» »

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Temo vidijo: vsi
««
125 / 373
»»

Keyser Soze ::

Sila je pač sila, ane... :D

Uporaba vojske pa ne pomeni vedno uporabe sile. Sploh če jo uporabljaš ob naravnih ujmah, ipd. Tukaj, v tej situaciji, se bojim da bi pač morala poseči tudi po sili. Ker nekateri ne razumejo lepe besede. Nekateri jo in nekateri jo ne. In zaradi slednjih ponavadi nasrkajo tudi tisti "pridni".

Žal, življenje ni pravljica, in včasih je treba uporabit šibo, ker to ni vzgoja otroka, kjer te kakšen manjši slip lahko stane kvečjemu par več živcev al pa par EUR škode ob razbiti šipi, ipd. ampak lahko tarifa preraste v tisto s človeškimi življenji. To pa ni hec.

Noben noče "izpast grd" v tej situaciji, ampak nekdo bo moral. In če bi že na začetku pustili, da nekdo "izpade grd", bi to tudi storil in bi to storil na najmanj možen grd način. Dlje kot odlašamo, več je sranja in bolj grda bo situacija. In za to sam najbolj obsojam ravno vse te kvazi humanitarce ("humanitarce"), ki s svojo zgrešeno propagando destabilizirajo celotno EU, destabilizirajo odnose med državami in na koncu koncev po nepotrebnem podaljšujejo travmo pravim beguncem, kateri bi davno tega lahko ločili od vsega plevela in jim zagotovili normalno pot znotraj EU.
OM, F, G!

fantasycamp ::

Zakaj Slovenija ne izstavi računa Nemcem? Če smo v EU in so jih oni povabili, niso plačali ladje za begunce ampak pustili da hodijo kot eni cigani bosi in brez vsega, kako to da Cerar Brezvretenčasti ne zbere tok poguma in reče da za nas to ni malo denarja!

Sploh pa če se bo to nadaljevalo!

3p ::

oo7 je izjavil:

Merklovo bi morali vršt ven z EU in na njeno mesto dati Victor Orbana. Merklova hoče uničiti evropo Orban bi jo rešil.

Hja. Ker smo v EU, se lahko brez ovir selimo.

Jaz izberem Nemčijo, kljub obilici beguncev.

Ti pa greš raje v rasno čisto Madžarsko?

lexios ::

Keyser Soze je izjavil:

Dlje kot odlašamo, več je sranja in bolj grda bo situacija. In za to sam najbolj obsojam ravno vse te kvazi humanitarce ("humanitarce"), ki s svojo zgrešeno propagando destabilizirajo celotno EU, destabilizirajo odnose med državami in na koncu koncev po nepotrebnem podaljšujejo travmo pravim beguncem, kateri bi davno tega lahko ločili od vsega plevela in jim zagotovili normalno pot znotraj EU.

Drži! In kot kaže bo več sranja...

migrante bi vozili v Avstrijo na lastne stroške. Slovenija bi bila praktično rešena migracij, ker bi jih Hrvaška dostavila na avstrijsko mejo.

Slovenija bi bila rešena migracij? Šentilj ni Slovenija?

Šentilj je že sedaj nabito poln z migranti. Vi bi ji pa dirket na kup tja vozil, tako kot Hrvaški paše? Sj v osnovi ideja ni slaba, vseeno pa ni posrečena, zatakne se namreč ravno v Šentilju.

Axbcd ::

lexios je izjavil:

Šentilj je že sedaj nabito poln z migranti. Vi bi ji pa dirket na kup tja vozil, tako kot Hrvaški paše? Sj v osnovi ideja ni slaba, vseeno pa ni posrečena, zatakne se namreč ravno v Šentilju.

V Šentilju se bo zataknilo če jih Hrvaška vozi gor ali pa ne. Zdaj ima Slovenija samo še dodatno delo na hrvaški meji.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Axbcd ()

krneki0001 ::

3p je izjavil:

oo7 je izjavil:

Merklovo bi morali vršt ven z EU in na njeno mesto dati Victor Orbana. Merklova hoče uničiti evropo Orban bi jo rešil.

Sorry. na češkem sem dobil za enak projekt veliko boljše plačilo kot v sloveniji ali nemčiji. In kar ser tiče odnosov so veliko bolj kulturni in na nivoju glede nemcev, ki se obnašajo do nas slovencev enako kot do albancev, ki jim pometajo ulice.

V Šentilju se bo zataknilo če jih Hrvaška vozi gor ali pa ne. Tako ima Slovenija samo še dodatno delo na hrvaški meji.

Si bil kdaj v Šentilju? Kam jih boš pa še strpal? K ljudem v posteljo? No, mogoče bi jih lahk v Ljudski vrt, ampak to ni več Šentilj. ;)

Pšenični ::

http://www.politika.rs/vesti/najnovije-...

"Veoma se trudimo da se sa Austrijom dogovorimo o većem prihvatu migranata koji su u Sloveniji, ali i oni imaju teškoće sa obezbeđivanjem smeštajnih kapaciteta. Moja je ocena da će Austrija uskoro prestati da prima migrante i izbeglice", rekla je ona tokom obilaska graničnog prelaza Dobovec, prenela je slovenačka televizija."

Zadeva je taka, hrvati nam vozijo begunce vsepovprek, do 12.000 na dan, begunski val se krepi v Makedoniji in Preševu, 10.000 na dan, ............Glavno nas še čaka...

gremo naprej,....Srbija ne bo zaprla meje, itak si mislijo, če ljubite muslimane, jih kar še vi mejte (Kosovo), v bistvu noben do nas ne bo zapru meje,ker so humani, ....heh, heh....

Avstrija pa zgleda da ne more več, Nemčija vprašanje.....Folk se splohne zaveda, kake številke so to....da ti ljudje jejo, morajo nkje prespat, gredo na wc...

Vojska teh ljudi ne bo ustavila, garant, brez ograje ne.

Smo u totalnem k...cu. Totalnem.....

Kva je do zdej delala vlada, obveščevalna služba..???

Zgodovina sprememb…

MasterTade ::

fantasycamp je izjavil:

Zakaj Slovenija ne izstavi računa Nemcem? Če smo v EU in so jih oni povabili, niso plačali ladje za begunce ampak pustili da hodijo kot eni cigani bosi in brez vsega, kako to da Cerar Brezvretenčasti ne zbere tok poguma in reče da za nas to ni malo denarja!

Sploh pa če se bo to nadaljevalo!

Ja, kje je tistih 5000€ na migranta? :D
Mors omnia aequat

krneki0001 je izjavil:

3p je izjavil:

oo7 je izjavil:

Sorry. na češkem sem dobil za enak projekt veliko boljše plačilo kot v sloveniji ali nemčiji. In kar ser tiče odnosov so veliko bolj kulturni in na nivoju glede nemcev, ki se obnašajo do nas slovencev enako kot do albancev, ki jim pometajo ulice.

Res je, zakaj tok Slovencev gleda na Nemce in Švicarje kot svoje odrešitelje, ne vem kok ljudi mi je reklo da nas dajo v isti koš kot vse balkance, v Angliji smo isto kot Ukrajinci, Belorusi in ostala vzhodno evropska raja ..

Keyser Soze je izjavil:

Noben noče "izpast grd" v tej situaciji, ampak nekdo bo moral. In če bi že na začetku pustili, da nekdo "izpade grd", bi to tudi storil in bi to storil na najmanj možen grd način. Dlje kot odlašamo, več je sranja in bolj grda bo situacija. In za to sam najbolj obsojam ravno vse te kvazi humanitarce ("humanitarce"), ki s svojo zgrešeno propagando destabilizirajo celotno EU, destabilizirajo odnose med državami in na koncu koncev po nepotrebnem podaljšujejo travmo pravim beguncem, kateri bi davno tega lahko ločili od vsega plevela in jim zagotovili normalno pot znotraj EU.

Zakaj tega nihče ne razloži bolj podrobno?

Hočeš reči, pustimo jih nekje, najboljše izven EU, ali pa vsaj v Grčiji, ki je primerno daleč (a nikakor ne pri nas). Pa neredimo zid. Če bojo delali galamo in lezli preko, pa jih še kam zapremo ali pa jih z gumijastimi naboji oparimo (za začetek).
Pa naj bo nekdo čimprej dovolj grd da to izpelje. Pa brez kamer, da ne bo slabe vesti.

Potem se bomo pa vsi naredili neumne in bomo v miru dalje gledali Kmetijo in lizali sladoled. Kot že tolikokrat.

fantasycamp je izjavil:

Res je, zakaj tok Slovencev gleda na Nemce in Švicarje kot svoje odrešitelje, ne vem kok ljudi mi je reklo da nas dajo v isti koš kot vse balkance, v Angliji smo isto kot Ukrajinci, Belorusi in ostala vzhodno evropska raja ..

Nič nenavadnega. Saj mi že Hrvate gledamo kot neke pol-primitivne škodljivce. Kaj šele Bosance. Ali pa Romune.
Nimam nobenih posebnih afinitet do Nemcev. Vseeno pa me Madžari pod trenutno oblastjo ne vidijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 3p ()

Kva je do zdej delala vlada, obveščevalna služba..???

Pripravljal so se. Več mesecev! ;) Gospod Cerar je izjavil nekaj v smislu, da dokler jih ni tu, še ni potrebe po... Go figure! 8-O

morbo ::

3p je izjavil:

Potem se bomo pa vsi naredili neumne in bomo v miru dalje gledali Kmetijo in lizali sladoled. Kot že tolikokrat.

Kaj ti predlagaš da se naredi, če se milijoni iz bližnjega vzhoda odločijo preseliti v EU? Z otroci v prvih bojnih vrstah.

Miljonček l.2015, l.2016 dva, tri?

fantasycamp je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

3p je izjavil:

oo7 je izjavil:

V angliji smo nekje tam kot romuni, v nemčiji pa tam kot so albanci. Za švicarje smo pa itak nekje tam kot muslimani. In slovenceljni še vedno rinejo v rit nemcem.

Me pa zanima zakaj ne dovolijo nobenih prostovoljcev, ki bi prišli na mejo pomagat policajem?

Hočeš reči, pustimo jih nekje, najboljše izven EU, ali pa vsaj v Grčiji, ki je primerno daleč (a nikakor ne pri nas). Pa neredimo zid. Če bojo delali galamo in lezli preko, pa jih še kam zapremo ali pa jih z gumijastimi naboji oparimo (za začetek).
Pa naj bo nekdo čimprej dovolj grd da to izpelje. Pa brez kamer, da ne bo slabe vesti.

Hočeš povedat, da že sedaj gledaš Kmetijo in ližeš sladoled? Vse jasno! >:D

Kaj pa je tvoja rešitev, da sprejmemo 3 milijone iz Sirije? Nato še 2 milijona iz Afganistana? 10 milijonov iz Afrike? 50 milijonov Kitajcev? Častiš? ;)

krneki0001 je izjavil:

V angliji smo nekje tam kot romuni, v nemčiji pa tam kot so albanci. Za švicarje smo pa itak nekje tam kot muslimani. In slovenceljni še vedno rinejo v rit nemcem.

Me pa zanima zakaj ne dovolijo nobenih prostovoljcev, ki bi prišli na mejo pomagat policajem?

Seveda. V globalni perspektivi smo nekje tam kot Romuni, Albanci, muslimani, itd. Pa Angleži in Nemci tudi.

Ko bi le eni dojeli, da se ta račun (mi boljši, vi pa "bosanci") ne izide. Če ima vsak narod svoje "bosance", in smo drugje tudi mi "bosanci", smo navsezadnje mogoče vsi enaki?

Vseeno pa me Madžari pod trenutno oblastjo ne vidijo.

malo smešen izpadeš ko gledaš Madžare kot naciste in Nemce kot Američane..

ti veš da imajo naci stranko, še vedno stotisoče privržencev, pač niso tako aktivni ker vedo kaj lahko svet spet naredi njihovi industriji, samo smeha kako jih gledaš kot EU Američane...

Ko bi le eni dojeli, da se ta račun (mi boljši, vi pa "bosanci") ne izide. Če ima vsak narod svoje "bosance", in smo drugje tudi mi "bosanci", smo navsezadnje mogoče vsi enaki?

Ti na majici mogoče piše: "We are all equal!"? Ko bomo vsi imeli 150.000 eurov letne plače tako kot gospa Merkel, ali pa gospa Merkel toliko kot Borut Pahor, ki "s plačo komaj shaja", se bom seveda strinjal s tabo.

lexios je izjavil:

Kaj pa je tvoja rešitev, da sprejmemo 3 milijone iz Sirije? Nato še 2 milijona iz Afganistana? 10 milijonov iz Afrike? 50 milijonov Kitajcev? Častiš? ;)

Ja, EU (in preostali svet) brez težav sprejme 3 milijone Sircev. In dva milijona Afganistancev. Ali pa so Turki toliko sposobnejši od nas?
(Ne vem zakaj bi azil potrebovali Kitajci. Lahko še sami sprejmejo begunce, saj imajo kar nekaj interesov na bližnjem vzhodu in v Afriki).

Upati je le (saj najbrž seveda zaman), da se bomo iz tega naučili kako lekcijo za prihodnost. Svet je globalen.
Potrebno je paziti, kako in kje povzročamo ali rešujemo krize.

lexios je izjavil:

Ti na majici mogoče piše: "We are all equal!"? Ko bomo vsi imeli 150.000 eurov letne plače tako kot gospa Merkel, ali pa gospa Merkel toliko kot Borut Pahor, ki "s plačo komaj shaja", se bom seveda strinjal s tabo.

Oh ja, imajo eni Slovenci kar kaj več pod palcem kot Merklova.

In ja, razlike so problem. Pa predvsem tiste znotraj posameznih držav, ki znajo biti precej večje kot tiste med Pahorjem in Merklovo.

Zgodovina sprememb…

3p je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Seveda. V globalni perspektivi smo nekje tam kot Romuni, Albanci, muslimani, itd. Pa Angleži in Nemci tudi.

Kot jugoslovan sem bil povsod lepo sprejet, razen v Savdski Arabiji, kjer nisem imel vstopa. Tudi za delo ni bilo problemov. Še kot slovenec, sem povsod lazil in nikjer nisem imel problemov, pa tudi delo z dobrim plačilom se je vedno našlo. V zadnjih treh letih pa v tujini,severno od nas, nekako ne vidim več neke svetle prihodnosti za slovence. Zaničevanje, pljuvanje, postavljanje ob bok šiptarjem s kosova in podobno.

krneki0001 je izjavil:

Kot jugoslovan sem bil povsod lepo sprejet, razen v Savdski Arabiji, kjer nisem imel vstopa. Tudi za delo ni bilo problemov. Še kot slovenec, sem povsod lazil in nikjer nisem imel problemov, pa tudi delo z dobrim plačilom se je vedno našlo. V zadnjih treh letih pa v tujini,severno od nas, nekako ne vidim več neke svetle prihodnosti za slovence. Zaničevanje, pljuvanje, postavljanje ob bok šiptarjem s kosova in podobno.

Nič čudnega. Še domačini živijo slabše ali pa vsaj ne vidijo napredka. In priseljenci so vedno priročna tarča.

Za zastoj pa seveda niso krivi begunci (ali priseljenci), ampak večanje neenakosti zaradi... Ah, ja, mi levičarji.

Zgodovina sprememb…

3p je izjavil:

lexios je izjavil:

Ja, EU (in preostali svet) brez težav sprejme 3 milijone Sircev. In dva milijona Afganistancev. Ali pa so Turki toliko sposobnejši od nas?
(Ne vem zakaj bi azil potrebovali Kitajci. Lahko še sami sprejmejo begunce, saj imajo kar nekaj interesov na bližnjem vzhodu in v Afriki).

Upati je le (saj najbrž seveda zaman), da se bomo iz tega naučili kako lekcijo za prihodnost. Svet je globalen.
Potrebno je paziti, kako in kje povzročamo ali rešujemo krize.

Ne drži! Če bi jih brez težav sprejeli jih tik pred zimo ne bi trpali v šotore, organizacije bi se lotili drugače... Begunske krize na ta način ne rešujemo! Ko potegneš črto pa gre tudi za ekonomska vprašanja.

To kar se greste ni humano, pa čeprav si še tako tiščiš glavo v pesek in se smatraš za "humanitarca"...

Pšenični ::

http://www.b92.net/info/vesti/index.php...

""Suočavamo se s izbegličkom krizom. To je talas u kojem se nalaze ekonomski migranti, izbeglice i strani borci", rekao je Orban na skupu evropskih konzervativnih stranaka u Madridu.

Orban se zapitao o ulozi medija i slobodi izražavanja, jer "prikazuju uglavnom žene i decu, dok 70 odsto izbeglica su vojno sposobni muškarci"."

O objektivnosti medijev, bi se dalo dosti povedat.

Axbcd ::

3p je izjavil:

lexios je izjavil:

In kako boš zagotovil, da se migracije ustavijo pri številki 3 000 000? A misliš, da bodo migranti kar na enkrat nehali prihajat v Evropo? To vam govorim že 50 postov, migracije ne moremo ustaviti brez vojaške sile. 3 milijoni... Ampak potem se bo spomnilo še 150 milijonov ostalih (Afričanov in Arabcev), da pa bi se v Evropi mogoče bolje živelo. Evropa se bo sesula kot hišica iz kart.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Axbcd ()

arnecan1 ::

3p je izjavil:

Zakaj tega nihče ne razloži bolj podrobno?

Približno tako, ampak samo v skrajni sili. Drugače pa bi tudi na ta način lahko tam izluščili begunce od migrantov.

Obstaja pa še ena možnost, radikalizacija staroselcev. http://www.sunshinecoastdaily.com.au/ne...

Sedaj pa se sami odločite, kaj bi radi. Jaz sem za prvo možnost. Sicer pa, volitve bodo kmalu po vseh državah Evrope. Potem pa ne jokat, ker danes ni razuma.

Hah, trojanski konj miroljubne Amerike
Mors omnia aequat

3p je izjavil:

lexios je izjavil:

Ja, EU (in preostali svet) brez težav sprejme 3 milijone Sircev. In dva milijona Afganistancev.

Ne, jih ne. Vsi patetični muhamedoljubci predpostavljate, da so ti ljudje taki kot mi in da bodo tukaj iskali službe, zapravljali njihov denar in da bodo mirno živeli. Ti ljudje so daleč stran od tega kar vi predpostavljate da so. Ja, nekaj jih je že takih, delavnih pridnih in nočejo več verskega in idiotskega pranja možganov s strani islama. Ampak tisti so že tukaj in že delajo in že imajo svojo trdo zasluženo hišo in avto. Večina pa ne bo opustila islama, šarije in idiotskega razmišljanja, niti niso zato prišli sem.

Če si opazil, se nekateri begunci že obračajo in bi se radi vrnili, ker so dojeli, da so nategnjeni od spredaj in odzadaj. Problem je pa še tistih nekaj tisoč ekstremistov, ki so se zrinili zraven teh migrantov, ki bodo gužvo in nezadovoljstvo migrantov izkoristili za delat štalo, migranti pa jim bodo zaradi tega, ker se bodo počutili nategnjene, še pomagali pri tem.

oo7 ::

3p je izjavil:

oo7 je izjavil:

V Nemčijo ne bi šel, ker se je Merklovi zmešalo.

Mađari so se uprli EU so se zavzeli za svoj narod tako, da ja raje Mađarska kot Nemčija.

lexios je izjavil:

Ne drži! Če bi jih brez težav sprejeli jih tik pred zimo ne bi trpali v šotore, organizacije bi se lotili drugače... Begunske krize na ta način ne rešujemo! Ko potegneš črto pa gre tudi za ekonomska vprašanja.

To kar se greste ni humano, pa čeprav si še tako tiščiš glavo v pesek in se smatraš za "humanitarca"...

Še kar čakam, da predlagate alternativno rešitev.

Kaj torej narediti? Pa ne ustavite se pri fiktivnem "zaprimo meje".

Kako rešiti begunsko krizo? Kam jih strpamo?

Alternativa je ena in edina. Zapreti meje in vzpostaviti zračni most med nemčijo in begunci, pa naj si jih na lastne stroške vozijo v nemčijo, če bi jih tam gor radi imeli.

Polovico združenim državam
Mors omnia aequat

oo7 je izjavil:

3p je izjavil:

oo7 je izjavil:

Mađari so se uprli EU so se zavzeli za svoj narod tako, da ja raje Mađarska kot Nemčija.

In noben ji nič ne reče, če pa ji reče je nacist?

pa kaj bo najmočnejša država, kmalu postala Islamska država ki bo Sloveniji Shario vsilila?

Bomo govorili arabsko?

To je preveč in vse Nemce ali druge ki proti temu kaj rečemo razne PNG ali extremno leve karikature na forumu ali drugod obtožajo nacizma!

3p je izjavil:

lexios je izjavil:

Krizo se reši tako, da Nemčija pošlje avijone v Grčijo in Turčijo in si migrante pripelje direktno v Nemčijo in ne bo nobenih dram na mejah nobenega ne bo zeblo vsi bodo takoj v obljubljeni Nemčiji. Merklova bo vesela, migranti bodo veseli in ostala Evropa bo vesela.

oo7 je izjavil:

3p je izjavil:

lexios je izjavil:

Krizo se reši tako, da Nemčija pošlje avijone v Grčijo in Turčijo in si migrante pripelje direktno v Nemčijo in ne bo nobenih dram na mejah nobenega ne bo zeblo vsi bodo takoj v obljubljeni Nemčiji. Merklova bo vesela, migranti bodo veseli in ostala Evropa bo vesela.

Ni res, ne bom vesel če je Merklova rekla da ni limita na migrante!
Kmalu nove pošiljke, kaj bo islamizirala ves ta prostor?

fantasycamp je izjavil:

oo7 je izjavil:

3p je izjavil:

lexios je izjavil:

Ni res, ne bom vesel če je Merklova rekla da ni limita na migrante!
Kmalu nove pošiljke, kaj bo islamizirala ves ta prostor?

Ja če bi bilo pošteno bi 90% migrantov morali sprejeti Američani, ker so oni krivi za vse skupaj.

Ja če bi bilo pošteno bi 90% migrantov morali sprejeti Američani, ker so oni krivi za vse skupaj.

je kak politik ki bo to javno rekel?

Rešitev je da Slovenci Madžari, Srbi in Hrvati naredimo pakt da ne spustimo nobenega not in tudi mi damo vojake in policijo ki gre na njihove meje, tako bo resno stražena ne pa v primeru nas in Hrvatov, kjer oni rečejo, sej že itak ne maramo Slovencev, oni nebi nam pomagali, spusti jih da plavajo čez!

Moramo pokazat solidarnost do njih in oni bodo do nas!

Zgodovina sprememb…

morbo ::

oo7 je izjavil:

tldr: ker je Evropa pred 30-imi leti sprejela muslimanske imigrante, kateri so ostali radikalni in danes odšli v boj v Sirijo na strani teroristov, je "rešitev" ali "dolžnost"... da danes sprejmemo še več muslimanskih imigrantov. :facepalm:

Smo sigurni da Merkelce niso asimilirali vesoljci ali lizard people? Naj kdo preveri ali ima na vratu zadaj zadrgo....

3p je izjavil:

lexios je izjavil:

Migrantski val je potrebno ustavit, za vsako ceno, če gre z diplomacijo in zlepa, v nedogled tako pač ne bo šlo, državljanske vojne pa nočete, ane?

Predlog, ki je bil že večkrat omenjen: "Hotel Nemčija" bo kmalu poln. In kaj se zgodi, ko so vsa ležišča zasedena?

Vzet v roke razne sporazume in zakonodajo... V Nemčiji jih čaka avion in se vse po vrsti vrača nazaj, da se demotivira ostale. Moramo si prizadevat, da se zbirni centri za transfer v "varne države" ustvarijo v kriznih središčih in pomagat po svojih močeh. Angažirat se pri reševanju vojne v Siriji. Itd!

S takšnim predlogom sicer nisem zadovoljen, trenutna politka pa ne vodi nikamor. Ostaja zgolj upanje, ker se zavedam, da bomo prej priča še večjemu sranju v EU kot rešitvi krize na vzdržen način...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

fantasycamp je izjavil:

je kak politik ki bo to javno rekel?

V EU so same ovce, ki poslušajo Washingotn. Evropa rabi Putina, ki ne jeb... US niti pet posto>:D

mailer ::

Eden je Nigel Farage ampak se njegovo mnenje verjetno ne šteje ker je po mnenju nekaterih "UK nacist". Prej ko bodo posamezne države udarile po mizi prej bo tega samomora konec. Sicer pa bo slej ko prej prišlo do tega, da se bo povedalo, da je "Deutsche Hotel" poln in so vrata zaprta. Kaj se bo potem dogajalo v "Hotelu" in obrobnih "ulicah" pa nihče ne ve. Bo pa za vse nadležno kot komarji v poletnih večerih. Pikalo bo tudi pozimi, srbelo pa še nekaj let naprej.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

zmaugy ::

oo7 je izjavil:

3p je izjavil:

oo7 je izjavil:

Merkla je očitno znorela (morda je vedno bila nora). Nisem vedel da nima otrok, zato se očitno tako lahkomiselno igra z življenji otrok drugih ljudi.
Kako so lahko Nemci takšno pošast izvolili na oblast, če se ji očitno j.be za to kaj bo, ko se spoka, mi je uganka, ker Nemci niso ravno naivni.
Upam da jo tole sranje, ki ga je naredila, stane položaja, da jo ljudje masovno tožijo in jo spravijo na kant in da jo zasovražio vsi - tako Nemci, kot razočarani migranti in vsi Evropejci. Upam da se zaveda, da bo njeno ime najverjetneje postalo osovraženo kot eno drugo ime iz tistega konca.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

Hmm, pomoje smo zaglavili do konca.

Tole bo zdele slišat zelo krizno;
Kolega avstrijec (sodelavec na projektu, tako da ni kr en tm) me je zdajle poklical, da naj se umaknem iz slovenije, ker je slišal iz dosti zanesljivih virov na dunaju, da bo v prihodnjih dneh avstrija ob pomoči nemčije mejo do slovenije hermetično zaprla in da mislijo slovenijo kot celo državo uporabili za en velik begunski center in kot tampon pred udarom migrantov v zahodno evropo.

Zelo prav jim pride Orbanova žičnata ograja in slovenske gore, ker je sedaj samo en mali del avstrijske meje treba zapreti in čuvati.

In ker so se sedaj vsi begunci usmerili proti sloveniji in jih bo taklo lažje spraviti v ta nov "velik begunski center".

krneki0001 je izjavil:

Kolega avstrijec (sodelavec na projektu, tako da ni kr en tm) me je zdajle poklical, da naj se umaknem iz slovenije, ker je slišal iz dosti zanesljivih virov na dunaju, da bo v prihodnjih dneh avstrija ob pomoči nemčije mejo do slovenije hermetično zaprla in da mislijo slovenijo kot celo državo uporabili za en velik begunski center in kot tampon pred udarom migrantov v zahodno evropo.

Zelo prav jim pride Orbanova žičnata ograja in slovenske gore, ker je sedaj samo en mali del avstrijske meje treba zapreti in čuvati.

In ker so se sedaj vsi begunci usmerili proti sloveniji in jih bo taklo lažje spraviti v ta nov "velik begunski center".

Saj se ne bi nič čudil če bi nam to naredili, ker EU briga za eno malo Slovenijo.
Drugače pa če avstrici zaprejo mejo se bo migrantski tok preusmeril proti Mađarski, ko tam zaprejo pa proti Italiji, ko bi še tam zaprli bodo šli pa po novi poti čez Romunijo. Migranti hočejo Nemčijo in jo bodo dosegli na vsak način.

Novinar: Če bi se to vendarle zgodilo, imamo načrt B? Razmišljate o ograji?
Cerar: Razmišljamo o vseh možnostih, ki jih imamo.

Novinar: Ampak sem vas torej prav razumel, da razmišljate tudi o ograji?
Cerar: Razmišljamo, a v tem hipu še ne, da bi to naredili. Najprej iščemo evropsko rešitev.

Nič se bat Cerar razmišlja:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

BigWhale ::

Hmm, can I have your stuff?

Torej, ce se bo kdo iz Slovenije selil, predlagam, da sam svoj bug-out-bag vzame, ostalo robo bom pa ze jaz v promet spravil.

Huh, boš delil med izbeglice? :)

Miha 333 ::

Spremljate kaj avstrijske medije? Očitno se nekaj kuha, Avstrijcem začenja prekipevati. Poslušajte ga.

Potem pa preberite še, kaj pravi njihova notranja ministrica:

Es brauche laut Mikl-Leitner zwar mehrere Hotspots an den EU-Außengrenzen zur Registrierung von ankommenden Flüchtlingen, ansonsten müsse man aber an einer "Festung Europa bauen", sagte die Innenministerin. Ohne besseren Schutz sei die Lage mittelfristig nicht in den Griff zu bekommen.

Der Begriff "Festung Europa" stammt eigentlich aus der Zeit des Zweiten Weltkriegs und wurde von der Nazi-Führung für die von ihr eroberten und kontrollierten Gebiete am europäischen Kontinent gebraucht. In den vergangenen Jahren wurde der Begriff verwendet, um die Abschottungsstrategien der EU gegenüber Drittstaaten zu kritisieren. Eine "Festung Europa" als Zielvorgabe und damit positiv besetztes Konzept war bisher nur in rechtsextremen Kreisen gebräuchlich.

Smo v njihovih očeh že Hotspot?

Izgleda, da bomo kmalu dobili priložnost, da zares tudi navadni ljudje pokažemo svojo gostoljubnost in solidarnost, saj se zna večje število beguncev oz. migrantov zadržati pri nas.

Reycis ::

Jah poglejmo kako stvari stojijo..... Merkelca hoče etnično čisto Evropo samo za belce. To tudi nujno potrebujemo, ker nas bodo nebeli imigranti v nasprotnem primeru tako ali tako outbreedal. Večina evropskih velemest sploh ni več belih. Znanstveniki so že dokazali, da nadaljevanje trenutne politike pomeni na dolgi rok naš konec. Ker Merkelca ne more kar vse nebelce strpat v Auschwitz rabi državljansko vojno med avtohtonimi Evropejci in priseljenci. In to se zdaj kuha. Zadeve potekajo po istem scenariju se je dogajalo pred WW2. Takrat so židi prihajali v Evropo zaradi vojne v Palestini. Židi so začeli prihajat že 1931. Hitler je ponujal vsem državam naokoli, da sprejmejo begunce. Nihče jih ni želel. Šele leta 1942 je bil sprejet "the final solution". Tokrat pa ne bodo tarče židi, ampak vsi nebeli priseljenci in njihovi potomci. Tako zelo jih moramo zasovražit, da bomo od oblasti želeli, da se jih znebi za vsako ceno. To kar se dogaja zadnjih nekaj let v zahodni Evropi je genocid nad domačim prebivalstvom. Podobno, kot je Kitajska naredila na Tibetu samo malo počasneje gre vseskupaj. Imamo dve slabi možnosti:
-Pustimo nebelcem, da naredijo genocid nad nami in prevzamejo Evropo. Odlaganje stvari na kasneje pomeni naš genocid, ki se počasi že izvaja.
-Sami vzamemo stvari v svoje roke in naredimo genocid nad njimi.

Merkelca in Orban igrata good cop bad cop. V resnici je vse pripravljeno. Ampak žal bo šlo zares. Tele begunske krize ne bo konec dokler ne bo ena ali druga stran uničena. Prihod beguncev bi lahko ustavili takoj če bi želeli. Vendar pa to ni namen. Merkelca je bila do te krize izjemna voditeljica Nemčije. Niso se ji nenadoma skisali možgani. Dela le to kar je nujno potrebno. Evropa hoče narediti homogen beli kontinent.

Še ena iz zgodovine: Kitajska je leta 1952 pripojila Tibet. Tam je živelo avtohtono ljudstvo Tibetanci. Njihova glavna živina je bil Jak in na polju je bila glavna žitarica ječmen. Ko so Kitajci pripojili Tibet so se začeli množično preseljevat tja. Poleg tega so imeli zelo velike družine. Danes tam skoraj ni več Jakov in na poljih raste riž. Genetsko gledano so avtohtoni Tibetanci skoraj izginili. Pa niso Kitajci nobenega ubili. Združeni narodi so zadevo označili za genocid.

BigWhale je izjavil:

Hmm, can I have your stuff?

Torej, ce se bo kdo iz Slovenije selil, predlagam, da sam svoj bug-out-bag vzame, ostalo robo bom pa ze jaz v promet spravil.

Če bom kdajkoli odšel od tukaj zaradi teh razlogov, bom vse svoje nepremično premoženje uničil. Za sabo ne bom pustil nič uporabnega.

oo7 je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Saj se ne bi nič čudil če bi nam to naredili, ker EU briga za eno malo Slovenijo.
Drugače pa če avstrici zaprejo mejo se bo migrantski tok preusmeril proti Mađarski, ko tam zaprejo pa proti Italiji, ko bi še tam zaprli bodo šli pa po novi poti čez Romunijo. Migranti hočejo Nemčijo in jo bodo dosegli na vsak način.

Novinar: Če bi se to vendarle zgodilo, imamo načrt B? Razmišljate o ograji?
Cerar: Razmišljamo o vseh možnostih, ki jih imamo.

Novinar: Ampak sem vas torej prav razumel, da razmišljate tudi o ograji?
Cerar: Razmišljamo, a v tem hipu še ne, da bi to naredili. Najprej iščemo evropsko rešitev.

Nič se bat Cerar razmišlja:))

Nisem prepričan da izpolnjuje osnovne pogoje za to.

::

Reycis je izjavil:

Jah poglejmo kako stvari stojijo..... Merkelca hoče etnično čisto Evropo samo za belce. To tudi nujno potrebujemo, ker nas bodo nebeli imigranti v nasprotnem primeru tako ali tako outbreedal. Večina evropskih velemest sploh ni več belih. Znanstveniki so že dokazali, da nadaljevanje trenutne politike pomeni na dolgi rok naš konec. Ker Merkelca ne more kar vse nebelce strpat v Auschwitz rabi državljansko vojno med avtohtonimi Evropejci in priseljenci. In to se zdaj kuha. Zadeve potekajo po istem scenariju se je dogajalo pred WW2. Takrat so židi prihajali v Evropo zaradi vojne v Palestini. Židi so začeli prihajat že 1931. Hitler je ponujal vsem državam naokoli, da sprejmejo begunce. Nihče jih ni želel. Šele leta 1942 je bil sprejet "the final solution". Tokrat pa ne bodo tarče židi, ampak vsi nebeli priseljenci in njihovi potomci. Tako zelo jih moramo zasovražit, da bomo od oblasti želeli, da se jih znebi za vsako ceno. To kar se dogaja zadnjih nekaj let v zahodni Evropi je genocid nad domačim prebivalstvom. Podobno, kot je Kitajska naredila na Tibetu samo malo počasneje gre vseskupaj. Imamo dve slabi možnosti:
-Pustimo nebelcem, da naredijo genocid nad nami in prevzamejo Evropo. Odlaganje stvari na kasneje pomeni naš genocid, ki se počasi že izvaja.
-Sami vzamemo stvari v svoje roke in naredimo genocid nad njimi.

Merkelca in Orban igrata good cop bad cop. V resnici je vse pripravljeno. Ampak žal bo šlo zares. Tele begunske krize ne bo konec dokler ne bo ena ali druga stran uničena. Prihod beguncev bi lahko ustavili takoj če bi želeli. Vendar pa to ni namen. Merkelca je bila do te krize izjemna voditeljica Nemčije. Niso se ji nenadoma skisali možgani. Dela le to kar je nujno potrebno. Evropa hoče narediti homogen beli kontinent.

Še ena iz zgodovine: Kitajska je leta 1952 pripojila Tibet. Tam je živelo avtohtono ljudstvo Tibetanci. Njihova glavna živina je bil Jak in na polju je bila glavna žitarica ječmen. Ko so Kitajci pripojili Tibet so se začeli množično preseljevat tja. Poleg tega so imeli zelo velike družine. Danes tam skoraj ni več Jakov in na poljih raste riž. Genetsko gledano so avtohtoni Tibetanci skoraj izginili. Pa niso Kitajci nobenega ubili. Združeni narodi so zadevo označili za genocid.

Sam opažam pri precej ljudjeh ki so bili izrazito tolerantni da zadnje čase zelo spreminjajo svoj odnos do migrantov. zdi se mi da je to idealen recept za to da se spet pojavijo kakšna skrajna gibanja. Dasiravno se mediji trudijo s tem da ne razpihujejo nestrpnosti (za kar jih nekateri kritiziorajo) je nestrpnost v precejšnem porastu. tudi zato menim da je bolje da se stvari zaustavijo in rešijo čimprej. Ker če se vse bo še dalje zaostralo znajo spet na površje priplavati razne politične opcije ki bodo oblubljale tako ali drugačno "čiščenje" in večina pa jim bodo pri tem ploskali.
««
125 / 373
»»