» »

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Temo vidijo: vsi
««
11 / 373
»»

Vanich ::

BlaY0 je izjavil:

Vanich je izjavil:

Tako je. Zato so te EU "kvote" smešne. Kako boš zadržal nekoga tam, kjer noče biti? V ka-cet-u, edino. Pa še tam se bodo uprli.

Ne ve da noče oziroma ne ve da bi bilo OK tudi kje drugje...

Težko se jih bo prepričalo. Zelo, zelo težko.

BlaY0 ::

Vanich je izjavil:

Težko se jih bo prepričalo. Zelo, zelo težko.

V končni fazi, jih bodo v to "prepričevale" marginalne skupine, ki že bivajo tam, kamor so ti namenjeni...

D3m ::

jype je izjavil:

blink> Eno je povprečje glede na celotno EU, drugo pa povprečje v izrazito muslimanskih predelih. Npr. v Amsterdamu jih je že 25% opredeljenih kot muslimani.

Saj je EU zdaj prisilila Češko, Slovaško in Madžarsko, da bodo sprejele svoj delež beguncev in bo tako islamsko prebivalstvo manj getoizirano in se bo tako bolje integriralo.

Vsak, ki "noče teh ljudi", je itak del problema, ne del rešitve.

Problem je, da begunci nočejo ostati tam (Češka, Slovaška,...).

Kaj boš naredil? Se boš šel Stalina in jih prisilo razporedil po celotni EU?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

ohnowhy ::

D3m je izjavil:

V Sloveniji menda tudi ne, razen nekaterih neinformiranih posameznikov :)

krneki0001 ::

Reycis je izjavil:

http://www.spiegel.de/international/ger...
Se dogaja v kar velikem številu.

Zadnji je bil aprila, torej tega vala beguncev še niso napadli.

arnecan1 ::

krneki0001 je izjavil:

arnecan1 je izjavil:

Npr. v Nemčiji so nacisti zažgali že par azilantskih domov, torej le ni tako varno, pa še vedno vsi silijo tja. Slovenija je že prerevna država zanje.

Kak link bu bil dober. Ker drugače je to enako nakladanje, kot da slovenija gradi zid da begunci ne bodo mogli čez mejo.

Čisto možno je, da je incidentov še več, ampak še niso prišli v javnost. In podobnih primerov bo še več. Čez par let bomo zopet videli, kako gorijo evropska mesta, kot so že London ter Pariz. Potem bomo mogoče tudi mi videli, da se evropski migranti selijo v Kanado in Avstralijo.
http://www.rtvslo.si/svet/tudi-zda-prip...
http://www.vecer.com/clanek/20150718613...
http://www.mintpressnews.com/planned-re...
https://news.vice.com/article/planned-s...

Matako ::

SimplyMiha je izjavil:

Koliko so pripravljeni sploh ni pomembno; tu je relevanto samo eno - njihova samovolja. In tu jih ne bo noben jype prepričal, da morajo v Romunijo in tam ostat, ker so tako odločili v Bruslju.

Pa saj tudi neke pravne podlage ni za to, da bi kdorkoli koga silil ali prerazporejal. Skratka gre za nek "ukrep" s pol riti. V Evropi smo se navlekli miselnosti, da se da ljudi kar prepričati z nekimi tehtno predstavljenimi argumenti. Jaz temu pravim "iluzija brušure" (nekdo misli, da je napisal celo mojstrovino... jaz jo pa zalučam neprebrano v kanto, lol).

Na silo pa se ne sme. Kvote so tipična mrtva črka na papirju.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Mare2 ::

Zgodilo se bo, da bodo na mejah v Evropo spuščali samo begunce (ki bodo lahko dokazali, od kod so). Ekonomske, politične, teroristične migrante pa bodo zavrnili.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Invictus ::

D3m je izjavil:

Kaj boš naredil? Se boš šel Stalina in jih prisilo razporedil po celotni EU?

Seveda.

Saj so begunci, ne turisti. Nekdo, ki je brez papirjev prišel v tuji državo, nima nekih pravic. Vi velikokrat mešate med seboj človekova pravice in želje.

Matako je izjavil:

Skratka gre za nek "ukrep" s pol riti. V Evropi smo se navlekli miselnosti, da se da ljudi kar prepričati z nekimi tehtno predstavljenimi argumenti. Jaz temu pravim "iluzija brušure" (nekdo misli, da je napisal celo mojstrovino... jaz jo pa zalučam neprebrano v kanto, lol).

To drži. Ampak za te "begunce" je tako ali tako obljubljena dežela Nemčija in Skandinavija, ker so tam socialni transferji in pravice največje.

Če tega ne bomo zatrli v kali, bodo vsi ti potomci "beguncev", ki se bodo rodili v EU, po zakonu lahko zahtevali svoje pravice. Ker jim pripadajo. Potem se pa pojdi EU na način Savdske Arabije.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Svoboden ::

Saj je EU zdaj prisilila Češko, Slovaško in Madžarsko, da bodo sprejele svoj delež beguncev in bo tako islamsko prebivalstvo manj getoizirano in se bo tako bolje integriralo.

Prisilni sprejem = boljša integracija?

Kakšni možgani sproducirajo take nesmisle?

Ob tem po Švedskem, Nemčiji, Franciji, Angliji in celem zahodu rastejo no-go cone in paralelne državice.

Uradno poročilo švedske policije jih priznava 55: https://polisen.se/Aktuellt/Rapporter-o...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Svoboden ()

Vanich ::

mtosev ::

http://data.unhcr.org/mediterranean/reg...
je kdo vido tole?
unhcr ima podrobne podatke o migrantih/beguncih. 82% jih je očitno beguncev
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Svoboden ::

Vsak brez potnega lista, ki ga odvrže pred prečkanjem meje, se izdaja za Sirca.

mtosev ::

tisti bodo lepo šli nazaj v svoje država. itak ima eu listo safe držav v katere jih bodo lahko vračali
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev je izjavil:

tisti bodo lepo šli nazaj v svoje država. itak ima eu listo safe držav v katere jih bodo lahko vračali

To bi pa rad videl. Resnično me zanima, kako bo evropa vrgla 150.000 ljudi ven. S čim, z vojsko?

Heavy ::

krneki0001 je izjavil:

mtosev je izjavil:

To bi pa rad videl. Resnično me zanima, kako bo evropa vrgla 150.000 ljudi ven. S čim, z vojsko?

V Franciji je vojska izganjala cigane v Romunijo par let nazaj.

Zagor_tenay ::

Trenutno imamo v Sloveniji zatišje pred viharjem. Madžarska pospešeno gradi ograjo proti Hrvaški, kar bo lahko naredila zelo hitro, saj večji del meje med državama poteka po Dravi in tam ograja ne bo potrebna. Kopenske meje med državama je zelo malo, edino v Baranji in pri Botovem. Ko bo Madžarska zaprla mejo pri Botovem, kamor prihaja večina beguncev s Hrvaške, se bo ves tok preusmeril proti Sloveniji in pri nas bo zavladal kaos, saj bo na našo južno mejo prihajalo sedem do deset tisoč migrantov na dan.

yero7 ::

Zagor_tenay je izjavil:

Trenutno imamo v Sloveniji zatišje pred viharjem. Madžarska pospešeno gradi ograjo proti Hrvaški, kar bo lahko naredila zelo hitro, saj večji del meje med državama poteka po Dravi in tam ograja ne bo potrebna. Kopenske meje med državama je zelo malo, edino v Baranji in pri Botovem. Ko bo Madžarska zaprla mejo pri Botovem, kamor prihaja večina beguncev s Hrvaške, se bo ves tok preusmeril proti Sloveniji in pri nas bo zavladal kaos, saj bo na našo južno mejo prihajalo sedem do deset tisoč migrantov na dan.

In ko se bo vse to vsulu niti nahranit policistov ne bomo smeli tako da ja ne bodo imeli energije se branit. Do zdaj so peljali begunce z avtobusi jst ne verjamem da imamo dovolj avtobusov za 10000 ljudi.

AC_DC ::

Od včeraj do danes je na Hrvaško prišlo 8750 migrantov. Čez par dni bo vsa ta masa ljudi šla s Hrvaške preko Slovenije. Naši oblastniki pa še kar tiščijo glavo v pesek in branijo Šengen.

10:40 Mađarska vojska prema naredbi vlasti od ranog jutra postavlja bodljikavu žicu i ograde duž graničnog prijelaza kod Gole u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Granični prijelaz u Goli samo je 14 kilometara udaljen od ilegalnog prijelaza kod Botova, koji je već šesti dan jedna od najkorištenijih ruta za transfer izbjeglica i migranata iz Hrvatske u Mađarsku.

m0LN4r ::

Ma imho dosadni so že s temi političnimi igricami, predvem pa naši, da bi lepo izpadli, potem pa polni mediji in soc. omrežja lačnih policistov in kako jih hranijo domačini in študenti.
Trololo

Nemčija in Zagreb naj lepo podpišeta pogodbo in rezervirata direktni intercity vlak iz Zagreba v München pa šopaj,
kdo ma dnar in verjamem, da ga ima marsikater, si pa naj Lufthansa lep zaslužek napravi in jih lahko na vsake 2 uri zategne eno letalo gor, magari tudi 2-3 letali na urco,
pa jih pokasirajo tiste 200EUR pa še vojaška letala se lahko pridružijo, nemci jih majo dosti.

Evo, začasni problem na jugu rešen, kot si to želi Frau Merkel
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

PrihajaNodi ::

Pravzaprav je najbolje da se naredi nek most med Afriko (Somalija bi bila odlična točka) in Nemčijo pa recimo most za pešče še med Sirijo in Nemčijo. Odlična logistična rešitev. Tako ne bi gledali več mrtvih otrok na morju. Vmes pa se postavi prostovoljce, ki delijo hrane, tistim, ki pešačijo v Nemčijo.

Zgodovina sprememb…

fantasycamp ::

Če bi to rekel kak Eu član bi bil malo užaljen, tako mi je pa prav lepo to vidt, se bo islamizacija premaknila severno!

cirecire ::

Me prav zanima kaj bo Cerar naredil, ko jih bo v Slovenijo vstopalo 8000 na dan. A bo še vedno zavračal koridorje in ugajal Avstriji in Nemčiji. Ednina rešitev je ta, da se jih vozi direktno z vlaki z Dobove proti Šentilju, ker drugače bo Slovenija implodirala v enem tednu.

franseliski ::

Menda jih je zelo veliko rojenih na 1.1. Pa tako so v šoku da redno pozabljajo kako jim je ime (na popisu)...

Me res zanima ko jih bo 100 milijonov na pragu Evrope (seštevek predvidenih iz Afrike in Arabije), kaj se bo zgodilo?

cirecire je izjavil:

Me prav zanima kaj bo Cerar naredil, ko jih bo v Slovenijo vstopalo 8000 na dan. A bo še vedno zavračal koridorje in ugajal Avstriji in Nemčiji. Ednina rešitev je ta, da se jih vozi direktno z vlaki z Dobove proti Šentilju, ker drugače bo Slovenija implodirala v enem tednu.

Ne, treba je samo zaprosit Schengenske članice za pomoč na Schengenski meji in ljudi čim hitreje popisovati ter razvažati na različne konce, da ne bi prišlo do situacije, kjer bi preveliko število ljudi na istem mestu predstavljalo neko "grožnjo" za ustvarjanje kritične mase.

Je pa zanimiva cenzura medijev ki ne pustijo tako imenovanih negativnih komentarjev, kar je samo po sebi nespoštovanje svobode govora...

Če kdo hoče rečt da ne verjame v nazi logorje naj to reče mi ga imamo pravico ignorirati in bojkotirati njegovo delo..

Če pa kdo reče da se boji islamizacije, je pa fašist in se mora takoj prijavit policiji..

če bi 20000 arabcev napadlo Slovenijo se lahko branimo, če pa pridejo brez papirjev, mnogi direkt iz bojišč, jim pa moramo dati prednost pred svojim narodom...

Kmalu bo EU rekla da morajo dobit stanovanja in službe, mi bomo ugodili...

in ljudi čim hitreje popisovati ter razvažati na različne konce,

kam bi jih ti razvažal? Po Sloveniji ali v tujino?

Zagor_tenay je izjavil:

in ljudi čim hitreje popisovati ter razvažati na različne konce,

kam bi jih ti razvažal? Po Sloveniji ali v tujino?

V prvi fazi je bistveno da jih razvoziš na različne konce, da niso vsi skupaj. Ker če so vsi skupaj, rabiš tudi velik aparat za nadzor te skupine, tega pa nimamo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

Heavy je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

mtosev je izjavil:

V Franciji je vojska izganjala cigane v Romunijo par let nazaj.

Ja, 300 ali 500 evrov v žep in karta za letalo ali vlak ali avtobus. Ampak so jih "izvozili" nazaj v romunijo, ne dlje.

yero7 je izjavil:

Zagor_tenay je izjavil:

In ko se bo vse to vsulu niti nahranit policistov ne bomo smeli tako da ja ne bodo imeli energije se branit. Do zdaj so peljali begunce z avtobusi jst ne verjamem da imamo dovolj avtobusov za 10000 ljudi.

Na koncert AC/DC je prišlo nekje 750 avtobusov (50x750 = 37500 ljudi), pa so nas vse znal popedenat) Od tega je bilo samo slovencev 70 avtobusov.
Ni problem 10.000 ljudi prepeljat z avtobusi ali celo vlaki. Problem je maso ustavit in popisat.

Zgodovina sprememb…

krneki0001 je izjavil:

Ni problem 10.000 ljudi prepeljat z avtobusi ali celo vlaki. Problem je maso ustavit in popisat.

Zato pa jaz pravim, da jih je treba čim bolj sproti "obdelat" in čim prej "raztovorit" dalje. S koridorjem se ne strinjam.

Zgodovina sprememb…

Nič obdelat in pošiljat naprej. Begunce iz sirije, kjer divja vojna, se vzame v EU in se jim pomaga na najboljši možen način. Vendar se pri tem lastnih ljudi ne sme zapostavljati. Ostale ekonomske migrante pa se zavrne in pošlje nazaj od koder so prišli. Tako kot to velevajo zakonu EU.

Ni prostora za vse, samo za tiste, ki imajo vojno v državi.

Pa še te po koncu vojne v njihovi državi nazaj deportirat.

Pithlit ::

Pa glih s koridorjem bi imel največji nadzor nad to 'reko'.
Life is as complicated as we make it...

krneki0001 je izjavil:

Nič obdelat in pošiljat naprej. Begunce iz sirije, kjer divja vojna, se vzame v EU in se jim pomaga na najboljši možen način. Vendar se pri tem lastnih ljudi ne sme zapostavljati. Ostale ekonomske migrante pa se zavrne in pošlje nazaj od koder so prišli. Tako kot to velevajo zakonu EU.

No to pa se ne bo dalo sproti delati, če boš imel enkrat naval > 5.000 na dan...

Obdelat/popisat ter razvozit prva faza, druga faza ugotavljanje interesa...

krneki0001 je izjavil:

ti pa si naivn, kako boš pa to zvedu ko so odvrgl papirje...

Zdej ogromno turkov pa ostalih meče papirje stran ker vidi zastonj socialo!

Tega še ni nihče objavil tukaj ?

Listke printat, s tem si lahko pomagate:
http://www.viamichelin.com/web/Routes?d...
Trade Republic 38MVDVXM

Listke (zgibanke) že imajo, so jih dobili že od smugglerjev...

Zgodovina sprememb…

fantasycamp je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Če nimajo papirjev, bodo pač pred mejo, dokler se ne preveri ozadje. Lahko tudi več let. Če bi bil sirijec z vojnega področja, sigurno nebi papirjev vrgel stran. Tisti, ki jih je naj pa sedaj čaka da se bo ugotovilo od kod je.

To ni pametno početje. Ko jih bo preveč pred mejo, jih ne bo nihče več mogel ustaviti...

Zgodovina sprememb…

BlaY0 je izjavil:

To ni pametno početje. Ko jih bo preveč pred mejo, jih ne bo nihče več mogel ustaviti...

Zakaj ne? Po zakonih, ki smo jih dolžni spoštovat, moramo ekonomske migrante zavrnit, begunce z vojnega področja pa zaščitit in vzet v EU.
Če ne more dokazat, da je iz vojnega področja, bo pač čakal, da se bo dalo dokazat, da je od tam.

In zaščita meje je lahko tudi vojska z ostrim strelivom.

Zgodovina sprememb…

krneki0001 je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Zakaj ne?

Ker nimamo zadosti policije niti vojske. Zakon te ne ščiti pred tem, da te recimo slon ne pomendra, če se mu postaviš na pot.

Sej sem napisal, da lahko na ljudi, ki hočejo nelegalno v državo, tudi streljaš v samoobrambi.

Če se moramo mi držat vseh zakonov in predpisov, naj se jih pa še oni.

oo7 ::

m0LN4r je izjavil:

Boljše ne bi mogel povedat.

krneki0001 je izjavil:

Sej sem napisal, da lahko na ljudi, ki hočejo nelegalno v državo, tudi streljaš v samoobrambi.

Če se moramo mi držat vseh zakonov in predpisov, naj se jih pa še oni.

In ko ti zmanjka municije? Saj štekam kaj hočeš povedati, pravim samo, da to ni ravno "sane" rešitev oziroma sploh ni rešitev ampak iz tega nastane še večji problem.

Zgodovina sprememb…

Izjava:
da to niso begunci od grčije naprej drži ?
Trade Republic 38MVDVXM

krneki0001 je izjavil:

fantasycamp je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Če nimajo papirjev, bodo pač pred mejo, dokler se ne preveri ozadje. Lahko tudi več let. Če bi bil sirijec z vojnega področja, sigurno nebi papirjev vrgel stran. Tisti, ki jih je naj pa sedaj čaka da se bo ugotovilo od kod je.

pa kako lahko v državah ki nimajo urejene papirologije, kjer se streljajo vsake par let, kjer ljudje zginjajo iz vsakodneva ti zahtevaš da ti dajo prevert kdo je ta oseba?

Pa tud po mednarodnih zakonih jih ne moreš kar pustit pred mejo, bi jih moral nekam dat, samo kam, ko je recimo v Slo 5000 ljudi ki so lahko iz 10 različnih dežel...

m0LN4r je izjavil:

Izjava:
da to niso begunci od grčije naprej drži ?

Problem je ker jih Grki niso popisali, tako da bi jim težko dokazali, ali so res prišli prek Grčije.

Moj point je, da torej imamo "mi" južne države težave zaradi ljudi, ki več NE bežijo pred vojno oz. so že par EU mej na varnem
Trade Republic 38MVDVXM

...pa jih do sem nihče ni popisal. In backtrack je potem zajebano delati oziroma se ne izplača sploh.

Zgodovina sprememb…

««
11 / 373
»»