Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
Temo vidijo: vsi

Truga ::
franseliski je izjavil:
Levičarske taktike so znane po nelogiki, neresnici in sprenevedanju.
Kaj je to zdej 2002? A ljudje res se vedno cist resno uporabljajo izraz SJW?

morbo ::
World peace je izjavil:
Arabci oblikujejo svoje soseske iz katerih se švedi odselijo
Švedi so okupatorji na Švedskem in jih je potrebno umaknit da se prostor naredi za afriško-azijske prišleke, kateri imajo avtomatsko pravico do Evrope.
mazohistična ultralevica press

franseliski ::
German Police chief: Hell has broken loose at asylum:
Kako je to mogoče da pride do tega? Begunci so zbežali pred nasiljem, sedaj pa? A mi lahko en Levij pokaže s prstom na krivca prosim? Morda so se med begunce infiltrirali evropski naciji pod pretvezo da spravijo begunce na slab glas?
Kako je to mogoče da pride do tega? Begunci so zbežali pred nasiljem, sedaj pa? A mi lahko en Levij pokaže s prstom na krivca prosim? Morda so se med begunce infiltrirali evropski naciji pod pretvezo da spravijo begunce na slab glas?

lexios ::
A mi lahko en Levij pokaže s prstom na krivca prosim?
A ne veš, da je German Police Chief desni neonaci?

Sicer pa so tile "aktivisti brez meja" povsem brez občutka za humor, podobno kot muslimani, ko omeniš Mohameda. Pazi, da jih ne boš preveč sprovuciral! Ali pa se motim in mogoče mislijo, da so muslimanke spodaj brez (pod burko). ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()

World peace ::
Ali pa se motim in mogoče mislijo, da so muslimanke spodaj brez. ;)
Saj so. Muslimani serijsko pohabljajo ženske in dečke.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: matijadmin ()

Four men and the young woman in the schoolyard
Ampak posilstvo je del njihove kulture, jih pa ja ne smemo omejevati pri njihovih pravicah.
Ampak posilstvo je del njihove kulture, jih pa ja ne smemo omejevati pri njihovih pravicah.
Zgodovina sprememb…

franseliski je izjavil:
Le kako si drznejo kritizirati njihovo kulturo. To je najmanj spudbujanje verske nestrpnosti.
ali pač:
(1) Cerkvi ali drugi verski skupnosti se s sodno odločbo prepove delovanje, če:
1. s svojim delovanjem huje krši ustavo, spodbuja k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti, k nasilju ali vojni ali razpihuje narodno, rasno, versko ali drugo sovraštvo oziroma nestrpnost ali preganjanje;
2. njen namen, cilji ali način izvajanja verskega nauka, verskega poslanstva, verskih obredov ali druga dejavnost temelji na nasilju oziroma uporablja nasilna sredstva, ogroža življenje ali zdravje ali ogroža druge pravice in svoboščine pripadnikov cerkve oziroma druge verske skupnosti ali drugih oseb na način, s katerim hudo krni človekovo dostojanstvo;
3. se ugotovi, da je njena izključna dejavnost doseganje pridobitnega namena ali izvajanje pridobitne dejavnosti.
(2) Državni organi in nosilci javnih pooblastil, ki za razloge iz prejšnjega odstavka izvedo pri izvajanju svojih pooblastil, morajo državnemu tožilcu o tem podati prijavo.
(3) Če državni tožilec na podlagi prijave ali po uradni dolžnosti oceni, da so razlogi dejansko podani, vloži pri pristojnem upravnem sodišču tožbo za prepoved delovanja.
(4) Sodišče vodi postopek po določbah zakona, ki ureja upravni spor.
(5) Postopek za prepoved delovanja je prednosten in hiter.
(6) Določbe prejšnjih odstavkov veljajo tudi za neregistrirane cerkve in druge verske skupnosti, če gre za primer iz 1. ali 2. točke prvega odstavka tega člena.
(7) Določbe prejšnjih odstavkov ne veljajo za primere, ko je podana odgovornost cerkve ali druge verske skupnosti za kaznivo dejanje po določbah predpisov, ki urejajo odgovornost pravnih oseb za kazniva dejanja.
Zgodovina sprememb…

Reycis ::
Ti si zadnjih 20 let živel pod kamnom ?
Smo sigurni da gre za islamske horde? Mogoče so le njihovi pajdaši 'anti-fa intelektualni progresivci'? Nasilno-radikalni so enako...
Tako je če v državo sprejmeš od 75% do 97% mladih moških oportunistov, namesto resničnih beguncev.
Tole konkretno niso migranti ampak so nemški jypeti 4 leta nazaj. V komentarjih so tudi opisano kot anarhisti, ultralevičarji in izdajalci.

World peace je izjavil:
franseliski je izjavil:
Le kako si drznejo kritizirati njihovo kulturo. To je najmanj spudbujanje verske nestrpnosti.
Se 100% strinjam s tabo. Mene je resno strah živeti v taki naci fašistični družbi, kjer posameznik nima niti pravice slediti svoji tradiciji. Sem 100% da se v njihovi domovini ne bi pritoževali če bi jaz dol obrnil odojka na dvorišču.

Mufasa ::
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Scientists claim they can change your belief on immigrants and God - with MAGNETS
Hvala Bogu so znanstveniki iznašli human način denacificiranja prebivalstva!
A bizarre experiment claims to be able to make Christians no longer believe in God and make Britons open their arms to migrants in experiments some may find a threat to their values.
Hvala Bogu da so testirali na kristjanih, če bi na muslimanih ali židih, bi bilo kršenje pravic.
A bizarre experiment claims to be able to make Christians no longer believe in God and make Britons open their arms to migrants in experiments some may find a threat to their values.
Hvala Bogu da so testirali na kristjanih, če bi na muslimanih ali židih, bi bilo kršenje pravic.

franseliski je izjavil:
Scientists claim they can change your belief on immigrants and God - with MAGNETS
Odlično orodje za popis migrantov na meji.
Pravijo da znižajo za 20% verovanje
Torej vsakega migranta vsaj 5x, raje več da bo ziher.
Tisti ki pa ni veren ali pa terorist pa mu tako ne škodi.

Gaius ::
Madzarkaa bo zaprla meje. Zakaj?
Val beguncev je v zadnjih dveh tednih zacuda povsem potihnil, sedaj pa se bo spet kar naenkrat znasel tukaj? In to v nasi drzavi.
Val beguncev je v zadnjih dveh tednih zacuda povsem potihnil, sedaj pa se bo spet kar naenkrat znasel tukaj? In to v nasi drzavi.

fantasycamp ::
Torej imamo Slovenci možnost za beg v Nemčijo, ustvarimo kaos, in nam noben nič ne more, lahko umiraš po obrokih, delaš za minimalca, zgubljaš službe, na koncu pokojnina 300EUR ker bo več starejših kot mlajših, sprejmeš not še migrante ki bodo na sociali, zmanjšaš pokojnino na 270...
Ni druge, moramo ratat agresivni, izgredi, nezadovoljstvo, državljanska vojna, potem imamo garantiran prehod v Nemčijo,ker so sprejeli več ko je Slovencev skupaj migrantov bi morali tudi nas, sploh pa ker nam Nemčija dolguje za 2 svetovno tudi kak euro? Kajne levica, ali se dolguje samo v primeru križarskih vojn in suženjstva?
Ni druge, moramo ratat agresivni, izgredi, nezadovoljstvo, državljanska vojna, potem imamo garantiran prehod v Nemčijo,ker so sprejeli več ko je Slovencev skupaj migrantov bi morali tudi nas, sploh pa ker nam Nemčija dolguje za 2 svetovno tudi kak euro? Kajne levica, ali se dolguje samo v primeru križarskih vojn in suženjstva?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fantasycamp ()

Ni se potihnil, "nacionaliste" je preveč "skrbelo" pa so nehali poročati. Sedaj jih pa tiho pošiljajo dalje.
Kakšne penale bo slovenija fasala, zaradi nevarovanja šengenske meje je pa le ?
http://www.police.hu/hirek-es-informaci...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: World peace ()

Mufasa ::
Sj jih ne bo: "bo oblikovala dve tranzitni območji na meji s Hrvaško, kjer bodo lahko begunci zaprosili za azil."
Ce bi bilo tako enostavno verjetno nebi zaprli se tisto malo nezavarovane meje, wouldn't they?
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;

Sj jih ne bo: "bo oblikovala dve tranzitni območji na meji s Hrvaško, kjer bodo lahko begunci zaprosili za azil."
Ce bi bilo tako enostavno verjetno nebi zaprli se tisto malo nezavarovane meje, wouldn't they?
Naredili bodo zgolj to kar bi morala EU na schengenski meji delati od začetka - nadzorovati vstop na območje EU, kjer se begunce in migrante oskrbi, popiše in pregleda dokumente. Al se ti zdi, da lahko mitjadmin, paxman, 3p in jype v Bosno šetajo čez hosto brez dokumentov?

Dejansko ne moreš verjeti kako se delajo levičarji norca iz ljudi :/
Sj pravim, Merklovi, Paxmanu, Jypu, pa še komu bi tule en ogrevan šotorček postavu, pa da pol vidimo ta brainstorming.
Ljudi uvažajo z dežja pod kap, v Siriji so zgleda lahk vsaj sexal. ;)
Zgodovina sprememb…

yero7 ::
franseliski je izjavil:
It Makes Me Very Sad' Says Open Borders Activist Brutally Stabbed by Migrant Gang
Je žalosten ker migrantu ni uspelo? Torej je samomorilska narava Levijev potrjena.
The Extermination of Whites in Europe: "We Are the Last 3 German Children in Our School."
Torej, cilj je znan in ste tudi uspešni s svojimi načrti. Kaj me torej briga če mi Levij reče da sem naci, vmes ko mi rine nož med rebra?
Mislim da bi se jim moral opravičit. ker velika verjetnost je da v pubu je pil alkohol in po šariatskem pravu se to ne sme(pred kratkim smo videli, da bodo bičali Britanca v SA ker je prevažal vino) in s tem je kršil njihove pravice do prakticiranje njihove religije. Verjetno so se ga usmilili, ker vedo, da ne ve kaj dela, ker je nevernik zato so ga pustili živet, da se izobrazi do naslednjič. Upam samo, da ga ne bodo tožili, ker se mu piše slabo. /sarkazem off
To se bo dogajalo vedno bolj pogosto ker ne bodo imeli denarja in službe, policija bo izvajala represijo nad njimi in na koncu bo počlo.

AC_DC ::
Here 99 percent of the 313 pupils have an immigrant (Muslim) background. For 285 of those, the parents receive financial support from the state.
Toliko o inženirjih, zdravnikih in podobnih.
Opolnoči Madžarska zapira mejo s Hrvaško.
http://www.24sata.hr/svijet/maarska-ce-...
Zgodovina sprememb…

Igrišče je pripravljeno. Trasa za domino efekt čez Slovenijo je pripravljena. Naj se igre začnejo.

Zagor_tenay ::
Hrvati imajo dober plan saj migrante s srbske meje vozijo direktno na Madžarsko in jim ne pustijo, da se razkropijo po Hrvaški. Sedaj bodo ta plan spremenili samo tako, da bodo vse preusmerili na Bregano. Naša nesposobna vlada bo pa pustila, da se na destine tisočev ilegalnih migrantov prosto giblje po državi. Preko zime pa se bo prebivalstvo Slovenije povečalo za pol milijona.

Zagor_tenay je izjavil:
Naša nesposobna vlada bo pa pustila, da se na destine tisočev ilegalnih migrantov prosto giblje po državi. Preko zime pa se bo prebivalstvo Slovenije povečalo za pol milijona.
Če bodo dvojčki ali trojčki, mogoče tudi za milijon. Sveda bomo to opazili šele konec poletja.

lexios> Sj ne do golega. ;)
Ja kako pa veš, da pod rjuho ni gola?
V tem času al poleti? Sliši se vredu. ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()

jype ::
lexios> V tem času al poleti? Sliši se vredu. ;)
Ne vem, jaz sem anarholevičar, jaz nimam predsodkov. Kar se mene tiče je lahko spodaj še ena rjuha in pod njo še ena in še ena in tako dalje - v nedogled.
Ali pa potegneš rjuho dol, pa spodaj ni ničesar.
Kdo bi vedel?
lexios> Če bodo dvojčki ali trojčki, mogoče tudi za milijon. Sveda bomo to opazili šele konec poletja. ;(( ;)
Nimam pojma čemu se sekirate zaradi teh milijonov in milijard, ki hodijo k nam. Postavite trafiko in prodajajte sendviče. Če kupujejo take brez svinjine, potem pač prodajajte take s tuno.
Ne vem, jaz sem anarholevičar, jaz nimam predsodkov. Kar se mene tiče je lahko spodaj še ena rjuha in pod njo še ena in še ena in tako dalje - v nedogled.
Kdo bi vedel?
lexios> Če bodo dvojčki ali trojčki, mogoče tudi za milijon. Sveda bomo to opazili šele konec poletja. ;(( ;)
Nimam pojma čemu se sekirate zaradi teh milijonov in milijard, ki hodijo k nam. Postavite trafiko in prodajajte sendviče. Če kupujejo take brez svinjine, potem pač prodajajte take s tuno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

Na večini tujih strani o begunskih problematiki se že na veliko govori o temu, da nas hočejo belce iztrebit. V Južni Afriki to počnejo aktivno z umori drugje pa pasivno z kriminalom, posilstvi, socialnim parazitsvom. Zdaj ko bomo imeli pa še v Sloveniji begunce in bo malo strahu lahko pričakujemo tudi pri nas okrogle mize z to tematiko. Mater sem tole točno napovedal....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Reycis ()

morbo> Saj nisi resen. Najmanj v polovici držav iz katerih prihajajo ekonomski migranti ni nobenih "izrednih razmer", zato jim ni potrebno pomagat. Pomoč beguncem iz Sirije in Iraka, da, ostale pakirat nazaj po hitrem postopku.
Ne, ne smemo jih po hitrem postopku. Upravičeni so do enakega postopka kot vsi ostali.
morbo> Sicer lahko oz. celo moramo po tej izkrivljeni logiki uvozit k nam celotno Afriko in 3/4 Azije, ker se pač imajo relativno slabše kot mi. Denar za to pa bomo potegnili iz naše prihodnosti ;((
O uvažanju naciji precej radi razlagate. Pa o tem, kako je to načrt židov, da iztrebijo arijsko raso tudi. Pa o chemtrailih, pa jet fuel can't melt steel beams in tako dalje. Cel planet je zoper vas, vi se "samo branite". Ker smo osli, smo šli samo enkrat na led. Lahko zaključite s propagando, ker ne deluje.
Ne, ne smemo jih po hitrem postopku. Upravičeni so do enakega postopka kot vsi ostali.
morbo> Sicer lahko oz. celo moramo po tej izkrivljeni logiki uvozit k nam celotno Afriko in 3/4 Azije, ker se pač imajo relativno slabše kot mi. Denar za to pa bomo potegnili iz naše prihodnosti ;((
O uvažanju naciji precej radi razlagate. Pa o tem, kako je to načrt židov, da iztrebijo arijsko raso tudi. Pa o chemtrailih, pa jet fuel can't melt steel beams in tako dalje. Cel planet je zoper vas, vi se "samo branite". Ker smo osli, smo šli samo enkrat na led. Lahko zaključite s propagando, ker ne deluje.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()

myriad ::

lexios> V tem času al poleti? Sliši se vredu. ;)
Kdo bi vedel?
Sj men so nindže postale všeč, ko si predstavljam, da so spodaj brez. ;)
Sam raj ne preverjat, da ne bo kdo razočaran, počakte vsaj do poletja.

Al pa gumenjake, če jih mitjadmin prepriča, da gredo s Hrvaške direkt v Italijo. ;)

Nehaj komentirat offtopic karneki in povej kako boš preskrbel celotno Afriko, ker se pač imajo slabše kot mi in smo jim zaradi tega menda dolžni pomagat.
"Evropa ima denarja za 50 miljonov azilanotov v enem letu" - a to enkraten uvoz ali vsako leto 50 miljončkov novih prejemnikov socialne? :))

NLight ::
morbo> Saj nisi resen. Najmanj v polovici držav iz katerih prihajajo ekonomski migranti ni nobenih "izrednih razmer", zato jim ni potrebno pomagat. Pomoč beguncem iz Sirije in Iraka, da, ostale pakirat nazaj po hitrem postopku.
Od kdaj so ekonomski migrantje enakovredni beguncem? Nemčija je izglasovala, da bodo ekonomske migrante po hitrem postopku deportirali iz države. Jo boš tožil? Še kar živiš v oblakih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NLight ()

myriad> Smešno da to vedno ponavljaš. Le s kom bi tvoja žena poslovala, če država kot entiteta ne bi obstajala? :D
S kom drugim. Saj država ni edini naročnik, ki ima denar.
NLight> Od kdaj so ekonomski migrantje enakovredni beguncem?
Kdo pa pravi, da so?
Človekove pravice imajo pa vsi enake.
NLight> Nemčija je izglasovala, da bodo ekonomske migrante po hitrem postopku deportirali iz države. Jo boš tožil? Še kar živiš v oblakih.
Najprej mora (zakonito) ugotoviti, da so ekonomski migranti, na to se imajo pa pravico še pritožit.
morbo> Nehaj komentirat offtopic karneki in povej kako boš preskrbel celotno Afriko, ker se pač imajo slabše kot mi in smo jim zaradi tega menda dolžni pomagat.
Celotno Afriko smo že preskrbeli - z izjemo tistih delov, kjer to preprečuje konflikt. Iztrebili smo otroško paralizo (v Afriki) in dosegli drastičen upad natalitete - kar je zelo jasen znak, da se srednjeveško krščanstvo umika načrtovanju družin in izobraževanju žensk, kar je temelj naraščanja standarda.
Moraš kdaj še koga drugega poslušat, ne sam kolege nacije, recimo tegale tipa:
S kom drugim. Saj država ni edini naročnik, ki ima denar.
NLight> Od kdaj so ekonomski migrantje enakovredni beguncem?
Kdo pa pravi, da so?
Človekove pravice imajo pa vsi enake.
NLight> Nemčija je izglasovala, da bodo ekonomske migrante po hitrem postopku deportirali iz države. Jo boš tožil? Še kar živiš v oblakih.
Najprej mora (zakonito) ugotoviti, da so ekonomski migranti, na to se imajo pa pravico še pritožit.
morbo> Nehaj komentirat offtopic karneki in povej kako boš preskrbel celotno Afriko, ker se pač imajo slabše kot mi in smo jim zaradi tega menda dolžni pomagat.
Celotno Afriko smo že preskrbeli - z izjemo tistih delov, kjer to preprečuje konflikt. Iztrebili smo otroško paralizo (v Afriki) in dosegli drastičen upad natalitete - kar je zelo jasen znak, da se srednjeveško krščanstvo umika načrtovanju družin in izobraževanju žensk, kar je temelj naraščanja standarda.
Moraš kdaj še koga drugega poslušat, ne sam kolege nacije, recimo tegale tipa:
Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi ::
Jure čakam na tvoj odgovor o turskih neasimiliranih dekletih. Članek je bil iz leta 2004.
L.p.
Nodi
L.p.
Nodi

PrihajaNodi je izjavil:
Jure čakam na tvoj odgovor o turskih neasimiliranih dekletih. Članek je bil iz leta 2004.
L.p.
Nodi
Ne bo ti odgovoru ker nima kaj dodat, ker je vse res. Takšni kot so on ti skušajo naredit nek "white guilt" ali take fore, da smo vsi belci krivi. Te fore mogoče delujejo v Veliki britaniji, Ameriki, španiji, Fraciji, Nemčiji, Italiji itd. pri nas pa ne morejo, ker Slovenci nismo nikoli imeli nobenih sužnjev in nismo nikoli nobenega izkoriščali, ker smo vse ustvarili z lastnimi žulji. Moji starši, stari starši niso nikoli imeli nič podarjenega in to velja za 90% Slovencev. In zdaj nas bi še vrgli ven iz države ker se ne strinjamo z njihovim mnenjem da je vsak dobrodošel v naši državi.

Moji starši, stari starši niso nikoli imeli nič podarjenega in to velja za 90% Slovencev. In zdaj nas bi še vrgli ven iz države ker se ne strinjamo z njihovim mnenjem da je vsak dobrodošel v naši državi.
Takisto. Ampak po mnenju tiste peščice zblojenih ultralevičarjev ki patološko sovražijo lasten narod, smo mi zgolj tujci v lastni državi, nasilni bližnjevzhodni prišleki pa so pravi Evropejci. Ideološki trololo, začinjen z visokimi dozami ilegalnih narkotikov :P

[D]emon ::
Pomoje ni narkotikov na svetu tako mocnih, da bi povzrocali take iluzije. Mora bit kar krepka doza white guilta.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Moji starši, stari starši niso nikoli imeli nič podarjenega in to velja za 90% Slovencev. In zdaj nas bi še vrgli ven iz države ker se ne strinjamo z njihovim mnenjem da je vsak dobrodošel v naši državi.
Takisto. Ampak po mnenju tiste peščice zblojenih ultralevičarjev ki patološko sovražijo lasten narod, smo mi zgolj tujci v lastni državi, nasilni bližnjevzhodni prišleki pa so pravi Evropejci. Ideološki trololo, začinjen z visokimi dozami ilegalnih narkotikov :P
Se strinjam njihova ideologija nima podlage v realnosti. Po moje je kriva Ameriška propaganda zadnjih nekaj let, ker govorijo kako smo belci in vsi Evropejci slabi in, da izkoriščamo celoten svet in kot vedno slovenci ga najebemo samo zato, ker smo blizu.
Pomoje ni narkotikov na svetu tako mocnih, da bi povzrocali take iluzije. Mora bit kar krepka doza white guilta.
Komaj čakam da nam rečejo, da smo nacisti in da lažemo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yero7 ()

PrihajaNodi> Jure čakam na tvoj odgovor o turskih neasimiliranih dekletih. Članek je bil iz leta 2004.
Poglej moj odgovor vostoku glede pravice staršev, da po svoji vesti vzgajajo svoje otroke.
yero7> Komaj čakam da nam rečejo, da smo nacisti in da lažemo.
Eh, zgolj pretepate slamnate može. Zakaj to počnete? Ker se kot nacisti ne morete sprijazniti sami s seboj, IMO.
Poglej moj odgovor vostoku glede pravice staršev, da po svoji vesti vzgajajo svoje otroke.
yero7> Komaj čakam da nam rečejo, da smo nacisti in da lažemo.
Eh, zgolj pretepate slamnate može. Zakaj to počnete? Ker se kot nacisti ne morete sprijazniti sami s seboj, IMO.
Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi> Jure čakam na tvoj odgovor o turskih neasimiliranih dekletih. Članek je bil iz leta 2004.
yero7> Komaj čakam da nam rečejo, da smo nacisti in da lažemo(z orožjem v rokah seveda kot na madžarskem).
Zanimivo kako si ti ugotovil, da sem nacist, ker jst se ne spomnem, da bi omenjal, da sem superioren nad drugimi tudi se ne spomnem, da bi pisal da jim moremo napadat njihove države kot tudi, da jih je treba iztrebit. Poleg tega se ne spomnem, da bi kjer koli rekel, da se ne spoštuje pravic teh beguncev. Vse kar sem rekel je da NE RABIMO sprejet vseh beguncev ali emigrantov. To da ti rečeš da je nekdo nacist da nekoga utišaš zmanjšuješ svojo kredibilnost in nič drugega.
Še 3 ure, fanjte. Je že napeto, hitro po kokice, lol.
Me prav zanima če je tudi vojska v pripravljenosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yero7 ()

yero7> Vse kar sem rekel je da NE RABIMO sprejet vseh beguncev ali emigrantov.
Ja. Saj to je dovolj. Predpisi nič ne govorijo o tem, da imamo kakšno možnost, da ne sprejmemo vseh, zgolj o tem, na kakšen način moramo ugotoviti njihovo upravičenost do statusa begunca in pod kakšnimi pogoji jim moramo zagotavljat preživetje za nedoločen čas. To pomeni, da moramo pri vsakemu posebej preveriti dejstva in pri tistih, kjer smo ugotovili, da so upravičeni do statusa begunca, tudi poskrbeti za izenačenje njihovih pravic z ostalimi državljani v EU. Glede ostalih predpisi govorijo zgolj o tem, da jih ne smemo spravljati v nevarnost z deportacijo - skratka, vračamo jih lahko le v varne države. Glede na to da je svet dovolj fucked up, da Madžarska ni več varna država, so možnosti tistih, ki bi radi uživali svoj luksuz "vsaj še malo", sila omejene.
Ja. Saj to je dovolj. Predpisi nič ne govorijo o tem, da imamo kakšno možnost, da ne sprejmemo vseh, zgolj o tem, na kakšen način moramo ugotoviti njihovo upravičenost do statusa begunca in pod kakšnimi pogoji jim moramo zagotavljat preživetje za nedoločen čas. To pomeni, da moramo pri vsakemu posebej preveriti dejstva in pri tistih, kjer smo ugotovili, da so upravičeni do statusa begunca, tudi poskrbeti za izenačenje njihovih pravic z ostalimi državljani v EU. Glede ostalih predpisi govorijo zgolj o tem, da jih ne smemo spravljati v nevarnost z deportacijo - skratka, vračamo jih lahko le v varne države. Glede na to da je svet dovolj fucked up, da Madžarska ni več varna država, so možnosti tistih, ki bi radi uživali svoj luksuz "vsaj še malo", sila omejene.
Zgodovina sprememb…

Miha 333 ::
Gre kdo jutri oz. v naslednjih dneh na hrvaško mejo pomagat oziroma izkazat dobrodošlico beguncem? Lahko bi se kaj organizirali.

Btw, Turčiji smo ravnokar dali 3 giga evrov zato da bodo oni poskrbeli, da reveži iz njihovih gigantskih šotorišč ne bodo več hodili sem. Ful nimamo dnara, skratka.
Zgodovina sprememb…