Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
Temo vidijo: vsi
nagobčnik ::
Če nočejo imeti otroke ki bodo odraščali v tako groznem okolju naj jih pač nimajo.
Nekako tako kakor večina evropejcev noče imeti otrok zaradi trenutne ekonomske situacije.
Samo evropejcem je to jasno, sirijcem pa .. ups pa je še eden ratal.
Prav imaš. Zato pa mora Evropa obupano uvažat ljudi, ker nekdo bo enkrat moral za penzije delat. Kar je res, je res.
lexios ::
Nazadnje, ko sem bil z bivšimi kolegi na kosilu... Sem bil sredi Ljubljane v kitajski restavraciji, kjer so stregli Kitajci, ki govorijo kitajsko. Prepričan sem, da smo jih že uvozili.
Narobe razumeš, dejmo jih v EU uvozit vsaj 1/3, sj veš več ljudi, več ekonomije...
jype ::
nagobčnik> Prav imaš. Zato pa mora Evropa obupano uvažat ljudi, ker nekdo bo enkrat moral za penzije delat. Kar je res, je res.
V resnici je statistično dejstvo, da ko se preselijo v Evropo, tudi priseljencem izrazito upade število otrok na žensko. Dejstvo je tudi, da mnoge evropske države potrebujejo precej več ljudi, kot so pripravljene priznati:
http://www.theguardian.com/world/2015/a...
lexios> Narobe razumeš, dejmo jih v EU uvozit vsaj 1/3, sj veš več ljudi, več ekonomije...
Jaz sem za in s tem ne vidim težav. Pravzaprav bi najraje videl, da s Kitajsko kar podpišemo sporazum o približevanju, da bodo uredili državo v demokratično, pravno in takšno, ki spoštuje človekove pravice. Easy.
V resnici je statistično dejstvo, da ko se preselijo v Evropo, tudi priseljencem izrazito upade število otrok na žensko. Dejstvo je tudi, da mnoge evropske države potrebujejo precej več ljudi, kot so pripravljene priznati:
http://www.theguardian.com/world/2015/a...
lexios> Narobe razumeš, dejmo jih v EU uvozit vsaj 1/3, sj veš več ljudi, več ekonomije...
Jaz sem za in s tem ne vidim težav. Pravzaprav bi najraje videl, da s Kitajsko kar podpišemo sporazum o približevanju, da bodo uredili državo v demokratično, pravno in takšno, ki spoštuje človekove pravice. Easy.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: oo7 ()
Gerbic ::
jype, katera podjetja iz neodvisnega realnega sektorja imajo prosta delovna mesta? Javna uprava ali odvisni realni sektor nista predmet ekonomske rasti, zato teh ne upostevam.
jype, katera podjetja iz neodvisnega realnega sektorja imajo prosta delovna mesta? Javna uprava ali odvisni realni sektor nista predmet ekonomske rasti, zato teh ne upostevam.
Kdo pa ustvarja delovna mesta? Ljudje al sveti bog? Trenutno seveda še ne čakajo. Čakajo šele, da se jih ustvari.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nagobčnik ()
KrJan ::
Tebe, ki ne planiraš niti 5 minut v prihodnost, morda.
Planiram za 50 let v prihodnost. Čez 20 let bo islam večinska vera v nemčiji če bo tako šlo naprej.
Podatki pravijo, da se motiš v temeljih.
To niso podatki
Ne. Nataliteta priseljencev definitivno ni 8.1 otroka na družino. V Siriji ženske v povprečju rodijo 3 otroke, v Pakistanu in Afganistanu 3.2 in 5.6, v Iraku 4.
A ti razumeš besedo "PRISELJENCI"
Gerbic> jype, katera podjetja iz neodvisnega realnega sektorja imajo prosta delovna mesta?
Naštejem naj ti več desettisoč podjetij? Kakšno delo pa iščeš?
KrJan> Čez 20 let bo islam večinska vera v nemčiji če bo tako šlo naprej.
Ne, če bo šlo tako naprej, bo čez 20 let v Nemčiji več kot 50% ljudi brez vere.
KrJan> A ti razumeš besedo "PRISELJENCI"
Razumem: Priseljenci v Evropi imajo nataliteto bistveno nižjo od rojakov, ki so ostali doma. Skratka, nikjer v Evropi ni 8.1.
Naštejem naj ti več desettisoč podjetij? Kakšno delo pa iščeš?
KrJan> Čez 20 let bo islam večinska vera v nemčiji če bo tako šlo naprej.
KrJan> A ti razumeš besedo "PRISELJENCI"
Razumem: Priseljenci v Evropi imajo nataliteto bistveno nižjo od rojakov, ki so ostali doma. Skratka, nikjer v Evropi ni 8.1.
Zgodovina sprememb…
Zelo se motis v trditvi vec ljudi, vec ekonomije, jype. Vec investicij, vec ekonomije. Ljudje brez denarja ne morejo investirati. Delovno mesto se lahko ustvari, ce obstaja investitor, ki ga ustvari. Glede na zadolzenost nase drzave, menda ne mislite, da bo ta investitor za vse ljudi, ki bi se priselili k nam? Ce pride par sejikov z njimi, pa investira, potem bo vec ekonomije, drugace pa samo vec zadolzenosti.
Prav imaš. Zato pa mora Evropa obupano uvažat ljudi, ker nekdo bo enkrat moral za penzije delat. Kar je res, je res.
Zakaj ne bi kr spremenili politike do mladih družin in št. otrok? Dejmo našim brezposlenim brezpla stanovanje in hrano v Nemčiji, Slovaški, Franciji, Češki, Avstriji... 300 eurov socialne in 100 eurov dodatka na vsakega otroka, plus otroški dodatek... Bodo f*kal in delal otroke kot zajci.
lexios> Zakaj ne bi kr spremenili politike do mladih družin in št. otrok? Dejmo našim brezposlenim brezpla stanovanje in hrano v Nemčiji, Slovaški, Franciji, Češki, Avstriji... 300 eurov socialne in 100 eurov dodatka na vsakega otroka, plus otroški dodatek... Bodo f*kal in delal otroke kot zajci.
Podatki pravijo, da se motiš.
Podatki pravijo, da se motiš.
Zgodovina sprememb…
Zakaj ne bi kr spremenili politike do mladih družin in št. otrok? Dejmo našim brezposlenim brezpla stanovanje in hrano v Nemčiji, Slovaški, Franciji, Češki, Avstriji... 300 eurov socialne in 100 eurov dodatka na vsakega otroka, plus otroški dodatek... Bodo f*kal in delal otroke kot zajci.
Zato, ker potem boš ti skočil prvi v luft in jamral, zakaj slovenske štepače otrok podpirajo, tebe, pridnega delavca, pa ne.
Gerbic> Zelo se motis v trditvi vec ljudi, vec ekonomije, jype. Vec investicij, vec ekonomije. Ljudje brez denarja ne morejo investirati.
To seveda nikakor ne drži, ker sicer ekonomija sploh ne bi obstajala. V praktično vsaki večji skupini ljudi prej ali slej pride do trgovanja z blagom in storitvami in večja ko je skupina, večji je obseg takšne tržne ekonomije. V globaliziranem gospodarstvu jamrati o tem, da ni investicij, ker begunci nimajo denarja, je absurdno.
Gerbic> Ja, prosim. Jype, nastej mi teh desettisoc podjetij v Sloveniji.
Kar AJPES odpri, pa pejt po vrsti. Praktično vsako drugo potrebuje koga, ki bo kaj naredil, ker zdaj nihče nima časa.
To seveda nikakor ne drži, ker sicer ekonomija sploh ne bi obstajala. V praktično vsaki večji skupini ljudi prej ali slej pride do trgovanja z blagom in storitvami in večja ko je skupina, večji je obseg takšne tržne ekonomije. V globaliziranem gospodarstvu jamrati o tem, da ni investicij, ker begunci nimajo denarja, je absurdno.
Gerbic> Ja, prosim. Jype, nastej mi teh desettisoc podjetij v Sloveniji.
Kar AJPES odpri, pa pejt po vrsti. Praktično vsako drugo potrebuje koga, ki bo kaj naredil, ker zdaj nihče nima časa.
Zgodovina sprememb…
Zelo se motis v trditvi vec ljudi, vec ekonomije, jype. Vec investicij, vec ekonomije. Ljudje brez denarja ne morejo investirati. Delovno mesto se lahko ustvari, ce obstaja investitor, ki ga ustvari.
Investitor se pa najde, če se najde ideja in potencialne stranke. To pa pride od... no, ugibajmo malo.
Nikdar in nikoli.
vostok_1 ::
lexios> Zaradi miljard ljudi z različnim multikulti backgroundom, ki vstopa v interakcijo to pomeni kaos po defaultu. Če se bo zgodovina nadaljevala po starem...
To je bullshit. Multikulturna družba je default že od pamtiveka, vsak izolacionizem se je pa končal s propadom civilizacije, ki se je izolirala.
Žal to ni res in nikoli ni bilo.
Multikulti deluje le, če deluje znotraj ene vladujoče kulture, ki udari vsakega po glavi, če bi se želel pretirano po svoje obnašat.
To je veljalo za Perzijo, Rim, Franke, Bizanc, Benečane, Arabce, Mavre, Britance, Američane, Nemce pred prvo SV ...
Skratka, povsot je bilo tako, da dokler si prispeval samo delo in uporabne običaje si bil dobrodošel in je zadeva bolj ali manj laufala.
Multikulti kot se ga danes razume, je BS in vodi do izolatizma.
V številkah, ki sm jih na hitro stresu iz rokava. Če mal pokalkuliraš pa ...
Uvozimo jih pa zastonj?
Zato, ker potem boš ti skočil prvi v luft in jamral, zakaj slovenske štepače otrok podpirajo, tebe, pridnega delavca, pa ne.
Uvozimo jih pa zastonj?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
vostok_1> Žal to ni res in nikoli ni bilo.
Seveda je res - in je vedno bilo.
vostok_1> Multikulti deluje le, če deluje znotraj ene vladujoče kulture, ki udari vsakega po glavi, če bi se želel pretirano po svoje obnašat.
Ne. Multikulti deluje vedno, brez izjem. Sicer ti danes ne bi govoril slovensko, ampak bi celotna Evropa govorila en jezik. V ZDA španščina ne bi bila uradni jezik in v Kanadi ne bi bili uradni jeziki tudi jeziki staroselcev.
lexios> Sj skačete že sedaj...
Tisti slovenski par, ki želi imeti 100 otrok, jih sme imeti. Vsekakor bi za to dobil tolikšne zneske, da bi lahko vsi udobno živeli - mislim, da je meja, pri kateri so pokriti vsi stroški udobnega življenja pri devetih ali desetih otrocih, če veljajo vaši zapisi o višini otroških dodatkov.
Seveda je res - in je vedno bilo.
vostok_1> Multikulti deluje le, če deluje znotraj ene vladujoče kulture, ki udari vsakega po glavi, če bi se želel pretirano po svoje obnašat.
Ne. Multikulti deluje vedno, brez izjem. Sicer ti danes ne bi govoril slovensko, ampak bi celotna Evropa govorila en jezik. V ZDA španščina ne bi bila uradni jezik in v Kanadi ne bi bili uradni jeziki tudi jeziki staroselcev.
lexios> Sj skačete že sedaj...
Tisti slovenski par, ki želi imeti 100 otrok, jih sme imeti. Vsekakor bi za to dobil tolikšne zneske, da bi lahko vsi udobno živeli - mislim, da je meja, pri kateri so pokriti vsi stroški udobnega življenja pri devetih ali desetih otrocih, če veljajo vaši zapisi o višini otroških dodatkov.
Zgodovina sprememb…
jype- Ti se hecas s temi odgovori, ne? A spremljas svetovno gospodarstvo recimo zadnjih 8 let? O ekonomiji ne ves dovolj, da bi dajal okoli nasvete, ampak odgovori kar letijo, tako malo od oka sem in tja.
Ti mi nastej, vseh deset tisoc podjetij iz neodvisnega realnega sektorja. Ce ves, kaj to je, v kar zacenjam upraviceno dvomit, glede na to, da je le okoli 16% vseh obstojecih podjetij v Sloveniji tako klasificiranih. Vse ostalo je v povezavi z javno upravo in ne more narediti ekonomske rasti.
Vem, da odgovora ne bo, zato se vnaprej poslavljam in zelim prijetno debato naprej.
Ti mi nastej, vseh deset tisoc podjetij iz neodvisnega realnega sektorja. Ce ves, kaj to je, v kar zacenjam upraviceno dvomit, glede na to, da je le okoli 16% vseh obstojecih podjetij v Sloveniji tako klasificiranih. Vse ostalo je v povezavi z javno upravo in ne more narediti ekonomske rasti.
Vem, da odgovora ne bo, zato se vnaprej poslavljam in zelim prijetno debato naprej.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gerbic ()
Gerbic> Ti mi nastej, vseh deset tisoc podjetij iz neodvisnega realnega sektorja.
Neodvisni realni sektor so torej vsaj podjetja, ki niso še nobene transakcije opravila z državo ali s podjetji, ki sodelujejo z državo (ali s podjetji, ki sodelujejo s podjetji, ki sodelujejo z državo)? IMO taka podjetja sploh ne obstajajo.
Gerbic> Vse ostalo je v povezavi z javno upravo in ne more narediti ekonomske rasti.
To, da javna uprava ne more narediti ekonomske rasti, je seveda en velik bullshit: New Deal @ Wikipedia
Neodvisni realni sektor so torej vsaj podjetja, ki niso še nobene transakcije opravila z državo ali s podjetji, ki sodelujejo z državo (ali s podjetji, ki sodelujejo s podjetji, ki sodelujejo z državo)? IMO taka podjetja sploh ne obstajajo.
Gerbic> Vse ostalo je v povezavi z javno upravo in ne more narediti ekonomske rasti.
To, da javna uprava ne more narediti ekonomske rasti, je seveda en velik bullshit: New Deal @ Wikipedia
Zgodovina sprememb…
Gerbic, ti ne veš o ekonomiji nič, če misliš, da investitor biznis zažene sam, brez idej in brez potencialnih strank. Kar tako zarad lepšega in iz usmiljenja.
Glej 100 otrok nimajo niti uvoženi arabci. Komot pa se že obstoječe družine v EU lahko vzpodbudi da imajo vsaj 3... Npr. z višino otroških dodatkov in bonitet ala zastonj vrtec, stanovanjem, hrano ne glede na dohodke. Če nisi na sociali je imeti 2 ali 3 otroke danes prej strošek kot boniteta... Skratka, če vas tako zelo skrbi za vaše penzije! Tujcev namreč tudi ne uvažamo brezplačno!
Skratka, povsot je bilo tako, da dokler si prispeval samo delo in uporabne običaje si bil dobrodošel in je zadeva bolj ali manj laufala.
Moraš se strinjat, da danes celo obstajajo ljudje, ki ne bi pustili prispevanja niti dela (they took our jobs) niti uporabnih običajev.
Neonaciji seveda. Dokler so tiho in delajo se jih še tolerira, ko pa hočejo svoj prav...vsi vemo, kako je končalo.
Sicer ti danes ne bi govoril slovensko, ampak bi celotna Evropa govorila en jezik.
Najbolj krvav del človeštva si izpostavil kot dokaz...ok.
Sicer pa odgovori mi to, živimo bolje danes pod skupno evropo in bolj ali manj enim univerzalnim jezikov in pravili, ali 100 let nazaj, ko so evropo prepredale nepropustne meje?
Oboje je dokaz, da zadeve laufajo dokler se vsi strinjamo, da imajo zadnjo besedo neka pravila "tam zgoraj", kot pa če vsak vleče po svoje in postavlja meje.
V ZDA španščina ne bi bila uradni jezik in v Kanadi ne bi bili uradni jeziki tudi jeziki staroselcev.
V kanadi je multikulturalizem kasneje vodil do slabe integracije staroselcev.
Sicer se mi dva kot vedno ne strinjava pri definiciji. V resnici pa oba pristajava na to, da multikulti bi moral biti le kulinarične specialitete druge kulture. Vse ostalo pa itak pokriva že veljavna zakonodaja, ki bi morala efektivno splaknit vse ostale običaje stran.
No, se mi je zdelo, da ne ves o cem govorim. Podjetja, katerih poslovanje ni odvisno od javne uprave, s transakcijami z njo ali brez, vendar nikakor ne v vecinskem delezu.
Obstajajo, 16% jih je.
Nagobcnik, investitor je lahko tudi idejni vodja, ekonomija pa ni za vseh, nekaterim je zgolj beseda.
Obstajajo, 16% jih je.
Nagobcnik, investitor je lahko tudi idejni vodja, ekonomija pa ni za vseh, nekaterim je zgolj beseda.
Mare2 ::
Gerbic> Nova delovna mesta ne zrastejo sama, za realni sektor govorim.
Kako pa nastanejo?
Ogromno delavcev oz delavk bodo sedaj zaposlili, da bodo pospravljali in čistili za nebegunci, torej ostalimi migranti, ekonomskomi, političnimi in teroristični migranti. Takoj bi jih bilo potrebno izločiti in za vedno poslati nazaj v države izvora.
Pravih beguncev je bore malo. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
Glej 100 otrok nimajo niti uvoženi arabci. Komot pa se že obstoječe družine v EU lahko vzpodbudi da imajo vsaj 3... Npr. z višino otroških dodatkov in bonitet ala zastonj vrtec, stanovanjem, hrano ne glede na dohodke. Če nisi na sociali je imeti 2 ali 3 otroke danes prej strošek kot boniteta... Skratka, če vas tako zelo skrbi za vaše penzije! Tujcev namreč tudi ne uvažamo brezplačno!
Ne, ne, to se ne sme spodbujat. Ker take spodbude potem privabljajo priseljence in s tem probleme. A ni tako?
vostok_1> Najbolj krvav del človeštva si izpostavil kot dokaz...ok.
Ni najbolj krvav: Najbolj krvav del človeštva je pač pobil tiste, ki so govorili napačne jezike, kadar mu je to uspelo. Redko.
vostok_1> Sicer pa odgovori mi to, živimo bolje danes pod skupno evropo in bolj ali manj enim univerzalnim jezikov in pravili, ali 100 let nazaj, ko so evropo prepredale nepropustne meje?
Današnja skupna Evropa torej ni multikulturna? Moji kolegi iz Velike Britanije, Nemčije, Švedske, Danske, Španije in tudi Nove Zelandije, Kanade in ZDA, še vedno govorijo slovensko in še vedno gojijo partizansko-domobranske šege in običaje.
Gerbic> No, se mi je zdelo, da ne ves o cem govorim. Podjetja, katerih poslovanje ni odvisno od javne uprave, s transakcijami z njo ali brez, vendar nikakor ne v vecinskem delezu.
Na tem forumu je več sto oglasov za delo v podjetjih, od katerih večina z državo ni povezana na noben način. Začneš lahko s temi. Pogosto zaposlujejo tujce, ker je Slovencev premalo, da bi ta delovna mesta zapolnili.
Ni najbolj krvav: Najbolj krvav del človeštva je pač pobil tiste, ki so govorili napačne jezike, kadar mu je to uspelo. Redko.
vostok_1> Sicer pa odgovori mi to, živimo bolje danes pod skupno evropo in bolj ali manj enim univerzalnim jezikov in pravili, ali 100 let nazaj, ko so evropo prepredale nepropustne meje?
Današnja skupna Evropa torej ni multikulturna? Moji kolegi iz Velike Britanije, Nemčije, Švedske, Danske, Španije in tudi Nove Zelandije, Kanade in ZDA, še vedno govorijo slovensko in še vedno gojijo partizansko-domobranske šege in običaje.
Gerbic> No, se mi je zdelo, da ne ves o cem govorim. Podjetja, katerih poslovanje ni odvisno od javne uprave, s transakcijami z njo ali brez, vendar nikakor ne v vecinskem delezu.
Na tem forumu je več sto oglasov za delo v podjetjih, od katerih večina z državo ni povezana na noben način. Začneš lahko s temi. Pogosto zaposlujejo tujce, ker je Slovencev premalo, da bi ta delovna mesta zapolnili.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Ne, ne, to se ne sme spodbujat. Ker take spodbude potem privabljajo priseljence in s tem probleme. A ni tako?
Ne ni, dokler ne razglasiš dneva odprtih vrat. Sicer pa sj veš, več ljudi, več ekonomije...
lexios> Glej 100 otrok nimajo niti uvoženi arabci. Komot pa se že obstoječe družine v EU lahko vzpodbudi da imajo vsaj 3... Npr. z višino otroških dodatkov in bonitet ala zastonj vrtec, stanovanjem, hrano ne glede na dohodke. Če nisi na sociali je imeti 2 ali 3 otroke danes prej strošek kot boniteta... Skratka, če vas tako zelo skrbi za vaše penzije! Tujcev namreč tudi ne uvažamo brezplačno! ;((
Kar se mene tiče komot lahko dvignemo dodatke za mlade družine - namesto da denar porabljamo za izgradnjo avtocest, po katerih se itak sploh ne morem vozit, plačujem pa vseeno zanje.
Kar se mene tiče komot lahko dvignemo dodatke za mlade družine - namesto da denar porabljamo za izgradnjo avtocest, po katerih se itak sploh ne morem vozit, plačujem pa vseeno zanje.
Moji kolegi iz Velike Britanije, Nemčije, Švedske, Danske, Španije in tudi Nove Zelandije, Kanade in ZDA, še vedno govorijo slovensko in še vedno gojijo partizansko-domobranske šege in običaje.
Exactly! Slabo so jih integrirali, kljub temu, da praktično govoriš o enakih šegah, vrednotah, kulturnih in religijskih običajih!
Maš kj kolegov tud v Iraku, Siriji, Iranu?
Zgodovina sprememb…
Ne, ne, Jype. Deset tisoc cakam. Ali pa moras trditev potegniti nazaj, ker si z njo namenoma zavajal ostale nevedne bralce teme.
Ne moreš se vozit? Si invalid?
Taka politika _je_ sama po sebi vaba, ne rabiš ničesar še posebej razglašat.
Ker ta ki jo imamo zdj pa ni? Kaj se sploh sekiraš, sj veš, več ljudi, več ekonomije...
lexios> Sicer pa sj veš, več ljudi, več ekonomije... >:D
A ti misliš, da brazilska, indijska, kitajska in ruska ekonomija rastejo zgolj ponesreči, ali zato, ker ima količina in standard prebivalstva v tistih krajih velik ekonomski potencial?
lexios> Exactly! Slabo so jih integrirali, kljub temu, da praktično govoriš o enakih šegah, vrednotah, kulturnih in religijskih običajih! ;)
Dvomim, da so jih slabo integrirali.
Gerbic> Ne, ne, Jype. Deset tisoc cakam. Ali pa moras trditev potegniti nazaj, ker si z njo namenoma zavajal ostale nevedne bralce teme.
Več deset tisoč. Ker ne obstaja centralni register delovnih potreb v podjetjih (hvala bogu) ti ne morem natančno specificirat, za katera podjetja gre, vsekakor so pa takšna vsa tista, ki iščejo nove sodelavce, pa tudi vsa tista, v katerih bi najeli sodelavce, če bi to lahko storili brez težav s slovensko delovno zakonodajo, ki delavca ščiti pred izkoriščanjem tako, da od delodajalca zahteva zaposlitev, ki vključuje ogromne socialne pravice.
lexios> Maš kj kolegov tu Iraku, Siriji, Iranu?
Ne, so vsi prišli nazaj v Slovenijo, ko je Jugoslavija razpadla in so družbena podjetja, ki so imela svoje strokovnjake tam zato da so gradili njihovo infrastrukturo, začela propadat.
Mare2> Ne moreš se vozit? Si invalid?
Ne, prepovedano je.
A ti misliš, da brazilska, indijska, kitajska in ruska ekonomija rastejo zgolj ponesreči, ali zato, ker ima količina in standard prebivalstva v tistih krajih velik ekonomski potencial?
lexios> Exactly! Slabo so jih integrirali, kljub temu, da praktično govoriš o enakih šegah, vrednotah, kulturnih in religijskih običajih! ;)
Dvomim, da so jih slabo integrirali.
Gerbic> Ne, ne, Jype. Deset tisoc cakam. Ali pa moras trditev potegniti nazaj, ker si z njo namenoma zavajal ostale nevedne bralce teme.
Več deset tisoč. Ker ne obstaja centralni register delovnih potreb v podjetjih (hvala bogu) ti ne morem natančno specificirat, za katera podjetja gre, vsekakor so pa takšna vsa tista, ki iščejo nove sodelavce, pa tudi vsa tista, v katerih bi najeli sodelavce, če bi to lahko storili brez težav s slovensko delovno zakonodajo, ki delavca ščiti pred izkoriščanjem tako, da od delodajalca zahteva zaposlitev, ki vključuje ogromne socialne pravice.
lexios> Maš kj kolegov tu Iraku, Siriji, Iranu?
Ne, so vsi prišli nazaj v Slovenijo, ko je Jugoslavija razpadla in so družbena podjetja, ki so imela svoje strokovnjake tam zato da so gradili njihovo infrastrukturo, začela propadat.
Mare2> Ne moreš se vozit? Si invalid?
Ne, prepovedano je.
Zgodovina sprememb…
Taka politika _je_ sama po sebi vaba, ne rabiš ničesar še posebej razglašat.
Ker ta ki jo imamo zdj pa ni? Kaj se sploh sekiraš, sj veš, več ljudi, več ekonomije...
Sej se ne sekiram. Ti se.
Ja, če bo dodatno razplod spodbujan, jih bo pa še več, a ne? Men to ni problem, ker vem, da več ljudi pomeni več ekonomije. Ne vem, zakaj je to kao tvoja rešitev, če ti misliš obratno?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nagobčnik ()
V bistvu je kr krvav ja. Nacionalizmi vseh sort so delali štalo, z grand finalom leta 39'. Povsot je šlo za primere, kjer je ena (napačna) kultura vlekla na svojo.
In ne. Države ki si jih naštel so načeloma podrejene enemu setu vrednot, tud če so mal drugače pobarvane. Na srečo ta monokultura je pripravljena asimilirati nove kulture v svojo.
Končni cilj je združena zemlja. To ne bomo nikoli dosegli, če "pustimo" ekstremnim (po moji definiciji "pravim") muslimanom (ali kristjanom if you must), da furajo svojo sceno.
Sej se ne sekiram. Ti se.
Jst sam debatiram in se včasih tudi čudim.
Standard je kr vredu beseda, s katero se splača začet v takšnih izjavah... Npr. standard v EU... Standard na Kitajskem...
Zgodovina sprememb…
Celih 1203 imas na Zavodu za zaposlovanje, za katere ne vem iz katerega sektorja so, kje je se preostalih vec deset tisoc? Mocno blodis, ampak zdaj grem vsaj v miru spat, ker mi je jasno zakaj toliko pises.
Ker humanitarci radi pozabijo na varnostni riziko in sanjajo o integraciji, ko govorijo o odpiranju meja za vse brez dokumentov.
Zgodovina sprememb…
Sej za slovenskega novorojenca tud ni nobene garancije. Komot se razvije v morilca ali posiljevalca. Pa še garant ga moraš po rojstvu vsaj 10 let futrat, preden bo sploh lahko začel kaj delat. Pa nas to ne ustavi.
In kaj zdaj? Če skačeš ne varnost, potem glede tega, da več ljudi pomeni več ekonomije, nimaš več kaj dodat in se strinjaš? Ker lahko gremo potem na varnost. Drgač je mal brezveze, se dajmo še mal o ekonomiji ment, če sploh nismo še do ničesar prišli.
Al to tko mal za hec dimne zavese spuščaš?
In kaj zdaj? Če skačeš ne varnost, potem glede tega, da več ljudi pomeni več ekonomije, nimaš več kaj dodat in se strinjaš? Ker lahko gremo potem na varnost. Drgač je mal brezveze, se dajmo še mal o ekonomiji ment, če sploh nismo še do ničesar prišli.
Več ljudi ki so zaposleni v realnem sektorju in trošijo pomeni več ekonomije.
Ljudje na sociali trošijo minimalno, poleg tega trošijo denar drugih in se zažirajo v njihov kapital.
V US so cela mesta odmrla, ko se je avtomobilski gigant odločil selit proizvodnjo. Ogromno ljudi, nobene ekonomije.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KrJan ()
V US so cela mesta odmrla, ko se je avtomobilski gigant odločil selit proizvodnjo
Odmrlo ni nič. Stavbe mogoče samevajo, ljudje so si pa zmisnli neki druzga za delat al so se pa odselili. Tko kot v Siriji.
Ljudje na sociali ne ostanejo neskončno na sociali, tko kot dojenček ne ostane neskončno na dudi. No, kaj je še potrebno za novo delovno mesto razen kapitala? Menda ni tko, da začneš dnar iz helikopterja metat, pa nastane uspešno podjetje.
(pa pustimo zaenkrat to, da tud begunci/migranti majo nek kapital, dnar za švercerje, pa iphone itd. itd., sej zaradi tega se jih skoz identificira kot lažne begunce - ko nam paše, so bogataši, ko nam ne paše, so reveži).
In še filozofsko vprašanje: kako je nastalo prvo delovno mesto na svetu? Ga je ustvaril nekdo, ki je že bil zaposlen? Če je odgovor "da", potem to ni bilo prvo delovno mesto.
In še filozofsko vprašanje: kako je nastalo prvo delovno mesto na svetu? Ga je ustvaril nekdo, ki je že bil zaposlen? Če je odgovor "da", potem to ni bilo prvo delovno mesto.
Delovno mesto ne nastane. Sistemizira oz razpiše ga s.p. ali gosp. družba. Idealno je, da po delovnem metu nastane potreba, vsaj v gospodarskih dejavnostih. :)