Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik sredi dela pokaže back screen?!
Računalnik sredi dela pokaže back screen?!
majstrukelj ::
Lep pozdrav,
danes sem pisal nek dolg dokument za šolo, kar na enkrat pa se je pojavil black screen (no signal na monitorju), računalnik je deloval samo brez slike. Probal sem izklopit in vklopit kabel iz grafične do monitorja a nič. Moral sem narediti reset, s pomočjo spredne tipke na ohišju. Nato pridem nazaj v windows, ugotovim da se mi je 3/4 dela zbrisalo in začnem še enkrat. Tokrat pogosteje shranjujem zaradi možnosti, da se zadeva ponovi. Ko pridem skoraj dokonca, se ta problem ponovi. A tokrat je bil še nek nenavaden šum skozi zvočnike. Mogoče kdo ve kaj bi bilo lahko narobe? Pregreva se ne, ker sem preveril, grafična pa je skoraj nova, stara 6 mesecev (mogoče malo več), nove programske opreme nisem nalagal... Že v naprej hvala :D
Lp, Maj
danes sem pisal nek dolg dokument za šolo, kar na enkrat pa se je pojavil black screen (no signal na monitorju), računalnik je deloval samo brez slike. Probal sem izklopit in vklopit kabel iz grafične do monitorja a nič. Moral sem narediti reset, s pomočjo spredne tipke na ohišju. Nato pridem nazaj v windows, ugotovim da se mi je 3/4 dela zbrisalo in začnem še enkrat. Tokrat pogosteje shranjujem zaradi možnosti, da se zadeva ponovi. Ko pridem skoraj dokonca, se ta problem ponovi. A tokrat je bil še nek nenavaden šum skozi zvočnike. Mogoče kdo ve kaj bi bilo lahko narobe? Pregreva se ne, ker sem preveril, grafična pa je skoraj nova, stara 6 mesecev (mogoče malo več), nove programske opreme nisem nalagal... Že v naprej hvala :D
Lp, Maj
- spremenil: majstrukelj ()
lonewolf_ ::
Če si nameščal kakršno koli programsko opremo v zadnjem času jo odstrani ali pa poglej v event viewer.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
lonewolf_ ::
Bi skoraj rekel PSU - hdd / matična, če event viewer ne pokaže kaj pametnega..
čeprav je lahko tudi grafika ali pa power mode v windowsu.
čeprav je lahko tudi grafika ali pa power mode v windowsu.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lonewolf_ ()
BorutK-73 ::
Napiši katere komponente imaš (grafična in napajalnik)
Pol leta stara grafična tudi ni garancija da ni problem.
Pol leta stara grafična tudi ni garancija da ni problem.
Terran ::
Za začetek poglej na Event viewer kje/če je kak critical error. To ti je najboljši indikator.
solatko ::
To je znak pregrevanja grafične ali procesorja. Kdaj si računalo čistil in koliko je stara zadeva, morda je potrebno na novo dat termalno pasto. Lahko je tudi problem pri RAM-ih, se v ležišču nabere prah in dela stike med pini (vzameš ven in malo očistiš konektorje in spihaš ležišče, seveda to narediš pri ugasnjeni mašini in izklopljenem PSU-ju).
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč pri diagnostiki resnih hardwerskih težavOddelek: Pomoč in nasveti | 2635 (1852) | MrStein |
» | Random restart računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 12958 (11003) | Pero_SLO |
» | Resetiranje računalnika brez razlogaOddelek: Pomoč in nasveti | 1156 (864) | Yohan del Sud |
» | [težka tema] računalnik zmrzujeOddelek: Pomoč in nasveti | 1880 (1572) | solatko |
» | Ugašanje WindowsOddelek: Operacijski sistemi | 1809 (1183) | bibip |