» »

Ko gre vse narobe.

Ko gre vse narobe.

TribesMan ::

Uceri sem se spravu modificirat mojo plato Abit BH6, nacrt, je bil dodati se ene mosfete, ker sem obstojece enkrat ze skuru. in ni hudic da ni slo vse narobe. Ko sem zadevo nacinil sem jo sprobal z celeronom 300A. In je zalaufal, pol sem se spravu vse skupi montrirat v kisto. In tu se je pojavil prvi problem, namrec pozabil sem priklopit TurboPLL in itaq da zadeva ni zlaufala, men najprej nc jasno kva je zdej to, pol se lotim merit napetosti, Napajanje je blo v redu, pol sem pa hotu zmert se napetost na gateu na mosfetu, je bla pa pizdarija, namrec naredu sem kratek stik med +12V in nogico cipa, ki krmili MOSFETe in ni blo druge moznosti, kot da je odletel cip. OK pol sem seveda se pogruntal kje je bla napaka priklopim TurboPLL itaq ni vec nic delal, napetost procesorja je bla 0.24V. Pol ko sem se sprijaznu z dejstvom da je plata fuc, sem iz predala potegnil plato Abit BX6, zacnem montirat vse v kisto in med tem naredim najbl bebasto glupost ki je mozna, namrec napacno sem priklopil ATX konektor obrnil sem ga za 180 stopinj, sploh mi ni jasno, kako to da not pase. DAMN! Itaq tega sploh nisem opazil, pol ko je blo vs sestavljeno probam zalaufat in nic. Komaj pogruntam spet kaj je narobe obrnem konektor isto nic. DAMN^2. Ugotovim da je crknu napajalnik. Hvalabogu je ostala plata cela.
Ce cez dan potegnem crto je vsota ena skurjena plata, en skurjen napajalc in stran vrzen dan.

No ce ma kdo doma kako skurjeno BH6 z delujocim cipom, za napajanje proca nej se javi, ce ma kdo idejo kako popravit napajalnik nej se prav tako javi.

LP

Pa malo manj smole.

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Matek ::

Kaj pa je z napajalnikom? Odpri ga, mogoče je šla samo varovalka, preveri če je pokno kak kondenzator in zamenjaj. Morda pa bo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

TribesMan ::

Napajalnik je po podrobnejši analizi uradno mrtev. Zadeva zataji nekje v krogih, ki so zadolženi za vžig napajalnika. Glede na to da je StandBy napetost prisotna in tudi PS-ON drat je pod napetostjo, se ne zgodi nič, če recimo priklopiš PS-ON na maso (če narediš to se napajalnik užge). Drgač pa nobenih vidnih poškodb, sej jih tud ne more bit ni nič pokal.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AGP na plati je 3.3V, grafična pa rabi le 1.5V !!!? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
544183 (3482) TribesMan
»

Navijanje PIII

Oddelek: Navijanje
151031 (852) Gejmer
»

Kar pošten overclock [>:D] (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
557741 (5470) BaRtMaN
»

Katera so najhitrejša logična vezja. (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
594805 (4166) CaqKa
»

vio mod

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
5907 (806) TribesMan

Več podobnih tem