» »

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Temo vidijo: vsi
««
126 / 373
»»

leiito ::

Hudo, Gr?nsfors, že naročam, ta je res že na pogled najbolj domoljubna

http://www.amazon.com/Gransfors-Bruks-G...

Wrop ::

Približuje se čas zarečenega kruha.

Je pa bilo zanimivo to, če se prav spomnim, da je včeraj notranja ministrica rekla, da Slovenija noče biti hot-spot. Nakar ji sogovornik odgovori, da je že.
Me zanima, kdo bo delal red v primeru zamaška, ko Avstrija zapre meje. Pa je ne bodo to lokalni redarji.

scipascapa ::

Torej čez jesen in zimo bomo imeli stalno nekaj tisoč beguncev in vse tekme se odpovejo, ker ni kapsov?

krneki0001 ::

Wrop je izjavil:

Približuje se čas zarečenega kruha.

Je pa bilo zanimivo to, če se prav spomnim, da je včeraj notranja ministrica rekla, da Slovenija noče biti hot-spot. Nakar ji sogovornik odgovori, da je že.
Me zanima, kdo bo delal red v primeru zamaška, ko Avstrija zapre meje. Pa je ne bodo to lokalni redarji.

Mislim da bomo redarji kr vsi - cel narod ali pa nas ne bo več.

BlaY0 ::

krneki0001 je izjavil:

No no, v svoji zgodovini smo prestali že kaj hujšega...

scipascapa ::

WW1 in 2 + malo vojna za SLO to je pa tudi vse.

Prej se ni nič dogajalo?

morbo ::

Kastriranci v vladi bi radi evropsko rešitev? Že vemo kaj je to - preživljanje 100.000 migrantov ki bodo ostali ujeti v Slo, preden se mevže odločijo da bi preventivno ukrepali.

No, bodo vsaj Slovenci imeli priložnost spoznat se s privzeto verzijo religije miru. Vsedržavni multikulti poletni kamp tolerance. Le da pozimi in ob bojnih krikih alahuakbar.

krneki0001 ::

BlaY0 je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

No no, v svoji zgodovini smo prestali že kaj hujšega...

Ja smo, nekoč so bili turški vpadi, danes so pa spet. Zgodovina se ponavlja.
Kaj bomo spet kurili kresove na hribih, da se bo švabska gospoda lahko uspešno skrila v gradove in da bo raja spet vsa okradena in pobita?

videc ::

Ja, turški vpadi so bili dokler ni Andrej Turjaški nabil vse te Turke pri Sisku.

AC_DC ::

SugarFree je izjavil:

ne moreš preprečiti vstopa tako veliki masi ljudi, torej edina rešitev je pustiti jim prosto pot na sever in je problem rešen. Zakaj bi kampirali na mrzli zemlji.

http://www.zurnal24.si/begunce-iz-sirij...
28. 8. 2015
Novomeški policisti so zgodaj zjutraj prijeli štiri tujce, ki so ilegalno prestopili slovensko mejo. Gre za državljane Sirije. "Državljani Sirije so se peljali v avtomobilu, ki ga je vozil tuj državljan z dovoljenjem za bivanje v državah EU. Ustavili smo jih pri Čatežu. Voznika smo oglobili, ker je omogočil ilegalen prestop, z državljani Sirije pa smo opravili postopek na policijski postaji v katerem smo ugotovili, da gre nimajo veljavnih dokumentov za bivanje v državah EU, napisali smo jim kazni in jih vrnili na Hrvaško," pojasnjuje Robert Perc iz Policijske uprave Novo mesto.

Kdo bi si mislil, da bomo take novice lahko videli samo še v muzeju :|.

Smo mogoče na ravni Eu sprejeli kaknšo direktivo, da zakon o varovanju meje več ne velja, kajti sedaj dejansko ne velja več ? Vse spuščajo skozi in jih na državni ravni vozijo dalje.Nepredstavljivo !

Kakšen bo dogovor med Slovenijo in Hrvaško glede vračanja beguncev, če bo jih mejo prestopilo več tisoč, premier Cerar na današnji novinarski konferenci ni znal pojasniti.

Pričakovano.Za info : Cerar, Karl, Vesna in Andreja so pravniki.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AC_DC ()

krneki0001 je izjavil:

Kaj bomo spet kurili kresove na hribih...

Ne vem kaj boš ti počel in me načeloma ne zanima. Zaradi mene lahko tudi kuriš kresove, samo da bo tvoja duša pomirjena.

zmaugy ::

Verjetno je bila naša bodoča vloga namenjena Madžarski pa je Orban EU pokazal sredinca (kar pojasnjuje vso nekajletno gonjo proti njemu iz vseh topov, saj je očitno zgodaj pokazal, da ima hrbtenico in da ne bo pustil da gospodarji naših sluzavcev obravnavajo Madžarsko kot tretjerazredno državo) in zdaj smo srečni dobitniki Slovenci, saj se lahko samo mi pobahamo s tako nesposobno vlado, ki si ne upa vzeti usode države v svoje roke, ampak poslušno in ubogljivo upogne hrbet pred gospodarji, ki nas spreminjajo nazaj v provinco tepcev in služabnikov, kjer bomo skrbeli za njihovo varnost, oni pa nam bodo izza ograje vsake toliko vrgli kakšno kost in nas enkrat letno potrepljali po ramenih, ker smo tako ubogljivi in koristni.

Reakcija Slovenije bi morala biti 10 krat pretirana - na mejo oklepnike, helikopterje, nekaj tisoč vojakov vključno s specialci, zahteva za preleti NATO letal, manevri na hrvaško slovenski meji, orožne vaje za 10000 rezervistov.
Tako se pošlje sporočilo, nesposobna salonarska vlada, ne pa slinasto momljanje!

zmaugy
orožne vaje za 10000 rezervistov.

Če se ne motim so naborniško vojsko ukinili in s tem rezerviste, poleg stalne sestave 7138 ljudi je na voljo pogodbena sestava (1070 ljudi) in to je to.
http://www.slovenskavojska.si/o-slovens...

Včeraj zvečer v Tarči je Grški komisar za imigracije povedal, da Slo po definiciji je hot-spot.

Kdaj bo civilna zaščita začela deliti prebivalstvu orožje in strelivo, da se bomo lahko zaščitili pred najbolj miroljubno religijo, ki ob obstala v deželi pod Alpami ? Kajti policija in vojska nas ne bosta.

Zgodovina sprememb…

zmaugy je izjavil:

Reakcija Slovenije bi morala biti 10 krat pretirana - na mejo oklepnike, helikopterje, nekaj tisoč vojakov vključno s specialci, zahteva za preleti NATO letal, manevri na hrvaško slovenski meji, orožne vaje za 10000 rezervistov.
Tako se pošlje sporočilo, nesposobna salonarska vlada, ne pa slinasto momljanje!

Zanimivo razmišljanje. Sicer ne podpiram takega početja, je pa dejstvo, da je trenutna vlada zgoraj opisani princip že večkrat uporabila na lastnem narodu. Recimo prekomerno je zaostrila pogajalska izhodišča s sindikati in v končni fazi iztržila tisto kar je bil cilj. Se pravi vladi sami tak princip NI tuj.

AC_DC je izjavil:

zmaugy
orožne vaje za 10000 rezervistov.

Če se ne motim so naborniško vojsko ukinili in s tem rezerviste, poleg stalne sestave 7138 ljudi je na voljo pogodbena sestava (1070 ljudi) in to je to.
http://www.slovenskavojska.si/o-slovens...

Včeraj zvečer v Tarči je Grški komisar za imigracije povedal, da Slo po definicije je hot-spot.

Ko jim bo zagustilo verjemi da bodo prišli po tebe in po mene in nama porinili orožje v roke.

BlaY0 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Zanimivo razmišljanje. Sicer ne podpiram takega početja, je pa dejstvo, da je trenutna vlada zgoraj opisani princip že večkrat uporabila na lastnem narodu. Recimo prekomerno je zaostrila pogajalska izhodišča s sindikati in v končni fazi iztržila tisto kar je bil cilj. Se pravi vladi sami tak princip NI tuj.

Trenutno smo v poziciji moči. Imamo moč da odreagiramo 10 krat pretirano. S tem pokažemo, da se z nami ni dobro zajebavat. Ko bomo imeli 100000 jeznih tujcev, ki bodo prišli sem s predpostavko da smo ena pussy banana state, to ne bo več mogoče, priložnost bo zamujena.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

zmaugy
Mah, za to so pravniki preveč nesposobni.
Ko bo udaril kaos bo 16000 pripadnikov policije in vojske varovali glavno mesto (parlament).Ostali si bodo morali pomagati sami.
Prej bi rekel, da se bodo na ravni vasi (samo)organizirale "vaške straže" (po načelu: pomagaj si sam in država ti bo pomahala).
Vlada v LJ ne bo naredila ničesar.

Zgodovina sprememb…

A bi bil kdo tak frajer, pa reroutal par avtobusov (nemenjenih v kak zbirni center) direktno pred parlament?

AC_DC je izjavil:

zmaugy
Mah, zato so pravniki preveč nesposobni.
Prej bi rekel, da se bodo na ravni vasi (samo)organizirali "vaške straže".
Vlada v LJ ne bo naredila ničesar.

Pa verjetno veš kam to ultimativno vodi na teritoriju kuturkampfa tepcev Evrope - skušnjava bo za obe strani enostavno prehuda, da bi se ji lahko uprli.

A ste videli včeraj Fajonovo v Tarči? Pride na TV, po poklicu je političarka v EU parlamentu in ne ve da v Nemčiji ni več denarne pomoči za begunce ampak samo še hrana, obleke, bivališča itd. Privošči si priti pred ljudi, ki so jo izvolili, nepripravljena. V situaciji, ki je resna.
Nimam besed.
Verjetno ima druge skrbi (koktejl partiji, garderoba...).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

DOOM_er ::

sem gledal, nisem si v življenju mislil, ampak sem se včeraj kar povečini moral strinjat z Gorenjakom. Kdo sta bila una kekca poleg Fajonove in Gorenaka?
Robots will steal your job. But that's OK

Za to žensko pa tudi jaz ne vem kaj že drugi mandat dela tam.

oo7 ::

Slovenija HOTSPOT - to je pa zato, ker imamo takega mezgača na položaju kot je Cerar. Lahko bo pokradene pol Slovenije lahko bo gorelo pol Slovenije cerar bo razmišljal;((

V živo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

BlaY0 je izjavil:

Za to žensko pa tudi jaz ne vem kaj že drugi mandat dela tam.

Hibernira in vleče 4 mestno plačo.
Dream job !

Zgodovina sprememb…

videc ::

DOOM_er je izjavil:

sem gledal, nisem si v življenju mislil, ampak sem se včeraj kar povečini moral strinjat z Gorenjakom. Kdo sta bila una kekca poleg Fajonove in Gorenaka?
Ta desni je bil Pribac iz filofaksa, bil je član Turkove ekipe, ko se je potegoval za predsednika.
Ta večjega, levo, ne poznam. Ni pa povedal "nič"...
Kar se Fajonove tiče, se lahko samo za glavo primem...
Je pa Gorenak lepo povedal glede zapiranja mej s strani Avstrije. Saj meje ne bodo zaprli apriori, na trdo... Samo ne bodo več spuščali nikogar notri.

Zagor_tenay ::

Jaz bi odprl še en koridor proti Italiji. Lahko bi z vlakom vozili migrante do Sežane, potem pa jih preko Krasa spustili do Trsta. To bi bili Italijani presenečeni. Oni prikakujejo migrante v Sredozemlju, pojavili bi se pa v Trstu.

Zgodovina sprememb…

Zagor_tenay je izjavil:

Jaz bi odprl še en koridor proti Italiji. Lahko bi z vlakom vozili migrante do Sežane, potem pa jih preko Krasa spustili do Trsta.

Si nor? Da kateri od migrantov med prečenjem kraške gmajne pade v "fojbo"...

Sicer so ubogi Italjani že zabasani z multikultijem do ušes, predvsem so v zadnjih letih fasali overdozo multikultija iz Afrike.

Če bi bilo kam treba vozit migrante je to v Ljubljano, da bodo lahko tudi hipsterski akademiki imeli kaj od njihove liberalne religije, ne da sadove uživajo le provincialci na robu Slovenije.

mailer ::

Zagor_tenay je izjavil:

Jaz bi odprl še en koridor proti Italiji. Lahko bi z vlakom vozili migrante do Sežane, potem pa jih preko Krasa spustili do Trsta. To bi bili Italijani presenečeni. Oni prikakujejo migrante v Sredozemlju, pojavili bi se pa v Trstu.
Če bi rad to počel pojdi na Hrvaško. Že pred mesecem bi morali zaprositi Italijo, Avstrijo in Madžarsko, da nam pomaga v primeru navala zaščititi mejo z vojsko in policijo. Tudi če bi jim plačali bi nas stalo še vedno manj kot na bo tale dobrodelnost, ko vsak dan v luft vržemo četrt miljona in sami sebe tlačimo v drek.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Matako ::

Zagor_tenay je izjavil:

Severna Italija, vključno s Furlanijo je polna migrantov vseh vrst. Še v Gorici so tu in tam po raznih bolj ali manj ustreznih nastanitvah.

Grand Hotel Europa počasi postaja zabukiran...
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

hammock ::

Kdaj bo civilna zaščita začela deliti prebivalstvu orožje in strelivo, da se bomo lahko zaščitili pred najbolj miroljubno religijo, ki ob obstala v deželi pod Alpami ? Kajti policija in vojska nas ne bosta.

Se bojim, da na oborozevanje ne gre racunat, vsaj dokler ne bo resno zagustilo. Policije in vojske pa zal fizicno ni dovolj, da nas zascitijo, ce jih pride 100 000 komadov, kaj sele vec.

In naenkrat moja omara, polna orozja, ne izgleda vec tako neumno...

Upajmo da nas sreca pamet in investiramo ASAP v eno dobro ograjo, preden pride do totalnega razpada sistema na soncni strani Alp.

Matako ::

morbo je izjavil:

Sicer so ubogi Italjani že zabasani z multikultijem do ušes, predvsem so v zadnjih letih fasali overdozo multikultija iz Afrike.

Zdi se mi, da je od multi-kultija ostal le še multi. :|
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

VelkBla ::

morbo je izjavil:

Zagor_tenay je izjavil:

Jaz bi odprl še en koridor proti Italiji. Lahko bi z vlakom vozili migrante do Sežane, potem pa jih preko Krasa spustili do Trsta.

Če bi bilo kam treba vozit migrante je to v Ljubljano, da bodo lahko tudi hipsterski akademiki imeli kaj od njihove liberalne religije, ne da sadove uživajo le provincialci na robu Slovenije.

Strinjamo se, da moramo zajeziti val beguncev, istocasno te pa politika (tebe in ostale) toliko razdvaja, da bi samo zato, ker je zupan na IC, pripeljal begunce v Lj. Izrazito belo sliko kazes, kar k sebi se jih odpelji. Mislis, da zato ker se par hipsterjev in par humanitarcev oglasa iz pisarn, da jih drugi zelijo imeti? Daj daj ...

opeter ::

St235 je izjavil:

Za uporabo sile zoper neoboroženo množico pa nobena evrospka država nima "jajc" kar je tudi edino pravilno.

Če lahko to delajo Savdska Arabija in druge arabske države, Izrazel, ZDA (sploh na južni meji), Indija in druge azijske države, da o afriških in južnoameriških sploh ne govorimo ... zakaj potem Evropa ne sme?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

VelkBla je izjavil:

morbo je izjavil:

Zagor_tenay je izjavil:

Strinjamo se, da moramo zajeziti val beguncev, istocasno te pa politika (tebe in ostale) toliko razdvaja, da bi samo zato, ker je zupan na IC, pripeljal begunce v Lj. Izrazito belo sliko kazes, kar k sebi se jih odpelji. Mislis, da zato ker se par hipsterjev in par humanitarcev oglasa iz pisarn, da jih drugi zelijo imeti? Daj daj ...

Kaj bi tole naj pomenilo?

w00tnes ::

Nissan_GTR ::

A je tukaj kakšen pravnik? A bi lahko Hrvaškega predsednika Milanoviča in notranjega ministra Ostojića naša sodišča obsodila zaradi tihotapljenja ljudi čez državno mejo. Tisti posnetek nazorno prikazuje, da tihotapljenje organizira Hrvaška policija.

zmaugy je izjavil:

VelkBla je izjavil:

morbo je izjavil:

Zagor_tenay je izjavil:

Kaj bi tole naj pomenilo?

To pomeni, zato ker se zupan pise Jankovic, da preferira (ima rajsi) bodisi ex-jugo in po moznosti begunce, po logiki nekaterih ljudi.

Ok, hvala za pojasnilo.

Keyser Soze ::

3p je izjavil:

Ja, EU (in preostali svet) brez težav sprejme 3 milijone Sircev. In dva milijona Afganistancev.

Ne, ne more.

Žal sem jaz eden tistih, ki se ni pripravljen odpovedati stabilnosti na račun nenehega pritoka dokaj slabo izobraženega folka, ki ima precej radikalne predstave o tem kaj v življenju je pravilno in kaj ne.

Rešitev je počasno izboljšanje zadev na njihovem ozemlju, pod njihovo oblastjo, za kakršnokoli se bodo že odločili.

Lahko mi en zračuna, na podlagi nekih konkretnih podatkov, zgodovinskih izsledkov, trenutnega stanja v državi, koliko je Slovenija in cela EU sposobna požret tega folka, pa se potem naprej pogovarjamo kako jih bomo integrirali. Slepo odpiranje vrat in spuščanje vsega povprek v EU pa je najmanj debilno dejanje.

Sploh nimam besed o ljudeh, ki tako nonšalantno ščijejo po moji varnosti. Dal bi jih na vlak in poslal reševat probleme v Sirijo. Da malce vidijo kaj je dejansko življenje, ne pa pravljica, ki jo živijo tu in iz toplega fotelja sejejo bedarije po internetu. Zato pa tega ne znajo cenit.;((

Nissan_GTR je izjavil:

A je tukaj kakšen pravnik? A bi lahko Hrvaškega predsednika Milanoviča in notranjega ministra Ostojića naša sodišča obsodila zaradi tihotapljenja ljudi čez državno mejo. Tisti posnetek nazorno prikazuje, da tihotapljenje organizira Hrvaška policija.

Najmanj to počnejo. Samo to je precej resna obtožba in je bolj stvar mednarodnega odziva kot pa stvar naših sodišč.

Me zanima če bo kdo od mednarodne skupnosti odreagiral na to.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Nissan_GTR je izjavil:

Po svoje imas prav. Tudi Grcija bi lahko dobila po prstih, Turcija in Srbija sta kandidatke za vstop v EU kajne? No, enako za njih, zlasti pa Hrvaska. Vsi vemo, da hocejo begunce cimprej spraviti iz svojega ozemlja, tudi brez popisovanja, seveda mi pa smo v sredini dreka in moramo to izpolnjevati. Hrvaska bi morala biti precej sankcionirana, da ne omenim potem njihovih izjav na TV. Samo cakam, da bodo madzari nasadili hrvate, oa jim se ksno zaporo ali embargo vrgli pred nos.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: VelkBla ()

lexios ::

BlaY0 je izjavil:

A bi bil kdo tak frajer, pa reroutal par avtobusov (nemenjenih v kak zbirni center) direktno pred parlament?

Lahk bi se organiziral, zna kdo tule vozit avtobus? ;)

Verjetno je bila naša bodoča vloga namenjena Madžarski pa je Orban EU pokazal sredinca (kar pojasnjuje vso nekajletno gonjo proti njemu iz vseh topov, saj je očitno zgodaj pokazal, da ima hrbtenico in da ne bo pustil da gospodarji naših sluzavcev obravnavajo Madžarsko kot tretjerazredno državo) in zdaj smo srečni dobitniki Slovenci, saj se lahko samo mi pobahamo s tako nesposobno vlado, ki si ne upa vzeti usode države v svoje roke, ampak poslušno in ubogljivo upogne hrbet pred gospodarji, ki nas spreminjajo nazaj v provinco tepcev in služabnikov, kjer bomo skrbeli za njihovo varnost, oni pa nam bodo izza ograje vsake toliko vrgli kakšno kost in nas enkrat letno potrepljali po ramenih, ker smo tako ubogljivi in koristni.

In kaj boš ti ukrenu glede tega? ;)

Včeraj je bil na Epilogu dober tisti intervju z dvema mladima Somalijcema v nekem nastanitvenem centru v Minhnu, za katera je Nemčija dreamland... živita v nastanitvenem centru kjer zjutraj vstaneta, gresta na zajtrk, potem malo ven pa v štacuno, nazaj v center na kosilo, popoldne pa malo hengata naokoli. Rada špilata fuzbal. Ko bosta _velika_ bosta fuzbalerja pri Bayernu iz Minhna.

gzibret ::

Tale situacija z migranti mi sploh ni všeč. Res je, da obstajajo srce-parajiče situacije z otroki, mamicami ipd..., ampak dopustili smo, da se nam po državi svobodno sprehajajo horde tujcev, in še več jih prihaja. Če ne bomo tegale pravočasno zajezili, bomo šele videli kako bo, ko bo migrantski val ZARES prišel (v mislih imam afriške države). In pa, ko bodo migranti prišli oboroženi! Tole niti ni migrantski val, ampak masovno nelegalno prečkanje meje.

Če Avstrija zapre mejo, kar lahko naredi veliko lažje, kot Slovenija (Karavanke in reka Drava sta zelo dobri naravni barieri, ki jim pokrijeta 3/4 meje), smo u totalni riti, kaos pa nas čaka že čez mesec, ali morda celo prej. Poleg tega - ko gledam tele migrante, je ogromno zdravih močnih moških. Jaz osebno ne bi z njimi češenj zobal... Glede policijske statistike... kako vejo, da so res migranti sirci?

Zapora meje, in počasno in dosledno spuščanje migrantov v državo po pipici, kolikor jih lahko dejansko EU sprocesira (družine imajo prioriteto, samski moški čakajo), in kot je že eden prej povedal, tudi razkazovanje moči z vojsko.

Čas za ukrepanje je ZDAJ, ker bo čez nekaj tednov prepozno. Zma migrantov ne bo ustavila, na to lahko pozabimo. Samo še bolj jezni bodo.
Vse je za neki dobr!

hammock ::

Če Avstrija zapre mejo, kar lahko naredi veliko lažje, kot Slovenija (Karavanke in reka Drava sta zelo dobri naravni barieri, ki jim pokrijeta 3/4 meje), smo u totalni riti, kaos pa nas čaka že čez mesec, ali morda celo prej.

True, ceprav osebno racunam, da Avstrijci niso taksne pizde (kot recimo Hrvati), in bodo prej poslali svojo vojsko, da nam pomaga na juzni meji. Konec koncev, ce bi oni samo zaprli svojo mejo in nas pustili da nas barbari pozrejo, bi to pomenilo de facto konec schengena.

Upam vsaj. Da se ne menimo, da se ob zaprtju avstrijsko-slovenske meje sesuje gospodarstvo na Avstrijskem Koroskem in Avstrijskem Stajerskem.

Alencica ::

Schengen ni vreden piškavega groša.

Naš PM je izjavil, da številka 30k je za nas isto kot za Nemčijo 500k.

Kdaj se bo to ustavilo? Številka "dva miljona" Sircev v Turčiji se pojavlja že tri mesece. Dvomim, da je to še točno. Saj jih je baje že cca 500k krenilo na pot? Kaj se bi potem to zmanjšalo na 1.5 miljona?

Pa kako bomo "vrnili" take ogromne številke? Ali sploh kdo razmišlja za 5 minut naprej ali imamo pay as you go sistem? Še dva tedna nazaj je bila retorika "ne bo koridorjev" dejansko pa smo en velik koridor postali v 48 urah.

opeter ::

Sem bral podatek, da v kolikor želijo Nemci z vojaškimi transportnimi letali poslati nazaj prebežnike, jih bo stalo okoli 20k EUR/letalo.
Eno vojaško transportno letalo sprejme približno 93 oseb in let v eno smer stane 10.000 EUR.

Pa še to je zanimivo:
Focus.de: Zakaj prebežniki ne prihajajo z letalom?

Odgovor: zaradi EU predpisov in šengna ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Darkjaar ::

opeter je izjavil:

Sem bral podatek, da v kolikor želijo Nemci z vojaškimi transportnimi letali poslati nazaj prebežnike, jih bo stalo okoli 20k EUR/letalo.
Eno vojaško transportno letalo sprejme približno 93 oseb in let v eno smer stane 10.000 EUR.

Pa še to je zanimivo:
Focus.de: Zakaj prebežniki ne prihajajo z letalom?

Odgovor: zaradi EU predpisov in šengna ...

Nekateri prihajajo z letalom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Darkjaar ()

opeter je izjavil:

Sem bral podatek, da v kolikor želijo Nemci z vojaškimi transportnimi letali poslati nazaj prebežnike...

Boljše vprašanje je zakaj jih z vojaškim letali ne vozijo k sebi in se tako EU izogne enemu kupu problemov?

morbo
Ker tako Nemčiji prihranijo en kup stroškov prevoza.

Zagor_tenay ::

Poleg koridorja priri Trstu bi morali odpreti še koridor proti Trbižu. Z vlakom migrante pripeljejo do Jesenic nato pa z avtobusi do Italijanske meje. Do Avstrijoe pa imajo od Trbiža zelo blizu.
««
126 / 373
»»