Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
Temo vidijo: vsi
jype ::
perci> Jype, zakaj ne predlagaš Junckerju, da organizira letalski prevoz vseh afriških in azijskih beguncev/migrantov tja, kamor hočejo iti?
Saj mu.
perci> V drugi fazi pa lahko vključiš še evropske begunce/migrante, samo potem boš v pogovore moral vključiti še ameriško, kanadsko in avstralsko vlado.
Jaz s tem nimam težav.
perci> Slučajno imam nekaj stika s celotno zgodbo, tako da vem, da na posameznih vlakih, ki pridejo na Dobovo, Sirijcev sploh ni. Predlagam ti, da greš za en dan deliti hrano dol, da iz prve roke vidiš situacijo.
Pojma nimam, kaj bi rad povedal. Da mene še ni bilo "dol"? Nisem delal selfijev, tako da res ne morem ničesar dokazat. Vseeno mi je, kaj si neki loleki na forumu mislijo o meni in vseeno mi je, kaj so tebi povedali: Pojdi pogledat, pa boš videl, kako je reč videti v resnici in mi potem pridi povedat, da so to oportunisti, ki bi radi viseli na sociali.
perci> Potencialnih kandidatov za migracijo (torej tistih, ki živijo v človeka nevrednih razmerah) je večina prebivalstva tega planeta. Samo jasen signal je treba dati, da jih sprejemamo, pa bodo prišli, ne skrbi. Da se to dogaja, smo krivi mi, ker ne izvajamo dosledno Shengenskih pravil, predvsem pa Švedska ter Nemčija, ki jih dobesedno vabita k njim domov.
Motiš se. Popolnoma.
perci> Če bomo dovolj znižali pravne standarde (trenutno gremo lepo v to smer), bo tudi to mogoče. Problem bo samo v tem, ali bo tisti, ki bo imel dovolj moči, da bo to avtoriteto lahko izvajal, dovolj pravičen. In kaj sploh bo pravica v tistih razmerah? Pravila doline Šentflorjanske? Šarija?
Jah, nebivedu se zavzema za uvedbo šarije, jaz pa za podrejenost vsega človekovim pravicam. Ni me strah odgovornosti za to, da se skrajneže, ki nonstop pozivajo k nasilju, na tak ali drugačen način iz družbe izloči.
Saj mu.
perci> V drugi fazi pa lahko vključiš še evropske begunce/migrante, samo potem boš v pogovore moral vključiti še ameriško, kanadsko in avstralsko vlado.
Jaz s tem nimam težav.
perci> Slučajno imam nekaj stika s celotno zgodbo, tako da vem, da na posameznih vlakih, ki pridejo na Dobovo, Sirijcev sploh ni. Predlagam ti, da greš za en dan deliti hrano dol, da iz prve roke vidiš situacijo.
Pojma nimam, kaj bi rad povedal. Da mene še ni bilo "dol"? Nisem delal selfijev, tako da res ne morem ničesar dokazat. Vseeno mi je, kaj si neki loleki na forumu mislijo o meni in vseeno mi je, kaj so tebi povedali: Pojdi pogledat, pa boš videl, kako je reč videti v resnici in mi potem pridi povedat, da so to oportunisti, ki bi radi viseli na sociali.
perci> Potencialnih kandidatov za migracijo (torej tistih, ki živijo v človeka nevrednih razmerah) je večina prebivalstva tega planeta. Samo jasen signal je treba dati, da jih sprejemamo, pa bodo prišli, ne skrbi. Da se to dogaja, smo krivi mi, ker ne izvajamo dosledno Shengenskih pravil, predvsem pa Švedska ter Nemčija, ki jih dobesedno vabita k njim domov.
Motiš se. Popolnoma.
perci> Če bomo dovolj znižali pravne standarde (trenutno gremo lepo v to smer), bo tudi to mogoče. Problem bo samo v tem, ali bo tisti, ki bo imel dovolj moči, da bo to avtoriteto lahko izvajal, dovolj pravičen. In kaj sploh bo pravica v tistih razmerah? Pravila doline Šentflorjanske? Šarija?
Jah, nebivedu se zavzema za uvedbo šarije, jaz pa za podrejenost vsega človekovim pravicam. Ni me strah odgovornosti za to, da se skrajneže, ki nonstop pozivajo k nasilju, na tak ali drugačen način iz družbe izloči.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
PrihajaNodi ::
Zakaj hudiča ne Kanada ali Avstralija. Tam je še bolje. Jezik pa že znajo (angleščino).
perci ::
Jype, nikjer nisem zapisal da so oportunisti, ki bi radi ziveli na sociali.
So zgolj ljudje,ki bi radi ziveli cloveka dostojno življenje, imeli sluzbe, moznost šolanja za otroke itd.
In ne glede na to, da cutim empatijo do njih, ker smo v esenci enaki, to na zalost ni realno.
Zdaj pa prosim, da mi ne pripisujes vec izjav, ki jih nisem izrekel.
In ne, nisem hotel povedati da se nisi bil dol. Vendar, ce si bil, me se bolj cudi tvoje prepricanje (tako te razumem), da ne gre za ekonomske migracije.
So zgolj ljudje,ki bi radi ziveli cloveka dostojno življenje, imeli sluzbe, moznost šolanja za otroke itd.
In ne glede na to, da cutim empatijo do njih, ker smo v esenci enaki, to na zalost ni realno.
In ne, nisem hotel povedati da se nisi bil dol. Vendar, ce si bil, me se bolj cudi tvoje prepricanje (tako te razumem), da ne gre za ekonomske migracije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()
lexios ::
Jype najbrž pričakuje, da bo večina migrantov po tekočem traku odpirala s.p.-je, d.o.o.-je... Bral je nek članek o migrantih v ZDA, kjer pravjo, da se merikanci kr tepejo zanje, baje ravno iz razloga: Več ljudi, več ekonomije. ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
PrihajaNodi ::
fantasycamp ::
PrihajaNodi je izjavil:
Delovnih mest je v Sloveniji več kot dovolj:
https://www.mojedelo.com/vojakvojakinja...
da jim hebem mater, pošiljajo naše ljudi, ne da branijo Slovenijo, ampak da v imenu NATO(new American terrorist organisation), streljajo po Arabiji in pošiljajo migrante sem...
donfilipo ::
Hm se bojim da je tu precej desničarske celo nazi propagande. Ko gledam posnetek o beguncih se mi zdi, da so celo dodali sublimno, komaj vidno sliko dolfija ...ali nekega podobnega nazija, ki po nacistično pozdravlja in vzklika ksenofobične parole. Kako jim je pa to ratalo? .... a ne... prej sem šipo spucal na monitorju pa odseva.
Khm.
Khm.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
Axbcd ::
perci> Kaj bo, ko bodo vse države izpolnile tvoje kvote?
Čemu so te kvote nenadom moje?
Takrat se bomo pač morali naučit shajat z nižjim standardom, ali pa prenehat bit podpisniki deklaracije o človekovih pravicah, podpisnki ženevske konvencije in še par drugih sporazumov.
Meni ne bo hudega v nobenem primeru, tisti, ki ste vajeni luksuza, se boste pa pač prizemljili v sodobno kapitalistično realnost globalnega gospodarstva, kjer meje niso odprte le za poceni izdelke, ampak tudi poceni ljudi.
Torej ti zavestno podpiraš ekonomske migracije čeprav veš, da bo to po žepu udarilo nas Evropejce. To je po tvojem mnenju napredna, moderna Evropa? Iz visokega standarda naj stremimo k nižjemu, namesto k še višjemu? Ne, ne bomo se odrekli standarda, ne bomo se odrekli svojega denarja, svojega imetja, varnosti in 'luksuza'. Humantarci se boste morali sprijazniti, da se Evropejci svojega standarda ne bomo odrekli. Če bo potrebno gremo za svoj standard v vojno. Ne vem kako si ti predstavljaš, da bo folk iz tretjega sveta prišel v razvito Evropo, v mesta ki jih je gradila Evropa. Evropa se je zajebavala desetletja, da je zgradila za človeka primerno življenjsko okolje, zdaj pa naj odpremo vrata v naša mesta migrantom iz tretjega sveta, ki niso prispevali pol ku*a za razvoj naše celine? Odpade, tako kot Evropa so tudi oni imeli desetletja časa, da izboljšajo življenje na svoji celini. Pa so raje desetletja naganjali koze in listali koran. Tudi prav, naj to počnejo še naprej, na svoji celini, nas pa naj pustijo na miru. Kar smo si zgradili to bomo 'uživali', mi Evropejci, ne neki migranti iz vukoje*ne 2000km stran.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Axbcd ()
Reycis ::
To je namen levakov. Uvozit nove leve volilce. Točno to dela naša komunistična oblast že 24 let. Zato pa sposobni odhajajo in jugoviči prihajajo. Levaki so tokrat res zajebali. Del krivde pripisujem tudi sebi, ker so me uspešno zmanipulirali, da sem 20 let glasoval za te izdajalce naroda. Ma pri meni, mojih prijateljih in moji družini so opleli. Smo jih spregledali.
Tale islamska invazija je točno to kar smo Evropejci potrebovali, da smo se prebudili iz sanjarjenja medtem ko so nas marksisti peljali v prepad. Upam, da je v Sloveniji še dovolj pametnih ljudi, da to drhal odstavimo in ji sodimo za zločine. Čene se bomo pa spet partizane pa domobrance igral. V Nemčiji in Avstriji se je narod že obrožil. Zgleda bo treba o tem razmišljat tudi pri nas.
Tale islamska invazija je točno to kar smo Evropejci potrebovali, da smo se prebudili iz sanjarjenja medtem ko so nas marksisti peljali v prepad. Upam, da je v Sloveniji še dovolj pametnih ljudi, da to drhal odstavimo in ji sodimo za zločine. Čene se bomo pa spet partizane pa domobrance igral. V Nemčiji in Avstriji se je narod že obrožil. Zgleda bo treba o tem razmišljat tudi pri nas.
To je namen levakov. Uvozit nove leve volilce. Točno to dela naša komunistična oblast že 24 let. Zato pa sposobni odhajajo in jugoviči prihajajo. Levaki so tokrat res zajebali. Del krivde pripisujem tudi sebi, ker so me uspešno zmanipulirali, da sem 20 let glasoval za te izdajalce naroda. Ma pri meni, mojih prijateljih in moji družini so opleli. Smo jih spregledali.
Glede jugovićev je kar dosti sposobnih ljudi ki so dol pa nimajo za burek ker so države oplele, imajo veliko diplomiranih ljudi, škoda bi bilo da jih ne povlečemo sem in naj tukaj razvijajo, glede teh doktorjev iz sahare mam pa drugačen vonj, ni glih da so za takojšnjo uporabo, tudi druga generacija je bolj djihad kot asimilacija...
Mi nimamo natalitete, raje imam da jo povlečemo iz naše kavkaške soseščine kot pa nekje kjer bomo gledali kako vzporedno teče tekma, kdo bo za par desetletij imel več otrok in bo zmagal na volitvah ter ustoličil naslednji kalifat...
fantasycamp je izjavil:
Glede jugovićev je kar dosti sposobnih ljudi ki so dol pa nimajo za burek ker so države oplele, imajo veliko diplomiranih ljudi, škoda bi bilo da jih ne povlečemo sem in naj tukaj razvijajo, glede teh doktorjev iz sahare mam pa drugačen vonj, ni glih da so za takojšnjo uporabo, tudi druga generacija je bolj djihad kot asimilacija...
Mi nimamo natalitete, raje imam da jo povlečemo iz naše kavkaške soseščine kot pa nekje kjer bomo gledali kako vzporedno teče tekma, kdo bo za par desetletij imel več otrok in bo zmagal na volitvah ter ustoličil naslednji kalifat...
Se v bistvu strinjam s tabo kar se tiče sposobnosti jugovičev. Nekateri med njimi so sposobni. Žal pa je kader ki odhaja bolj sposoben od njih. Poleg tega pa so jugoviči nevarni tudi zato, ker jih 90% voli naše neo komuniste, ki hočejo poislamiti in počrniti naš narod.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Reycis ()
fantasycamp je izjavil:
Se v bistvu strinjam s tabo kar se tiče sposobnosti jugovičev. Še vedno pa so nevarni, ker jih 90% voli naše neo komuniste, ki hočejo poislamiti in počrniti naš narod.
Dvomim da so Srbi,Hrvati in Makedonci glih ogreti za muslimane, zgodovina glih ne kaže na to, problem so disneyland FDV/filozofska levica ki je tok mahnjena na filantropijo in mazohizem da jo skupaj meša in misli da sta isto.
V eni smeri so njihova njuhala dobr naštelana ko se gre za pravice manjšin,istospolnih, atesistov itd, medtem pa v imenu multi kulti pripravljeni da gledajo kako vzporedno teče življenje ženske ki je prikrajšana za pravice njihovih žensk v svojem okolju...
krneki0001 ::
World peace ::
Tudi slovenci so ljudje ki bi radi živeli človeka dostojno življenje.
To da imaš empatijo do njih je napaka v kolikor ne preverjaš, če oni čutijo empatijo do tebe. Empatija mora biti VZAJEMNA, drugače si samo še eden ki trpi od stockholm sindroma.
V esenci, nismo niti približno enaki, že barva kože ti to pove.
Prilagojeni smo na mraz, njih zebe ko pse že v trenutnih razmerah.
Črnci imajo pogoste srpaste anemije zaradi prisotnosti malarije.
Povej mi koliko črnskih otrok ima oba starša, ponavadi foter spizdi ob prvi priliki.
Belci vztrajamo pri svojih otrocih praktično do smrti, več generacij živi v isti družinski hiši.
Nismo enaki in ne mi ponavljati marksističnih levih prepričanj, češ da smo. Ker nismo.
psyke ::
priporočam da si preberete tale članek:
http://inthesetimes.com/article/18385/s...
...They play the Beautiful Soul which feels superior to the corrupted world while secretly participating in it...
nihče nima popolnoma prav, se je pa Žižek zelo približal resnici...
Evropa bo tako ali tako enkrat padla. Zdaj se komaj začne. Ljudje so slepi :) .čakajo nas mračni časi, bližamo se nulti točki, begunska kriza je le eno izmed mnogih "področij" na katerih smo totalno zavozili. Prav vesel bi bil, če bi se za 20 let izkazalo, da sem živel v zmoti.. če se malo pohecam: smo kot en Windows ME z miljon virusi. :D
...They play the Beautiful Soul which feels superior to the corrupted world while secretly participating in it...
Evropa bo tako ali tako enkrat padla. Zdaj se komaj začne. Ljudje so slepi :) .čakajo nas mračni časi, bližamo se nulti točki, begunska kriza je le eno izmed mnogih "področij" na katerih smo totalno zavozili. Prav vesel bi bil, če bi se za 20 let izkazalo, da sem živel v zmoti.. če se malo pohecam: smo kot en Windows ME z miljon virusi. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: psyke ()
Dober članek Žižka. Se v celoti strinjam z njegovimi analizo problema še posebej glede globalnega kapitalizma, ki ga moramo ustavit. Ne strinjam pa se z rešitvami, ki jih predlaga. Vsa njegova teorija pade v temle stavku:
To v Švedski (in Angliji in Franciji in tudi drugje) poskušajo udejaniti že več kot desetletje in ne deluje. Nastale so vzporedne družbe, ki se do naroda vedejo naravnost predatorsko. Pri muslimanih je to najbolj očitno in tega niti ne skrivajo vendar pa enako v milejši obliki velja tudi za cigane in šiptarje. Evropski narodi so v živo konzumirani. V kolikor tega kot narod z radikalnimi ukrepi ne zaustavijo bomo v prihodnosti pokonzumirani do konca. Dlje časa kot bodmo čakali bolj radikalni ukrepi bodo potrebni, bolj krvavo bo. Nekatere države so že tako daleč, da imajo še zadnji vlak, da to rešijo na demokratičen način. Čez 10 let bodo imeli na voljo samo še državljansko vojno.
Refugees should be reassured of their safety, but it should also be made clear to them that they have to accept the area of living allocated to them by European authorities, plus they have to respect the laws and social norms of European states: No tolerance of religious, sexist or ethnic violence on any side, no right to impose onto others one’s own way of life or religion, respect of every individual’s freedom to abandon his/her communal customs, etc.
To v Švedski (in Angliji in Franciji in tudi drugje) poskušajo udejaniti že več kot desetletje in ne deluje. Nastale so vzporedne družbe, ki se do naroda vedejo naravnost predatorsko. Pri muslimanih je to najbolj očitno in tega niti ne skrivajo vendar pa enako v milejši obliki velja tudi za cigane in šiptarje. Evropski narodi so v živo konzumirani. V kolikor tega kot narod z radikalnimi ukrepi ne zaustavijo bomo v prihodnosti pokonzumirani do konca. Dlje časa kot bodmo čakali bolj radikalni ukrepi bodo potrebni, bolj krvavo bo. Nekatere države so že tako daleč, da imajo še zadnji vlak, da to rešijo na demokratičen način. Čez 10 let bodo imeli na voljo samo še državljansko vojno.
zmaugy ::
Če te skrbi vojna pa itak vidiš, koga v tej temi moraš spravit na hladno, da konflikt nevtraliziraš.
Tebe, ki že en mesec tistim, ki se ne strinjajo s tabo, groziš s Hudimi jamami?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
Matako ::
Hm... migranti se običajno ne-kapitalističnim deželam izognejo, tako da Žižo ima mogoče tukaj dejansko pravo rešitev!
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
zmaugy> Tebe, ki že en mesec tistim, ki se ne strinjajo s tabo, groziš s Hudimi jamami?
Morda imaš tak občutek, če se ne strinjaš z mano, ampak jaz grozim izključno tistim, ki spodbujajo k nasilju, ne pa tudi tistim, ki jih zgolj skrbi za prihodnost.
Npr. perci se moti glede tega, da mu želim povedat, da "niso ekonomski migranti". Tudi če so, to na meji ničesar ne spremeni. Zgolj pomeni, da bodo morali potencialno čez nekaj mesecev nazaj.
Matako> Hm... migranti se običajno ne-kapitalističnim deželam izognejo, tako da Žižo ima mogoče tukaj dejansko pravo rešitev!
Žižo sicer ni žid, ampak v ZDA po postavil Sandersa za diktatorja, tako da očitno globalni neokomunizem _je_ njegov master plan. Me zanima, kaj bodo dežurni antisemitisti imeli za povedat o njem in tej zaroti, ki je do danes sploh nihče ni poznal.
Morda imaš tak občutek, če se ne strinjaš z mano, ampak jaz grozim izključno tistim, ki spodbujajo k nasilju, ne pa tudi tistim, ki jih zgolj skrbi za prihodnost.
Npr. perci se moti glede tega, da mu želim povedat, da "niso ekonomski migranti". Tudi če so, to na meji ničesar ne spremeni. Zgolj pomeni, da bodo morali potencialno čez nekaj mesecev nazaj.
Matako> Hm... migranti se običajno ne-kapitalističnim deželam izognejo, tako da Žižo ima mogoče tukaj dejansko pravo rešitev!
Žižo sicer ni žid, ampak v ZDA po postavil Sandersa za diktatorja, tako da očitno globalni neokomunizem _je_ njegov master plan. Me zanima, kaj bodo dežurni antisemitisti imeli za povedat o njem in tej zaroti, ki je do danes sploh nihče ni poznal.
Zgodovina sprememb…
Seveda spremeni. Če so ekonomski migrnatje nimajo pravice do socialnih transferjev. To je na zadnjem poročanju medijem povedala tudi Angela Merkel, ekonomski migrantje nimajo pravice do socialnih transferjev in jih je potrebno premestitiv zaprte, varovane kampe in od tam deportacija. Če so ekonomski migrantje gre za kršenje zakonov, izkoriščanje pomoči, vsako lažno predstavljanje bi v tem primeru moralo biti kaznovano. Ilegalen prestop meje je 'dovoljen' samo migrantom iz vojnih žarišč ne pa tudi ekonomskim migrantom. Ekonomski migrant čigar življenje ni ogroženo z bombami in raketami mora za vstop v EU urediti vse potrebne papirje, viza, potni list... za preselitev sem pa še dodatno zaprositi za dovoljenje in počakati na odobritev.
Kar Evropa počne je diskriminacija vseh, ki se selijo na legalen način. S tem sporočajo slednjim, da so idioti, ker so čakali več let, da jim Kanada/ZDA/Avstralija/evropska država odobri migracije, ker so vse to plačali, ker so v tujo državo prišli z denarjem in si sami priskrbeli stanovanje, službo, hrano...
Zgodovina sprememb…
NLight2> Če so ekonomski migrnatje nimajo pravice do socialnih transferjev.
Seveda je nimajo. A so jo kdaj imeli, ali čemu to omenjaš?
NLight2> in jih je potrebno premestitiv zaprte, varovane kampe in od tam deportacija.
Hm? To pa nikjer ni zapisano, da bi jih morali premeščat v zaprte kampe. V varovane morda, ker so nacisti vedno bolj nasilni. Pri nas zapiramo izključno na podlagi ustreznih pravnih postopkov.
NLight2> Ekonomski migrant čigar življenje ni ogroženo z bombami in raketami mora za vstop v EU urediti vse potrebne papirje, viza, potni list... za preselitev sem pa še dodatno zaprositi za dovoljenje in počakati na odobritev.
Ja, to drži. Če se ugotovi, da nekdo ni upravičen do statusa begunca, se mu lahko zaračuna tudi nezakonit prehod meje, če se je ta dejansko zgodil. To, da si prišel čez mejo in zaprosil za status begunca ni protizakonito, ampak mnogo jih že več desetletij preko mej potuje s tihotapci in pridejo do cilja, ne da bi jih oblasti lahko opazile. Tisti, ki bežijo šele zdaj, imajo srečo, ker lahko končno legalno zaprosijo za azil v EU, tudi če niso upravičeni do njega (in torej ob zavrnitvi niso kaznovani, zgolj deportirani).
Seveda je nimajo. A so jo kdaj imeli, ali čemu to omenjaš?
NLight2> in jih je potrebno premestitiv zaprte, varovane kampe in od tam deportacija.
Hm? To pa nikjer ni zapisano, da bi jih morali premeščat v zaprte kampe. V varovane morda, ker so nacisti vedno bolj nasilni. Pri nas zapiramo izključno na podlagi ustreznih pravnih postopkov.
NLight2> Ekonomski migrant čigar življenje ni ogroženo z bombami in raketami mora za vstop v EU urediti vse potrebne papirje, viza, potni list... za preselitev sem pa še dodatno zaprositi za dovoljenje in počakati na odobritev.
Ja, to drži. Če se ugotovi, da nekdo ni upravičen do statusa begunca, se mu lahko zaračuna tudi nezakonit prehod meje, če se je ta dejansko zgodil. To, da si prišel čez mejo in zaprosil za status begunca ni protizakonito, ampak mnogo jih že več desetletij preko mej potuje s tihotapci in pridejo do cilja, ne da bi jih oblasti lahko opazile. Tisti, ki bežijo šele zdaj, imajo srečo, ker lahko končno legalno zaprosijo za azil v EU, tudi če niso upravičeni do njega (in torej ob zavrnitvi niso kaznovani, zgolj deportirani).
Zgodovina sprememb…
jype> Hm? To pa nikjer ni zapisano, da bi jih morali premeščat v zaprte kampe. V varovane morda, ker so nacisti vedno bolj nasilni. Pri nas zapiramo izključno na podlagi ustreznih pravnih postopkov.
Nikjer ni zapisano, da bi jih morali, ampak jih Nemčija bo. Ustanovili bodo 4, 5 kampov (kampi v katerih se bodo nahajale osebe katerih azil je bil zavrnjen), ki jih bo varovala policija/vojska in izstop iz kampa ne bo mogoč. Oz. kot je povedala Angela, kdor izstopi iz kampa bodo vsi postopki tj. pritožba zoper zavrnitve azila, padli v vodo, oseba se bo obravnavala kot kriminalec. Iz teh kampov pa sledi deportacija.
Nikjer ni zapisano, da bi jih morali, ampak jih Nemčija bo. Ustanovili bodo 4, 5 kampov (kampi v katerih se bodo nahajale osebe katerih azil je bil zavrnjen), ki jih bo varovala policija/vojska in izstop iz kampa ne bo mogoč. Oz. kot je povedala Angela, kdor izstopi iz kampa bodo vsi postopki tj. pritožba zoper zavrnitve azila, padli v vodo, oseba se bo obravnavala kot kriminalec. Iz teh kampov pa sledi deportacija.
Zgodovina sprememb…
NLight2> ampak jih Nemčija bo.
Nope.
NLight2> kampi v katerih se bodo nahajale osebe katerih azil je bil zavrnjen
Aja, taki, ki jim je že bil zavrnjen? Te lahko deportiraš, ni jih treba zapirat v taborišča (in se jih ne sme).
NLight2> kdor izstopi iz kampa bodo vsi postopki tj. pritožba zoper zavrnitve azila, padli v vodo, oseba se bo obravnavala kot kriminalec.
IMO bodo lahko tak režim v Nemčiji zelo uspešno spodbijali na sodišču, ker je nemška zakonodaja glede tega, kdaj se nekomu lahko omeji gibanje, zelo jasna in jo je politično skoraj nemogoče spremeniti.
Nope.
NLight2> kampi v katerih se bodo nahajale osebe katerih azil je bil zavrnjen
Aja, taki, ki jim je že bil zavrnjen? Te lahko deportiraš, ni jih treba zapirat v taborišča (in se jih ne sme).
NLight2> kdor izstopi iz kampa bodo vsi postopki tj. pritožba zoper zavrnitve azila, padli v vodo, oseba se bo obravnavala kot kriminalec.
IMO bodo lahko tak režim v Nemčiji zelo uspešno spodbijali na sodišču, ker je nemška zakonodaja glede tega, kdaj se nekomu lahko omeji gibanje, zelo jasna in jo je politično skoraj nemogoče spremeniti.
Zgodovina sprememb…
Potem bo vlada padla. Angela se je s temi zahtevami drugih koalicijskih partnerjev morala strinjati, ker v nasprotnem bi izgubila podporo. Lahko izvajajo tovrstne postopke ali pa gredo na volitve in izvolijo skrajno desnico. Sicer pa vemo, da so sodišča tesno povezana s politiko in bodo že presodili tako, da se ne pojavijo volitve v najbolj ranljivem času, ko je skrajna desnica dobila veliko podporo.
Zgodovina sprememb…
NLight2> Sicer pa vemo, da so sodišča tesno povezana s politiko in bodo že presodili tako, da se ne pojavijo volitve v najbolj ranljivem času, ko je skrajna desnica dobila veliko podporo.
Nope.
Nope.
arnecan1 ::
Jype je bil doli par dni in sedaj ve vse. Tudi jaz sem bil kot turist doli več kot enkrat, ampak kaj, ko nisem videl vsega (npr. živel par mesecev med navadnimi ljudmi!). Če pa je jype bil kot turist poleg tega enkrat doli še na enem službenem potovanju, pa ga tudi to še ne naredi za eksperta. Človek, ki pa je resnično dosti potoval po teh krajih, pa je npr. Preac Gregor, ki brez ideološke zaslepljenosti pove bobu bob:
priporočam da si preberete tale članek:
Žižek je teoretik in zelo podkrepljen z teorijo, nenehno razmišlja o teh stvareh, je spreten v argumentih, ampak kaj, ko je že v osnovi naiven. Spregledal je eno pomembno naravno pravilo: ISLAM IN DEMOKRACIJA NE GRESTA SKUPAJ. Se spomnim pred leti, ko je skoraj onaniral, ko so se dogajale demonstracije med ti. arabsko pomladjo. Verjamem, da si Žižek srčno želi, da bi islam stopil na pot renesanse, pluralnosti, sekularizacije družbe, razdvojitev religije države, pravice žensk in homoseksualcev, itd. In zaslepilo ga je, ko je par stotisoč mladeničev v zahodnjaških oblačilih protestiralo na cestah. In realnost se je pokazala čez kakšno leto, tiha večina je z demokratičnimi sredstvi izvolila nedemokratične predstavnike.
Nauk zgodbe: nekaj si želeti je eno, kar se pa zgodi, pa je drugo.
Zato prosim lepo, Žižek je primeren za razlaganje preteklih dogodkov, predvsem tistih izpred 50 let in za psihoanalitske analize filmov, nikakor pa ni primeren za razlaganje dogodkov in dajanje nasvetov, kako ravnati danes in jutri.
aerie ::
Spregledal je eno pomembno naravno pravilo: ISLAM IN DEMOKRACIJA NE GRESTA SKUPAJ.
Ne kvasit neumnosti. Demokracija je itak imaginarna floskula kapitalizma. Ni kompatibilna z nobeno religijo. Sicer pa me čudi, da obstaja celo delno strinjanje nacistov z Žižkovim mnenjem. Hja... pa take cvetke, kot je Požar in nek pisec knjig za otroke. Bi mu Svetlana že povedala sloje.
SimplyMiha ::
Da dopolnim: demokracija je nekompatibilna s kulturo nasploh. Religija je samo ena oblika kulture; tu so še druge oblike, na katere kaj prelahko pozabimo.
chucki ::
A ni rečeno, da tiste, ki nimajo potnih listov ne morejo vrniti, razen če jih njihova država prizna, da so od tam...
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
chucki> A ni rečeno, da tiste, ki nimajo potnih listov ne morejo vrniti, razen če jih njihova država prizna, da so od tam...
Ne.
Gaius> Med migranti odkrili teroriste.
Ziher jih niso odkrili toliko, kot smo jih v tej temi.
Ne.
Zgodovina sprememb…
donfilipo ::
Nč Sirijci in ostali so sami krivi. Tako so tudi sami krivi Slovenci, ki so dali v obetu Švice mir, ko so tajkuni prevzeli nesrečne milijone in milijarde in jih prenakazali u...pitaj boga, ampak u božju torbu ne večino. Zakaj potem banda prokleta obsojate meni podobnega nesrečnika, ki ga je en drug tajkun ovadil? Mislim treba je narod zapreti, ker so odgovorni, ne pa nekoga ki je izkoristil priliko po principu sreča hrabre spremlja
Kaj pravi Žižek? Dejansko. Za Bernija je zato ker je po mojem prvi z dovolj jajci, da si upa pod imenom socialista kandidirati v USA, in celo požeti nekaj zanimanja. Je tudi mene vrglo na rit. Ampak. Poanta članka je vendarle v tem, da pudarja, da kapitalizem ki danes vlada ni oni čisti čikaški, ki ne dela, ampak imperialističen in izkoriščevalski sistem, ki za svoje strateške interese posledično kot kolateralno škodo povzroča tudi failed states, ki se posledično resetirajo v srednji vek, verski fundamentalizem in samomorilski teror, kot edino obliko moškega ponosa pred potopitvijo. Ja pa še ženske in otroke vpletejo. Zdaj da to marjanci niso vedeli, ker so jim dali na voljo demokracijo je pa čisto tako jasno, kot so tudi niso Slovenci vedeli, da so sami krivi, ker so dali milijarde v roke mladim na novo formiranim pohlepnim tajkunom. Ne?
Nadalje še potrditev teze da desnica in pred njo velekapital rada gre tudi nazaj v fevdalizem in sužnjelastništvo (e tudi komunisti so taki ko so na oblasti:)
Jaz bi tako skromno, ker vidim da kljub bentenju prave potentne levice niste pravi naciji, da nimate pravih pesmi in pozdrava jasnega z odprto roko in trdim pogledom, ...pozdravom heil, ...no jaz bi tu dodal, da morda velja pa tudi za izbeglice dodati prakso, da se jih kot Slovence. Torej ne vse skupaj strpa v arest, ker so sodelovali pri kraji stoletja, ..ampak da se jih obravnava vsakega posebej, ko se nekje končno vendarle morajo ustaviti in identificirati. Če še to ni treba...potem u božju torbu..samo spet ne večina:)...smo za brezvezen aparat leta metali tone gnarja, ki bi ga lahko...recimo prenakazali na kajmane Superhiku
Kaj pravi Žižek? Dejansko. Za Bernija je zato ker je po mojem prvi z dovolj jajci, da si upa pod imenom socialista kandidirati v USA, in celo požeti nekaj zanimanja. Je tudi mene vrglo na rit. Ampak. Poanta članka je vendarle v tem, da pudarja, da kapitalizem ki danes vlada ni oni čisti čikaški, ki ne dela, ampak imperialističen in izkoriščevalski sistem, ki za svoje strateške interese posledično kot kolateralno škodo povzroča tudi failed states, ki se posledično resetirajo v srednji vek, verski fundamentalizem in samomorilski teror, kot edino obliko moškega ponosa pred potopitvijo. Ja pa še ženske in otroke vpletejo. Zdaj da to marjanci niso vedeli, ker so jim dali na voljo demokracijo je pa čisto tako jasno, kot so tudi niso Slovenci vedeli, da so sami krivi, ker so dali milijarde v roke mladim na novo formiranim pohlepnim tajkunom. Ne?
Nadalje še potrditev teze da desnica in pred njo velekapital rada gre tudi nazaj v fevdalizem in sužnjelastništvo (e tudi komunisti so taki ko so na oblasti:)
Jaz bi tako skromno, ker vidim da kljub bentenju prave potentne levice niste pravi naciji, da nimate pravih pesmi in pozdrava jasnega z odprto roko in trdim pogledom, ...pozdravom heil, ...no jaz bi tu dodal, da morda velja pa tudi za izbeglice dodati prakso, da se jih kot Slovence. Torej ne vse skupaj strpa v arest, ker so sodelovali pri kraji stoletja, ..ampak da se jih obravnava vsakega posebej, ko se nekje končno vendarle morajo ustaviti in identificirati. Če še to ni treba...potem u božju torbu..samo spet ne večina:)...smo za brezvezen aparat leta metali tone gnarja, ki bi ga lahko...recimo prenakazali na kajmane Superhiku
In times of Universal Deceit, telling the truth
eric_cartman ::
chucki> A ni rečeno, da tiste, ki nimajo potnih listov ne morejo vrniti, razen če jih njihova država prizna, da so od tam...
Ne.
Pa dobro jype.. Kakšna pa je številka, da bi za tebe ratala skrb vzbujajoča? A ni dost da jih na vsakih 100.000 pride 5?????
Sploh če računaš na to, da se jih še dodatnih 5 prekonvertira v t.i. teroriste/skrajneže, ker obljubljena Nemčija ne bo raj na Zemlji za begunce. Ne takoj..Ampak par let pa že..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eric_cartman ()
Dvolična nemška politika že zateguje pas. Angela je sprejela sklep po katerem bodo migrantje lahko v Nemčiji ostali največ eno leto. Ko se Angeli stolček začne majat takoj stopijo v akcijo in zaostrijo azilno politiko. Kot berem po spletu jim to ne pomaga, ker so Nemci to potezo označili za populistično.
Eden terorist lahko v zrak vrže trgovski center s 1500 ljudmi. Ampak to za jypeta ni nič, kolateralna škoda bi on temu rekel. Seveda ta napad ni nič v primerjavi s posledicami, ki bi jih (in jih bo) prinesel. Ljudje ne bodo več hodili ven razen po najnujnejše to bo v prvi vrsti po žepu udarilo trgovske centre, turizem bye bye...
eric_cartman je izjavil:
Pa dobro jype.. Kakšna pa je številka, da bi za tebe ratala skrb vzbujajoča? A ni dost da jih na vsakih 100.000 pride 5?????
Eden terorist lahko v zrak vrže trgovski center s 1500 ljudmi. Ampak to za jypeta ni nič, kolateralna škoda bi on temu rekel. Seveda ta napad ni nič v primerjavi s posledicami, ki bi jih (in jih bo) prinesel. Ljudje ne bodo več hodili ven razen po najnujnejše to bo v prvi vrsti po žepu udarilo trgovske centre, turizem bye bye...
Zgodovina sprememb…
eric_cartman> Pa dobro jype.. Kakšna pa je številka, da bi za tebe ratala skrb vzbujajoča? A ni dost da jih na vsakih 100.000 pride 5?????
Preveč. Skrb vzbujajoče? Dvomim, da razumeš, kako EU deluje.
NLight2> Eden terorist lahko v zrak vrže trgovski center s 1500 ljudmi.
En naci lahko pobije šest miljonov židov!
Zgodovina sprememb…
eric_cartman ::
eric_cartman> Pa dobro jype.. Kakšna pa je številka, da bi za tebe ratala skrb vzbujajoča? A ni dost da jih na vsakih 100.000 pride 5?????
No pa smo pri temu.. Se strinjam jype! En naci lahko naredi še večjo škodo.. Ampak ravno s priseljevanjem migrantov je nacizem v porastu..
Torej se le priliva olje na ogenj. Kdo bo koga prvi torej.. V parih letih začne po EU prekipevat. Volilci čedalje bolj volijo stranke, ki so proti migrantom. Narašča podpora nacizmu. Med tem, ko se to dogaja pa je v Nemčiji in drugod po EU par sto tisoč priseljencev.
What could possibly go wrong?
Vse tole gledanje v begunce in še vedno se ukvarjate z begunci. Veliko večje stvari se dogajajo v svetu. In begunci ter begunska kriza so samo posledica teh dogajanj. Amerika je pripravljena začeti tretjo svetovno vojno proti Rusiji in Kitajski, da bi ohranila svoj primat v svetu. Države BRICS se sicer trudijo vojni izogniti vendar gredo rajši v vojno kot da bi dopustili da Zionistom ki upravljajo z ZDA, da uvedejo NWO pod vladavino Zionistov. Samo poglejte dogajanje v svetu zadnjih 10-15 let. Zionisti preko Amerike izvajajo imperialistično podrejanje sveta. In Evropejci smo njihovi zavezniki. Česar pa se niti Američani in Evropejci ne zavedajo pa je, da je namen Zionistov narodnostno uničiti tako Američane in Evropejce preko masovne imigracije. Ta načrt je že zelo zelo star. In to kar gledamo je v Ameriki in nekaterih Evropskih državah že v zaključni fazi. Izrael je edina bela država v svetu, ki ni podvržena masovni nebeli imigraciji oz. bolje rečeno invaziji.
Rusija in Kitajska seveda nimata nobenega namena se podrediti ZDA. Želita samo živeti v miru. Za preprečitev trejtje svetovne vojne je najboljši recept, da se Evropo odreši vazalstva ZDA. Z izgubo Evrope kot zaveznika bi ZDA v najboljšem primeru zgubila jajca za začetek tretje svetovne vojne. V najslabšem primeru pa bi Rusi in Kitajci imeli opravka samo z ZDA namesto z ZDA + NATO.
In tukaj v vso zgodbo pade begunska kriza. Več kot očitno je, da je trenutna begunska kriza povsem nenaravna. Ampak politične posledice begunske krize pa so:
1: Stranke, ki podpirajo ZDA doživljajo totalni politični kolaps.
2: Skrajno nacionalistične stranke, ki jih že dolga leta financira Rusija in so posledično pro ruske rastejo kot gobe po dežju.
3: Evropejci, ki smo do sedaj slepo sledili ZDA in njihovi hegemoniji se začenjamo upirati Ameriški imperialistični politiki, ki je v zadnjem desetletju na BV povzročila totalni kaos.
To so stvari, ki zelo škodujejo ameriškim interesom in zelo koristijo Rusiji. Iz tega sklepam, da je motor begunske krize Rusija. In kar je še najbolje je to, da je ruski propagandni aparat uspešno vseskupaj podtaknil Zionistom oz. njihovemu proksiju Ameriki. Med Evropejci že dolgo časa kroži teorija Zionistične zarote. Ampak tej teoriji se je večina samo smejala. Zdaj pa Evropejci počasi dojemamo kako zelo resnična je. Poleg tega, da nas bodo Rusi odrešili vazalstva ZDA so tudi razkrinkali Zioniste. Putin se je že dokazal, da je kos Zionistom. Najprej jih je uspešno izigral v Ukrajini in potem še prestavil spopad v njihovo interesno sfero - Sirijo. Ampak treba mu je priznati, da je načrt kako z begunsko krizo osamiti ZDA in istočasno razkrinati Zioniste naravnost fantastičen.
Glede na potek begunske krize je več kot očitno, da v planu sodeluje Orban in najbrž tudi Frau Merkel. Zato dragi Slovenci ne bodite tako zelo črnogledi. Putin in Orban imata vse pod kontrolo. Evropejci smo nujno potrebovali tale muslimanski bič, da nas useka. Da se zavemo pomembnosti spoštovanja svojih vrednot in krščanskih korenin. Očiščenje vzporednih družb se bo zgodilo po naravni poti tako kot smo v zgodovini že videli.
Rusija in Kitajska seveda nimata nobenega namena se podrediti ZDA. Želita samo živeti v miru. Za preprečitev trejtje svetovne vojne je najboljši recept, da se Evropo odreši vazalstva ZDA. Z izgubo Evrope kot zaveznika bi ZDA v najboljšem primeru zgubila jajca za začetek tretje svetovne vojne. V najslabšem primeru pa bi Rusi in Kitajci imeli opravka samo z ZDA namesto z ZDA + NATO.
In tukaj v vso zgodbo pade begunska kriza. Več kot očitno je, da je trenutna begunska kriza povsem nenaravna. Ampak politične posledice begunske krize pa so:
1: Stranke, ki podpirajo ZDA doživljajo totalni politični kolaps.
2: Skrajno nacionalistične stranke, ki jih že dolga leta financira Rusija in so posledično pro ruske rastejo kot gobe po dežju.
3: Evropejci, ki smo do sedaj slepo sledili ZDA in njihovi hegemoniji se začenjamo upirati Ameriški imperialistični politiki, ki je v zadnjem desetletju na BV povzročila totalni kaos.
To so stvari, ki zelo škodujejo ameriškim interesom in zelo koristijo Rusiji. Iz tega sklepam, da je motor begunske krize Rusija. In kar je še najbolje je to, da je ruski propagandni aparat uspešno vseskupaj podtaknil Zionistom oz. njihovemu proksiju Ameriki. Med Evropejci že dolgo časa kroži teorija Zionistične zarote. Ampak tej teoriji se je večina samo smejala. Zdaj pa Evropejci počasi dojemamo kako zelo resnična je. Poleg tega, da nas bodo Rusi odrešili vazalstva ZDA so tudi razkrinkali Zioniste. Putin se je že dokazal, da je kos Zionistom. Najprej jih je uspešno izigral v Ukrajini in potem še prestavil spopad v njihovo interesno sfero - Sirijo. Ampak treba mu je priznati, da je načrt kako z begunsko krizo osamiti ZDA in istočasno razkrinati Zioniste naravnost fantastičen.
Glede na potek begunske krize je več kot očitno, da v planu sodeluje Orban in najbrž tudi Frau Merkel. Zato dragi Slovenci ne bodite tako zelo črnogledi. Putin in Orban imata vse pod kontrolo. Evropejci smo nujno potrebovali tale muslimanski bič, da nas useka. Da se zavemo pomembnosti spoštovanja svojih vrednot in krščanskih korenin. Očiščenje vzporednih družb se bo zgodilo po naravni poti tako kot smo v zgodovini že videli.
eric_cartman> Ampak ravno s priseljevanjem migrantov je nacizem v porastu..
Nah, to pa ne. Saj nacistov ne sprejemamo, samo kirurge.
Majk> Da se zavemo pomembnosti spoštovanja svojih vrednot in krščanskih korenin.
IMO je treba čimprej zažgat nacistične in klerikalne korenine, spoštovanje vrednot pa itak implicira, da za vse ljudi skrbimo enako.
Nah, to pa ne. Saj nacistov ne sprejemamo, samo kirurge.
Majk> Da se zavemo pomembnosti spoštovanja svojih vrednot in krščanskih korenin.
IMO je treba čimprej zažgat nacistične in klerikalne korenine, spoštovanje vrednot pa itak implicira, da za vse ljudi skrbimo enako.
Zgodovina sprememb…
jype> Nah, to pa ne. Saj nacistov ne sprejemamo, samo kirurge.
Nemški uradni podatki pravijo drugače. 81% migrantov je brez kvalifikacij in jih ni možno zaposlit ker so po domače povedano zabiti kot noč.
jype> IMO je treba čimprej zažgat nacistične in klerikalne korenine, spoštovanje vrednot pa itak implicira, da za vse ljudi skrbimo enako.
Zakaj bi mi skrbeli za vse ljudi (enako)? Ti ves čas Evropo predstavljaš kot velesilo, ki mora poskrbeti za cel svet. Zakaj pa ZDA ne bi poskrbele? Kitajska, Rusija? Zakaj bi Evropa skrbela za cel svet? Oz. zakaj bi kdorkoli skrbel za svet? Vsak naj poskrbi zase, če ne zna poskrbet zase mu pa očitno ni sojeno na tem planetu. Tudi v živalskem svetu velja 'stronger survives'. Enako je v človeškem svetu. Kdor ni sposoben poskrbeti zase, kdor si ni sposoben izplenit hrano in vodo je pač obsojen na propad. Temu pravimo naravna selekcija.
Nemški uradni podatki pravijo drugače. 81% migrantov je brez kvalifikacij in jih ni možno zaposlit ker so po domače povedano zabiti kot noč.
jype> IMO je treba čimprej zažgat nacistične in klerikalne korenine, spoštovanje vrednot pa itak implicira, da za vse ljudi skrbimo enako.
Zakaj bi mi skrbeli za vse ljudi (enako)? Ti ves čas Evropo predstavljaš kot velesilo, ki mora poskrbeti za cel svet. Zakaj pa ZDA ne bi poskrbele? Kitajska, Rusija? Zakaj bi Evropa skrbela za cel svet? Oz. zakaj bi kdorkoli skrbel za svet? Vsak naj poskrbi zase, če ne zna poskrbet zase mu pa očitno ni sojeno na tem planetu. Tudi v živalskem svetu velja 'stronger survives'. Enako je v človeškem svetu. Kdor ni sposoben poskrbeti zase, kdor si ni sposoben izplenit hrano in vodo je pač obsojen na propad. Temu pravimo naravna selekcija.
Zgodovina sprememb…
Majk> Da se zavemo pomembnosti spoštovanja svojih vrednot in krščanskih korenin.Jaz srčno upam, da se bi človeštvo končno že enkrat izučilo kako katastrofalne so posledice, če se norcem kot si ti, pusti pridobiti preveč politične moči. Anarhizem in dekadenca razkrajajo družbo in sta odgovorni za propad velikih imperijev in civilizacij.
Ja, res.
http://www.rtvslo.si/crna-kronika/polic...
In ti ljudje naj bi nas varovali pred islamom, vi bi jim pa dajali še več pooblastil?
NLight2> Zakaj bi mi skrbeli za vse ljudi (enako)?
Ker to piše v ustanovnih listinah in v zakonodaji, pa ker je moralno.
In ti ljudje naj bi nas varovali pred islamom, vi bi jim pa dajali še več pooblastil?
NLight2> Zakaj bi mi skrbeli za vse ljudi (enako)?
Zgodovina sprememb…
Mr.B ::
jype,
pač gre po krščanskih normal. Pač če si sam ne more pomagat, mu bomo pa vsi ostali. Pustimo da je za vse krivi ostali,kot na primer korupcija, nična gospodarska rast, nično zdravstvo, etc. Pač jype je prava marija.
pač gre po krščanskih normal. Pač če si sam ne more pomagat, mu bomo pa vsi ostali. Pustimo da je za vse krivi ostali,kot na primer korupcija, nična gospodarska rast, nično zdravstvo, etc. Pač jype je prava marija.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
NLight2> če ne zna poskrbet zase mu pa očitno ni sojeno na tem planetu.
Fino, skratka, če se ti ne moreš braniti pred nasilneži, ti ni sojeno, jebiga.
Mr.B> Pač jype je prava marija.
Ja, sej vam pomagam, no!
Fino, skratka, če se ti ne moreš braniti pred nasilneži, ti ni sojeno, jebiga.
Mr.B> Pač jype je prava marija.
Ja, sej vam pomagam, no!
Zgodovina sprememb…
arnecan1 ::
Spregledal je eno pomembno naravno pravilo: ISLAM IN DEMOKRACIJA NE GRESTA SKUPAJ.
Ne kvasit neumnosti. Demokracija je itak imaginarna floskula kapitalizma. Ni kompatibilna z nobeno religijo. Sicer pa me čudi, da obstaja celo delno strinjanje nacistov z Žižkovim mnenjem. Hja... pa take cvetke, kot je Požar in nek pisec knjig za otroke. Bi mu Svetlana že povedala sloje.
Aja, koliko pa imaš delujočih demokracij in islam na enem mestu?
Pa še nekaj, prav smešno mi je, ko se spomnim, kako so anarhisti in skrajni levičarji povzdigovali arabsko pomlad. Potem pa je prišel hladen tuš, ker so v Egiptu izvolili skrajno islamistično stranko. Ha, ha, kakšno presenečenje za filozofe in naivneže. Se niso nič naučili iz zgodovine, npr. Alžirija, danes Turčija pod Erdoganom, Somalija, Nigerija, Pakistan, Afganistan, Iran, Bosna pod Izetbegovićem.... Skratka, tam kjer ni emirjev, princev, kraljev, diktatorjev, vojske, trde roke, nastopi zlata islamska doba, zaživi pravi islam, kot feniks iz pepela vstane ubogi zatirani islam, in zaživi pravi obraz islama, namreč pobijanje, zatiranje, ekonomski propad...
Winston Churchill je za demokracijo dejal, da je najboljša od najslabših oblik vladavine. Verjamem sicer, da je benevolentni diktator najboljši sistem, problem je samo, da njegovi nasledniki niso več tako benevolentni, zato kvaliteta takšnega sistema z naslednjim voditeljem ponavadi strmo pade. Seveda je potrebno iz demokracije odpraviti vpliv kapitalizma. Problem je, da danes prevladuje korporativni neoliberalni kapitalizem, ki skriva svoj obraz za masko človekovih pravic in odprtih meja. Podobno kot stari fevdalci, tudi njim ni bilo važno, kdo ji je tlačanil, samo da o danes poceni, jutri pa bomo že nekako.
Kdor je za demokracijo, ni naci. Vtepite si to idealisti že enkrat v glavo. Dokler mi pa anarhisti ne boste odvzeli volilne pravice, bom izvolil bilo koga, ki nasprotuje današnji ekonomski migraciji v takšni obliki. Ker za štiri leta so nove volitve, če pa bomo v Evropi sami povzročili gospodarski propad, temu sledi še samo nasilje in v odgovor zopet diktatorji ter populisti.
Ni problema. Prvo sredi Ljubljane zažgi Sveto pismo.
Nato naredi oporoko.
Potem v Šentilju zažgi še Koran.
IMO nato ne boš več pisaril idealistično-anarhističnih neumnosti po forumih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: arnecan1 ()
Prilimaj vir kjer piše, da je Slovenija (Evropa) dolžna preživljat 3 milijarde prebivalcev iz tretjega sveta. Vir, kjer piše da smo Evropejc dolžni delat po 8 ur vsak dan, ko prejmemo plačo pa moramo prebivalcem tretjega sveta nameniti določen znesek. Moralnost je relativen pojem, kar je zate moralno je zame nemoralno in obratno. Če gledamo moralnost iz aspekta migrantov je nemoralno vdirati na tuje ozemlje in živeti na tuje stroške. Ampak seveda migrantje se požvižgajo na moralnost. Dol jim visi, da njihove migracije plačujejo Evropejci. To njih ne zanima, samo da pridejo v Ger$ in začnejo prejemat socialne transferje, ter zopet po žepu udarijo davkoplačevalce. Evropejci postajamo sužnji migrantov, delati moramo za njihove socialne transferje, od njih nismo imeli nikoli nobene koristi in je nikoli ne bomo, le kriminal in kaos.
Zgodovina sprememb…
Ne.
tudi če so pobijal za isis, so še vedno manjši teroristi od tebe. Ti si fašist, ki bi uničil svoj nartod samo zato, da bi svoj ego nafilal.
Dvolična nemška politika že zateguje pas. Angela je sprejela sklep po katerem bodo migrantje lahko v Nemčiji ostali največ eno leto. Ko se Angeli stolček začne majat takoj stopijo v akcijo in zaostrijo azilno politiko. Kot berem po spletu jim to ne pomaga, ker so Nemci to potezo označili za populistično.
eric_cartman je izjavil:
To je za fašista jypeta nič, ker on svoj narod raje v prepast pusti, samo da lahko svoj gnili fašistični ego nafila.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
NLight2> Prilimaj vir kjer piše, da je Slovenija (Evropa) dolžna preživljat 3 milijarde prebivalcev iz tretjega sveta.
Ustava RS, 5. člen:
Država na svojem ozemlju varuje človekove pravice in temeljne svoboščine.
QED.
Ustava RS, 5. člen:
Država na svojem ozemlju varuje človekove pravice in temeljne svoboščine.
QED.
Zgodovina sprememb…
Ja, res.
Povsod se najde kako črno seme. Kr poglej sebe, sej si ti tudi kreten. ČE pa trdiš, da so vsi vojaki taki, pa lahko še na naši strani rečemo, da ste levičarji vsi kreteni in fašisti.