Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
oo7 ::
M-Power> Islamski nacisti, ki hočejo uničiti Evropo so pa prebujeni že dlje časa.
Če so tukaj, potem jih tako zlahka ukrotimo, kot naciste iz domačega hleva. Večji problem imamo, kadar so nekje v puščavi, kjer jih Rusija in ZDA zalagata z orožjem, žrtve pa panično bežijo pred njimi in je naša pomoč posledično draga in pogosto neučinkovita.
Ja saj še par miljonov jih bodo spustili v Evropo pa bodo oni nas ukrotili.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
Letalec ::
Ne, država krši z ustavo zagotovljeno pravico do enakosti pred zakonom, ker pešcem in biciklistom z zakoni prepoveduje udeležbo v prometu na Avtocesti pod pretvezo prometne varnosti. Lastništvo ali posest avtomobila v skladu z ustavo ne smeta vplivati na pravico do svobode gibanja.
S tvojimi interpretacijami ustave si lahko dovoliš praktično karkoli. Gremo z motorjem na triglav, ker mi ustava dovoljuje svobodo gibanja (ne mi tega omejevat pod pretvezo ekologije). Potem eno nogometno tekmo na pisto mednarodnega letališča Jožeta Pučnika (ne mi omejevat gibanja pod pretvezo neke varnosti zračnega prometa). Domnevam, da posest vozovnice prav tako ne sme vplivat na pravico do svobode gibanja? Ker se mi včasih zahoče, da bi se gibal ravno na nekem potniškem vagonu, pa sem nepoznavajoč našo ustavo vedno kupoval vozovnico, da mi je bil dovoljen ta privilegij. Pač "fuck logic".
Dejmo se samo dret USTAVA in ČLOVEKOVE PRAVICE, pa počet kar se nam zazdi.
Kaj bi nekateri res radi kaos? Tak, kot se je zgodil v afriki, po umiku kolonizatorjev, ki so zatirali ljudstvo z zakoni. Potem je prišla pa absolutna svoboda. Sedaj so pripravljeni tvegati življenje, da bi dosegli države svojih nekdanjih represorjev, kjer jim bodo kršene osnovne pravice. Pa zakaj vsi bežijo na slabše?
krneki0001 ::
M-Power> Islamski nacisti, ki hočejo uničiti Evropo so pa prebujeni že dlje časa.
Če so tukaj, potem jih tako zlahka ukrotimo, kot naciste iz domačega hleva. Večji problem imamo, kadar so nekje v puščavi, kjer jih Rusija in ZDA zalagata z orožjem, žrtve pa panično bežijo pred njimi in je naša pomoč posledično draga in pogosto neučinkovita.
Kakšno nakladanje. Naša policija jih ni sposobna ustavit, če začnejo bret orožja resno ogrožati ljudi v brežicah. Tudi z vojsko skupaj ne. Kaj šele da dobijo orožje v roke. Malo si poglejte te ljudi od blizu. Nič maščobe, samo mišice pri veliki večini. Natrenirani bolj kot 95% naših policajev. Taki smo bili mi, ko smo bili v vojski, v bojni enoti, nekje po štirih ali petih mesecih treninga.
Niso oni prišli sem delat v službe. Oni so prišli sem vsilit islam in šarijo.
mackilla ::
M-Power> Evropa
Ta beseda pomeni strpnost, solidarnost in spoštovanje človekovih pravic - ne glede na kraj rojstva, religijo ali količino melanina v koži.
Želel si zapisati, da so se začeli prebujati nacisti: Tisti ljudje, ki verjamejo, da nacionalna pripadnost ali državljanstvo zagotavljata prav posebne pravice, ki so omejene na posvečeno skupino, pri čemer se le med seboj le minimalno razlikujete na tiste, ki bi nad drugačnimi aktivno izvajali nasilje in tiste, ki bi drugačnim zgolj odrekali človekove pravice in pustili prvi skupini, da na podlagi tega probleme pomete pod preprogo ali v krematorije.
V globalni družbi to ne bo šlo. Na voljo imate le dve možnosti: Izpolnete svoje dolžnosti, ali pa postanete vedno bolj nepomembni in izumrete kot pozabljen bizaren kulturni fenomen. Če želite ohraniti slovenski narod, potem se najprej naučite njegovega jezika, potem spoznajte njegovo umetnost in kulturo, na koncu pa te reči še pomagajte soustvarjati. Z ustvarjanjem konfliktov zgolj siromašite našo naravno in kulturno dediščino.
NLight2> Potem pa utemelji kako lahko država obstaja brez davkoplačevalcev.
Lahko, če mi poveš, kateri narod živi v državi, ki se imenuje Liechtenstein.
NLight2> Država krši osnovne človekove pravice s tem ko nam zaračuna vinjeto.
Ne, država krši z ustavo zagotovljeno pravico do enakosti pred zakonom, ker pešcem in biciklistom z zakoni prepoveduje udeležbo v prometu na Avtocesti pod pretvezo prometne varnosti. Lastništvo ali posest avtomobila v skladu z ustavo ne smeta vplivati na pravico do svobode gibanja.
Kaj ti bi rad peš hodil po avtocesti in se vozil z kolesom? A to po prehitevalnem ali odstavnem pasu?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mackilla ()
zmaugy ::
M-Power> In kaj prej nismo vedli?
Vse ste vedli, samo še vedno se pretvarjate, da ne veste:
Turčija ni varna država, samo ksenofobov to ne ustavi: "Turčija je sprejela milijon beguncev iz Sirije (vir), kjer živijo v taboriščih, brez pravice do dela in otroci tudi brez šolanja."
Migracije niso katastrofa, samo ksenofobov to ne zanima: "Letošnji pritok migrantov je za pol večji kot običajno"
Ksenofobi ste nepismeni idioti: "Jasno je, da največji nacionalisti svoj jezik najslabše uporabljajo, saj z besom nadoknadijo tisto, kar jim ostaja zunaj dosega."
Večina "novic" je izmišljene nacistične propagande: "'Novice', ki so krenile z anonimnih blogov (spletni naslov publishwall mi je postal sinonim za kloako in ne berem ničesar več, kar pride od tam), so bile pravi katalog slovenskih strahov, niti enega niso izpustile."
Slovenski konzervativci še vedno stavite na "trdo roko" tovariša Tita: "Pred migranti smo že vedeli, kako Putinova priljubljenost v teh krajih raste. Zdaj vemo, kako priljubljen je še vedno Hitler, četudi si nekateri ne morejo zapomniti, kako se njegov priimek napiše."
Begunska kriza v resnici ni kriza, fašisti, ki bi se radi odločali o zasebnih rečeh iz življenj drugih ljudi imate zdaj že druge skrbi: "Migranti bodo prihajali še naprej, a pozornost ljudstva se bo usmerila na referendum o izenačitvi partnerskih skupnosti."
Še malce bolj goli ste kot prej in še malce bolj butasto ste videti, ko paranoično vzklikate, da nas čaka sodni dan.
Hmm, kako je že z željo po avtoriteti, ki misli namesto nekaterih? Lepo si to ilustriral. Sicer pa ne vem zakaj se oglašaš, glede na to, da boš zapustil to državo, se obnašaj odgovorno do svoje bodoče domovine in začni s socialnim inženiringom tam.
perci ::
Matako ::
Sledi agonija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
dronyx ::
Večji problem imamo, kadar so nekje v puščavi, kjer jih Rusija in ZDA zalagata z orožjem, žrtve pa panično bežijo pred njimi in je naša pomoč posledično draga in pogosto neučinkovita.
Če se ne motim ne prodajajo orožja samo ZDA in Rusija, temveč številen druge države, med drugim tudi take eksotične kot je Hrvaška (orožje za Sirijo naj bi menda prodali prek Savdske Arabije).
pirat ::
Problem te teme je, da je v njej nekaj nacijev, ki s svojimi nestrpnimi posti bralcu dajo vtis, da ima jype prav.
za takšne teme (ki zaradi vsebine vzbujajo močna čustva) bi bilo najbolje imeti fork - eno temo v kateri lahko sodelujejo samo forumaši "brez nazivov" in človek lahko posledično pričakuje resno debato, in drugi, ločeni fork, kjer naj se med seboj "tolčejo" persone non grate. Ker sedaj dejansko je povsem biased pogled na zadevo - bodisi si ekstremno za, bodisi ekstremno proti, vse ostalo je preslišano.
Vse ostalo so ekonomski migranti, za katere evropa točno predpisuje postopke in vračanje. In mi, kot mejna država šengenskega območja, teh postopkov ne izvajamo, niti jih ne poskušamo izvajat. Samo spuščamo zalego v državo in jih vozimo naprej proti avstriji.
Problem so pa dodatno še fašisti tipa jype, ki bi izdali lasten narod in prodali lastno mamo, da bi bilo čimveč migrantov prepeljanih v evropo.
In ti migranti nimajo namena spoštovat človekovih pravic, žensk in nimajo namena delat. Prišli so v veliki večini po "socialno, avto in hišo", ter širit islam in šarijo. Ko bodo pa razočarani, ker ne dobijo sociale, hiše in avta, bodo pa na veliko začeli šarijo uvajat. Seveda pa bodo takrat jype in ostali fašisti stisnili rep med noge in pobegnili, kot je v njihovi navadi (So fašisti že leta 1943 bežal). Ko jih bodo pa navadni ljudje začeli ustavljat, bodo pa spet fašisti vpili, kako so to nacisti, ksenofobi,....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
bambam20 ::
::
krneki0001 je izjavil:
In ti migranti nimajo namena spoštovat človekovih pravic, žensk in nimajo namena delat. Prišli so v veliki večini po "socialno, avto in hišo", ter širit islam in šarijo.
Šure. Saj so tudi nemci ugotovili ko so jih hoteli dati v eno tovarno da ne znajo čisto nič in da niti za najosnovneša dela niso primerni. Koliko so prilagodlivi pa se vidi od obstoječih tukaj ko naprimer prihajajo v naše šole z zahtevami da bi bile deklice ločene od dečkov in na govorilni uri ne jebejo učitelice 5% samo zato ker je ženska. Od brata ženska tudi dela kot prostovolka v teh bzirnih centrih kjer so im dali navodila da ženska ne sme biti sama da ih ne sme v oči gledati in skoraj naj si ruto da na glavo. Ta isti moj brat je s prejšno žensko in ruzakom prepotoval pol sveta in je vedel povedati kako je v teh deželah strogo da je morala ženska imeti ves čas zakrit obras. Zdaj če greš v tovrstno deželo kot turist pač spoštuješ lokalne običaje v kolikor pa taki ljudje pridejo s kruhom za trebuhom h nam bi pa pričakoval da se bodo saj osnovno prilagodili. pa se ne in se niso in se ne bojo. edino ko jih bo zadosti bomo mi hodili zakriti naokoli.
PaX_MaN ::
Islamski nacisti, ki hočejo uničiti Evropo so pa prebujeni že dlje časa.
A mi poveš zakaj je to zgoraj problem, tole:
krščanski svetovni nazor bodi podlaga zasebnemu in javnemu življenju
- Josip Tratnik, župnik iz Rajhenburga
pa ne?
::
Jaz bolj vidim težavo v tem, da je ta tema očitno staknila jypeitis. Popravite me, ampak kolikor mi je znano malokatera preživi.
Sledi agonija.
Vsako temo zaserje.
ah še en brezdelneš ki ima čas cele dneve po forumih diskutirati in se na vse zatopi. kakor eden v eni drugi temi ki je vedel razlagati kako dela za nevemkatero banko za bajne denarje dasiravno v dotični temi osnove čisto narobe razlaga. take se gre ignorirati.
pa ne?
oboje je problem toda ker imamo že enih preveč ne trebamo še drugih.
pa ne?
Če se pripeljem pred cerkev, ravno ko janša stopa vanjo in začnem nabijat komade kot so "Na juriš" in "Hej brigade", in če zakurim biblijo, pa narišem marijo s podgano v naročju, mi noben ne sme nič reči. No reče že lahko, ne bodo me pa zato preganjali.
Probaj zakuriti koran ali narisat karikaturo mohameda? Si prepričan, da boš preživel?
krneki0001 je izjavil:
Če se pripeljem pred cerkev, ravno ko janša stopa vanjo in začnem nabijat komade kot so "Na juriš" in "Hej brigade", in če zakurim biblijo, pa narišem marijo s podgano v naročju, mi noben ne sme nič reči. No reče že lahko, ne bodo me pa zato preganjali.
Torej se tole ni zgodilo?
krneki0001 je izjavil:
Probaj zakuriti koran ali narisat karikaturo mohameda? Si prepričan, da boš preživel?
Sem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
ohnowhy ::
Wrop ::
krneki0001 je izjavil:
Lahko oni vabijo, organizirajo in govorijo, ne smejo pa prepovedat. Ampak ovce ostajajo ovce in so za striči. Tako da mamcam in ostalim ovcam v cerkvah je bilo povedano, kaj morajo glasovat. Zato pa imamo takšno kot imamo.
Ampak če boš spustil še šarijo sem, misliš, da bo potem bolje? Bodo muslimani pustili istospolne poroke? Bodo sploh pustili pri miru istospolne pare? Po šariji je to prepovedano že v osnovi. Ampak ni pa prepovedano posilit triletnega otroka ženskega spola.
Kaj imaš potem raje? Debile z manjšim IQ-jem, ki samo v cerkvah ukazujejo mamcam in ostalim debilom, ki jih poslušajo ALI nekoga, ki hoče zafernkane ženske, prepoveduje istospolne zveze in ki na vsak način tišči petkrat na dan rit v zrak v smeri meke.
krneki0001 je izjavil:
Sem.
Kje si zakuril koran? Kake slike, dokazi? Ker javno ga očitno nisi.
Osebno sem zato, da se vse vere in religije ukinejo. Sploh me pa moti, da nebi mogel več žensk v miničih gledat. In moti me to, da bi mojemu otroku nekdo prepovedal jesti svinjino in ji obesil feredžo na glavo, ko bi okoli hodila, ter jo toleriral kot lastnino. Moj otrok ni lastnina in zato, da ne bo sem pripravljen storiti marsikaj. "Bežat iz države" pa ni na meniju, raje par avtobusov, cerkva in džamij v luft vržem, z ljudmi notri seveda.
krneki0001 je izjavil:
...
V eni drugi temi me je tole res presenetilo:
Kreacionizem @ Wikipedia
Na Bližnjem vzhodu, predvsem v strožje muslimanskih državah (Libanon, Iran, Turčija) je poučevanje evolucije prepovedano oziroma omejeno.
Islamski kreacionizem
Muslimanska različica kreacionizma verjame v stvaritev sveta kot ga opisuje Koran. Večina islama se strinja z kreacionizmom stare Zemlje, vendar je še vedno visoko prisotno zanikanje evolucije - po raziskavah evolucijo zanika tudi do devetdeset odstotkov muslimanov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ohnowhy ()
krneki0001 je izjavil:
Ampak če boš spustil še šarijo sem, misliš, da bo potem bolje? Bodo muslimani pustili istospolne poroke? Bodo sploh pustili pri miru istospolne pare? Po šariji je to prepovedano že v osnovi.
Saj so jih že pustil pri miru:
Muslims are not allowed to impose their beliefs on non-Muslims.
krneki0001 je izjavil:
Ampak ni pa prepovedano posilit triletnega otroka ženskega spola.
Po krščanskem tudi ni; pa posiljene ženske se morajo poročit s svojim posiljevalcem.
Zakaj to ni problem ampak je "temelj Evrope"?
krneki0001 je izjavil:
Kaj imaš potem raje? Debile z manjšim IQ-jem, ki samo v cerkvah ukazujejo mamcam in ostalim debilom, ki jih poslušajo ALI nekoga, ki hoče zafernkane ženske, prepoveduje istospolne zveze in ki na vsak način tišči petkrat na dan rit v zrak v smeri meke.
"Samo v cerkvah"? Tam eksplicitno piše da mora bit krščanstvo temelj tudi _vsega zasebnega_, tut tvoje spalnce.
krneki0001 je izjavil:
Rekel sem da bi preživel. Tile so objavl karikaturo pa so še živi.
krneki0001 je izjavil:
Sploh me pa moti, da nebi mogel več žensk v miničih gledat.
Po krščanstvu si ne smeš zalizcev pobrit.
Zgodovina sprememb…
je izjavil:
Fino da se bodo potem tile in naši nazadnjaki dali skupaj ter evolucijo kar prepovedali z zakonom.
Sam ne poznam ljudi, ki bi kreacionizem in RKC jemali absolutno resno, bolj gre za nekakšno kulturno izročilo in družabne običaje, morda tudi v širšem smislu morale in etike. Ampak, saj pravim, pustimo tole, da ne bo še tole derailalo :)
Zgodovina sprememb…
lexios ::
Mu na kraj pameti ne pade. On Koran v življenju še ni vidu, če pa že pa njbrž vsakodnevno. Glede na to, da je večina zadnjih postov Paxmana tule izpostavljanje RKC, utegne še kdo sklepat, da je zafrustriran nestrpen Slovenclj ali pa mogoče Momo, ki koran vsako jutro bere.
krneki0001 je izjavil:
.
To bo verjetno primerljivo z morilskimi pohodi zaradi karikatur, right?
krneki0001 je izjavil:
Moj otrok ni lastnina in zato, da ne bo sem pripravljen storiti marsikaj.
V krščanstvu tvoj otrok _je_ lastnina.
Zakaj to ni problem ampak "temelj Evrope"?
krneki0001 je izjavil:
.
Policija je organ pregona.
nejclp ::
krneki0001 je izjavil:
...
... vendar je še vedno visoko prisotno zanikanje evolucije - po raziskavah evolucijo zanika tudi do devetdeset odstotkov muslimanov.
Tudi do 90 odstotkov? Potem lahko enako trdiš tudi za kristjane.
Level of support for evolution @ Wikipedia
krneki0001 je izjavil:
.
In kakšno zvezo ima to s predhodnimi zapisi?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
Torej "bomo sam lepe stvari ven vzel, slabe pa ignoriral".
Zakaj to delate samo s krščanstvom z islamom pa ne?
Zakaj pa bi z Islamom to počeli, zaenkrat ni prevladujoča religija v EU.
Tudi do 90 odstotkov? Potem lahko enako trdiš tudi za kristjane.
Level of support for evolution @ Wikipedia
Te moti "do 90%", ki je res širok pojem, ali prepoved predavanja o evoluciji?
Zgodovina sprememb…
krneki0001 je izjavil:
Ampak če boš spustil še šarijo sem, misliš, da bo potem bolje? Bodo muslimani pustili istospolne poroke? Bodo sploh pustili pri miru istospolne pare? Po šariji je to prepovedano že v osnovi.
Saj so jih že pustil pri miru:
Muslims are not allowed to impose their beliefs on non-Muslims.
krneki0001 je izjavil:
Ampak ni pa prepovedano posilit triletnega otroka ženskega spola.
Po krščanskem tudi ni; pa posiljene ženske se morajo poročit s svojim posiljevalcem.
krneki0001 je izjavil:
"Samo v cerkvah"? Tam eksplicitno piše da mora bit krščanstvo temelj tudi _vsega zasebnega_, tut tvoje spalnce.
krneki0001 je izjavil:
Rekel sem da bi preživel. Tile so objavl karikaturo pa so še živi.
krneki0001 je izjavil:
Sploh me pa moti, da nebi mogel več žensk v miničih gledat.
Po krščanstvu si ne smeš zalizcev pobrit.
To niso temelji evrope. To so temelji Cerkve.
krneki0001 je izjavil:
Po krščanstvi naj bo. Jaz in moj otrok nisva krščena in ne pripadava cerkvi.
krneki0001 je izjavil:
.
Daj sredi ljubljane zakuri koran in pokliči poptv, da bodo snemali. Pa da vidimo, koliko časa bo minilo, da se bodo muslimani pobunili, kako veleposlaništvo zakurili in kakega slovenca v tujini ubili zato.
Potem pa zakuri biblijo in naredi isto, pa glej kaj se bo zgodilo.
Zgodovina sprememb…
@Pax man: Pa kaj nekaj kvasiš o temeljih evrope v isti sapi kot o obvezni poroki s posiljevalcem? Odkod si to potegnil?
Iz krščanskega korana.
krneki0001 je izjavil:
.
Ker nisem takoj našel tega.
Stara zaveza, Pax-Man, menda imaš tudi Novo zavezo.
Ker lahko krščanstvo ignoriraš, pa ti ne bo noben nič naredil, islam pa tega ne tolerira in so pripravljeni pobijat zato, da bo obstal.
Pa tudi zato, ker že imamo ene verske debile tukaj, ne rabimo zato dobiti še dodatnih verskih debilov sem.
Zgodovina sprememb…
krneki0001 je izjavil:
V Sloveniji je kljub 1000+ let prevladujoči krščanski veroizpovedi cerkev ločena od države. In trend v zahodnem svetu je manjšanje vloge religije v družbi. Zato so takšne objave smešne in kvečjemu dokaz da pisec religiozne tekste jemlje zelo resno...
@Pax man: Pa kaj nekaj kvasiš o temeljih evrope v isti sapi kot o obvezni poroki s posiljevalcem? Odkod si to potegnil?
Iz krščanskega korana.
krneki0001 je izjavil:
.
Še ena smešna. Moj odgovor je enak prejšnjemu.
Pa še enkrat: kakšno zvezo ima to s predhodnimi objavami? Tole je ST in ne krožek Katekizma.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
nejclp ::
Te moti "do 90%", ki je res širok pojem, ali prepoved predavanja o evoluciji?
Moti me oboje. Predvsem pa rajanje fašistov tukaj.
1. člen
(pridobitve francoske revolucije)
1.Prepovedano je spodbujati k narodni, rasni, verski, spolni ali drugi neenakopravnosti, k nasilju in vojni ter izzivati ali razpihovati narodno, rasno, versko, spolno ali drugo sovraštvo, razdor ali nestrpnost.
2.Prepovedano je objavljanje, iskanje, ponujanje in omogočanje dostopa do vsebin, ki žalijo človekovo dostojanstvo.
krneki0001 je izjavil:
To niso temelji evrope. To so temelji Cerkve.
krneki0001 je izjavil:
Po krščanstvi naj bo. Jaz in moj otrok nisva krščena in ne pripadava cerkvi.
Tam ti en župnik pravi da tvoj otrok mora bit lastnina.
Zakaj še nisi odprl teme o tem, če si proti temu?
Daj sredi ljubljane zakuri koran in pokliči poptv, da bodo snemali. Pa da vidimo, koliko časa bo minilo, da se bodo muslimani pobunili, kako veleposlaništvo zakurili in kakega slovenca v tujini ubili zato.
Potem pa zakuri biblijo in naredi isto, pa glej kaj se bo zgodilo.
Popolnoma enako: RKC je glasna in država te preganja http://www.mladina.si/104269/.
Zaradi sežiga Svetega pisma 11 let zapora
In to, pravi župnik, mora veljat za cel svet.
krneki0001 je izjavil:
Ker lahko krščanstvo ignoriraš, pa ti ne bo noben nič naredil, islam pa tega ne tolerira in so pripravljeni pobijat zato, da bo obstal.
Anti-abortion violence @ Wikipedia
krneki0001 je izjavil:
Pa tudi zato, ker že imamo ene verske debile tukaj, ne rabimo zato dobiti še dodatnih verskih debilov sem.
Zakaj se pa tudi teh nočete znebit, čeprav so enaki kot tadrugi?
krneki0001 je izjavil:
paxman, kdo tole še izvaja v evropi? Kdo še vedno kuri čarovnice?
Tam župnik hoče da se.
Zakaj to ni problem, ko pa eni pridejo s transparentom "šarija povsod" pa je?
Zgodovina sprememb…
Ker je krščanstvo z 72% očitno pač prevladujoča religija v EU
Religion in the European Union @ Wikipedia
Self described religion in the European Union (2012)[1]
Catholic (48%)
Protestant (12%)
Orthodox (8%)
Other Christian (4%)
Non believer/Agnostic (16%)
Atheist (7%)
Muslim (2%)
Other religion/None stated (3%)
Ker je krščanstvo z 72% očitno pač prevladujoča religija v EU
Če bi blo muslimanov 72% bi bilo potem v redu če bi bila šarija povsod?
Zgodovina sprememb…
oo7 ::
pa ne?
Nisem veren ampak sem doma blizu cerkve in ob nedeljah komaj poslušam tiste zvonove ne bi rad poslušal še alahbarja ali kar koli se derejo.
Jaz mislim, da je v Evropi že zadosti verskih fanatikov in, da ne rabimo še teh islamskih.
lexios ::
Zakaj se pa nihče ne pritožuje čez budiste? Ali harekrišne?
Krščanstvo smo v zadnjih 200 letih sekulirali. Lahko sledilci Momota za islam rečete enako?
Lahko sledilci Momota govorite o oddaljevanju profanega življenja od posvetnega?
V našem prostoru je bila skozi zgodovino najpomembnejša religija krščanstvo. Ta se je vedno bolj umikala iz družbenega življenja. To pomeni, da se danes kultura, znanost, gospodarstvo in politično življenje razvija po svojih normah, ki so neodvisne od krščanskih, in sledi svojim ciljem. Na to RKC nima vpliva. Šolstvo je vodeno kakor, da religije ni...
Matako ::
Na lestvici šovinističnih/supremacističnih ideologij _trenutno_ islam vodi. Premočno vodi, kot bi rekli športni novinarji.
So trenutno naciji št. 1 na svetu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()