Forum » Omrežja in internet » ošo amis + router
ošo amis + router
renegade22 ::
LP
imam problemček. imam ošo povezavo in amis operaterja. ker amis ne omogoča wi-fi sem nabavil router. a sedaj ne deluje preko routerja nič. direktno na modem od tritel družbe deluje. ker amis ne priklopi na svoj modem ampak na modem od vzdrževalca optike. kakšna ideja kako povezati?
hvala
imam problemček. imam ošo povezavo in amis operaterja. ker amis ne omogoča wi-fi sem nabavil router. a sedaj ne deluje preko routerja nič. direktno na modem od tritel družbe deluje. ker amis ne priklopi na svoj modem ampak na modem od vzdrževalca optike. kakšna ideja kako povezati?
hvala
SaXsIm ::
Routerjev WAN port priključi v port, ki je bil na modemu v uporabi do zdaj. Na routerju uporabi MAC cloning funkcijo in vnesi za routerjev WAN vmesnik MAC tistega računalnika, na katerem je nazadnje deloval internet reko kabla. Potem pa še osnovne nastavitve routerja (DHCP, DNS - lahko uporabiš googlova 8.8.8.8 in 8.8.4.4), nastavitev wireless omrežja (SSID, enkripcija - predlagam WPA2-AES, geslo).
SaXsIm
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odpiranje porta ->SIOL Modem->Router->moj pcOddelek: Omrežja in internet | 4044 (3676) | SaXsIm |
» | Amis ADSL modem + router?Oddelek: Omrežja in internet | 9294 (5404) | Bakunin |
» | Innbox v50 in ruterOddelek: Omrežja in internet | 9986 (9513) | Malajlo |
» | Internet pade dol, ko vključim svoj routerOddelek: Omrežja in internet | 3795 (3508) | WhiteAngel |
» | WRT54GL Router ali kaj drugega ?Oddelek: Kaj kupiti | 2887 (2090) | rejven |