Forum » Šola » Ugodnosti dijaka z posebnimi potrebami?
Ugodnosti dijaka z posebnimi potrebami?
B851 ::
Pozdravljeni vsi skupaj. :)
Glede na to, da sem iz faksa dobil negativen odgovor za sprejetje ( zmanjkala mi je 1 točka) me zanima ali sem kot dijak z posebnimi potrebami deležen kakšnih ugodnost?
Po prebiranju dokumentov na priloženi povezavi mi par stvari ni jasno:
1: Meni je socialna delavka na srednji šoli rekla, da mi ni potrebno k prijavi za študij oddati dokazil( zaradi zdravstvnih težav sem srednjo šolo obiskoval z odločbo o usmerjanju dijakov z posebnimi potrebami) in tudi vsa druga potrebna dokazila imam. Vendar po prebiranju datotek na spodnji povezavi vidim, da bi moral te zadeve poslati zraven -_-
2: Glede na to, da bom zdaj k drugi vlogi dodal vse potrebne dokumente me zanima ali se moja vloga obravnava kako drugače?
3: ¨Uvrstitev kandidata na seznam naknadno sprejetih¨ Če pravilno razumem ta odstavek, da če nebom nikamor sprejet ali se potem teh 90% vseh potrebnih točk nanašča na prvi ali drugi vpisni rok?
Povezava: http://www.uni-lj.si/studij/prijavno_sp...
Upam, da s bo naše, kdo, ki bom imel kakšen dober nasvet :)
Lp
Glede na to, da sem iz faksa dobil negativen odgovor za sprejetje ( zmanjkala mi je 1 točka) me zanima ali sem kot dijak z posebnimi potrebami deležen kakšnih ugodnost?
1: Meni je socialna delavka na srednji šoli rekla, da mi ni potrebno k prijavi za študij oddati dokazil( zaradi zdravstvnih težav sem srednjo šolo obiskoval z odločbo o usmerjanju dijakov z posebnimi potrebami) in tudi vsa druga potrebna dokazila imam. Vendar po prebiranju datotek na spodnji povezavi vidim, da bi moral te zadeve poslati zraven -_-
2: Glede na to, da bom zdaj k drugi vlogi dodal vse potrebne dokumente me zanima ali se moja vloga obravnava kako drugače?
3: ¨Uvrstitev kandidata na seznam naknadno sprejetih¨ Če pravilno razumem ta odstavek, da če nebom nikamor sprejet ali se potem teh 90% vseh potrebnih točk nanašča na prvi ali drugi vpisni rok?
Lp
- spremenil: B851 ()
sandmat ::
Pozdravljeni vsi skupaj. :)
Lp
ad 1: ne zaupat socialni delavki. NIKOLI. Ampak to verjetno zdaj že veš.
ad 2: ne vem, zakaj bi. Ali boš dobil na koncu kakšno drugačno diplomo kot ostali? na podlagi odločbe si uveljavljal ugodnosti pri sami maturi, ki (predvidoma s podaljšanim časom reševanja) postavi tebe na skupni imenovalec z ostalimi.
mihec87 ::
Pri točkah za vpis ni razlike....Če se prav spomnim je samo nekaj pri opravljanju mature(v dveh delih,podaljšan čas), na fax se pa prijaviš na prvi vpisni rok-neki takiga..
Verjetno si napisal vsaj 2 možnosti oz fakulteti?
3.bi rekel da na 2 rok(kar pa ni nujno da je)..
Verjetno si napisal vsaj 2 možnosti oz fakulteti?
3.bi rekel da na 2 rok(kar pa ni nujno da je)..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
Matevz96 ::
Ne vem natančno ampak sošolec je rekel, da ima zaradi posebnih potreb nižjo omejitev, ki pa velja le v primeru, da ni sprejet na nobeno izmed možnosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vračanje štipendije ?Oddelek: Šola | 6653 (3489) | sandmodnigga |
» | FDV - družboslovna informatika (matematika)Oddelek: Šola | 2635 (2367) | Gandalfar |
» | Izbirni postopek - vpis na fakultetoOddelek: Šola | 6033 (5671) | jozekuch |
» | Omejitev vpisa -> minimum točkOddelek: Šola | 7137 (6551) | Velki |
» | žaljenje dijakov v srednjih šolahOddelek: Šola | 3774 (2830) | Aston_11 |