Forum » Kaj kupiti » Pomoč prosim.... (grafična kartica)
Pomoč prosim.... (grafična kartica)
pully ::
Dober Dan :D
am imam problem in res nevem več koga naj uprašam da mi kaj pove in mislim da je to pravo mesto. če lahko prosim nekdo mi pove. pred kakim letom ali mogoče več sem kupil računalnik v hoferju pač zdel se mi je poceni in se mi je zdel uredu ker nisem vedel kaj sploh računalnik potrebuje. ima Amd-ev procesor AMD A10- 7800 Radeon R7, 12 compute cores 4C + 8G 3,50Ghz in ima integrirano grafično kartico AMD Radeon™ R7 Graphics, ter 4 Gb rama, rad bi kupil neko novo grafično kartico vednar je napajalnik kar slab če lahko mi kdo kaj pomaga seveda bi moral zamenjati tudi ram in v mislih imam že grafično kartico. če lahko kdo kaj pomaga bi prosil :D
hvala :D
am imam problem in res nevem več koga naj uprašam da mi kaj pove in mislim da je to pravo mesto. če lahko prosim nekdo mi pove. pred kakim letom ali mogoče več sem kupil računalnik v hoferju pač zdel se mi je poceni in se mi je zdel uredu ker nisem vedel kaj sploh računalnik potrebuje. ima Amd-ev procesor AMD A10- 7800 Radeon R7, 12 compute cores 4C + 8G 3,50Ghz in ima integrirano grafično kartico AMD Radeon™ R7 Graphics, ter 4 Gb rama, rad bi kupil neko novo grafično kartico vednar je napajalnik kar slab če lahko mi kdo kaj pomaga seveda bi moral zamenjati tudi ram in v mislih imam že grafično kartico. če lahko kdo kaj pomaga bi prosil :D
hvala :D
DarwiN ::
Hah, kakšen točno pa imaš napajalnik (ok, glede na to, da so kupil v Hoferju, je napajalnik gotovo zanič.. ne rabiš odgovarjat:D)? Čemu nadgradnja? Za igre? Koliko si pripravljen investirati? Si pripravljen naročit iz Nemčije? Čez dva tedna izidejo nove Radeon grafične kartice, ki znajo premešati trg.. Si pripravljen počakati ali želiš kupit takoj?
Kakšno imaš matično ploščo in kakšen ram? 2x2Gb palčki?
Kakšno imaš matično ploščo in kakšen ram? 2x2Gb palčki?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
am napajalnik sej veš 350 W ja da bi za igre in to je problem ker nevem kakšno matično imam
ja dvakrat 2 gb ram ddr3 ,,, am investirati okoli 300 € ker spet nevem kaj nebi kupoval
hvala ti za pomoč :D
in ja sem pripravljen naročiti iz nemčije
ja dvakrat 2 gb ram ddr3 ,,, am investirati okoli 300 € ker spet nevem kaj nebi kupoval
hvala ti za pomoč :D
in ja sem pripravljen naročiti iz nemčije
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pully ()
gddr85 ::
glej rabljeno z garancijo na bolhi, rame prodaš in 8gb, psu prodaš/v koš in en xfx550w, za apu ne rabiš niti čakat niti kupovat nove highend oz. rebrand mid/high end grafične, pa en ssd lahko, če ga nimaš/rabiš
Kakšen problem?
Eno tole grafično vzameš (če še ni obeh prodal), te rame in napajalnik.
Obstoječi ram pa prodaš za 20€..
In pa SSD bi lahko nabavil.. 120Gb je dobrih 50€.. Bo sistem 10x bolj odziven.
Eno tole grafično vzameš (če še ni obeh prodal), te rame in napajalnik.
Obstoječi ram pa prodaš za 20€..
In pa SSD bi lahko nabavil.. 120Gb je dobrih 50€.. Bo sistem 10x bolj odziven.
Seveda bo zdržala.. Zakaj ne bi?
BorutK-73 ::
Najbolje bo da odpreš in pogledaš točno katero matično in napajalnik imaš (tukaj je pomembno koliko amperov ima na +12V). Lahko tudi slikaš.
ajfon ::
Drugače je tisti tip, ki je prodajal 2x 280x že prodal obe.. Sem mislil kupiti obe, ena za mene, in ena za brata, pa jih tip že prvi dan ni imel več..
Ah, potem pa pozabi na rabljeno, in na moj celoten predlog.
RAM, GPU, napajalnik. Dostava 11€. Koda za 5€ popusta: VVVRETRCEH
RAM, GPU, napajalnik. Dostava 11€. Koda za 5€ popusta: VVVRETRCEH
m0LN4r ::
Če maš kolko tolko sposoben napajalnik, bi tole tudi moralo delat:
In prišparaš 70EUR
Mogoče tudi proda.
In prišparaš 70EUR
Mogoče tudi proda.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
težava je v tem da nevem katero matično imam ne najdem in ne vem kakšen ddr imam za grafično kartico ker skoraj da ne verjamem da imam ddr5
hojnikb ::
rame pusti, 4GB bo zaenkrat še dovolj.
Napajalnik nabavi drug, recimo kak xfx 550W ali ugudnejši cooler master b600 ver2.
Grafiko nabavi z bolhe kako r9 270/270x/280/280x/7870/7950/7970.
Preden pa karkoli počneš, preveri, če ima matična sploh pci-e in če ti ohišje sprejme kakšne bolj dolge grafike.
Napajalnik nabavi drug, recimo kak xfx 550W ali ugudnejši cooler master b600 ver2.
Grafiko nabavi z bolhe kako r9 270/270x/280/280x/7870/7950/7970.
Preden pa karkoli počneš, preveri, če ima matična sploh pci-e in če ti ohišje sprejme kakšne bolj dolge grafike.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
lahko prilepim sliko matične plošče pa mi boste tako bol pomagali ker se najbol nespoznam še na te komponente
hojnikb ::
Hojnikb: Jaz še nisem videl matične na fm2 podnožju brez pcie vmesnika.....
brez skrbi, OEM plate marsičesa nimajo zavoljo cene :)
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalniška opremaOddelek: Kaj kupiti | 2661 (2244) | PredatorX |
» | Menjava grafične kartice (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7526 (6917) | PurplePapet |
» | grafična karticaOddelek: Pomoč in nasveti | 1975 (1367) | kixs |
» | Računlanik za 360evrov (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13165 (12138) | hojnikb |