» »

Cene programiranja

Cene programiranja

skl ::

Zanima me, ce kdo pozna okvirne cene koliko bi prisla izdelava (oz. prilagoditev kaksnih zastonj zadev) naslednjih elementov v PHP-ju:

- forum
- vmesnik za vnos novic s podporo mySQL
- stevec obiskov / statistika
- prijava/kreiranje uporabnikov

darh ::

za našteto --- čimveč... ampak ne manj kot 50k.
Excuses are useless! Results are priceless!

sopex ::

hm..
jest nebi dau za to glih 50k...
če recimo spremeni phpBB (kar ni velik dela) pol tak forum ni glih preveč vreden :D
vmesnik za novice je recmo uporabna zadeva, kšno težko zadevo je kr težko narest, tko da to je mal dražje
števec pa statistika - jest ponavad tega sploh ne računal, k je to lahko za narest (recmo kolk obiskov na dan, mesec,... pol kolk je obiskov iz Ljubljane, MB,... in kolkrat je bla stran obiskana iz istga hosta)
prijava in kreiranje uporabnikov je pa tud easy narest z phpnuke...

edin če boš vse sam naredt, pol je pa vredn 50k

darh ::

sopex, te lahko kontaktiram ko bom mel kak biz?
Očitno se te splača najet... pa kvaliteta tvojega dela?
Excuses are useless! Results are priceless!

BigWhale ::

Banzai!

Tistega, ki bi pri meni hotel instalirat phpnuke, bi jest nekam nasuval... potem bi ga pa obrnil pa se nekam nasuval...

FIFO style... Foot In Foot Out...

Phpnuka se izogibajte ko drakula mrzle krvi... ;>

Tody ::

Jah če boš dal kej garancije na stran oziroma če ti ni vseeno kaj se bo govorilo o tebi ( v primeru zlorabe php) po daj karkoli gor in računaj kolikor hočeš(vrjetno čim več).
Stranka vrjetno ni podkovana o tehnologiji spletov tko da ji lahko mal nabiješ gor dol kolk si naredu kok moreš narest. Če pa si modificiral že prejšne je pa tvoja stvar. Sej skor noben ne gre iz začetka delat vsak protal.Enkrat napišeš skripto pol je pa vsakič uporabiš isto z modifikacijami. Sej v tem je point te tehnologije, da olajša delo.

Reso ::

Na tvojem mestu se ne bi prodal za naštete stvari pod 150k.
Če greš gledati po posameznih stvareh:
Dobro izdelan forum je vreden 50k, novice na strani prav tako in statistika 20k. Če narediš kakovostno statistiko z grafi.. lahko dodaš 5k na posamezen graf. Pri prijavi je potrebno kodirati gesla in pošiljati cookije torej še kakih 10k. Ker moraš vse skupaj povezati v celoto dodaš 10k. Seveda si bo stranka na koncu spomnila še 101 stvar ki jo rabi (anketa, random slikce, lepotne izboljšave..) tako da moraš zaradi teh stvari ceno še malo dvigniti.

skl ::

Sam sem racunal, da bi celotna stvar stala nekako 100k. Res je, da ko zacnes delati, se stranka spomni se kaksno dodatno stvar. Koliko pa je drugace programerska ura (2k ali vec?), ce bi racunal po urah?

frenk ::

2k 8-O...valda da več....pod 5k je ni:D

Elemen_T ::

BigWhale: In zakaj bi se izogibal Phpnuka?
Mojim obiskovalcem je prav všeč!

Kaj je potemtakem narobe?

Za ta projekt 100k?
ROFL. Pa sej to mam narejeno v enem dnevu.
Popoldnevu če je potrebno.
Max 50k je tole vredno. (Poglej recimo www.razprave.com) To imaš postavljeno praktično v sekundi...In ni samo statistik in upor. vmesnika, pač pa še mnogo drugih stvari.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Elemen_T ()

skl ::

Elemen_T: hmmm...ne vem no, zdi se mi, da premalo cenis svoje znanje. V bistvu ni vazen cas, ki ga za to porabis, vazno je koliko je zadeva vredna. Ne upam sploh pomislit koliko bi racunala neka resna firma...

Drugace pa, ce si res tako poceni in naredis tako kot je treba in hoces kaj zasluzit se bomo lahko brez problema kaj zmenili.:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: skl ()

Dirkac ::

Stran s temi elementi, tudi če je PHP-Nuke based je vredna okrog 100k. Ura programiranja pa je od 1500 tolarjev naprej. Odvisno od znanja in referenc.

Elemen_T ::

skl,

Ok...sam moreš računat, da jest nisem podjetnik in, da je 50k za en delavnik kar precej.
Nevem zakaj bi se šli izkoriščat.

skl ::

Elemen_T,

Saj ni vazno a si podjetnik ali ne, tudi ce nisi tvoje delo ni nic manj vredno (seveda, ce je kvalitetno). Drugace pa cenim tvoje mnenje in s tem namenom sem tudi zacel to temo, da dobim neko informacijo koliko je zadeva vredna.

sopex ::

hm..zdele nism prebrau zgornjih postou..
sm pa vidu da piše neki o phpNUKE pa neki 100k

no mensezdi da je to za tako stran mal preveč, no odvisn od izgleda pa teh zadev...
drugač pa nimam glih z phpNUKE dobrih izkušenj, ker sem meu pri njem vedno probleme z bazami, ker je vse prezakomplicirano napisan, tko da se mi zdi, da je bolš da tak sistem zgradiš sam, saj ga lahko samo tko prilagodiš svojim potrebam oziroma zahtevam naročnika, kar pa seveda nabija ceno :D :D :D , sam je pa originalno narjen, ker ima phpNUKE vseen omejene možnosti :O

recmo dobr je narjen (mini portal) na www.splet01.net al pa kej podobnga....tud www.hiphopar.com ni slab sistem, ampak to je že asp, pa je vse mal bl zajeban narest 8-O no odvisn :))

aja...pa v phpNUKE je možnost zlorabe, ker če recmo ne spremeniš imen datotek in tako naprej, lohka recmo en k se mal več na to spozna, dol potegne phpNUKE fajle, mal pogleda kam se shranjujejo tvoja gesla (na eni php strani so mensezdi vidna) in tako ti vse zajebe.... zato vsem priporočam nej delajo rajš svoje sisteme, al pa phpnuke zlo dobr predelite, ker nikol ni varn 8-) 8-) 8-)

recmo portal www.mobisux.com je uredi zadeva :\ ampak že mal zastarela, vendar dobro zaščitena :P
seveda pa je vse odvisno od podatkov, ki jih dobiš na strani, ne pa preveč kako je narjena, oziroma ni odvisno od kode, temveč vsebine ;)

sopex ::

@xbite:

sm ti pozabu odgovort :D :
jest ubistvu ne delam za nevemkašna podjetja, bl za posameznike in manjša podjetja :))
se pa še učim php-ja (neki že znam 8-) ) tko da bom čez neki časa (ko bom obvladu) začeu delat na veliko :)) :\

TylerDurden ::

Če ne bi bilo takih kot si ti, element_t , bi mi mel boljše plače. Dej računej kej za svoje delo, ne te bit sram.
Let\'s make some soap ...

BigWhale ::

> BigWhale: In zakaj bi se izogibal Phpnuka?
> Mojim obiskovalcem je prav všeč!

Phpnuke in derivati so en tak security leak, da ni za verjet... Go read BugTraq

> Za ta projekt 100k?
> ROFL. Pa sej to mam narejeno v enem dnevu.
> Popoldnevu če je potrebno.

NIC nimas narejeno v enem dnevu... Ce ti stranka rece, da jim naredi hello world program, ga ne bos spacal skupaj v enem dnevu...

PS: Da se razume, tudi jaz ne... Nihce... :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Elemen_T ::

kam se shranjujejo tvoja gesla (na eni php strani so mensezdi vidna) in tako ti vse zajebe.... zato vsem priporočam nej delajo rajš svoje sisteme, al pa phpnuke zlo dobr predelite, ker nikol ni varn

Z malo znanja problem na nek način -redirectas-:D Za te stvari je vsekakor v nuke-u potrebno poskrbet. To je praktično edini minus njega...saj obstaja tudi mnogo exploitov...
Sam - roko na srce - kdor ti bo hotel vdret na pejdz, ti tudi bo, neglede na to, kakšen skriptni sistem uporabljaš - bodisi lasten, bodisi freeware.

BigWhale:
Hja...Hočeš povedat, da je projekt lahko realiziran v enem dnevu, samo, da je potem potrebno še en teden sedet v fotelju in nato ves prešvican najavit, da je projekt končan?:D

BigWhale ::

> Hja...Hočeš povedat, da je projekt lahko realiziran v enem
> dnevu, samo, da je potem potrebno še en teden sedet v
> fotelju in nato ves prešvican najavit, da je projekt končan?

Ne.. Recimo... Podpises pogodbo in zacnes delat...

Pa napises
int main () {
printf("Hello world\n");
return 0;
}


Spises dokumentacijo, navodila za uporabo in prevzemni zapisnik (kar moras narediti zato, da sebe zavarujes)

Odneses k stranki in tam jim demonstriras in stestiras zadevo (ki jasno ne dela, ker imajo drugo verzijo libc knjiznjic...)
Potem odneses domov, popravis in tokrat posljes tja kar po mailu. Odides na malico, ker si lacen... Prides z malice, te caka mail, da zadeva ni taka kot so oni hotli, da na koncu hello world manjka klicaj. Popravis posljes njim v testiranje in potem cakas pol ure na njihov response, ki ga ni... Potem telefoniras in tisti, ki to testira nima casa in bo cez eno uro naredil... No in cez dve uri dobis mail, da bi bilo lepo da je pred celim stavkom en presledek.

... ...

in tako naprej...

Torej, v enem dnevu ne naredis nic... Ce se pa bolj tako 'kavbojsko' zmenis za cel projekt, potem se pa tako ali tako zakomplicirajo zadeve ze preden zacnes delat, ker med tem ko delas, te trikrat poklicejo in se trikrat premislijo a bi radi imeli Hello World ali Zdravo Svet ;>

Cokolesnik ::

Ja, web designer recimo je včasih mučno biti. Eni se spravljajo v podrobnosti o katerih ne vejo nič a jih želijo z neko laično logiko rešiti z rešitvami, ki jih sami poznajo kot logične. Vprašanje pa je, ali so tudi strokovno rešitve ustrezne. Jaz nikoli ne zahajam v trgovini v zakulisje in nadrzorujem peka ter dajem pripombe kako naj dela kruh. Zaupam strokovnjaku, ki je za to poklican. Če z njim ne bom zadovoljen, bom pač naslednjič šel k drugemu. Nikoli pa se ne spuščam v stvari, o katerih ne znam soditi. Saj se vsak na tak način prej ali slej osmeši.:\
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Tody ::

Jah sam moreš vedit da stane kruh 200 sit če boš pa reku to bo cerla 200.000 sit ti bo pa vsak gledal pod prste pa ti težil in tako naprej

Cokolesnik ::

Kruh navajal le kot primer. Če že želiš projekt večje vrednosti, pa za primer vzemi zdravnika. Mu boš gledal pod prste pri vseh operacijah, vrednih 1.000.000,00 SIT mesečno? Pa smo tam.:\

Kakorkoli, odgovoren in dober designer dopušča določene pripombe in predloge naročnika, zna presoditi, kdaj slednje niso več konstruktivne in argumentirati svoje stališče. Pameten designer tudi ve, da takšnega naročnika, ki nima pojma in se štuli zraven tam, ko to ni potrebno, rajši nima med referencami. Če pa ga že ima, pa naj si da duška s ceno projekta (psihološka obremenitev). Če je dober designer seveda.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

skl ::

BigWhale,

cestitam za dobro ilustriran odnos narocnik-izvajalec. :D Zadeva prav zares deluje na takem principu, pa naj se slisi se tako cudno.

BigWhale ::

> Zadeva prav zares deluje na takem principu, pa naj se slisi se tako cudno.

To je se eden izmed lepih primerov... ;>

Reso ::

Jaz ponavadi če si stranka zmišluje kaj rabi enostavno nekaj časa potrpim in dopustim ene 2 ali 3 večje popravke na programu (spreminjanje osnovne zamisli o izgledu kode..). Če si še naprej izmišluje kaj hoče in kaj je treba drugače od vnaprej dogovorjenega enostavno rečem da se to nismo prej zmenili in bom zaradi večjega spremninjanja programa moral več zračunat. Tako sem že prilezel iz 100k okvirne cene do 180k (na koncu si je stranka spomnila da bo le CELOTEN zamenjala design,...).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Web Portal

Oddelek: Izdelava spletišč
181805 (1208) atlet
»

phpNuke problem s cookiji

Oddelek: Izdelava spletišč
91202 (1134) the_unborn
»

Portal al kaj že!!!

Oddelek: Izdelava spletišč
8951 (762) alesrosina
»

phpBB install

Oddelek: Omrežja in internet
71336 (1223) poweroff
»

PHP forum

Oddelek: Omrežja in internet
81906 (1779) Ales

Več podobnih tem