» »

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Temo vidijo: vsi
««
147 / 373
»»

facepalm ::

Pšenični je izjavil:

Neuradno tud naši pripravljajo vse potrebno, sam so tiho, da ne bi bilo panike .....

Upam da je to res.

Vir?:)

oo7 ::

Včeraj pri poročilih na planet TV so rekli, da bodo Avstrici postaviti jekleno ograjo 30km na vsako stran. In da jih bo ta ograja prišla če se ne motim 1,5 miljarde Eur ???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Da niso falili in so mislili 30km v zrak:)) za tako ceno.. :S

lexios ::

Matako je izjavil:

Timing je verjetno naključje. Seveda z obveznim vprašanjem "ali bere slo-tech?". >:D

A ko ne bere slo-tech? >:D

In neizogibno vprašanje, kje je jype? Programira in lepi plakate po Ljubljani? >:D:));)

phantom je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Ne vem kaj ti medijski plačanci bluzijo o "taboriščih", kar nekaj mojih sorodnikov je šlo v koncentracijska taborišča, temu bebcu, ki tukaj blebeče bi nekdo moral malce pojasniti, kako je bilo v koncentracijskih taboriščih.

Levi aktivisti (anarhisti) so v zadnjih dneh spremenili žargon in za vse sprejemne in namestitvene centre dosledno uporabljajo izraz "taborišče".

Taborišča so najprej zrasla v Nemčiji, Slovenija le sledi zgledu. Ne vem sicer kaj avtivisti pričakujejo, da jih vozimo direkt v Minhen? Ali še bolj neizogibno vprašanje, kaj so aktivisti pričakovali pred tedni in meseci?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Pšenični ::

facepalm je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Neuradno tud naši pripravljajo vse potrebno, sam so tiho, da ne bi bilo panike .....

Upam da je to res.

Vir?:)

Neuradno. Sam mislim da mamo tolk normalne na oblasti, da se zavedajo, kaj so nam naredli nemci, in bojo postavli ograjo.

Za nepoučene, v taborišču bomo mi, uni bojo zunaj.

Zgodovina sprememb…

neuradno na kasnem forumu, neuradno si slisal od ptickov, ali neuradno preko kakega vsaj malo zanesljivega kanala (veze)?:)

Zagor_tenay ::

Avstrijcem ni treba 25 km ograje postavljat okrog Šentilja, saj gre 3 km vzhodno od Šentilja meja po reki Muri, ki je naravna bariera.

Zgodovina sprememb…

facepalm je izjavil:

neuradno na kasnem forumu, neuradno si slisal od ptickov, ali neuradno preko kakega vsaj malo zanesljivega kanala (veze)?:)

Ptička mi je zjutraj prišla na okno in zapela, Ograja prihaja k nam, čiv, čiv.....

Matako ::

No zdaj pa še to. Menda med gosti sploh ni toliko akademsko izobraženih, kot smo verjeli...

http://www.siol.net/novice/svet/2015/10...

Nič čudnega, da ne morejo do konca izpeljati tiste raziskave o gorljivosti materialov. Zgodba se razpleta.
/\/\.K.

Gaius ::

Bolj me skrbi zakaj taka razlika v številu prispelih in tistih ki so zapustili slo. Kje je več kot 20k ljudi?

Gaius je izjavil:

Bolj me skrbi zakaj taka razlika v številu prispelih in tistih ki so zapustili slo. Kje je več kot 20k ljudi?

Ali številke niso točne ai pa tavajo kje po Slovneiji ampak ni razloga za skrb Cerar je rekel, da je poskrbljeno za varnost Slovenskih državljanov>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

oo7 je izjavil:

Gaius je izjavil:

Ali številke niso točne ai pa tavajo kje po Slovneiji.

To kaže na to, kako naši nadzorujejo situacijo. Lah je med temi nekaj terosristov, ki že postavljajo exploziv okoli daljnovodov JE Krško.

Sam dam za primer, da je v bistvu cela situacija ni na robu anarhije, ampak je v bistvu vse skup že ena zmešnjava.

Z varnostnega vidika je dejstvo, da ne vemo kje se nahaja 25.000 ljudi, ki so v državao prišli brez dokumentov, in se nekje šetajo....delajo pizdarije?....je zadeva poplnoma ušla iz rok.

Upam da se vse v redu konča.

Zgodovina sprememb…

Torej so stvari izsle izpod nadzora..
Taborniki so sli med skavte, Avstrija nas bo zaprla, mi pa cakamo kdaj bodo prostovoljci nehali provociat preostale tabornike v taboriscih.

dronyx ::

Pšenični je izjavil:

Avstrija bo drugi teden začela postavljati ograjo, na svaki strani od prehoda Šentilj, 25 km, je blo prejle na avstrijskih poročilih.

Kot sem omenil včeraj pri ograjah je tako, da če zamudiš par dni lahko tu obstane 100.000 ali celo več migrantov. To bi bila pa po moje katastrofa za tako malo državo. Bodo pa seveda potem začeli graditi ograje tudi ostali na balkanski poti, tako da zna to vsaj za silo omejiti priseljevaje.

Matako je izjavil:

No zdaj pa še to. Menda med gosti sploh ni toliko akademsko izobraženih, kot smo verjeli...

Večina mladih naj bi bila tudi rojena 1.1.1995 ali 1.1.1996 in s sabo nimajo nobenih identifikacijskih dokumentov, tako da se sploh ne ve iz katere države prihajajo. Ne razumem, kako lahko sploh kdorkoli dela kakšršne koli popise prišlekov. Lepo naj sončka narišejo namesto podpisa in gredo dalje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Pšenični je izjavil:

To kaže na to, kako naši nadzorujejo situacijo. Lah je med temi nekaj terosristov, ki že postavljajo exploziv okoli daljnovodov JE Krško.

Sem ravno zadnjič bral, da bi to lahko bil cilj teroristov v Sloveniji.

PrihajaNodi ::

oo7 je izjavil:

Gaius je izjavil:

Ali številke niso točne ai pa tavajo kje po Slovneiji ampak ni razloga za skrb Cerar je rekel, da je poskrbljeno za varnost Slovenskih državljanov>:D

In kaj naj delajo v Sloveniji? Na črno so šli v Avstrijo.

facepalm je izjavil:

Torej so stvari izsle izpod nadzora..
Taborniki so sli med skavte, Avstrija nas bo zaprla, mi pa cakamo kdaj bodo prostovoljci nehali provociat preostale tabornike v taboriscih.

Gneča med humanitarci

Zgodovina sprememb…

Sej vprasanje koliko jih je bilo toliko pametnih, da so sli raje po svoje v Slovenijo:) Tako, da imamo tudi pri nas 2 skupine imigrantov. Tiste, ki so prestople mejo nelegalno in tiste, ki so prestople meje malo bolj nelegalno.

facepalm je izjavil:

Sej vprasanje koliko jih je bilo toliko pametnih, da so sli raje po svoje v Slovenijo:) Tako, da imamo tudi pri nas 2 skupine imigrantov. Tiste, ki so prestople mejo nelegalno in tiste, ki so prestople meje malo bolj nelegalno.

Ta pametni so prišli z svojimi avti, tri tedne preden smo sploh začeli s to problematik, sem jih sam vidu na črpalki barje. Blo jih je tolko, da nisem tankal ampak se samo odpravil naprej. Polegli so po travi....ni blo težko uganit od kje so...po oblačilih.

Z našo državo je nekaj narobe, vsak tujec se lah srehaja kolk mu paše.

Če sem jaz vidu to, je tud kakšen drug, sam se iz višjih interesov ni ukrepalo. Čudna zgodba se nadaljuje ....z cenzuro medijev, portalov, in zaključeuje ko je začelo vsem akterjem postajat jasno, da se bo narod dvignu in jih odnesu iz parlamenta, če se to nadaljuje. No to zadnje še ni izključeno.

Zgodovina sprememb…

morbo ::

Matako je izjavil:

http://www.siol.net/novice/svet/2015/10...

80% migrantov je torej uporabnih za nič, razen enostavna fizična dela (pod pogojem da se jih prej nauči jezika države / angleščine). In to iz "napredne Sirije", kakšni so šele procenti pri ljudeh ki prihajajo iz zaostalega Afganistana, Pakistana, Somalije...

Stavim pa da je med njimi velik % takih ki znajo Koran na pamet.

Pšenični je izjavil:

Z EU je nekaj narobe da tako sprehajanje sploh dovoli. Po moje so tole za švercerje droge idealni časi (reka migrantov...balkanska pot...do the math!).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

AnitaTrump ::

http://de.sputniknews.com/panorama/2015...

Obogatili so nas ze za 100 ton smeti. Kje so zeleni?

Dajte no nehat, samo poglejte slovenskega narodnega heroja Martina Krpana.

True..
kdo bo pa odgovarjal, ce bi se morebiti kaki skrajnezi (recimo mala skupina - 2000-3000 migrantov), zaceli ukvarjat s kriminalom, tako kot napovedujejo paranoiki?
Takrat bo vse v vladi bolel prst, ker ga bodo izvlekli iz nasih riti in zaceli kazat eden proti drugemu.

Jaz sem za takojsnje drasticne ukrepe. Za mirno in socializirano resitev smo zal prepozni. Nazaj na Hrvasko in do nadaljnega zapret meje. Istocasno pa poostren nadzor po celi drzavi (vojska in policija).
Dosti vas bo proti, ampak za hitro uspostavitev reda, je to skoraj nujno!

Smo že prepozni za karkoli. Šli bodo kamor bodo oni želeli in ne mi!

dronyx je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Z EU je nekaj narobe da tako sprehajanje sploh dovoli. Po moje so tole za švercerje droge idealni časi.

Noben od teh ki so prišli ni bil pregledan, kaj nosi s seboj. V glavnem, kar se dogaja je z varnostnega vidika nepojmljivo.

Ne vemo kje je 25.000 ljudi, ki so vstopili v državo, ne vemo kakšni so njihovi nameni, so odšli, ali niso????

Situacija je tragikomična, sploh če se spomnimo, kako so še nedolgo vsi trobili, da smo v Sloveniji na to pripravljeni.

Kdo bo za neukrepanje odgovarjal??? Kdo bo odgovarjal za cenzuro medijev in uporabnikov raznih portalov ?, ki so na problematiko opozarjali. Večinoma brez sovraštva in nestrpnosti.

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Pšenični je izjavil:

Avstrija bo drugi teden začela postavljati ograjo, na svaki strani od prehoda Šentilj, 25 km, je blo prejle na avstrijskih poročilih.

V tej temi sem tole že zapisal. Se je govorilo že kar nekaj časa po Dunaju, da morajo to zapret in da zaprli jo tudi bodo. Me je kolega iz Dunaja na to opozoril že kak teden nazaj.

Naši nevretenčarji pa bodo našo državo spremenili v eno veliko begunsko taborišče.

Zgodovina sprememb…

A ce bi tile taborniki, namesto v teh umazanih smrdljivih oblekah, bili obleceni v vojaske uniforme.. a bi jih kdo pregledal?:)

Pšenični je izjavil:

Noben od teh ki so prišli ni bil pregledan, kaj nosi s seboj.

Večji problem je kaj nosi v glavi. S takim "free for all" pristopom, lahko islamski teroristi z lahkoto podtaknejo toliko spečih celic v Evropo, kot si jih lahko privoščijo odtegnit iz bojnih območij.

Pričakujte:

1.) nasilje islamskih skrajnežev
2.) kot posledica zgornjega, več policijske države in nadzora nad vsemi

Hvala liberalci!

facepalm je izjavil:

A ce bi tile taborniki, namesto v teh umazanih smrdljivih oblekah, bili obleceni v vojaske uniforme.. a bi jih kdo pregledal?:)

Gre se za to, da se to dogaja že kar nekaj časa, z vednostjo oblasti. In se ne ukrepa, raje se narodu maši usta, z cenzuro, kot ukrepa.

Kdor je opozoril dobronamerno na zadevo, je bil označen z desničarjem in extremistom.

Se bo treba preselit na Grenlandijo. Tam jih baje se ni. Ve kdo za kako dobro sluzbo gor?:)

Pšenični je izjavil:

Gre se za to, da se to dogaja že kar nekaj časa, z vednostjo oblasti. In se ne ukrepa, raje se narodu maši usta, z cenzuro, kot ukrepa.

Kdor je opozoril dobronamerno na zadevo, je bil označen z desničarjem in extremistom.

To mi nekako disi po teoriji zarote:) Ampak ok.. sem open minded. Nebi bil presenecen, ce bi bilo to res.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

Zagor_tenay ::

Naši na vladi bi morali imeti plan C. Če nas Avstrija blokira, ni druge možnosti kot, da začnemo migrante vozit na italijansko mejo. Samo naši cagavčki na vladi tega ne bodo upali in bodo raje nemo opazovali, da nas preplavi sto tisoč migrantov.

k--p ::

facepalm je izjavil:

Se bo treba preselit na Grenlandijo. Tam jih baje se ni. Ve kdo za kako dobro sluzbo gor?:)

Tako ja, kar pobegnite desničarji. Sam Greenlandija je socialna država, tam vas ne bodo marali.

Emm.. nisem lih v politiki doma (ne vem niti nastet vseh nasih predsednikov).. levica, desnica.. kaj to pomeni?:)

Pobegnil ravno nebi. Ampak ce se drzava "proda", nam pa ne dovoli ukrepat, kaj naj? Vzamem kalasnikov in ukrepam sam? In me nato obsodijo? Oh yeah:)
Ce mi pa dajo kalasnikov danes v roke, z dovoljenjem da ukrepam, pa jih se poljubim na celo.

facepalm je izjavil:

levica, desnica.. kaj to pomeni?:)

"levičarji" (ne gre ravno za levičarje, ampak anarho-fanatike) so kao socialno usmerjeni, zato podpirajo invazijo nizko-izobraženih, visoko-rodnih, prosilcev za socialno podporo iz celega sveta, kar bo poslabšalo socialni in družbeni sistem v EU.

Logično, ne?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: morbo ()

dajte no nehat strašit in zganjat paniko. Begunci bodo šli v Avstrijo ali domov! Period

torej ce prav razumem, levicarji so tisti ki vse to dovoljujejo, in so pripravljeni zivet kot suznji, zato da bi se desnicarji zbali in zbezali iz drzave?:)

Zagor_tenay je izjavil:

Naši na vladi bi morali imeti plan C. Če nas Avstrija blokira, ni druge možnosti kot, da začnemo migrante vozit na italijansko mejo. Samo naši cagavčki na vladi tega ne bodo upali in bodo raje nemo opazovali, da nas preplavi sto tisoč migrantov.

Če bodo Avstrijci naredili ograjo lahko mi zelo poceni pridemo skozi če beguncem razdelimo... lestve.
/\/\.K.

AnitaTrump ::

Zlovenija:
Informativno: Stran je vodila Nina Krajčinović, novinarka Dela, ki je tudi o tem poročala. In niso bile oddane le prijave saj je kršila več zakonov, pri čem je pomagalo Delo.

AnitaTrump je izjavil:

Zlovenija:
Informativno: Stran je vodila Nina Krajčinović, novinarka Dela, ki je tudi o tem poročala. In niso bile oddane le prijave saj je kršila več zakonov, pri čem je pomagalo Delo.

Epski konec! :))

Hej, najboljše novice so tiste, ki si jih narediš sam - pa še prvi poročaš. Kot v džejsmbondijadi Tomorrow Never Dies, samo bolj lame.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

MasterTade ::

AnitaTrump je izjavil:

Zlovenija:

Hahaha tale zlovenija je tok patetična stvar, skor tok k tista peticija k so jo študenti izvajal..
Mors omnia aequat

Zgodovina sprememb…

djabi ::

11:45

Madžarska vlada bo izpodbijala predlog EU-ja o obveznih kvotah za prerazporeditvi prebežnikov, če bo madžarski parlament predlogu vlade decembra prižgal zeleno luč. "Madžarska ne želi sprejeti nobenih prebežnikov, ki so bili zavrnjeni. Vrniti jih je treba v Grčijo," je dejal vodja premierjevega kabineta Janos Lazar. Glede na ta predlog bi morala Madžarska sprejeti 40.000 prebežnikov (vir: Reuters).

Katja Štok Objavljeno 29. Oct. 2015

Vir: MMC Živo

Ali veste kaj to pomeni? Recimo, da Nemčija zavrne tisti cca. 39-40 tisoč ljudi, kateri so bili popisani v SLO ...

facepalm je izjavil:

torej ce prav razumem, levicarji so tisti ki vse to dovoljujejo, in so pripravljeni zivet kot suznji, zato da bi se desnicarji zbali in zbezali iz drzave?:)

Levičarji trenutno še niso pokazali sa so državno operativni.

World peace ::

MasterTade je izjavil:

AnitaTrump je izjavil:

Zlovenija:

Hahaha tale zlovenija je tok patetična stvar, skor tok k tista peticija k so jo študenti izvajal..

Kdo je neodvisna Delova novinarka Nina Krajčinović!?

Nina Krajčinović je po izobrazbi sinologinja in sociologinja kulture, trenutno zaposlena kot novinarka Dela. Pred leti je živela v kitajskem Kunmingu. Se je morda navdušila nad kitajsko politiko rojevanja enega otroka in nad femicidom – splavom nerojenih deklic? Leta 2007 je diplomirala na Fakulteti za družbene vede z diplomskim delom »Vizualna propaganda med Kulturno revolucijo na Kitajskem«. "Kulturno nasilje" in medijske likvidacije na Kitajskem jo očitno navdušujejo do takšne mere, da jih izvaja v slovenskem medijskem prostoru

Še ena iz FDV

Zmedeni komentatorki se očitno v morastih sanjah prikazuje žuapn Janković s pištolo
http://www.toftop.si/laznivce-moti-plem...

nejclp ::

Vsakič znova sem presenečen nad hiperinteligenco desničarjev.

nejclp je izjavil:

jaz tudi.. iz dneva v dan so bolj zabiti..

mimogrede, jaz tipkam z obema rokama. kaj sem pol? man in the middle?;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

Ha, ha...Tole je iz Siola:

Pinko Palinko
Napisal sem komentar : OGRAJA. Pika. Izbrisali so mi ga. Mogoče kdo ve, zakaj? Je to sovražni govor?

Planet Siol.net Moderator
Tokrat bomo zaradi odgovora vaš komentar pustili. Velike črke na internetu pomenijo kričanje, tega pa pri nas ne pustimo. Če gre za poudarjanje besed znotraj stavka še gre, če pa se vidi, da želite kričati, pa izbrišemo. Lep pozdrav

Torej če napišeš OGRAJA je kričanje in cenzura.

Phantomeye ::

dronyx je izjavil:

Ha, ha...Tole je iz Siola:

Pinko Palinko
Napisal sem komentar : OGRAJA. Pika. Izbrisali so mi ga. Mogoče kdo ve, zakaj? Je to sovražni govor?

Planet Siol.net Moderator
Tokrat bomo zaradi odgovora vaš komentar pustili. Velike črke na internetu pomenijo kričanje, tega pa pri nas ne pustimo. Če gre za poudarjanje besed znotraj stavka še gre, če pa se vidi, da želite kričati, pa izbrišemo. Lep pozdrav

Torej če napišeš OGRAJA je kričanje in cenzura.

To ni cenzura. Napiši nov komentar, kjer bo pisalo 'ograja', pa ti ga ne bodo zbrisali.

MasterTade ::

Ko smo pri ograji http://www.bbc.com/news/world-europe-34...
Austrian Chancellor Werner Faymann said the move would not shut the border, but would allow better control of arrivals.
Mors omnia aequat

CoolBits ::

Jup, to je pametna ograja in bo pomagala pri štetju, ko se zapre še mejni prehod.

nejclp je izjavil:

Ja no, navsetzadnje se mamo njim zahvalit za državo. Medtem ko so levičarji odajali orožje TO, se je vzpostavljala manevska struktura.

Ostalo je pol le še zgodovina, čeprav zdaj vsi levičarji sedijo v prvi vrsti na proslavah državnosti.

Sam slovenci niso tko glupi, da tega ne vedo.

Za ograjo je ptička povedala še okoli, tud na Žurnalu, to vedo.

Zgodovina sprememb…

««
147 / 373
»»