Forum » Izdelava spletišč » [php] array
[php] array
sebavet ::
V php skripti imam spremenljivko $a=('1','2','1','3','1','3'); kako naj dobim iz arraya podatek, koliko elementov '1' je v $a, koliko '2' in koliko '3' elementov je v $a spremenljivki. Torej za vsak element posebej koliko krat se ponavlja? Gre to kako drugače kot, da preverjam vsako polje za vsak element posebej?
hvala, kaj pa je možno določit recimo, mene zanima koliko krat se pojavlja je element '1' v arrayu?
dukedl ::
ok, pa si ti sploh pogledu link? prebral kaj piše?
array_count_values() returns an array using the values of array as keys and their frequency in array as values.
array_count_values() returns an array using the values of array as keys and their frequency in array as values.
lp dukedl
ja sem prebral, funkcija izpiše kolikokrat se posamezen element pojavlja v arrayu. Nisem pa razumel, kje bi lahko definiral kateri element me zanima kolikokrat se pojavlja v arrayu. Oz. sem napačno vprašal, ali obstaja takšna funkcija, ki imam tako možnost.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sebavet ()
amacar ::
V tem vrnjenem arrayu imaš zapisano za vse elemente. Do tistega, ki te zanima lahko enostavno dostopaš, saj je v arrayu zapisan kot ključ, vrednost pa je število pojavitev tega elementa.
NE uporabljam php-ja ampak dostopaš verjetno nekako tako:
NE uporabljam php-ja ampak dostopaš verjetno nekako tako:
echo vrnjenArray['i']; //bi vrnilo 3
Yacked2 ::
V php skripti imam spremenljivko $a=('1','2','1','3','1','3'); kako naj dobim iz arraya podatek, koliko elementov '1' je v $a, koliko '2' in koliko '3' elementov je v $a spremenljivki. Torej za vsak element posebej koliko krat se ponavlja? Gre to kako drugače kot, da preverjam vsako polje za vsak element posebej?
Če imaš možnost, spremeni strukturo in naj bo 1 kjuč, vrednost pa število ponovitev, v tvojem primeru:
$a = ['1' => 3, '2' => 1, '3' => 2];
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
dukedl ::
napiši funkcijo, ki bo sprejela tvojo array spremenljivko in element ki ga iščeš.
nato uporabi array_count_values() in izpiši število ponovitev za tvoj element.
psevdokoda:
nato uporabi array_count_values() in izpiši število ponovitev za tvoj element.
psevdokoda:
function ($array, $searcitem) { $b = array_count_values($array) foreach ($b as $key => $value) if ($key == $searcitem) return $value }
lp dukedl
hvala vsem za odgovor, res nisem dobro razumel funkcije da se array_count_values($array) uporabi tako:
zdaj je stvar rešena.
<?php $my_array = array( 1, 2, 3, 2, 2 ); $counts = array_count_values( $my_array ); echo $counts[2]; // produces 3 echo $counts[3]; // produces 1; ?>
zdaj je stvar rešena.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PL SQL problemOddelek: Programiranje | 917 (486) | killa bee |
» | C# - domača nalogaOddelek: Programiranje | 2207 (1748) | IceBoX |
» | [Android]GridView vprasanjeOddelek: Programiranje | 944 (825) | KernelPanic |
» | PHP uganka (za mojstre)Oddelek: Programiranje | 1349 (1015) | fiction |
» | c++ konzolske aplikacije problemOddelek: Programiranje | 834 (720) | Tutankhamun |