» »

5.1 zvok in Audigy2

5.1 zvok in Audigy2

pajek ::

Tako imam eno vprašanje in sicer na temo "kako vse skupaj zvezati"

Torej doma imam običen DVD player ter zunanji odkodirnik dolbi digital zvoka, ter seveda sistem 5.1 zvočnikov. Na samem DVD playerju imam en činč in digital output( kvadraten kabelček). No kakorkoli vse imam lepo povezano in zadeva lepo špila .... bp

Zdaj pa prašanje: Omislil si bom zvočno kartico Audigy2 in sedaj kako jo priklopim na moj zunanji odkodirnik....kakšen izhod ima ta kartica - vem da ima tri navadne za zvočnike ter en DIGITAL OUTPUT 5.1 ... hm kakšen ja ta output ... bananca ali činč ter kako bi potem zadevo najenostavneje prikopil, da bi špilala:

1 varianta : priklopim obično z enim mono kablom in sicer iz kartice (činč ali bananca .. to nevem) na moj zunanji odkodirnik kje mi piše gumb 5.1. Potem samo stisnem tisti gumb na dekoderju ter nastavim vse v gonilnikih od kartice pa zadeva špila .... ali

2. varianta: povežem mojo zvočno kartico spet preko tistaga DIGITAL izhoda, ker verjetno drugje nemorem .. no mislim da ne .. povežem pa tja, kje imam sedaj moj dvd plajer, torej na tisti činč, ki je tudi digitalen!..verjetno ne..no nevem..

Upam da ste me razumeli kaj hočem, lahko sem preširoko vse napisal in je zlo enostaven odgovor...hm nov sem na tem področju .. zanima me samo kako naj povežem, da bo zadeva delovala:

AUDIGY2 + ZUNANJI ODKODIRNIK + PRAVI KABEL (prosim povejte kaki je in kje ga nabavim) = USPEH !

pa lp pozdrav in hvala vsem !

partysound ::

hy!
nekako te razumem. tudi jaz sem sem se stem igral.
imam pa audigy2 platinum in ga je komad dobra zvočna. imam pa trenutn creative inspire 6700 6.1 imam pa tudi na testu cambridge megaworks 550, ki pa trgajo gate!!!!!!! sam ne da 100k za zvočnike.


za to rabiš:
front stereo enega
fear stereo drugega
sub in center pa tretjega imajo pa skupno maso
kar je dost za sistem 5.1, dr

tako da rabiš malo drugačen jack vtič, ki ima 4 kontakte skupaj z maso. to je pa komad težko dobit, da ima na koncu potem chinche za vklop v dekoder.
ali pa ima dekoder okrogel priklp z luknjicami?kokr ima geniusev sistem 5.1(lesena varianta)


problem so sam kabli, drugače se da pa vse nardit!

jst sem delal mojstrovino z live 5.1, kjer sem žičke enostavno prispajkal, na mesto kjer je digitalen izhod in je stvar delovala. RAD SE IGRAM :D


ne vem če sem razumljivo povedal

drugače pa še kej vpraš:)) za to sem tle :D
Močna ozvočenja in lightshow za žurke ali večje koncerte. uros.piskac@siol.net

pajek ::

ja..partysound..razumel nekaj ne vse ....

hm..to mi povej predno probam, oziroma kaj kupim:

Na mojem zunanjem odkodirniku imam 3 DIGITAL IN vhode in sicer enaga COAX ( ta je v obliki činča običen, okrogel, tak kot tisti za video out-tako oblikovan) in ter DVA OPTIČNA ( tista, ki sta bolj v obliki kvadratka). No sedaj imam pa zvezano tko da imam v ta digitalni vhod iz DVD playerja potegnjenega COAXALCA, če potegnem iz playerja tudi tisti optičn bolj kvadraten kabel seveda stvar špila isto, le kakovost zvoka je slabša - ampak mi še vedno piše da je 5.1 zvok.!
Zato imam raje zvezano s coaxialcem, ker je boljši zvok - imam bolj debel kabel! ... toliko za razumevanje.

Sedaj me pa zanima:

Po slikcah sodeč sem videl da ima tale AUDIGY2 zvočna kartica DIGITAL OUT 5.1 (zaenkrat me samo ta zanima in ne 6.1) ... torej imam jast tu na odkodirniku tri možnosti za pripelet DIGITAL IN noter ( coax+2optična, ki st za zdaj prazna) in pa en DIGITALEN IZHOD na moji bodoči AUDIGY2 ...

Torej, če jast zvežem sedaj s kablo DIGITAL OUT na zvočni, ter DIGITAL IN na mojem odkodirniku, bi morala stvar delat, bi že potem moj odkodirnih poslal lepo na vsak kanal preko zvočne kartice lepo zvok..ali se motim...pomoje nerabim nič CINT

Torej kak kabel gre sedaj :

1 Pomoje v ta DIGITAL OUTPUT na sami zvočni lahko dam COAXIALCA in ga potem lepo dam na moj DIGITAL IN pa stvar dela ?..ali ne

2 Ali gre samo iz AUDIGYA "bananca" in potem si lepo naredim činč ... torej priklobim tak kabel, kjer je na eni strani bananca na drugi pa samo EN ČINČ ... torej podoben kabel ki ga uporabljaš pri videokamerah za pripelat sliko na TV, mislim enako zgrajen le BOLJ DEBEL, torej MONO KABEL - na eni strani bananca na drugi strani činč .... štekaš?..bi tko delalo??

Hm mislim, da ker imam že zunanji odkodirnik bi se dalo tako, ali pa podobno zvezat .. upam da brez CINJENJA!

ši štekal, predno kupim AUDIGYJA, bi rad to zvedu, ker zvočnikov pa odkodirnika nemislim kupavat, ker ga že mam..

hvala..lepa.......uf je pa dosti prišlo, upam da sem bil vsaj malo jasen!!

pa lp ...

pajek ::

Ok...zdaj me pa zanima naslednje....

Rečmo da si omislim AUDIGY2 ter dam 32ksit za njega in nato si omislim še te zvočnike Inspire 5500.

Je to dovolj potem za uživat v 5.1 kanalnem zvoku na računalniku ali rabim še kaj, kakšen kabel, ki ga ne dobim zdraven ali pa moram še kaj dokupit ?..ali bodi igre lepo delale v 5.1 sistemu in muzika in filmi tudi?

pa lp

partysound ::

svetujem ti da pustiš tale odkodirnik in si kupiš hude računalniške zvočnike k boš kr prhranu neki keša.

jst mam trenutno doma čist nove cambridge megaworks 550 k imajo 150W rms basovca in zadela res trga gate. vrže dol marsikatero komponento.

po enmu coaxialcu gre lahko samo stereo zvok. al se pa motim. nisem še videl ali slišal d bi šu po enmu kablu 5.1 zvok.

nimam pojma. mogu bi videt stvar.
Močna ozvočenja in lightshow za žurke ali večje koncerte. uros.piskac@siol.net


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomagajte mi prosim Logitech Z-5500

Oddelek: Pomoč in nasveti
102147 (1570) T-Majo
»

Theatron Agrippa DTS 7.1

Oddelek: Zvok in slika
455314 (3629) jRk0
»

5.1, razlaga

Oddelek: Zvok in slika
71246 (1123) Gabro
»

Nov test - Audigy2

Oddelek: Novice / Nova vsebina
252666 (2666) Jaffa

Več podobnih tem