereotipi.

Ima pa nemara z intgracijo, kaj praviš? Ja, ja, za vse smo sami krivi! >:D

NLight2 je danes ob 20:22:07 izjavil:

Ne piši nebuloz. Prepričan sem da si musliman ker tako zagovarjat teror islama, kljub vsem dokazom, posnetkom, podatkom, izjavam uradnih oseb... ti še kar naprej trdiš, da so muslimani nedolžne ovčke.

Prepričan si, da si teslo, ker

Jst sm prepričan, da je ksenofob, če ne že naci, si me pa pravkar prepričal, da si naivno teslo ti: "Edino, kar "nabijam", je to, da je potrebno najti način kako te ljudi integrirati, da se prepreči ponovitev vsega, kar smo v Evropi že uspešno zaj**ali v zadnjih 50 letih. Pri temu je potrebno najti tudi način kako pomiriti neracionalne strahove takšnih, kot si ti, da bomo lahko v procesu družno sodelovali." Srečno! ;)

Kot ekonomskem migrantu mi je še kako zelo jasno, kako pomembno je, da te okolje ne zavrže in, da te ne diskriminira.

Vse jasno... Želim ti lepe sanje o "uspešni integraciji" milijonov migranatov, ki v Džermanji prihajajo praktično hkrati. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Gaius ::

Najboljsa integracija bo tista, ko tabornikov enostavno ne bomo sprejeli v naso drzavo.

Gaius je izjavil:

Najboljsa integracija bo tista, ko tabornikov enostavno ne bomo sprejeli v naso drzavo.

Ti bo jyipe pojasnu da to ne gre: "to so begunci!" ;)

Na srečo so med njimi tudi majhni otroki za katere moramo poskrbeti, da bodo odrasli v varnem okolju, kjer se ne bodo rabili spraševati "zakaj jih tisti stric ne mara".

Right, pa "zakaj me ata tepe" tudi! https://slo-tech.com/forum/t653736/p496...

Axbcd ::

AndrejO je izjavil:

Začnemo lahko pri nekaj osnovih stvareh. Npr. "pred zakonom smo vsi enaki", "vsakdo ima svobodo veroizpovedi" in podobne stvari, ki jih nekateri tako radi spregledajo, ko se srečajo z nekom, ki ima napačen naglas in priimek na -ić.

Ampak tudi teh malenkosti nekateri še niso prerasli, tako da bi morali še koga postaviti v razred in ga naučiti, kaj je osnoven pogoj za integracijo.

Kaj pa če bi začeli pri tistih res najbolj osnovnih stvareh - kako legalno prečkati mejo? Kako dojeti, kaj pomeni 'ne, ne moreš v našo državo' oz. 'migracijska služba je zavrnila vašo prošnjo'. Da bi se lahko pogovarjali o integraciji je najprej potrebno legalno priti v državo. Evropejci to zelo dobro obvladamo, ko se selimo v ZDA ali Kanado. Če želijo biti migrantje del našega okolja naj se tudi oni obnašajo tako kot mi, papirje vložit in čakat 2 leti na odobritev/zavrnitev.

Kako si predstavljaš 2 milijardi prebivalcev iz tretjega sveta na evropski sociali? Se ti ne zdi, da to ni mogoče? Kam boš spravil 2 milijardi ljudi? A bomo vse gozdove, hribe in gore poselili? Nekaj narave pa že moramo ohraniti. Zakaj Evropa? Zakaj ne ostanejo na svoji celini? Če bi se jaz danes odločil za migracije zagotov ne bi šel v Afriko ali Azijo, ampak v ZDA, Kanado, Avstralijo, k ljudem s katerimi delimo enake vrednote. Ne pa k popolnoma drugi, sovražni in nekompatibilni kulturi.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: zmaugy ()

PrihajaNodi ::

Vzhodna Evropa se je že obrožila z Nacionalističnimi vladami. Celotna Evropa se obrača proti Nacionalističnim vladam. Upam, da bomo zmogli preseči kritično maso čene bodo posledice za Evropo katastrofalne. Res si ne želim, da bi bil prisiljen iz Vzhodne Evrope gledat propad zahodne civilizacije.

In Slovenija naj ima Zmagota Jelinčiča? Sploh mi imamo nacionalistično stranko? Saj ne da bi jo želel pa vseeno, bi bil dober balans še posebno kaki združeni Levici in Lukatu Mesecu, ki misli da denar raste na dreveseih.
Torej, kar dela vlada sedaj je mešanje dreka, saj nimamo:

- nikakršnih zaveznikov,
- vojaško smo podhranjeni,
- tehnološko smo podhranjeni,
- nimamo niti ene pametne stranke, ki bi zamenjala tole kar je sedaj na vladi

Kaj Slovenija sploh ima? Cela Evropa se nam smeje in se nam bo smejala ko nam bodo hrvati vzeli bodečo Nežo, pardon žico. Še tisti kanček ponosa, ki smo ga imeli bo šlo v franže.

Gaius ::

Recimo Hrvaško močno podpirajo ZDA zadnje čase, sploh vojaško.

Mr.B ::

Še malo pa bodo razni jype-ji začeli, govoriti da to kar se dogajam dam v Severnih EU državah, posledica da so na oblasti desničarji in se samo branijo :)).
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

marS ::

null

null

...no more heroes...
https://ilbis.com/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: marS ()

oo7 ::

Gaius je izjavil:

Recimo Hrvaško močno podpirajo ZDA zadnje čase, sploh vojaško.

Teroristi mislim rečt AMeričani oborožujejo Hrvate saj je rekel psiho Merkl, da bo vojna na balkanu, ker ona točno ve, da bo. Treba pobit toliko Evropejcev, da bodo imeli migranti kje živeti.

aerie ::

Da se ne boste v hlače pokakali od strahu. Sicer pa... Bog je vaš zaveznik, Jezus pa vaš odrešitelj. Tri zdrave Marije in en oče naš na dan, pa bo bolje.

aerie je izjavil:

Da se ne boste v hlače pokakali od strahu. Sicer pa... Bog je vaš zaveznik, Jezus pa vaš odrešitelj. Tri zdrave Marije in en oče naš na dan, pa bo bolje.

Tvoj sorodnik je pa tvoja tašča a ne da. Hkrati še psihiater, pardon psihiatrinja.

aerie,
ne skrbi sej se bodo knjige tudi sežigale, pa spet bo spet ravna ploskev, pa končno bo jasno da amerjev ni bilo nikoli na luni, etc. Sicer pa če nisi opazil Slovenska vlada poizkusa to celo pohitriti, tako da še dodatno obdavčuje razvoj. Sej razumeš, včasih Cerkev ni marala izobraženih, danes pa JS res ne rabi konkurence.

PrihajaNodi je izjavil:

aerie je izjavil:

Tvoj sorodnik je pa tvoja tašča a ne da. Hkrati še psihiater, pardon psihiatrinja.

A te moti? Pač nismo malenkostni pri nas, pa si rečemo da smo vsi domači v žlahti, familiji. Ko pa je govora o sorodnikih pred kakšnim uradnikom, je pa seveda druga pesem. No kakorkoli... naj te to ne muči preveč, ker jaz in moja žlahta ti ne bo nič žalega storila.

mackilla ::

Če se ne strinjaš islamizacijo evrope te nekateri tule avtomatično ožigosajo za katoliškega verskega blazneža. Logika da te kap.

Ateist v vsakem primeru ne moreš biti, sej te BK če so nekateri "zavedeni".

CoolBits ::

Vsako bolezen je bolje preprečevat kot zdravit, no pri preprečevanju smo pogrnili torej bo potrebno zdravljenje ko pride do bolezni.

To deljenje na vaši in naši, naci, levi, desni, srednji je že prev smešno :D

krneki0001 ::

mackilla je izjavil:

Če se ne strinjaš islamizacijo evrope te nekateri tule avtomatično ožigosajo za katoliškega verskega blazneža. Logika da te kap.

A še nisi opazil, da ko levim fašistom zmanjka niti (ali se zaplezajo, ali jim zmanjka argumentov,...) začnejo vse okoli sebe žalit z nacisti, ksenofobi, verskimi blazneži,...

Ampak od izdajalcev naroda kaj drugega tudi ne moreš pričakovat. Za v fojbe bodo dobri. :))

CoolBits je izjavil:

Vsako bolezen je bolje preprečevat kot zdravit, no pri preprečevanju smo pogrnili torej bo potrebno zdravljenje ko pride do bolezni.

To deljenje na vaši in naši, naci, levi, desni, srednji je že prev smešno :D

Sej ni desni, levi, naci, nenaci. So samo levičarski fašisti, ki bi prodali svojo mamo in narod za milijon migrantov v sloveniji, in smo tisti, ki smo proti temu.

Zgodovina sprememb…

aerie je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

aerie je izjavil:

A te moti? Pač nismo malenkostni pri nas, pa si rečemo da smo vsi domači v žlahti, familiji. Ko pa je govora o sorodnikih pred kakšnim uradnikom, je pa seveda druga pesem. No kakorkoli... naj te to ne muči preveč, ker jaz in moja žlahta ti ne bo nič žalega storila.

Dvomim v to, ker me že sedaj (in seveda druge tu na forumu) obkladaš z nacisti in drugimi neprimernimi izrazi. Sem ti lepo ponudil strokovno pomoč, ker tašča ni dovolj usposobljena ali pa je pristranska.

jype ::

nebivedu> A še nisi opazil,

Sej nismo mi rekl, da podpiramo šarijo, ti si.

krneki0001 ::

jype je izjavil:

Jaz je ne, ti jo na vsak način sem hočeš in to tisto pravo iz savdske arabije.

noraguta ::

Ma leve komunjare so pobil glih. Tm nek židov kt dolfe. Fse za narodov blagor. sam njihov fašizem je bolj egalaritistično usmrajen.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

jype je izjavil:

Ti bi itak rad državo brez zakonov in pravil , da bi se lahko sprehajal v gatah po avtocesti.

ZaphodBB ::

Ti bi itak rad državo brez zakonov in pravil , da bi se lahko sprehajal v gatah po avtocesti.

Komot se lahko sprehaja v gatah po avtocesti. Ne vem zakaj misliš, da ne sme? Dokler ima varnostni jopič, gate niso problem. AFAIK.

Razem, če si islamski fundamentalist?
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Nisem , ampak mislim , da ni dovoljeno uporabljati avtocesto kot pešec ali kolesar. Drugače pa tudi jaz grem včasih v gatah po časopis v nabiralnik:)

Pol nisi nacist ampak nudist :))

PrihajaNodi je izjavil:

aerie je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

aerie je izjavil:

Dvomim v to, ker me že sedaj (in seveda druge tu na forumu) obkladaš z nacisti in drugimi neprimernimi izrazi. Sem ti lepo ponudil strokovno pomoč, ker tašča ni dovolj usposobljena ali pa je pristranska.

No to pa ni res. Jaz te prištevam med ksenofobe. Nacist v tej temi je Majk, pa mogoče še Nlight (vendar bolj verjetno, da je le prestrašen otrok) in pa M-Power (isto kot Nlight).

CoolBits je izjavil:

Pol nisi nacist ampak nudist :))

Mam oblečene gate tako , da tehnično nisem nudist:)

No to pa ni res. Jaz te prištevam med ksenofobe. Nacist v tej temi je Majk, pa mogoče še Nlight (vendar bolj verjetno, da je le prestrašen otrok) in pa M-Power (isto kot Nlight).

A to sama določaš kriterije al imaš mogoče kakšnega navideznega prijatelja, ki jih določa? Povem ti to motnjo se da odpraviti. Pošlji ZS.

Prej ko boš priznala sama sebi lažje ti bo.

Zgodovina sprememb…

Takole gre ksenofobi in nudisti bi radi bolezen preprečevali, drugi bi jo pa raje kasneje zdravili... se mi zdi, da so podkupljeni od farmacije. :O

aerie> Jaz te prištevam med ksenofobe.

Ta beseda je preveč zapletena. Ti kar zapiši "nacist", ga bo bolj bolelo, razlika je pa itak minimalna.

PrihajaNodi je izjavil:

A to sama določaš kriterije al imaš mogoče kakšnega navideznega prijatelja, ki jih določa? Povem ti to motnjo se da odpraviti. Pošlji ZS.

Prej ko boš priznala sama sebi lažje ti bo.

Nimam nobenih večjih problemov. Ne mislim, ampak vem kdo sem. Tako da z mano se ti ni treba obremenjevati. Raje se posveti sam sebi.
Ksenofobija pa je seveda problem, zato tu pa tam skušam ublažiti vaš strah, ki je glede na zgodovino slovenstva sicer razumljiv, vendar v tem primeru neutemeljen.

Spet mlatenje prazne slame. Vprašal sem te konktetno zakaj sem ksenofob? Dobim pa tak odgovor kot ga vedno da ministrica za notrnje zadeve, veliko besed nič vsebine. Sem pa pomoč kolegice, ki je psihiatrinja in psihoterapevtka ponudil tudi Juretu. Ne rečem da ni inteligenten a je meja med norostjo in visoko inteligenco majhna.
Naj te ne bo strah, nisi sama, so še drugi s takšnimi in podobnimi motnjami.

aerie> vendar v tem primeru neutemeljen.

Kako neutemeljen, če je pa en ameriški nacist zapisal, da imajo na Švedskem zaradi priseljencev vojno stanje!

Švedi tega sicer ne vejo, ampak to je itak zaradi cenzure levičarskih medijev, resnica je pa takale (naj vas naslov ne zavede, gre za posnetke iz centra Štokholma):

PrihajaNodi> Vprašal sem te konktetno zakaj sem ksenofob?

Lahko ti strokovno odgovorim jaz: Ker gojiš neracionalen strah do določenih skupin ljudi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

noraguta ::

PrihajaNodi je izjavil:

Spet mlatenje prazne slame. Vprašal sem te konktetno zakaj sem ksenofob? Dobim pa tak odgovor kot ga vedno da ministrica za notrnje zadeve, veliko besed nič vsebine. Sem pa pomoč kolegice, ki je psihiatrinja in psihoterapevtka ponudil tudi Juretu. Ne rečem da ni inteligenten a je meja med norostjo in visoko inteligenco majhna.
Naj te ne bo strah, nisi sama, so še drugi s takšnimi in podobnimi motnjami.

Ni inteligenten, hval se z osnovnošolsko izobrazbo tehničnega faksa pa ni bil sposoben narest. Tolk o doprinosu narodu, takim je v interesu uvoz govedi. Da si popravi relativni status.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Axbcd ::

jype je izjavil:

aerie> Jaz te prištevam med ksenofobe.

Ta beseda je preveč zapletena. Ti kar zapiši "nacist", ga bo bolj bolelo, razlika je pa itak minimalna.

Zagotovo ne. Nacist je že tako obrabljena beseda sploh v zadnjih mesecih ko jo tako veselo uporabljajo vsi mediji, da bi lahko kmalu dobila nov pomen - 'zavedni državljan'.

jype je izjavil:

Lahko ti strokovno odgovorim jaz: Ker gojiš neracionalen strah do določenih skupin ljudi.

Je racionalen in utemeljen.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Axbcd ()

In temelj tvoje argumentacije je link, ki sem ga prilepil ko se Jelinčič igra rambota? Ne razumeš besede strokovnosti.

Ni inteligenten, hval se z osnovnošolsko izobrazbo tehničnega faksa pa ni bil sposoben narest. Tolk o doprinosu narodu, takim je v interesu uvoz govedi. Da si popravi relativni status.

Izobrazba danes ni vredna nič. Ima znanje in bi lahko na določenih področjih zamenjal profesorje na Friju. Vsekakor mu pa ekonomija ni domača.

Reycis ::

krneki0001 je izjavil:

Sej ni desni, levi, naci, nenaci. So samo levičarski fašisti, ki bi prodali svojo mamo in narod za milijon migrantov v sloveniji, in smo tisti, ki smo proti temu.

Ni tko enostavno. Ta "begunska kriza" je lep primer masovne šok terapije!

Vbistvu ima vsak svoj "strah". Razne jipete npr. je strah posledic ekstremizma desnice, kar bi pomenilo npr. zniževanje raznih pravic in svoboščin. Normalno, da podpira politično ideologijo, ki temu političnemu polu nasprotuje, manjše zlo, če hočeš. Razne Paxmane in ostale homoseksualce je npr. strah vpliva RKC in v tej situaciji vidijo priliko za upor. Razni AndrejOti in "je Suis Refugee"-ji v tej situaciji vidijo sebe in priliko, da se borijo za svoje pravice... Pol imaš pa še razne napol gladke in ne-gladke... ;)

Sklepanje, da politiko Merklove podpirajo predvsem levičarski fašisti je smešno. To da vse te različne skupine ljudi, z različnimi intimnimi interesi, sanjajo o sožitju multikultija in branjenju "evropskih načel" je zgolj prva faza v dolgotrajnem procesu, ki se ji reče zatiskanje oči - "zanikanje". Nekateri so že pri drugi: "jeza, bes, zavist, občutki krivde"... Sledi "pogajanje" o "manjšem zlu", sprejemanju ukrepov, zniževanju pravic in svoboščin, novih davkih, odpisih dolga. In ako neuspešno može i rat, "depresija", "usvojenje". ;)

Zgodovina sprememb…

Odlično razmišljanje lexios. Pravzaprav gre za zlajnan princip vladanja (ne Angelca je zgolj lutka) "divide et impera".

No ja, skor pozabu pa itaq to niso edine skupine. Mal prej dodal vrstico in takšne štejem k napol gladkim, ne-gladkim. ;)

AndrejO ::

mackilla je izjavil:

Ne nujno. Lahko te samo prijazno povprašamo kako neki preživiš v neposredni bližini katoliških verskih blaznežev, ki ob vsaki priložnosti razlagajo kako nekateri pač ne smejo biti enakopravni, non-stop nabijajo na neke zvonove, ki nedolžnim okolišanom kratijo njihov ljubi mir, ob zelo posebnih priložnostih, kadar niso ravno udeleženi pri izdelavi bančnih lukenj, pa skrivajo pedofile in javno razglabljajo o ateistih kot o šolanih psih, ki bojda ne premorejo niti osnovnih etičnih norm.

Da o kakšnih nihovih početjih po sirotišnicah v kateri izmed držav EU raje sploh ne omenjam.

Če v tem zanimivem delovanju ene izmed dobro organiziranih krščanskih sekt, ne vidiš nič problematičnega, potem se moram vsaj jaz resno vprašati, kje točno vidiš to "islamizacijo evrope". Kakšni točno so ti simptomi "islamizacije"?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AndrejO ()

Jaz popolnoma resno verjamem, da je treba 78% prebivalstva (al kok je že teh idiotov) industrijsko spremenit v milo, senčnike za luči, barvo ali karkoli je že primarni proizvod holokavsta, ker je to ceneje in manj nevarno, kot da se jim dovoli, da sprožijo nov val nasilja.

Nujno. Konkretno bi začel kar pri tistih, ki se že aktivno pripravljajo na nasilje.

Država mora samo še eno ogromno Siemens flajšmašino nabavit, pa smo pripravljeni.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: myriad ()

Karaya 52 ::

Danes se bo lažje spalo s postavljeno ograjo. Vsaj na tem kilometru in pol. Če bo potrebno se lahko prostovoljskih polkov nabere en kup. Samo povedo naj, kje in kdaj je prevzem opreme.

AnitaTrump ::

Karaya 52 ::

Mimogrede, kje je Keyzer Soze? Tip je verjetno v prvi bojni liniji na meji in v boju z vlado. Busy guy. Spoznal se je na operativo, kar je dandanes koristno.

potem se moram vsaj jaz resno vprašati, kje točno vidiš to "islamizacijo evrope". Kakšni točno so ti simptomi "islamizacije"?

Simptomi so natanko to: dejstvo, da je ne opaziš. Iz zasede čaka na pravi trenutek! >:D

Zgodovina sprememb…

AndrejO ::

lexios je izjavil:

potem se moram vsaj jaz resno vprašati, kje točno vidiš to "islamizacijo evrope". Kakšni točno so ti simptomi "islamizacije"?

Simptomi so natanko to: dejstvo, da je ne opaziš. Iz zasede čaka na pravi trenutek! >:D

Veš zakaj imajo sloni rdeče oči?

Vem... Ker so albino in jim zaradi pomanjkanja barvila v šarenici presevajo krvne žilice. ;) Sam lahk je tud kakšno vnetje. :))

AndrejO je izjavil:

mackilla je izjavil:

Ne nujno. Lahko te samo prijazno povprašamo kako neki preživiš v neposredni bližini katoliških verskih blaznežev, ki ob vsaki priložnosti razlagajo kako nekateri pač ne smejo biti enakopravni, non-stop nabijajo na neke zvonove, ki nedolžnim okolišanom kratijo njihov ljubi mir, ob zelo posebnih priložnostih, kadar niso ravno udeleženi pri izdelavi bančnih lukenj, pa skrivajo pedofile in javno razglabljajo o ateistih kot o šolanih psih, ki bojda ne premorejo niti osnovnih etičnih norm.

Da o kakšnih nihovih početjih po sirotišnicah v kateri izmed držav EU raje sploh ne omenjam.

Če v tem zanimivem delovanju ene izmed dobro organiziranih krščanskih sekt, ne vidiš nič problematičnega, potem se moram vsaj jaz resno vprašati, kje točno vidiš to "islamizacijo evrope". Kakšni točno so ti simptomi "islamizacije"?

A misliš , da bi bilo kaj bolje , če bi se imam drl preko zvočnikov z minareta namesto , da zvonijo zvonovi? Katoliška cerkev kot organizacija res ni kaj prida ampak vsaj ne ploska folku ki pobija ljudi. Anglija bo čez nekaj desetletji , če se bo trend nadaljeval postala večinsko muslimanska država , če to ni islamizacija pol pa res ne vem.
««
194 / 373
»»