» »

Internet na vikendu preko EDGE

Internet na vikendu preko EDGE

Jurrbe ::

Pozdravljeni,
na vikendu na Gorenjskem bi rad za čim manjši strošek uredil zasilni internet. Problem je ker okoli hiše lovi samo EDGE pa še ta bolj slabo.

Ideja je da kupim nek http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik... nanj priklopim anteno in upam na najboljše.

Bo moč EDGA boljša z neko enostavno anteno kot je na npr Iphonu?
Zanima me tudi koliko imajo te mini napravice dosega na WIFI. Je mogoče priključiti klasični wifi router na to napravico? Rad bi da lovi v radiju okoli 10m.
Hvala!

kiks ::

Ta napravica je že Wi-Fi router, priklopiš lahko 5 ali 7 uporabnikov na wifi. 10 metrov ni noben problem, vleče tudi 20. Samo edge bo muka v vsakem primeru, lahko pa zunanja antena ulovi še kaj boljšega (3g/LTE).

Najbolj je, da si sposodiš v trgovini in preveriš, ali deluje in kako deluje...

m0LN4r ::

Jaz bi tudi vprašal nekaj glede tega.

Kako pa tale mali usb priklopiš na bilokako zunanjo anteno? OZ. ima že kdo to kako rešeno?
Bil bi zelo hvaležen za kake slikice ipd.

Tnx.

Dodatno vprašanje, kje je kak zemljevid pokritosti, hrvaških signalov? Ker slovenskega 3g oz. LTE v mojem primeru ni.
Pa bi blo možno imeti naročnino na hrvaški mobilni internet?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Jurrbe ::

Kaj pa ta GlobeSurfer 3, v čem je boljši od Huawei? Kje bi si pa lahko sposodil opremo? So za EDGE, 3G LTE potrebne različne antene?
Hvala!

Sami ::

m0LN4r je izjavil:

Dodatno vprašanje, kje je kak zemljevid pokritosti, hrvaških signalov? Ker slovenskega 3g oz. LTE v mojem primeru ni.
Pa bi blo možno imeti naročnino na hrvaški mobilni internet?

Zemljevid pokritosti najdeš najverjetneje na njihovi spletni strani določenega mobilnega operaterja.

Mislim, da bi lahko imel naročnino...odvisno od pogojev operaterja, a jih ni najbolj enostavno vprašati? :D
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

internet hrvaška (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
11128456 (11088) Daniel
»

Internet - Hrvaška - kartica za 7 dni

Oddelek: Omrežja in internet
83133 (2777) Daniel