» »

Je smiselno vpisati študij organizacije?

Je smiselno vpisati študij organizacije?

LordBebo ::

Pozdravljeni. Moja zgodba je precej nenavadna, a vam ne bom težil s podrobnostmi. Star sem že preko 30 let, po izobrazbi gimnazijski maturant. Po gimnaziji sem se mrcvaril na narovoslovnem faksu, ki me ni niti zanimal niti nisem želel opravljati tega poklica (na kratko, zgrešil sem študij). Z veseljem pa bi študiral na FOV in ne dvomim, da bi bil tam uspešen, me pa skrbi, kako bi bilo potem s samo zaposlitvijo, saj je stanje na trgu dela (sploh v tej sferi) krvoločno, poleg tega v mojem CV-ju zija precejšnja luknja. Želja je velika, volja tudi, ampak ... Kaj vi menite?

harvey ::

Ko boš končal, te nihče ne bo spraševal to kar imaš sedaj v mislih in se ti zdi pomembno. Pomembne bodo postale druge stvari :)
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: harvey ()

LordBebo ::

Zanimiv odgovor, hvala :) Katere stvari konkretno pa imaš v mislih?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LordBebo ()

LordBebo ::

Bil bi izredno hvaležen za še kakšen odziv, kar pogumno, fantje :)

greatdrakon ::

ti dam jaz en nasvet da dobiš 100% dobro zaposlitev. pojdi študirat logistiko, pa se poleg nauči se kitajščine. boš dobil službo sigurno.

harmony ::

Vsak studij je boljsi od gimn. maturanta.

Jaz bi rajsi se vpisal izredno neko visjo solo, medtem si najdu job in probu delat v tej smeri...tko bos spet zagonu 3-4 leta brez delovnih izkusenj...skratka bos na istem.

DonMatejo ::

5 let nazaj sem diplomiral na organizaciji (informacijski sistemi) in tudi takoj dobil službo preko kadrovske štipendije. Kar sledi je čisto osebno mnenje. V svojem delu uporabljam točno to, kar sem se naučil tam, je bilo pa to seveda potrebno nadgraditi. Nekaj profesorjem sem se šel v preteklem obdobju opravičit, ker sem jim gladko povedal, da tega pa ne bom nikoli potreboval. Imel sem srečo, da sem lahko zaposlen kot business process manager, pa tudi za ostale, ki so bili med najbolj pridnimi v letniku opažam, da kakšnih večjih težav s prvo zaposlitvijo nimajo (recimo do 3 mesece po diplomi). Organizacija ti da generalistični pogled na stvari, kar okej matematiko in precej takih, elementarnih pogledov na različna področja (aka podjetništvo, programiranje etc.). Po petih letih bi počasi menjal službo še zaradi kakšnega drugega pogleda in opažam, da se potem v enem podjetju zelo usmeriš na tisto podjetje in druga podjetja v tem času ne vidijo bistvene prednosti v poznavanju delovanja ljudi, procesov. Potrebujejo specialiste, predvsem z večjo željo po programiranju, česar jaz trenutno ne posedujem. Star sem 26 let.

Glede na to, da si čez 30 bi se načeloma strinjal s harmony, sam bi, v kolikor je želja tako velika vpisal izredno in to naredil kot izziv, obenem pa bi si našel redno službo. Jaz ne bi zabijal dodatnih treh let z 18-letniki (IMHO). Veliko (oz zame preveč) seminarskih nalog in predstavitev, ki meni osebno niso všeč oz. ne prinašajo nujno bistvene dodane vrednosti, če znaš nastopati v javnosti. Študij je bil tako zame točno to, kar sem od njega pričakoval - veliko znanja in različnih pogledov, metodologij (lahko, da se kdo ne strinja s tem, ampak bil sem eden redkih, ki na fax ni prišel brat Žurnala ali debatirati o španskem nogometnem prvenstvu) ki je uporabno, ko prideš v podjetje. Meni se je izplačalo. Upam, da dobra odločitev uspe tudi tebi.

anko ::

No jest sm "faliran" študent organizacije - in sicer VS management in organizacija... Vpisal pred leti izredno in potem fasal familijo pa se mi ni več dalo, padel ven iz "špure" in nikoli zaključil. Na srečo so mi večino izpitov, ki sem jih na organizaciji naredil (vse iz prve, da se povalim ;)) na neki drugi visoki šoli priznali, tako da sem tam brez muke diplomiral.
Kar se profesorjev tiče - matematika je rahel bav bav, če nisi ravno matematik, vsaj dokler je bil Bren nosilec predmeta. Pa Vuk je naredil znanost iz svojih predmetov. Tadva predmeta in pa "osnove organizacije in managementa" so mi bili v prvem letniku najbolj smotani predmeti in so tudi ostali za vedno neopravljeni (niti nisem šel delat, na kar niti nisem ponosen). Pa stohastika oz. "Varnost in zanesljivost sistemov" v 2. letniku pri Hudoklinki je bil tudi tak "presejalni" predmet.

Strinjam se s predhodniki, da je pri tvoji starosti bolje, da vpišeš izredno ob delu, razen če imaš "neomejen" budget. In veliko časa.
In pa - res je, da kljub temu, da se pri predavanjih včasih sprašuješ, zakaj hudiča bom to kdajkoli potreboval, ti dajo neko širino in drugačne poglede. To in delovne izkušnje so bile meni precej v pomoč pri diplomiranju na drugem faksu (oz visoki šoli).

urli ::

Jaz sem se lansko leto želel vpisati na informacijeske sisteme (fov) ampak se študij zaradi premalo vpisanih ni izvajal. Sem pa tudi nad 30 ;(( (matr gre hitr čas). Pred leti sem prav tako "mrcvaril" en univerzitetni tehnični študij (lj), sem bil pravzaprav tik pred diplomo pa sem potem vse pustil, ker mi je postalo slabo ob misli, da bi moral opravljati tisti poklic + dobil sem en posel, ki mi je svoj čas prinašal veliko denarja. Mi je zdaj žal, da nisem končal, ker bi imel 7. stopnjo, pa samo ene pol leta dela me je takrat še čakalo in bi finiširal ampak zdaj je kar je. Drugače pa tudi razmišljam, da bi se vpisal računalništvo - http://www.fis.unm.si/si/studijski-prog... ampak imam občutek, da se študij ne bo izvajal, ker so se v 1. vpisnem roku vpisali le 3je. Ma bom že neki... tale status gimnazijskega maturanta me ubija, ti res da občutek, da si en velik faliranec, vsaj meni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urli ()

Gladi ::

Urli, zakaj ne dokončaš starega študija? Časa maš do konca študijskega leta 2016, ker potem ni možno več diplomirati iz pred bolonjskih programov.

lebdim ::

@urli,

pojdi čimprej na fakulteto in se pozanimaj. Ker do 30. 9. 2016 lahko diplomiraš po starem načinu študija (stari dodiplomski študij), kasneje ne bo več možno.

urli ::

Gladi je izjavil:

Urli, zakaj ne dokončaš starega študija? Časa maš do konca študijskega leta 2016, ker potem ni možno več diplomirati iz pred bolonjskih programov.


Mah, saj sem si že lansko leto rekel, da če se ne bom nikamor na novo vpisal, da bom šel dokončat študij. Sem se celo preko email pozanima, kakšne so možnosti dokončanja in sem dobil odgovor, da naj pošljem prošnjo v refereat ampak je pri tem ostalo. Prošnje nisem poslal, ker sem se potem spet raje učil in počel stvari, ki me zanimajo in so me čisto povlekle notri. Mogoče letos clo res pošljem prošnjo ampak mam po eni strani še vedno velik odpor, da bi sploh končal (ker me ne zanima, se ne vidim v teh vodah, ne želim opravljati tega poklica, vse skupaj se mi zdi izguba časa) po drugi strani pa postanem prav depresiven, ko se spomnem, da sem imel pred 5+ leti pravzaprav 2 leti statusa (1.5 absolvent + pol leta 4. letnika), ko sem čisto opustil študij in se nisem več pritaknil nobene knjige. Če bi takrat malo stisnil zobe, ker se je šlo dejansko samo še za finiširanje študija, bi brez večjih težav končal, pa nisem (+ potem je prišel še en dober bizni pa smo tam). Bi verjetno takrat potreboval enga doberga psihiatra, ker sem res dobil tak odpor, da bi faks končal, da ni res. :P Pa ne me zdaj kurcat, da se samo preseravam in da sem si sam kriv, da nisem končal. Vse to vem. :P

Gladi ::

Noben te ne bo kurcal, pač vsak ma svojo zgodbo za sabo. Osebno pa bi ti svetoval da zaključiš to kar si začel in za hobi/šiht pač delaš kar te zanima.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FIŠ-fakulteta za informacijske študije

Oddelek: Šola
3411042 (5114) cheetah2
»

Višja šola za informatiko (B2)

Oddelek: Šola
3415603 (6125) Raptor F16
»

26 leto starosti in opcije

Oddelek: Šola
187059 (4884) SaXsIm
»

Ko se ti v življenju naenkrat zacikla (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5813561 (10136) m0LN4r
»

Bo šel letos kdo študirati izredni študij računalništva na FIŠ?

Oddelek: Šola
358006 (7126) Yacked2

Več podobnih tem