» »

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Temo vidijo: vsi
««
119 / 373
»»

jype ::

World peace> Vzami jih h sebi domov ko jih maš tako rad.

Koliko revnih slovenskih družin prebiva pri tebi doma?

M-Power> nepovezana sličica

Ti je zmanjkalo argumentov?

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

lexios ::

morbo je izjavil:

'Iz počene cevi ti lije voda. Zadevo rešiš z dovolj velikim število veder ki jih razporediš po stanovanju'.

Lahko ti razporejaš "begunce" po celi sloveniji, ampak če ti z juga nonstop hodijo novi, avstrija pa jih ne sprejema (več / toliko), potem se bo na neki točki sistem zlomil. In edina stvar ki to prepreči je ograja (lahko pa naivno pričakujemo da bo Nemčija absorbirala čisto vse migrante)

Lol, iz počene cevi ti lije voda. Pod pritiskom seveda. In tule še kar sanjate o ograji. Torej zadevo rešiš tako, da cev oblepiš s selotejpom?

M-Power> To bo to

Dajva celo stvar še enkrat:

Smiselna trditev: Če podpiraš migrante, podpiraš nasilneže, oborožene s hladnim orožjem.

Nesmiselna trditev: Če podpiraš Slovence, podpiraš nasilneže, oborožene s hladnim orožjem.

V čem je torej razlika med migranti in Slovenci? Da med migranti so nasilneži? Da so vsi migranti nasilni? Da med Slovenci ni nobenega nasilneža? Da jih je manj?

Zgodovina sprememb…

Zagor_tenay ::

BlaY0 je izjavil:

Zagor_tenay je izjavil:

AC_DC je izjavil:

Nasilni so že sedaj.

To še ni nič v primerjavi s tem kaj se bo zgodilo, ko ne bodo mogli naprej v Avstrijo

Zakaj tako misliš? Kdo jih bo pa zadržal? Saj na meji med Slovenijo in Avstrijo ni zidu.

Meja med SLO in Avstrijo poteka po naravnih pregradah na Karavankah in reku Muri, ki jih migranti ne morejo prečkati. Edina vstopna točka, kjer ni naravne pregrade, je Šentilj, ki pa ga Avstrijci zlahka zaprejo z nekaj tisoč vojaki in to bodo storili takoj, ki bo Nemčija nehala sprejemati migrante ali pa še prej. Potem bo v Sloveniji nastal takšen žep napolnjen z sto tisoči beguncev in kaos, ki si ga ne moremo predstavljati. Poleg tega pa imamo še totalno nesposobno vlado, ki ni sposobna sprejeti enega samega pametnega ukrepa.

morbo ::

lexios je izjavil:

Lol, iz počene cevi ti lije voda. Pod pritiskom seveda. In tule še kar sanjate o ograji. Torej zadevo rešiš tako, da cev oblepiš s selotejpom?

Ne, da zapreš ventil. Z ograjo. (čeprav smo res ful pozni)

Ne vem kaj mislite da se bo zgodilo ko (ko, ne "če") Avstrija / Nemčija zapre mejo?

Ko ne bodo zmogli več bo Nemčija problem prenesla na Avstrijo, Avstrija na Slo, Slo na HR.... in tako kaskadno do Grčije / Turčije. Vprašanje je le koliko migrantov bo ostalo ujetih v posamezni državi v tem kolapsu in jih bo potrebno vzdrževat nedoločeno dolgo časa (leta?). Čimprej ograjo / vojsko na mejo, manj jih bo ujetih v Slo.

World peace ::

Zagor_tenay je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Zagor_tenay je izjavil:

AC_DC je izjavil:

Nasilni so že sedaj.

To še ni nič v primerjavi s tem kaj se bo zgodilo, ko ne bodo mogli naprej v Avstrijo

Zakaj tako misliš? Kdo jih bo pa zadržal? Saj na meji med Slovenijo in Avstrijo ni zidu.

Meja med SLO in Avstrijo poteka po naravnih pregradah na Karavankah in reku Muri, ki jih migranti ne morejo prečkati. Edina vstopna točka, kjer ni naravne pregrade, je Šentilj, ki pa ga Avstrijci zlahka zaprejo z nekaj tisoč vojaki in to bodo storili takoj, ki bo Nemčija nehala sprejemati migrante ali pa še prej. Potem bo v Sloveniji nastal takšen žep napolnjen z sto tisoči beguncev in kaos, ki si ga ne moremo predstavljati. Poleg tega pa imamo še totalno nesposobno vlado, ki ni sposobna sprejeti enega samega pametnega ukrepa.

Na tisoče se jih bo potem utopilo. Super humanistično

mailer ::

Na poti v Brežice vojska
Kot smo neuradno izvedeli je iz Maribora proti Brežicam že krenil vojaški konvoj z bojno opremljenimi vojaki.

Vir: http://www.prlekija-on.net/lokalno/1058...
Tudi jaz si tega ne želim in upam, da je informacija navaden trač. Če pa ni je pa zadeva verjetno dosegla tudi tiste, ki so do sedaj govorili, da je vse pod kontrolo. Maske padajo šele po dolgem času, ko so ljudje informacije servirane s strani medijev sproti preverjali na drugih informacijskih kanalih.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

jest10 ::

BlaY0 je izjavil:

Zagor_tenay je izjavil:

AC_DC je izjavil:

Nasilni so že sedaj.

Zid slej kot prej bo. Večina meje je pa itak alpski "zid" kjer preko zime ne bodo lezli.

M-Power> Se pravi ti če bi videl nekje v Sloveniji enega Slovenca, ki drži nož bi se ga isto bal kot enega migranta, ki je komaj prišel v Slovenijo in v roki drži nož?

Odvisno. Če bi ob stadionu videl violo ali dragonsa, ki drži nož, bi se ga bolj bal kot če bi videl bližnjevzhodnega starčka, ki lupi jabolko.

Načeloma pa ne vidim ravno veliko ljudi, ki bi držali nož v javnosti in se seveda strinjam, da se je takih, kot so na fotki, ki si jo nalepil, pametno bati in jih čimprej prijaviti policiji.

Me pa zanima, če si želel povedat, da so vsi migranti oboroženi z noži, ali kaj drugega?

Zgodovina sprememb…

Me pa zanima, če si želel povedat, da so vsi migranti oboroženi z noži, ali kaj drugega?
Glede na to, da niso bili pregledani na meji imajo s seboj lahko tudi kaj bolj nevarnega. Očitno jih ima veliko nože glede na to, da se že od včaraj nožkajo pri nas. Predvidevam, da so se nožkali tudi od grške meje naprej, če je bilo potrebno uveljavit svoj prav.

mailer> Očitno jih ima veliko nože glede na to, da se že od včaraj nožkajo pri nas.

Od 23.000 se jih je koliko do zdaj "nožkalo"? Bodi tako prijazen, pa to primerjaj še z nacionalnim povprečjem. Hvala.

Zgodovina sprememb…

Bolj je pomembno to da tejle z noži sigurno niso zgledni državljani, dr. astrofiziki in bodo zgolj končali v kriminalnih getih na sociali (s svojimi družinami, ki še pridejo za njimi).

Evropa je šibka in divjaki bodo to izkoristili.

oo7 ::

Je to res?

Vojakinja 21.10.15 09:06
Kaj se to dogaja ne morem verjeti, Mostec pri Dobovi, danes ob 6:30h, skupina migrantov se je spravila na policista ker je s solzilcem pošprical moškega ki je delal nered, policista so zbili na tla in ga lomili ko vrečko sena. Na pomoč mu priskočita še dva policista in vanju skoči množica ljudi ki ju podrejo, brcajo in pljuvajo po njiju, druga dva bežita proti Dobovi.

več tukaj:
http://likeout.net/display/index.php?ti...

Vidiš kako spet zavajaš s številko 23 tisoč. Prebežnikov je bilo samo včeraj čez 12 tisoč, pa predvčerajšnjim 10 tisoč pa dva dni nazaj 8 tisoč. Če primerjam koliko je poškodovanja z nožem v mestu z 30 tisoč Slovenci in 30 tisoč "inženirji" ti lahko povem, da so v dveh dneh "inženirji" porezali več ljudi, kot Slovenci v celem mesecu. Pa tako zelo utrujeni so bili.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

morbo> Bolj je pomembno to da tejle z noži sigurno niso zgledni državljani, dr. astrofiziki in bodo zgolj končali v kriminalnih getih na sociali (s svojimi družinami, ki še pridejo za njimi).

Po čem to sklepaš? Nasilneži nimajo nobenih pravic po nobeni konvenciji.

mailer> Vidiš kako spet zavajaš s številko 23 tisoč.

Toliko je pisalo nazadnje, ko sem pogledal in verjetno je zdaj res že prek 30.000. Se opravičujem.

World peace> Bo jype kaj prispeval za zdravljenje policista ki so ga begunski migrantje prebutali ?

Je že.

M-Power> Je to res?

Zanima me, na kakšen način se ti zdi, da to spreminja stvari, če je res?

mailer> Če primerjam koliko je poškodovanja z nožem v mestu z 30 tisoč Slovenci in 30 tisoč "inženirji" ti lahko povem, da so v dveh dneh "inženirji" porezali več ljudi, kot Slovenci v celem mesecu. Pa tako zelo utrujeni so bili.

Malce bolj strokovno in podkrepljeno z viri, prosim.

Zgodovina sprememb…

Zagor_tenay ::

World peace je izjavil:

Zagor_tenay je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Zagor_tenay je izjavil:

AC_DC je izjavil:

Nasilni so že sedaj.

Na tisoče se jih bo potem utopilo. Super humanistično

Ne bodo se utopili, ampak jih bo stotisoče obtičalo pri nas

World peace> Tudi nasilneži so ljudje.

Seveda so - in imajo tudi človekove pravice, zato se jim brez težav sodi.

Zgodovina sprememb…

Za približno oceno primerjajte % nasilnih beguncev med Yugo vojnami in % nasilnih beguncev iz BV. Aja, my bad, tisti med Yugo vojanmi so bili rensični begunci, ženske in otroci, namesto večinoma mladi moški nabiti z ideologijo in testosteronom...

morbo> Aja, my bad, tisti med Yugo vojanmi so bili rensični begunci, ženske in otroci, namesto večinoma mladi moški nabiti z ideologijo in testosteronom...

Vir? Natančen, prosim.

Zgodovina sprememb…

yero7 ::

oo7 je izjavil:

Je to res?

Vojakinja 21.10.15 09:06
Kaj se to dogaja ne morem verjeti, Mostec pri Dobovi, danes ob 6:30h, skupina migrantov se je spravila na policista ker je s solzilcem pošprical moškega ki je delal nered, policista so zbili na tla in ga lomili ko vrečko sena. Na pomoč mu priskočita še dva policista in vanju skoči množica ljudi ki ju podrejo, brcajo in pljuvajo po njiju, druga dva bežita proti Dobovi.

več tukaj:
http://likeout.net/display/index.php?ti...

Odlićno zdaj so se lotili še policiste. Nimajo nobenega spoštovanja do avtoritete in to bo imelo dolgotrajne posledice če se jim ne postavi po robu.

BlaY0 ::

jest10 je izjavil:

Zid slej kot prej bo. Večina meje je pa itak alpski "zid" kjer preko zime ne bodo lezli.

Moram reči, da ti ne verjamem na besedo.

yero7> Odlićno zdaj so se lotili še policiste. Nimajo nobenega spoštovanja do avtoritete in to bo imelo dolgotrajne posledice če se jim ne postavi po robu.

Če je bila "vojakinja" v prispevku zgoraj oborožena, je imela po zakonu pravico uporabiti orožje zoper napadalce. To velja tudi za "bežeče policiste".

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

morbo> Aja, my bad, tisti med Yugo vojanmi so bili rensični begunci, ženske in otroci, namesto večinoma mladi moški nabiti z ideologijo in testosteronom...

Vir? Natančen, prosim.

Vir za Yugo = življenje v bližini enega izmed begunskih centrov
Vir za BV razbijače = vsakodnevne novice

Ne se delat neumnega.

morbo> Vir za Yugo = življenje v bližini enega izmed begunskih centrov
morbo> Vir za BV razbijače = vsakodnevne novice
morbo> Ne se delat neumnega.

Skratka, na besedo ti moramo verjet? Mislim, da glede na zgodovino tvojih prispevkov, v katerih pogosto pozivaš k diskriminaciji in nasilju na podlagi verske ali narodnostne pripadnosti, to ne bo šlo skozi.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

M-Power> Je to res?

Zanima me, na kakšen način se ti zdi, da to spreminja stvari, če je res?

Seveda spreminja stvari. Napad na policista, kraja v gostilni, nošenje hladnega orožja, nezakonito prečkanje meje, uničevanje tuje lastnine nič drugega kot sam kriminal ampak nekaterim ljudjem s tabo na čelu se migranti tako smilijo, da jim je dovoljeno vse.

jype je izjavil:

yero7> Odlićno zdaj so se lotili še policiste. Nimajo nobenega spoštovanja do avtoritete in to bo imelo dolgotrajne posledice če se jim ne postavi po robu.

Če je bila "vojakinja" v prispevku zgoraj oborožena, je imela po zakonu pravico uporabiti orožje zoper napadalce.

Se spomneš prispevka ki si mi ga punudil pred par dnevi ko so streljali na meji opozorilne strele in so ubili begunca, ki se ni pustil aretirat si predstavljaš kaj bi se zgodilo, da bi ta vojakinja streljala to bi bil nacionalni incident razne amnesty in ostale organizacije bi želeli linčat jo.

jype je izjavil:

kratka, na besedo ti moramo verjet? Mislim, da glede na zgodovino tvojih prispevkov, v katerih pogosto pozivaš k diskriminaciji in nasilju na podlagi verske ali narodnostne pripadnosti, to ne bo šlo skozi.

Ironično je verska pripadnost v obeh primerih ista, samo eni so bili normalni ljudje (kulturološka razlika), drugi pa so oportunistični divjaki iz zaostalih držav. Zato o "bosancih" od mene ne boš slišal kritik, o teh danes pa.

Lahko pa si še naprej domišljaš da si neka visoka moralna avtoriteta, ker si nestrpen le do belcev, kristjanov, domoljubov, tradicionalistov, desničarjev...

M-Power> Seveda spreminja stvari.

Na kakšen način?

M-Power> Napad na policista, kraja v gostilni, nošenje hladnega orožja, nezakonito prečkanje meje, uničevanje tuje lastnine nič drugega kot sam kriminal

Begunci ne morejo nezakonito prečkat meje. Ostalo seveda je kriminal in se sankcionira.

M-Power> ampak nekaterim ljudjem s tabo na čelu se migranti tako smilijo, da jim je dovoljeno vse.

Če se meni smilijo, to na noben način ne spremeni zakonodaje.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: tomaz- ()

Sims ::

"Ne nasedajte lažnim zgodbam: 'Naš največji sovražnik je skrit v naših glavah, in ne na mejah"

Se mi je zdelo, da si le domišljam vse skupaj ... sama sreča.

morbo> Ironično je verska pripadnost v obeh primerih ista, samo eni so bili normalni ljudje (kulturološka razlika), drugi pa so oportunistični divjaki iz zaostalih držav. Zato o "bosancih" od mene ne boš slišal kritik, o teh danes pa.

Dokler ne postrežeš s konkretnimi podatki moram zaradi preteklih izkušenj s tabo privzeti, da gojiš neracionalen strah do določenih etničnih skupin in si zato reči izmišljuješ.

morbo> Lahko pa si še naprej domišljaš da si neka visoka moralna avtoriteta, ker si nestrpen le do belcev, kristjanov, domoljubov, tradicionalistov, desničarjev...

Nestrpen sem do vseh nasilnežev (in vsi belci, kristjani, domoljubi, tradicionalisti in desničarji niso nasilni - torej si se zlagal). To je moja dolžnost po zakonu in morali.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: tomaz- ()

World peace ::

Nestrpen sem do vseh nasilnežev.

Patološko

To je moja dolžnost po zakonu in morali.

Si policist ?

World peace> Si policist ?

Zakon nič ne omenja policije, ko zahteva od mene solidarnost.

Zgodovina sprememb…

Vajenc ::

Pšenični je izjavil:

Tele se da ustavit sam z ograjo ali pa da jih prepeljemo, tko ko hrvati.

Zid v najboljšem primeru le prestavi neizbežno. Poleg tega se da verjetno elegantnejše priti preko ograje, kot preko Sotle pri parih stopinjah nad ničlo. Rešitev je imo evropska uredba (beri: primeren pravni akt), ki bi državam omogočala, da problematične begunce stera nazaj v Turčijo oz. kar v matično državo. Zapori so že brez beguncev prepolni. Poleg tega bi možnost vključitve beguncev v prostovoljna javna dela z nekim min. plačilom bila win-win situacija za države, ki bodo begunce gostili daljše obdobje.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Darkjaar ::

jype je izjavil:

M-Power> Napad na policista, kraja v gostilni, nošenje hladnega orožja, nezakonito prečkanje meje, uničevanje tuje lastnine nič drugega kot sam kriminal

Begunci ne morejo nezakonito prečkat meje. Ostalo seveda je kriminal in se sankcionira.

Kaj pa recimo, če jaz prečkam nezakonito mejo in me pri tem ujamejo. Lahko rečem, da sem begunec in se tako izognem kazni? Sam praviš, da je vsak upravičen, do tega postopka.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Darkjaar ()

Vajenc je izjavil:

Zid v najboljšem primeru le prestavi neizbežno. Poleg tega se da verjetno elegantnejše priti preko ograje, kot preko Sotle pri parih stopinjah nad ničlo. Rešitev je imo evropska uredba (beri: primeren pravni akt), ki bi državam omogočala, da problematične begunce stera nazaj v Turčijo oz. kar v matično državo. Zapori so že brez beguncev prepolni. Poleg tega bi možnost vključitve beguncev v prostovoljna javna dela z nekim min. plačilom bila win-win situacija za države, ki bodo begunce gostili daljše obdobje.

Se strinjam.

Darkjaar je izjavil:

Kaj pa recimo, če jaz prečkam nezakonito mejo in me pri tem ujamejo. Lahko rečem, da sem begunec in se tako izognem kazni? Sam praviš, da je vsaj upravičen, do tega postopka.

Da. Ampak če se izkaže potem da nisi begunec, boš pač nosil posledice.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

Darkjaar> Kaj pa recimo, če jaz prečkam nezakonito mejo in me pri tem ujamejo. Lahko rečem, da sem begunec in se tako izognem kazni? Sam praviš, da je vsaj upravičen, do tega postopka.

Tako je. Če zaprosiš za azil, potem te ne smejo kaznovati, dokler ne ugotovijo, ali si do njega upravičen. Če ugotovijo, da nisi, te še vedno lahko kaznujejo, pa tudi pošljejo nazaj v državo, iz katere si prišel. Če ugotovijo, da si, se ponavadi tvoje pravice izenačijo s pravicami državljanov za toliko časa, da lahko bodisi zaradi dolgotrajnega legalnega prebivanja v državi zaprosiš za državljanstvo, bodisi se lahko vrneš domov, ker grožnje ni več.

Zgodovina sprememb…

lexios ::

Ne, da zapreš ventil. Z ograjo. (čeprav smo res ful pozni)

Ne vem kaj mislite da se bo zgodilo ko (ko, ne "če") Avstrija / Nemčija zapre mejo?

Ventil je v Siriji, Turčiji, Grčiji...

To, da so jo Madžari z ograjo odnesli brez problemov se lahko zahvalijo le Sloveniji in Hrvaški. Kaj misliš, bi se zgodilo, če bi imeli ograjo Slovenci in Madžari? Hint: mal manj ljudi bi skakalo čez zeleno mejo pa mal več kaosa bi imeli na vstopnih točkah, še več izgredov. Če bi še te zaprli, bi se pa migranti umirili in vrnili domov, ane? ;((

Ko ne bodo zmogli več bo Nemčija problem prenesla na Avstrijo, Avstrija na Slo, Slo na HR.... in tako kaskadno do Grčije / Turčije. Vprašanje je le koliko migrantov bo ostalo ujetih v posamezni državi v tem kolapsu in jih bo potrebno vzdrževat nedoločeno dolgo časa (leta?). Čimprej ograjo / vojsko na mejo, manj jih bo ujetih v Slo.

Predpostavljaš, da politika in postavljanje ograje od Nemčije do Grčije deluje organizirano, usklajeno in hitro, v resnici pa ne in si nobena država na poti do Nemčije ne želi zabarikadirat migrantov v svoj peskovnik, ker 10.000-50.000 izgrednikov pač niso več heci. Prestavili bi neizbežno, na koncu pa še vsaka ograja pade. Je bolj enostavno v Nemčiji organizirat par letal, ki jih vozijo nazaj. Če jim ukinemo subvencionirane avtobusne in železniške prevoze, so bo mogoče s časom še kak naveličal hoditi peš. Predvsem pa je ventil treba zapret v Grčiji in Turčiji ter Siriji. Če hočeš lahk tud tko, da se Sirijo spremeni v parkirišče. ;)

jype je izjavil:

M-Power> Seveda spreminja stvari.

Na kakšen način?

M-Power> ampak nekaterim ljudjem s tabo na čelu se migranti tako smilijo, da jim je dovoljeno vse.

Če se meni smilijo, to na noben način ne spremeni zakonodaje.

Seveda se stvari spremenijo. Eno so mirni migranti drugo so nasilni migranti. Nasilni migranti, ki povzročajo škodo, nosijo hladno orožje, kradejo in grozijo so kriminalci in jih je treba obravnavati kot kriminalce razen če je njim to dovoljeno?

Begunci ne morejo nezakonito prečkati meje ampak to niso begunci ampak migranti. Begunec je tisti, ko pride v prvo varno državo to je Turčija ali Grčija vse naprej je migracija.

cink44> Meni so včeraj brisali post v katerem sem napisal da je poročanje slovenskih novinarjev takšno kot je ker so jih na FDV 4 leta trenirali v enem svetovnem nazoru...

V to teorijo si pozabil vključiti dejstvo, da je tudi večina novinarjev na novi "janšatovi" televiziji izobraženih na FDV - vključno z Janezom Janšo.

M-Power> Eno so mirni migranti drugo so nasilni migranti.

Tako je! Med obojimi je bistvena razlika in naši ukrepi zoper nasilne migrante ne smejo posegati v pravice mirnih migrantov.

M-Power> ampak to niso begunci ampak migranti.

Tega ti nisi sposoben kvalificirano ugotovit, zato nima smisla, da nam razlagaš svoje mnenje še naprej, ker že vemo, da kar se tebe tiče, nihče ni begunec. O tem se lahko (pravno zavezujoče) odločijo uradniki in sodniki, ne pa povprečen prebivalec.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Darkjaar> Kaj pa recimo, če jaz prečkam nezakonito mejo in me pri tem ujamejo. Lahko rečem, da sem begunec in se tako izognem kazni? Sam praviš, da je vsaj upravičen, do tega postopka.

Tako je. Če zaprosiš za azil, potem te ne smejo kaznovati, dokler ne ugotovijo, ali si do njega upravičen. Če ugotovijo, da nisi, te še vedno lahko kaznujejo, pa tudi pošljejo nazaj v državo, iz katere si prišel. Če ugotovijo, da si, se ponavadi tvoje pravice izenačijo s pravicami državljanov za toliko časa, da lahko bodisi zaradi dolgotrajnega legalnega prebivanja v državi zaprosiš za državljanstvo, bodisi se lahko vrneš domov, ker grožnje ni več.

Torej pristojni organi vodijo evidenco vseh posameznikov, ki so "nelegalno" prečkali mejo. Če pa jim bodo status begunca zavrnili lahko pričakujemo, da bodo dobili kazen?

BlaY0 je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Se strinjam.

Darkjaar je izjavil:

Kaj pa recimo, če jaz prečkam nezakonito mejo in me pri tem ujamejo. Lahko rečem, da sem begunec in se tako izognem kazni? Sam praviš, da je vsaj upravičen, do tega postopka.

Da. Ampak če se izkaže potem da nisi begunec, boš pač nosil posledice.

Če se nekaterim izmed teh ljudi ugotovi, da niso begunci, lahko pričakujem da bodo dobili kazen?

M-Power> Nasilni migranti, ki povzročajo škodo, nosijo hladno orožje, kradejo in grozijo so kriminalci in jih je treba obravnavati kot kriminalce razen če je njim to dovoljeno?

Pomembno je razumeti, da pri pridevniku "nasilni" ni pomembno, za koga gre. Zakon, ki prepoveduje nasilje, je glede tega zelo jasen - nasilje je legalno lahko uporabljeno izključno v jasno opredeljenih primerih (ko je treba preprečiti poškodbe ali smrt človeka ali zavarovati lastnino, a le, če ne gre drugače).

Darkjaar> Torej pristojni organi vodijo evidenco vseh posameznikov, ki so "nelegalno" prečkali mejo. Če pa jim bodo status begunca zavrnili lahko pričakujemo, da bodo dobili kazen?

Tako je - to pravi zakon. Saj zato jih je pa treba popisat in jim izdat začasne dokumente (brez katerih jih lahko legalno vržemo ven iz države - torej, ko so enkrat not, jih ne smejo spet vreči proč).

cink44> Drži, ampak ni govora o tem, ampak o pristranosti moderatorjev: meni so včeraj post pobrisali, grem stavit (no morda ga bodo zaradi tega brisali) da ga tebi ne bodo.

Upajva, da ne bodo nobenega, ampak itak je to precej off-topic: Nikoli se ne bomo strinjali glede poročanja, če se že glede dejstev ne moremo.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Tega ti nisi sposoben kvalificirano ugotovit, zato nima smisla, da nam razlagaš svoje mnenje še naprej, ker že vemo, da kar se tebe tiče, nihče ni begunec. O tem se lahko (pravno zavezujoče) odločijo uradniki in sodniki, ne pa povprečen prebivalec.

Begunci so v Jordaniji, Turčiji, Libanonu in Iraku vse ostalo so migranti.

M-Power> Begunci so v Jordaniji, Turčiji, Libanonu in Iraku vse ostalo so migranti.

Ja, no, zakon in predpisi pravijo, da nimaš prav. Lahko spet na dolgo in široko razlagam, ampak ti mnenja zaradi tega ne boš spremenil, jaz grem pa raje skuhat kosilo.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Darkjaar> Torej pristojni organi vodijo evidenco vseh posameznikov, ki so "nelegalno" prečkali mejo. Če pa jim bodo status begunca zavrnili lahko pričakujemo, da bodo dobili kazen?

Tako je - to pravi zakon. Saj zato jih je pa treba popisat in jim izdat začasne dokumente (brez katerih jih lahko legalno vržemo ven iz države - torej, ko so enkrat not, jih ne smejo spet vreči proč).

Prepričal si me. Refugees welcome! Bomo napolnili državne blagajne.

jype je izjavil:

M-Power> Begunci so v Jordaniji, Turčiji, Libanonu in Iraku vse ostalo so migranti.

Ja, no, zakon in predpisi pravijo, da nimaš prav. Lahko spet na dolgo in široko razlagam, ampak ti mnenja zaradi tega ne boš spremenil, jaz grem pa raje skuhat kosilo.

Ne trudi se, ker itak ne znaš razložit vse kar boš naredil boš spet prilimal en link to bo pa vse kot vedno.

jype je izjavil:

Ja ampak ti zakoni niso bili pisani za situacijo v kateri smo se znašli. V tem kontekstu podpiram spremembo zakonodaje in redefinicijo človekovih pravicah, to sem že nekajkrat poudaril.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

Darkjaar je izjavil:

jype je izjavil:

Prepričal si me. Refugees welcome! Bomo napolnili državne blagajne.

Jst že vem jih bomo dali delat 2 tir 100000 beguncev ga bo naredilo v 1mesecu vsaj tako si predstvaljam kaj razmišlajo v vladi.

yero7 je izjavil:

Jst že vem jih bomo dali delat 2 tir 100000 beguncev ga bo naredilo v 1mesecu vsaj tako si predstvaljam kaj razmišlajo v vladi.

To bi bilo super, samo mnenja sem, da se nam bo ta možnost hitro izmuznila iz rok.

Darkjaar> Prepričal si me. Refugees welcome! Bomo napolnili državne blagajne.

Cilj begunske zakonodaje ni polnjenje državnih blagajn, temveč zagotavljanje pomoči tistim, ki jo potrebujejo.

BlaY0> V tem kontekstu podpiram spremembo zakonodaje in redefinicijo človekovih pravicah.

Jaz pa ne. Človekovih pravic se ne spreminja, lahko se pa razlgasi izredno stanje (z jasnimi kriteriji, kdaj preneha) in uvede poseben režim (kjer so človekove pravice še vedno zavarovane, a je morda pravica do svobode gibanja na določenem območju na določen način omejena).

M-Power> Ne trudi se, ker itak ne znaš razložit vse kar boš naredil boš spet prilimal en link to bo pa vse kot vedno.

Nazadnje sem natančno citiral vse člene in odebelil za debato pomembne dele besedila, ampak tudi to ni pomagalo.

Zgodovina sprememb…

««
119 / 373
»»