» »

12"-13" tablica

12"-13" tablica

Pithlit ::

Evo. Prenosnik pospešeno spušča dušo. Pa iščem eno alternativo. Eno kombi zadevo. Torej tablica+tipkovnica (dock). Zelo, zelo fajn bi bila velikost nekje ~12" do ~13". Android odpade. Fajn bi blo da bi bila stvar mal bol na cenejši strani.

Surface Pro 3 zgleda špica. Yoga Tablet 2 je mal tko-tko alternativa... Še kakšna podobna zadeva?
Life is as complicated as we make it...

zee ::

Surface 3 (ne pro)?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

AnotherMe ::

Kak Asus tranformer?

scipascapa ::

kok je to na cenejši strani? dobre stvari ne morejo biti na cenejši strani.
tole je hudo

Vrhunska izdelava kovinskega ohišja oblikovanega do popolnosti vas bo prepričala že na prvi dotik. Ultra-lahek Asus T300Chi vsebuje najnovejši Intel(R) Core™ procesor za hitro in neslišno delovanje sistema. Glavni pogon je bliskoviti SSD. Prelep ekran IPS je zasnovan tako da zmanjšuje odseve in izboljša vidljivost tudi na prostem. Ob enem pa ga ščiti še steklo Gorilla Glass.

keitai ::

Surface 3 pro, Asus t300, HP envy 13

videc ::

Surface 3 Pro.
Prenosnika sploh ne prižigam več. Vzemi pa vsaj 8GB/256GB verzijo. Procesor pa po želji. :)

dukedl ::

kej tazga http://shop.lenovo.com/si/sl/tablets/le... ?
možno, da obstaja tud z večjim ekranom, ne vem
lp dukedl

Pithlit ::

Surface 3 (ne pro) je 10". Miix3 tudi (miix2 je 11,6" sam ne vem če mi paše koncept). A transformerji (200/300) se dobijo s pametno resolucijo?
Life is as complicated as we make it...

zmaugy ::

Yoga 3 Pro?

Pithlit ::

OK. Prenosnik dokončno spustil dušo enkrat 24.5. popoldne. Sicer je bil le disk ampak vseeno, nekako nima groznega smisla oživljat 8 let star hardware ki ga že frisknjiga spravi na kolena. Ergo, nov mlinček je racionalnejša odločitev.

Surface pro 3 je sicer fenomenalna zadeva ampak overkill za kar rabim. Primerjat druge kabriolete s surface je nekako pointless. Torej, spustit standarde. Oko sem tako vrgla na T200. Pa iskala alternativo temu (ker ima asus porazno ločljivost).

Yoga tablet 2: super koncept, slaba izvedba (s tipkovnico ki se ne drži ekrana), razmeroma drag špas.
Miix 2 (3 je pač premajhen): ponovno, styliš zadeva... bolj švoh izvedba. Refurbished variante imajo super ceno.
Yoga: ni tablica oz. cabrio. Že res da se da ekran čist obrnit in dobit kao tablico iz tega, ampak to ni to. Žal.
T300: malenkost drag, malenkost velik... drugač super zadeva. Mogoče overkill zame.
T300 Chi: Glede na ponujeno... se Surface Pro 3 bolj splača, IMHO.
T200: Mja, hud kompromis... drag glede na ponujeno, tako ločljivost (sodi na smetišče zgodovine), kot plac na tablici ('le' 32GB). Bonus teh cabriov je seveda hdd v docku.
T100: že premajhen, isto Surface 3 (ne pro) - drugač je to super izbira.
Acer Switch 11: ne vem... neprepričljiv, sploh - mogoče sem pa imela že vsega čez glavo. Enako s HP Envy linijo (pa grdi so mi).

No, in ker sem jaz konkretno neučakana duša... sem se spomnila na Medion. In lepo hitro nabavila P2214T (399€ v lokalnem Hoferju s 3 leta garancije, 330€ iz Nemčije z letom garancije - dodatni 2 leti garancije sta skoraj vredni tisti 60€ razlike). Zadeva je, po prvih vtisih boljša od T200 (ločljivost je večja - FHD, placa na tablici je dvakrat več, pa baterija zdrži baje mal dlje). 11.6" je sicer na spodnji meji mojih kriterijev, a se je hitro izkazalo da ne bo moteče - še najbolj me skrbi N2940. Tipkovnica je švoh (se kar fajn upogiba). Glede na ceno... mislim da se težko najde kaj boljšega. Če primerjam s Surface Pro 3 je sicer bolj kot ne igrača, bo pa zadostovala. Ko bom plačana 3k€ neto si pa ubodem MS-ovo tablico.

S tem Medion-om sem se mogoče sicer ustrelila v koleno (bo čas pokazal) ampak enodnevna uporaba kaže na to da je bila odločitev v redu. Hvala vsem za pomoč (tudi če nisem upoštevala predlogov, so spodbujali nadaljnje iskanje alternativ).
Life is as complicated as we make it...

Company ::

A je ta tablica v zdajsnji/vcarajsnji ponudbi?

Pithlit ::

Kak mesec nazaj je bila.
Life is as complicated as we make it...

noraguta ::

ni kake pene samo flash diska je premal, pa sem pa tja rama. proc bolj al manj sfolga večino stvari. tipkovnica pa za silo vredu trackpad neuporabn.

sicer ga pa lahko vrneš
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

Pithlit ::

Ma 64 flash-a je čist dovolj zame. Z vsem kar rabim imam še vedno cca 25 fraj. RAM-a mislim da bo tudi vrh glave za moj profil uporabnika. Trackpad je mal čuden, ja. Zdej mam zadevo dva dni konstantno po rokah in zgleda da je ne bom vračala. Mot me malo ker se ne da odpret... no da se, sam vprašanje če bo šlo pol nazaj skupi :P
Life is as complicated as we make it...

Matko ::

Lahko še kakšno mnenje po daljši uporabi?

Pithlit ::

Mnenje? Mnenje po daljši uporabi je precej okrnjeno... ker je mačku uspelo na tablico vržt eno 5 kilsko železno skulpturo pa je ekran počil (touch ne dela več - oz stalno zaznava dotike, tako da je tablični način neuporaben.

Drugače je pa zadeva čisto kul za 'normalno' uporabo. Media dela vse (zaenkrat, več kot 1080p ne gledam ker nimam zaslona za to), sesul se mi ni še niti enkrat. V celem letu je bil mogoče ene 3x ponovno zagnan. Pisarniška opravila grejo skozi brez problemov. Trackpad sem se hitro navadila uporabljat kot touchpad (tako da me fizično klikanje ne moti - ropota tudi ne). V praksi čisto nič ne pogrešam.

Še negativi:
zadeva ima zgleda en mali lag med dockom pa tako da so nekatere igre povsem neigralne (od testirnih recimo NFS in GRID...
Dock priklop ima luft in deluje zelo krhko - pa v resnici ni (robustna zadeva pravzaprav - ni pa lep občutek ko ekran zagrabiš pa se zadeva 'gunca' v 'tračnici, panti so dokaj trdi).
Disk v docku včasih iznenada izgubi povezavo s tablico (predvsem kadar nekaj časa ni v uporabi - med samo uporabo, torej med branjem ali pisanjem, se še ni zgodilo) in je treba odklopit pa priklopit zadevščino. Annoying.

Za to ceno požrem te negative... me ne motijo ne tako ne drugače. Sem pa še vedno na mačka jezna.
Life is as complicated as we make it...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
12841715 (32963) boolsheat
»

Windows 8.1 tablica? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6214644 (8165) Lonsarg
»

Linija Surface v zadnjih dveh letih prinesla 1,7 milijard dolarjev izgube (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
6222276 (16293) LuiIII
»

Microsoft pokazal manjšega brata Surface 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
5717497 (13436) noob96
»

Microsoft Surface Pro 3 namesto prenosnika (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
16448170 (36901) Lonsarg

Več podobnih tem