Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
Temo vidijo: vsi
oo7 ::
djabi ::
eric_cartman je izjavil:
Zakaj pa ravno Jezusovega? Kaj pa če bi raj Koran brali NAMESTO tega?
Komot. Zakaj pa ne? Navsezadnje sta zadevi v marsičem podobni, Jezus (Isau) pa je v Islamu eden izmed pomembnih prerokov/profetov.
MrStein ::
PrihajaNodi je izjavil:
No vidiš, da jih ni dovolj ne pred, ne za trenutno aktualno krizo.
Če jih ne bi bilo bi se objavil nov razpis. Kaj menis ti ne briga nikogar, vlada pa meni da je policistov dovolj. In ko na razpisu ne bo nikogar oz. ne bo sposobnih kandidatov, takrat lahko recemo da jih manjka.
Torej se oba strinjava, da je policistov premalo, ampak ti se ne strinjaš, da se strinjava?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Darkjaar ::
eric_cartman je izjavil:
Komot. Zakaj pa ne? Navsezadnje sta zadevi v marsičem podobni, Jezus (Isau) pa je v Islamu eden izmed pomembnih prerokov/profetov.
A lahko tudi kaj iz Dianetike?
Mimogrede, 50 000 ljudi na nivoju obiskovalcev manjšega rock koncerta.
Motiti se je človeško.
BorutK-73 ::
Moje mnenje glede tega clusterfucka:
Če bi se nemcem ti ljudje res smilili bi v Grčiji ali še bolje v Turčiji naredili sprejemne centre za sirske begunce in jih vozil z letali ali ladjami direkt v Nemčijo. Ostale pa poslat nazaj. Pa obvezno sprejet da obalno straža vse pošilja nazaj!
Če bi se nemcem ti ljudje res smilili bi v Grčiji ali še bolje v Turčiji naredili sprejemne centre za sirske begunce in jih vozil z letali ali ladjami direkt v Nemčijo. Ostale pa poslat nazaj. Pa obvezno sprejet da obalno straža vse pošilja nazaj!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
morbo ::
eric_cartman je izjavil:
Mogoče imate to med vernik poštimano (hej, le poseben davek ti je treba plačat in najbrž boš odnesel glavo na vratu do naslednjega meseca), ampak za nas nevernike in krivoverce (ateiste, agnostike, pogane, politeiste, treehugin' hipsterje, mistike, vedeževalce, astrologe,...) je Krščanstvo še vedno manj smrtonosno od Islama.
Tako da thanks, but no thanks.
PrihajaNodi ::
PrihajaNodi je izjavil:
Če jih ne bi bilo bi se objavil nov razpis. Kaj menis ti ne briga nikogar, vlada pa meni da je policistov dovolj. In ko na razpisu ne bo nikogar oz. ne bo sposobnih kandidatov, takrat lahko recemo da jih manjka.
Torej se oba strinjava, da je policistov premalo, ampak ti se ne strinjaš, da se strinjava?
Zakaj bi jih bilo premalo? Saj obvladujejo zadeve? V čem je težava?
A lahko tudi kaj iz Dianetike?
Da. Ampak zakaj mene sprašujete? Dajte anketo ali pa pobudo na referendum in naj folk pove, kaj hoče in kaj ne.
Dejstvo pa je, da imamo izvoljene politike, ki vedo, kaj je dobro za ljudstvo. Občasno je treba nekaj poskusno uvesti, da vidiš, če deluje ali ne. Čez čas ljudje ugotovijo, da sploh ni tako slabo kot so sprva mislili.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: djabi ()
PrihajaNodi je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Zakaj bi jih bilo premalo? Saj obvladujejo zadeve? V čem je težava?
PrihajaNodi je izjavil:
Policstov zmankuje za opravljanje rednega dela,
Zdaj pa se odloči, a jih zmanjkuje ali jih ne. Oboje istočasno ne more biti.
Motiti se je človeško.
Zdaj pa se odloči, a jih zmanjkuje ali jih ne. Oboje istočasno ne more biti.
Pravzaprav razmišljam...poklicali so tiste v pokoju...nevem, je potreben razmislek.
Naši politiki pravijo oboje da obvladujejo zadeve in da je premalo policistov...Ne sprašuj mene, če me pa že vprašas bi se pa lahko odprlo nov razpis za policiste, brezposelnih kolkor češ. Glede na dejanja politike juh je dovolj, glede na njihove besede pa premalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Karaya 52 ::
Levi sektor izgublja živce. Naciji so povsod. Ajaja, Matako, kaj si dal link na tole zadevo? Cel twitter je vrglo s tečajev. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Karaya 52 ()
lexios ::
Ljudem se trga, to zmerjanje z nacisti pa kaže predvsem na to s kakšnimi pacienti imamo opravka, ko govorimo o strpnih, solidarnih, razumevajočih "humanitarcih"! ;)
Nekateri pač nočejo sprejeti dejstva, da ne morejo kontrolirati zadev ter da smo popolnoma nepomembno zrno peska v tem dogajanju. Naša edina naloga je, da pomagamo kjerkoli in na kakršenkoli način.
Pšenični ::
Mr.B ::
Me zanima, kako bodo slovenci imeli veselje Ko se bo zaprla meja, pa bo recimp 200k mulimanov protestiralo proti sakralnim objektom ki so proti njihovi veri.To bodo dele kresovi v slovenskih vrhovih..Pa se tek 70k migrantov niste sposobni v red spraviti... Avstricij so izredno negativno nastrojeni, se dobro da so bile bolitve, Ker bi cez kak mesec verjetno vse plavo bilo. Se huje potem se bo kolcalo tudi v sloveniji, ampak sej je vsem jasno da ce bi stranka js blokirala begunce nebi dobili dnarja za js...A se komu se sanja, Ko Ste me blokirali Ko sem poleyi ob arbitrazi rekel zaprite meje pod pretvezo beguncev...no sedaj pa jih prejmite like a champ v lastno skledo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Nekateri pač nočejo sprejeti dejstva, da ne morejo kontrolirati zadev ter da smo popolnoma nepomembno zrno peska v tem dogajanju. Naša edina naloga je, da pomagamo kjerkoli in na kakršenkoli način.
Jeah right! Kolk jih imaš že doma?
Tko lepo pomgate kjerkoli in na kakršenkoli način, da bodo smeti pobirali "prostovoljci" preko javnih del: http://www.dossierkorupcija.com/novice/...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
Jasno je da bi ECB rekla konec posojilom JS če bi delali suvereno. Dejansko smo, kot sem ze omenil, talci javnega sektorja. In ce Avstrija zapre meje bi ECB lepo Mirkota potrepljala po rami in dejala: "ah Mirko naš, ne bodi žalosten, plača ti bo narasla, tako tebi kot ostalim.v javnem sektorju. Sedaj pa hitro odcepataj v pomoč beguncem, ne dajemo ti zastonj pomoči, po tako nizki obrestni meri".
Vmes pa še malo levičarskega fašizma kako smo dolžni pomagati, kako so otroci bogi, jada jada jada...
Epilog: državljani in begunci protestirajo pred hramom demokracije zaradi neurejenih razmer v državi.
May God help us all.
Vmes pa še malo levičarskega fašizma kako smo dolžni pomagati, kako so otroci bogi, jada jada jada...
Epilog: državljani in begunci protestirajo pred hramom demokracije zaradi neurejenih razmer v državi.
May God help us all.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Mr.B ::
Vau kaj kadis.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
Vsi moramo stopiti skupaj in razdeliti to breme. S skupno močjo bomo uspeli!
Mislim, da zgornje besede nemške premierke Angele Merkel povedo bistvo.
Sem podnajemnik, nimam lastnega stanovanja. Koliko jih bo sprejel lastnik bloka pa bo vedel že on sam.
Saj so oz. bodo za to plačani.
Sem podnajemnik, nimam lastnega stanovanja. Koliko jih bo sprejel lastnik bloka pa bo vedel že on sam.
Tko lepo pomgate kjerkoli in na kakršenkoli način, da bodo smeti pobirali "prostovoljci" preko javnih del: http://www.dossierkorupcija.com/novice/...
Zgodovina sprememb…
Vsi? Naj jih povabi domov, od besed h dejanjem, ne pa na moje dvorisce. Sicer je pa samo lutka, ki plese kakor recejo tisti zadaj. Se pa vidi da je zelo, zelo utrujena.
AnitaTrump ::
Vsi moramo stopiti skupaj in razdeliti to breme. S skupno močjo bomo uspeli!
Merklova bo supela ja, to bomo vsi občutili. Kaj je že odgovorila na vprašanje, zakaj nobenega ne sprejme v svoj dom?
Kot podnajemnik jih še zmeraj lahko sprejmeš na toplo. Zakaj ste zase polni izgovorov in bi vse preložili na druge? Lahko prišparaš z odjavo interneta in jim podariš ta denar, lahko malce manj ješ in jim s prišparanim denarjem kaj financiraš.... lahko greš zastonj čistiti, tako ne bo trpel državni proračun in posledično davkoplačevalci...
Ogromno opcij če jih hočeš videti pri sebi?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AnitaTrump ()
Ogromno opcij če jih hočeš videti pri sebi?
Strah nas je lahko raznih Juretev, Okapije, Zaphoda...to so tisti, ki ploskajo novim miljonom revežem v EU in diktirajo kaj naj delamo. Hudo je ker so na oblasti tudi taki. Si predstavljate zmago Zdruzene levice? Hja po eni strani bi taksno zmago Sloveniji privoščil.
So what? Kot praviš, je edina naloga kaviar prostovljcev, "aktivistov brez meja" in "humanitarcev", da pomagate kjerkoli in na kakršenkoli način.
Btw., župan Zavrča je za čiščenje stadiona najel Hrvate in za dan čiščenja plača 100 evrov. Koliko misliš so/bodo plačani "prostovoljci" preko javnih del? ;)
Haha, neverjetno, kako ste nasedli mojemu trolanju zadnjih nekaj strani
Sicer bi nadaljeval, samo se ne morem več zdržat, ker sem od smeha skoraj padel s stolca.
Je pa fajn brati odzive, priznam.
Jype me je ene dobrih 35-40 strani nazaj označil za enega največjih nacifašistov v tej temi. Ampak zadnjih nekaj strani dokazuje, kako folk hitro pozablja. Kot na volitvah.
Nič, fajn se mejte, dvomim, da se bom danes še oglasil v tej temi.
Sicer pa kdo ve.
Kako pomagate kjerkoli in na kakršenkoli način je razvidno tud iz te objave:
"Včeraj (v torek, 20.10., op. ur.) smo preko prevajalca beguncem sporočili, da bomo pričeli z delitvijo hrane in naj se postavijo v vrste. V tem trenutku pa je prostovoljka iz Poljske pred 1500 beguncev prinesla 4 sendviče. Lahko si predstavljate, za kakšno prerivanje in nemir je s tem poskrbela. Prostovoljci so se pokazali šele, ko je bilo potrebno deliti hrano. Ob tem so nam žugali, da begunci nočejo hrane, ker je preveč suhoparna (kruh, paštete, sirni namazi, sardine, jabolka, mleko, voda). Ko smo predstavniki Civilne zaščite in Rdečega križa čistili sranje za prvo skupino beguncev, ni bilo nikjer nobenega prostovoljca, ki so kasneje skakali naokoli v jopičih z napisi "no borders" ali "we are all equal". Lahko je deliti hrano. Težje je čepeti na vseh štirih in brisati razmazano pašteto in sardine ter v rokah nositi prenosna stranišča. Za čiščenje ni nikoli premalo ljudi. Če želi kdo biti koristen, naj pomaga tam. Za deliti hrano nas je dovolj. Izjema so prostovoljci prevajalci. Ti so rešili marsikatero težavo."
"Včeraj (v torek, 20.10., op. ur.) smo preko prevajalca beguncem sporočili, da bomo pričeli z delitvijo hrane in naj se postavijo v vrste. V tem trenutku pa je prostovoljka iz Poljske pred 1500 beguncev prinesla 4 sendviče. Lahko si predstavljate, za kakšno prerivanje in nemir je s tem poskrbela. Prostovoljci so se pokazali šele, ko je bilo potrebno deliti hrano. Ob tem so nam žugali, da begunci nočejo hrane, ker je preveč suhoparna (kruh, paštete, sirni namazi, sardine, jabolka, mleko, voda). Ko smo predstavniki Civilne zaščite in Rdečega križa čistili sranje za prvo skupino beguncev, ni bilo nikjer nobenega prostovoljca, ki so kasneje skakali naokoli v jopičih z napisi "no borders" ali "we are all equal". Lahko je deliti hrano. Težje je čepeti na vseh štirih in brisati razmazano pašteto in sardine ter v rokah nositi prenosna stranišča. Za čiščenje ni nikoli premalo ljudi. Če želi kdo biti koristen, naj pomaga tam. Za deliti hrano nas je dovolj. Izjema so prostovoljci prevajalci. Ti so rešili marsikatero težavo."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
Eh, humanitarci bodo napisali, da je tisti, ki je to objavil/napisal en velik primitivec in da to ni res.
Haha, neverjetno, kako ste nasedli mojemu trolanju zadnjih nekaj strani
Sicer bi nadaljeval, samo se ne morem več zdržat, ker sem od smeha skoraj padel s stolca.
Je pa fajn brati odzive, priznam.
No worries, zagotovo se kdo strinja s tem kar si napisal.
Eh, humanitarci bodo napisali, da je tisti, ki je to objavil/napisal en velik primitivec in da to ni res.
Napisal bodo tudi, da so to nacistične propagandne blodnje:
http://www.publishwall.si/aktualno/post...
Glede "beguncev" sem si ustvaril sledeče mnenje. Menim, da je med vso to množico ljudi dejansko zelo majhen delež beguncev. Veliko večino predstavljajo ekonomski migranti ki (to moram poudarit) nimajo NIKAKRŠNE kulture. Znotraj teh skupin ne vladajo nikakršna solidarnost, sočutje ali humanost. Velja načelo "močnejši" prevlada. To se vidi predvsem pri razdeljevanju hrane, ko mladi fantje in moški izrinejo šibke in uboge ter si prilastijo vse...šele na koncu pridejo na vrsto otroci in ubogi. Da ne govorimo o higieni---te preprosto ni. Jejo tam kjer serjejo in ščijejo, če povem po domače. Kar se tiče hvaležnosti za delo ki smo ga in ga še bomo opravljali---ga ni. Če je od 2000 ljudi, katerim smo pomagali razdeliti hrano danes 50 reklo hvala ali "thank you" ali pa se samo nasmehnilo sem povedal veliko številko. Še več. Ko smo pospravljali umazanijo za njimi so fantje ki so ostali zadnji v skupini po telefonu mirno obveščali naslednje skupine, kako je v "slovenia" in "kroatia", ko pa smo jim rekli naj pomagajo čistiti za njimi, so začudeno pogledali in se hitro umaknili.
Btw., župan Zavrča je za čiščenje stadiona najel Hrvate in za dan čiščenja plača 100 evrov. Koliko misliš so/bodo plačani "prostovoljci" preko javnih del? ;)
Emmm ... kot je zakonsko določeno? Koliko je že urna postavka? Čakaj ...
4,50 EUR bruto na uro? Štima?
Zgodovina sprememb…
Unknown_001 ::
Na 2:35 je najbolša scena
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
oo7 ::
To bi morali tisti z vlade pucat.
Sicer starejši posnetek ampak na EU se itak spet niso nič zmenili važno, da sta se Cmerar in Juncker spet lupčkala in objemala pred kamerami
Sicer starejši posnetek ampak na EU se itak spet niso nič zmenili važno, da sta se Cmerar in Juncker spet lupčkala in objemala pred kamerami
SugarFree ::
Kako bodo ti tako imenovani ubogi begunci našli delo v obljubljeni deželi, če še smeti za sabo ne znajo pobrati. Torej odpade zaposlitev pri raznih čistilnih servisih.
yero7 ::
Kako bodo ti tako imenovani ubogi begunci našli delo v obljubljeni
deželi če še smeti za sabo ne znajo pobrati. Torej odpade zaposlitev pri raznih čistilnih servisih.
Ha priložnost za nas! Čistilni servisi v Nemčiji bodo objavili razpis v Sloveniji za delo v obljubljeni deželi, kot to počno varnostne firme.
drvo ::
Kako bodo ti tako imenovani ubogi begunci našli delo v obljubljeni deželi, če še smeti za sabo ne znajo pobrati. Torej odpade zaposlitev pri raznih čistilnih servisih.
Kaj ti bi zaposlil doktorja znanosti ali inženirja v čistilnem servisu?
Pa sj jih bomo izobrazili. V čem je problem. Več dela za tovarišice in tovariše.
Kdor usranega sekreta ne zna spucat za seboj, sploh ne vem kako je lahko potem sposoben za delo razvojnika/doktorja/...
Begabt
Begabt
PrihajaNodi je izjavil:
Pa sj jih bomo izobrazili. V čem je problem. Več dela za tovarišice in tovariše.
Res je odprla se bodo nova delovna mesta.
Motiti se je človeško.
Pa kaj si ti nor? Kje si pri nas v velikem številu videl diplomante in doktorje čistit stranišče?
Še za čistilke ni dela v Sloveniji bo pa za diplomante.
Sprehodi se skozi portal zavoda, večina ima pod število ur skrajšan delovni čas 20 ur. To niti Hudini ne preživi s to plačo. Tako je vseeno bolje socilna pomoč kot neplacano delo. V vsakem primeru moraš pa hrano jemati še na Karitasu.
opeter ::
Ljudem se trga
To je verjetno edina trditev v celotni temi, ki 100% drži.
Samo to ne vemo, ali misli na migrante ali na lokalce
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Unknown_001 je izjavil:
Kdor usranega sekreta ne zna spucat za seboj, sploh ne vem kako je lahko potem sposoben za delo razvojnika/doktorja/...
umm sem se hecal... Drugače pa verjetno samo potrebujejo nekoga da jim pokaže kako se to dela
umm sem se hecal... Drugače pa verjetno samo potrebujejo nekoga da jim pokaže kako se to dela
To so zanič inženirji pol, če jim je treba vse pokazat. Pri pravih inžinirjih je vedno tako: Ko vse drugo zataji, preberi navodila.
Begabt
Begabt
Unknown_001 je izjavil:
To so zanič inženirji pol, če jim je treba vse pokazat. Pri pravih inžinirjih je vedno tako: Ko vse drugo zataji, preberi navodila.
haaha dobra ta Si prav predstavljam, ko pridejo begunci na slovensko mejo in prostovoljci jim delijo brušure kako se uporablja wc.
haaha dobra ta Si prav predstavljam, ko pridejo begunci na slovensko mejo in prostovoljci jim delijo brušure kako se uporablja wc.
Samo da ne bi prišlo do nesporazuma, kot pri onem vicu: Je biu sekret v eni firmi, pa noben od uporabnikov ni znal za sabo spucat ko je imel tavelko potrebo. In snažilki blo dost, pa napisala listek, prosim uporabi wc krtačko. Nasledn dan je bil na vratih listek na katerem je pisal, ja sem probal ampak bom raje na wc papirju ostal.
Begabt
Begabt
chucki ::
Dobili smo 15.000 človeških duš v enem dnevu, pa tako mali... Jamramo pa manj, kot največji. Močni smo
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Matako ::
Opa.
Poglej si ti poglej lisjake... so kar zbrisali prispevek!
Kaj ni več nevarnosti za prostovoljke? Lahko zdaj vihrajo njihovi lasje neovirano v bližini žensk nevajenih mladcev?
Alles super?
Prijazno opozorilo za delo na terenu: moški Bližnjega Vzhoda od svojega rojstva naprej v javnosti nimajo stika z ženskami, ki so odkrite, torej na ulici ne vidijo las drugih žensk. Predlagamo, da slovenske prostovoljke lase date v čop in pod kapo, da manj privabljate poglede moških. Za žensko v arabski kulturi je nespoštljivo, da zre v oči tujemu moškemu, da se z njim rokuje. Prostovoljke naprošamo za razumevanje, ne gre za željo po tem, da se naše ženske prilagajajo njim, ampak za varnost naših žensk v tej izjemni situaciji, kjer je masa ljudi na poti. Pazite nase, hvala.
https://www.facebook.com/permalink.php?...
Poglej si ti poglej lisjake... so kar zbrisali prispevek!
Kaj ni več nevarnosti za prostovoljke? Lahko zdaj vihrajo njihovi lasje neovirano v bližini žensk nevajenih mladcev?
Alles super?
/\/\.K.