» »

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Temo vidijo: vsi
««
22 / 373
»»

lexios ::

lexios> Kaj bo bolje? Definiraj!

Več ljudi bo prebivalo v državah, kjer celoten aparat, od ustave oziroma drugih temeljnih predpisov in zakonodaje, preko med seboj neodvisnih vej oblasti, pa do zadnjega policista, zagotavlja spoštovanje človekovih pravic in svoboščin. To pomeni, da bodo ženske imele bistveno manj otrok, moški bodo pa bistveno manj nasilni - to kažejo podatki.

Spoštovanje človekovih pravic in svoboščin ni pogojeno z bivanjem v državah EU. To, da imajo ženske manj otrok in so moški bistveno manj nasilni tudi ne - kvečjemu gre za vprašanje standarda, ki v EU upada - to kažejo podatki. Ampak ok, kako to pripomore k reševanju krize v npr. Siriji? Preselimo vse v EU?

lexios> Jype, imaš hčerko? Imaš sploh otroke? ;((

Ne razumem. Kaj, natanko, ima moj naraščaj opraviti s to temo?

Ne razumem kako lahko nekdo, ki ima otroke izjavi takšno bedarijo kot si jo par strani nazaj - zato vprašam, čeprav upam, da jih nimaš...

Fartman, v tole temo ti ni potrebno vleč socializma... Pa tudi vse ostale naprošam, da v tej temi prenehajo z agumenti o posiljevalcih - smo dojeli, hvala. Če bi šlo za kitajce vas najbrž ne bi skrbelo za ženske kot ko je govora o črcih in arabcih (in pregovorno večjem orodju od vašega). >:D

ohnowhy ::

lexios je izjavil:

Fartman, v tole temo ti ni potrebno vleč socializma... Pa tudi vse ostale naprošam, da v tej temi prenehajo z agumenti o posiljevalcih - smo dojeli, hvala. Če bi šlo za kitajce vas najbrž ne bi skrbelo za ženske kot ko je govora o črcih in arabcih (in pregovorno večjem orodju od vašega). >:D

Ja, imaš absolutno prav, zahvaliti pa se moraš nekomu drugemu, verjetno ti ne bo problem najti iniciatorjev :) Tudi na tej (22. ali kateri) strani lahko poiščeš. Če pa to koga razžalosti, pa ni moja krivda, nisem jaz pisal zgodovine.

Oh, jaz nisem več v letih, ko bi samo velikost orodje uporabljal kot edino merilo, so še drugi indikatorji zraven ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ohnowhy ()

AC_DC ::

btw,v Düsseldorfu je dokaj velika japonska skupnost, o njej boste v medijih natanko nič, medtem kot so muslimani vedno na dnevnem redu, ko delajo pizdarije (in zgodba se ponavlja po celotni Eu).
Tako da bi se zagovorniki morali vprašati, kaj je narobe z njimi in ne obratno.

Oh, jaz nisem več v letih, ko bi samo velikost orodje uporabljal kot edino merilo, so še drugi indikatorji zraven ;)

Obseg je sorazmeren z velikostjo. :))

jype ::

lexios> Obseg je sorazmeren z velikostjo. :))

To ne drži (in je verjetno primarni razlog, da imajo ljudje predsodke, ki temeljijo na napačno interpretiranih podatkih).

AC_DC> Tako da bi se zagovorniki morali vprašati, kaj je narobe z njimi in ne obratno.

Saj vemo, kaj je narobe z njimi - saj zato pa pravimo, da potrebujejo našo pomoč.

lexios> Spoštovanje človekovih pravic in svoboščin ni pogojeno z bivanjem v državah EU. To, da imajo ženske manj otrok in so moški bistveno manj nasilni tudi ne - kvečjemu gre za vprašanje standarda, ki v EU upada - to kažejo podatki. Ampak ok, kako to pripomore k reševanju krize v npr. Siriji? Preselimo vse v EU?

Ne - v EU preselimo samo tiste, ki si to zaslužijo. Postopek mnogim že teče, mnogi bodo pa šli skozenj v naslednjih letih. Eventuelno bo v Siriji fizično konec konflikta - takrat bo treba pomagati na drugačen način (z investicijami), da se bodo ljudje preselili nazaj tja - pa ne nujno zgolj Sirci.

Ko bo Sirija del EU (ali podobne unije na bližnjem vzhodu), bo tudi tam tako lepo, kot je zdaj tukaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

eric_cartman ::

Ko bo Sirija del EU (ali podobne unije na bližnjem vzhodu), bo tudi tam tako lepo, kot je zdaj tukaj.

Rusija verjetno ne bo nikoli dopustila, da bo Sirija del kakršnekoli EU. Vsaj ne dokler bomo v EU služabniki zveze NATO.

In še naslednje..Ali so se na bližnjem vzhodu vojne sploh kdaj končale? Saj te ljudje niti niso več navajeni živet brez vojne..Me zanima, če bi lahko zdržali eno desetletje brez.

Zgodovina sprememb…

eric_cartman> Rusija verjetno ne bo nikoli dopustila, da bo Sirija del kakršnekoli EU. Vsaj ne dokler bomo v EU služabniki zveze NATO.

To bo veljalo zgolj dokler Rusija ne bo vstopila v EU. Ko bo Kitajska enkrat prava velesila, se Rusija temu skoraj ne bo mogla izogniti.

eric_cartman> In še naslednje..Ali so se na bližnjem vzhodu vojne sploh kdaj končale? Saj te ljudje niti niso več navajeni živet brez vojne..Me zanima, če bi lahko zdržali eno desetletje brez vojne.

Imeli so dolga obdobja stabilnih dinastij. V preteklih stoletjih so bili bolj ali manj ves čas pod oblastjo katere od evropskih kolonialnih sil. Ko so te odšle, so se začeli tepst za oblast, mi smo jim pa pomagali, glede na to za koga smo navijali.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

lexios> Obseg je sorazmeren z velikostjo. :))

To ne drži (in je verjetno primarni razlog, da imajo ljudje predsodke, ki temeljijo na napačno interpretiranih podatkih).

Drži, le variacija je manjša kot glede dolžine.

Ne - v EU preselimo samo tiste, ki si to zaslužijo. ...

Exactly my point, to je begunce. Ekonomski emigranti pa lahko po že obstoječih sistemih zaprosijo za vizo...

ZaphodBB ::

Exactly my point, to je begunce. Ekonomski emigranti pa lahko po že obstoječih sistemih zaprosijo za vizo...

In bodo posledično tudi deportirani, ko se bo ugotovilo, da niso begunci.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Gaius ::

Še vedno mi ni jasno, kako lahko sploh pomisliš na to, da bi dovolil nekomu, da ti posili hčerko..

lexios> Exactly my point, to je begunce. Ekonomski emigranti pa lahko po že obstoječih sistemih zaprosijo za vizo...

IMO je tak kriterij nesmiseln. Begunce sprejmemo zato, ker drugje nimajo možnosti za kvalitetno življenje in bi tako postali lahek plen ideološke indoktrinacije poljubnih skrajnežev, ekonomske migrante pa zato, ker jih potrebujemo (in tistih, ki jih ne, itak ne sprejmemo, ko ugotovimo, da jim ne moremo pomagat).

Gaius> Še vedno mi ni jasno, kako lahko sploh pomisliš na to, da bi dovolil nekomu, da ti posili hčerko..

To si nekaj narobe prebral. Jaz sem tehtal dve skrajno abotni možnosti, nisem nikomur ničesar dovolil. Al si mislu, da če bi jaz napisal da imam raje, da posilijo sto drugih žensk, samo da meni bližnje pustijo pri miru, bi pa to pomenilo, da sem komu dal dovoljenje, da posili sto žensk?

Zgodovina sprememb…

Jarno ::

ZaphodBB je izjavil:

Če bi bila pravila igre jasna in upoštevana, do teh deportacij sploh ne bi prišlo.
Najprej bi se standard dvignil v EU, potem bi se investiralo v države v razvoju.
Tudi Kitajska, Brazilija in Mehika (na primer) so bile nekoč precej bolj zadaj, kot so sedaj.

Zakaj tretji svet ni tako prijazen, da bi še Evropejci migrirali tja, recimo upokojenci? Poznam kar nekaj ljudi, ki tukaj niso ravno bogataši, Indijo pa imajo radi in so se tja preselili.
Odgovor na to je zelo kompleksen, predvsem se težave prelagajo na območje EU-ja, kar pa ne rešuje situacije (we are losing the momentum).

Še ena hipoteza, Indijci so OK, Bollywood pa zadovoljuje množice. In je mir.
Drugje pa si ogledujejo filmčke z vojnega območja in se obnašajo precej bolj nemirno. Pomanjkanje sodobne kulture botruje marsičemu.

ZaphodBB ::

Če bi bila pravila igre jasna in upoštevana, do teh deportacij sploh ne bi prišlo.
Najprej bi se standard dvignil v EU, potem bi se investiralo v države v razvoju.
Tudi Kitajska, Brazilija in Mehika (na primer) so bile nekoč precej bolj zadaj, kot so sedaj.

Meni je to bližje. Vendar nisem komentiral kako bi želel, da bi bilo - temveč kako predvidevam, da bo.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Jarno> Zakaj tretji svet ni tako prijazen, da bi še Evropejci migrirali tja, recimo upokojenci? Poznam kar nekaj ljudi, ki tukaj niso ravno bogataši, Indijo pa imajo radi in so se tja preselili.

Če so se tja preselili, kako torej lahko trdiš, da ni prijazen?

Jarno> Najprej bi se standard dvignil v EU, potem bi se investiralo v države v razvoju.

Standard v EU se je že dvignil. Težko je to videt, ko si not.

Ena kul igra:

http://www.bbc.com/news/world-middle-ea...

jype je izjavil:

Jarno> Zakaj tretji svet ni tako prijazen, da bi še Evropejci migrirali tja, recimo upokojenci? Poznam kar nekaj ljudi, ki tukaj niso ravno bogataši, Indijo pa imajo radi in so se tja preselili.

Če so se tja preselili, kako torej lahko trdiš, da ni prijazen?

Hja, Indijo sem izpostavil kot nekaj pozitivnega. Večina migrantov pa prihaja od drugod. Če zaključim, tam je nekaj narobe. In v EU je nekaj narobe.
Združene narode smo ustanovili, da bi reševali tudi tovrstne težave (pustimo Irak in Sirijo). Denar se vala po davčnih oazah. Iniciative pa ni.
Zmes paranoidnih kapitalistov* in nesposobnih liberalnih levičarjev** je ustvarila situacijo, ko bo treba nekaj spremenit.

* zanima jih denar, bolj kot vse drugo
** zanima jih oblast in se je držijo kot klopi

Fanj, ampak po drugi strani pa na ta način porabimo en kup davkoplačevalskega denarja, ki se ga da porabit na druge načine. Tudi tako, da se tem ljudem pomaga, da o trpljenju in rizikih za ljudi na poti iz bližnjega vzhoda do EU ne govorimo... Postavit npr. začasne zbirne centre in zadeve urejat organizirano, tudi če to pomeni da jih z avioni vozimo iz Turčije v Berlin.

Val beguncev, ki smo mu priča je le vrh ledene gore in zagotovo tudi "prvi" val te razsežnosti, ki je na poti v sever EU preko Balkana... Način, kako se je EU spopadla s problematiko, ki je jasna že dlje časa pa imho popolnoma zgrešen, catch 22. Ampak, ok, situacija je sedaj kakršna pač je, prihaja zima, ljudi ki so pred vrati je potrebno sprejet, "sprocesirat" in hkrati tudi poslat ekonomskim emigrantom jasno sporočilo - da so meje zaprte in lahko emigrirajo po že ustaljenih pravilih, ki veljajo za vse enako!

IMO je tak kriterij nesmiseln.

Ni, je še kako smiseln! In je za razliko od trenutne situacije tudi bolj human, tudi za ljudi, ki jih EU ne potrebuje in ne sprejme. Da o finančnih, organzacijiskih in drugih prednostih (že obstoječih pravil) ne govorimo. Tudi, če se postaviš v vlogo ekonomskega migranta iz Turčije, ki

a) zaprosi za azil/vizo na konzularnih predstavništvih v tujini
b) pešači tisoč km, da ga deportiramo nazaj

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Ti ljudje so bili zavedeni v tole pot.

Val "beguncev" je nedvomno večji kot bi najbrž bil tudi po zaslugi Merklove, ne le propagande na bližnjem vzhodu... Madžari pa že objavljajo "kontra-propagando"...

Jarno> In v EU je nekaj narobe.

Predvsem to, da Nemčija ohranja visok trgovinski presežek, ja. Sicer pa nič bistvenega.

lexios> Fanj, ampak po drugi strani pa na ta način porabimo en kup davkoplačevalskega denarja, ki se ga da porabit na druge načine. Tudi tako, da se tem ljudem pomaga, da o trpljenju in rizikih za ljudi na poti iz bližnjega vzhoda do EU ne govorimo... Postavit npr. začasne zbirne centre in zadeve urejat organizirano, tudi če to pomeni da jih z avioni vozimo iz Turčije v Berlin.

Ja, ampak s tem bi se morali začet ukvarjat dve leti nazaj - pa nismo bili navdušeni. Zdaj je prepozno - lahko pa začnemo takoj in zagotovimo boljše življenje tudi tistim na bližnjem vzhodu, ki bodo sicer k nam prišli čez leto ali dve (in jim zaradi naših ukrepov potem morda ne bo treba).

lexios> Ni, je še kako smiseln! In je za razliko od trenutne situacije tudi bolj human, tudi za ljudi, ki jih EU ne potrebuje in ne sprejme.

Jaz mislim, da med begunci in ekonomskimi migranti razlikovat izključno na podlagi vzroka za migracijo nima pretiranega smisla. Vzame se vsakogar, ki nima drugih možnosti (ker je v eksistencialni krizi, če ne pobegne k nam) in vsakogar, ki nam bo prinesel več, kot nas stane (ne glede na to, čemu je pobegnil od doma).

Ja, ampak s tem bi se morali začet ukvarjat dve leti nazaj - pa nismo bili navdušeni. Zdaj je prepozno - lahko pa začnemo takoj in zagotovimo boljše življenje tudi tistim na bližnjem vzhodu, ki bodo sicer k nam prišli čez leto ali dve (in jim zaradi naših ukrepov potem morda ne bo treba).

Dost bi blo, če bi začeli letos. Lahko pa začnemo takoj, sicer nas spomladi čaka podobna zgodba...

lexios> Dost bi blo, če bi začeli letos.

Ja, če gledaš samo na nas. Če gledaš pa na tiste ljudi, ki že več kot dve leti životarijo v šotorih v Turčiji, Libanonu in Jordanu, bi se pa spodobilo že prej kaj ukreniti.

opeter ::

Zdaj bo še zanimivo, ko bodo Madžari do konca potegnili ograjo do začetka meje z Avstrijo.

Na našem koncu so danes začeli z delom:
Lendavainfo.com - FOTO: Pince: Na meji z Madžarsko bodeča žica
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

jype je izjavil:

lexios> Dost bi blo, če bi začeli letos.

Ja, če gledaš samo na nas. Če gledaš pa na tiste ljudi, ki že več kot dve leti životarijo v šotorih v Turčiji, Libanonu in Jordanu, bi se pa spodobilo že prej kaj ukreniti.

Odpravi vzrok ne posledic.
Sircev je 20%, ostalo so drugi, ki jih ni v šotorih napisanih držav.

krneki0001 ::

Nihče od ljudi, ki posedajo po toplih foteljih, ne bo nikdar razumel, da lahko človek za dosego cilja žrtvuje tudi lastno življenje. Danes, ko nam je vse servirano na pladnju, ko se za nobeno stvar ni treba več izpostavljati, je vsako tveganje obsojano.

Zagor_tenay ::

Zdaj bo še zanimivo, ko bodo Madžari do konca potegnili ograjo do začetka meje z Avstrijo.

Madžari nas bodo blokirali z vzhoda, Avstrijci s severa, Hrvati nam bodo pa dovažali 10.000 beguncev na dan. Sledi razpad sistema.

AC_DC> Sircev je 20%, ostalo so drugi, ki jih ni v šotorih napisanih držav.

Nič hudega - vsakega je treba obravnavat individualno.

Nič hudega - vsakega je treba obravnavat individualno.

V teoriji, v rl vse spustijo naprej.

Zagor_tenay> Madžari nas bodo blokirali z vzhoda, Avstrijci s severa, Hrvati nam bodo pa dovažali 10.000 beguncev na dan. Sledi razpad sistema.

Komot greš pomagat na mejo - jaz bom pa poskrbel, da bodo moji davki plačani, da boš imel osebni dohodek in kulije.

AC_DC> V teoriji, v rl vse spustijo naprej.

Ne. V rl vse popišejo in jim izdajo papirje ter zanje začnejo postopek.

jype je izjavil:

lexios> Ni, je še kako smiseln! In je za razliko od trenutne situacije tudi bolj human, tudi za ljudi, ki jih EU ne potrebuje in ne sprejme.

Jaz mislim, da med begunci in ekonomskimi migranti razlikovat izključno na podlagi vzroka za migracijo nima pretiranega smisla. Vzame se vsakogar, ki nima drugih možnosti (ker je v eksistencialni krizi, če ne pobegne k nam) in vsakogar, ki nam bo prinesel več, kot nas stane (ne glede na to, čemu je pobegnil od doma).

Pravila za vstop na območje EU so jasna (tko kot pravite, da so jasna pravila o pobiranju davkov). V nasprotnem primeru lahko začnete "humanitarci" brez dokumentov uvažat vse od Kitajcev do Maročanov, zakaj bi se omejevali na Iračane, Pakistance, Sirijce...

PrihajaNodi ::

Ze 100x napisano. ce zapremo sedaj vrata, bomo storili krivico tistim ki zelijo boljsega jutri. Prav vsakomur je poteebno pomagati, ki zivi slabo.

lexios> Pravila za vstop na območje EU so jasna (tko kot pravite, da so jasna pravila o pobiranju davkov). V nasprotnem primeru lahko začnete "humanitarci" brez dokumentov uvažat vse od Kitajcev do Maročanov, zakaj bi se omejevali na Iračane, Pakistance, Sirijce...

Ja, saj jih. Če nima dokumentov in prosi za azil, pade v postopek, v katerem se ugotavlja, kdo je in kaj lahko storimo zanj.

PrihajaNodi ::

Komot greš pomagat na mejo - jaz bom pa poskrbel, da bodo moji davki plačani, da boš imel osebni dohodek in kulije.

Ti! Kregas se cez slovence, ki mecemo papircke v gorah, si priskocil na pomoc ko se je cistilo tam kjer pribezniki hodijo?

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi> si priskocil na pomoc ko se je cistilo tam kjer pribezniki hodijo?

Tokrat ne - sem bil zaposlen z dobavo polnilcev za telefone. Morda v prihodnjih dneh.

Ja, saj jih. Če nima dokumentov in prosi za azil, pade v postopek, v katerem se ugotavlja, kdo je in kaj lahko storimo zanj.

99.99% jih ni zaprosilo za azil.

Ze 100x napisano. ce zapremo sedaj vrata, bomo storili krivico tistim ki zelijo boljsega jutri. Prav vsakomur je poteebno pomagati, ki zivi slabo.

Že 100x napisano, začnite pri brezdomcih, brezposelnih in ljudeh v socialni stiski v EU, ki si želijo boljšega jutri... Vrat sicer EU s tem ne zapira, le omeji naval.

Če nima dokumentov in prosi za azil, pade v postopek, v katerem se ugotavlja, kdo je in kaj lahko storimo zanj.

Fino, dejmo to pol začet ugotavljat na začetku, v šotorih v Turčiji, Libanonu in Jordiji. "Humanitarci et al" pa lahko začnete reševat vzrok. Skratka organizirat azil in prehod v EU za begunce na bližnjem vzhodu 2000 km stran tko, da se omeji naval na meje EU...

AC_DC> 99.99% jih ni zaprosilo za azil.

Ker smo jim jasno povedali, da če to storijo, morajo ostati tukaj.

Tako jih zdaj registriramo, potem pa oni sami potujejo naprej. Eventuelno bomo to spremenili tako, da bodo lahko že v Grčiji in Italiji zaprosili za azil v drugih državah.

lexios> Že 100x napisano, začnite pri brezdomcih, brezposelnih in ljudeh v socialni stiski v EU, ki si želijo boljšega jutri... Vrat sicer EU s tem ne zapira, le omeji naval.

Saj to že počnemo.

lexios> Fino, dejmo to pol začet ugotavljat na začetku, v šotorih v Turčiji, Libanonu in Jordiji.

Ja, saj na tem se dela.

lexios> "Humanitarci et al" pa lahko začnete reševat vzrok.

Ne moremo, ker nismo vojska.

V Eu je samo v kategoriji "brezposelni" 50 milijonov, v ostalih dveh kategorijah še kakih 10.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AC_DC ()

PrihajaNodi je izjavil:

Torej praviš, da vsaj četrtina Slovenije gre v smer Nemčije ali še severneje?
Da o vzhodnih in južnih evropskih državah sploh ne govorimo ...

Kaj je že gospa Merkel rekla?
Merkel und Gabriel: „Wir können nicht immer so viele Flüchtlinge aufnehmen“

Ne moremo vedno sprejeti tolikšno število prebežnikov.

opeter> Ne moremo vedno sprejeti tolikšno število prebežnikov.

Ne, kadarkoli res ne, zdaj pa itak nimamo izbire.

opeter> Torej praviš, da vsaj četrtina Slovenije gre v smer Nemčije ali še severneje?

Četrtina Slovenije ni eksistencialno ogrožene.

http://www.vecer.com/clanek/20150911614...

Še ne.14.5% ni znak za alarm ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AC_DC ()

jype je izjavil:

You sure? Tretjina res ne, smo pa na dobri poti.
RTV: Leta 2014 pod pragom revščine "životarilo" 290.000 oseb
RTVSLO: Tretjina gospodinjstev v Sloveniji težko ali zelo težko preživi mesec

Jaz bi na tvojem mestu malo premislil, preden bi takšne izstrelil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

Evropa spet odpoveduje. Najprej Merklova povabi begunce, pridejo in sedaj je Avstrija prpnila (kako pa naj pridejo v Nemčijo, če ne preko Avstrije?).
Skličejo krizni sestanek na ravni EU, omenjajo kvote, izpade pa tako, da bo nasrkal tisti, ki ne bo zaprl meja.
Sloveniji kaže, da bo preobremenjena, če bo begunce/migrante sprejeme, jih bo Avstrija zavrnila, Madžarska pri Lendavi že postavlja ograjo.
In sedaj smo v Sloveniji po besedah avstrijcev "uradno" varno območje, kjer bi begunci komot lahko ostali.
Ja, Avstrijci so tupili, da se težav ne rešuje na ramenih sosedov in so začeli zezati.
Avstrija, jasne kvote za vse (5.000 beguncev na milijon prebivalcev + BDP dodatek) ali pa GTFO.
A je tako težko nakazat par miljard za dober namen? Tudi beguncev se VSI otepajo, hinavci. Nočejo pa priznati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jarno ()

@Jarno: Saj Avstrija že vrača "begunce" ...

Avstrija je sicer medtem Romuniji in Bolgariji vrnila 5.000 ljudi, med njimi tudi številne sirske begunce. Tamkajšnja ministrica za notranje zadeve Johanna Mikl-Leitner je napovedala, da bo begunce vračala tudi na Hrvaško. "Begunci v Sloveniji in Hrvaškem skoraj ne prosijo za azil, čeprav sta ti državi varni. Zato jih bomo vračali," je dejala.

Vir: RTVSLO: Madžarska nenapovedano postavlja ograjo na meji s Slovenijo

opeter> Jaz bi na tvojem mestu malo premislil, preden bi takšne izstrelil.

Ko bo 290.000 ljudi v Sloveniji živelo pod milim nebom ali pod raztrganimi šotori, ne bodo imeli dostopa do tekoče vode in tople hrane, njihovi otroci se pa ne bodo mogli normalno šolat, bom malo premislil.

A ti sploh razumeš razliko med eksistencialno ogroženostjo in revščino?

Jarno> In sedaj smo v Sloveniji po besedah avstrijcev "uradno" varno območje, kjer bi begunci komot lahko ostali.

S tem ni nič narobe.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

A ti sploh razumeš razliko med eksistencialno ogroženostjo in revščino?

To, da nimaš hrane, je pravtako eksistencialna ogroženost. Od lakote se namreč čez čas, če uganeš ali ne, umre.

opeter> To, da nimaš hrane, je pravtako eksistencialna ogroženost. Od lakote se namreč čez čas, če uganeš ali ne, umre.

Če v Sloveniji nimaš hrane, se lahko obrneš na vrsto organizacij, ki ti jo priskrbijo.

krneki0001 ::

jype je izjavil:

opeter> To, da nimaš hrane, je pravtako eksistencialna ogroženost. Od lakote se namreč čez čas, če uganeš ali ne, umre.

Če v Sloveniji nimaš hrane, se lahko obrneš na vrsto organizacij, ki ti jo priskrbijo.

Sanja svija o koruzi.
Marsikatera familja nima za hrano, pa se ne more obrnit na nobeno organizacijo, ker imajo 2 evra čez minimalno plačo in izpadejo iz "igre".

MasterTade ::

Ah jype kakih 2000 migrantov že, več ne
Mors omnia aequat

jype je izjavil:

Jarno> In sedaj smo v Sloveniji po besedah avstrijcev "uradno" varno območje, kjer bi begunci komot lahko ostali.

S tem ni nič narobe.

Seveda je nekaj narobe. Po sistemu kvot bi lahko Francija, VB in Španija sprejeli milijon beguncev.
Mišljeno je bilo tako, da bi v Sloveniji lahko ostali vsi, begunci, ki do sem prispejo, kar pa je seveda popolnoma v nasprotju z dogovori EU.
Naj jih preusmerjajo naprej, do Irske. :)
««
22 / 373
»»