Forum » Pomoč in nasveti » DISK Z XP V DRUG RAČUNALNIK - POMOČ!!
DISK Z XP V DRUG RAČUNALNIK - POMOČ!!
vara ::
Zdravo!
Resnično bi potreboval vašo pomoč ker enostavno ne najdem rešitve, že 2 uri googlam in probavam pa žal ne gre.
Stvar je sledeča.
Na starem računalniku kjer so na disku XP-ji, so se napihnili kondenzatorji, kar pomeni da računalnik ne dela.
Ker nujno potrebujem digitalna potrdila in nekatere datoteke, ki so na obstoječem, delujočem disku vas prosim za pomoč.
Disk sem vstavil v drug računalnik, kjer sem samo preklopil iz novejšega (win 7) na starejši disk (win XP). Zadeva se ne zalaufa, za pol sekune se pokaže win xp (ko se nalaga) nato pa se pojavi se BSOD oz. blue screen of death za pol sekunde in se ponovno zažene. Probal sem že nekaj nastavitev v BIOS-u. Sedaj berem na googlu da so zadevo reševali tako da so pred tem na starih računalnikih nekaj spreminjali nastavitve in je tako delovalo, jaz tega pač ne morem, ker je tisti računalnik fuč.
Zelo bom vesel pomoči! LP Vara
Resnično bi potreboval vašo pomoč ker enostavno ne najdem rešitve, že 2 uri googlam in probavam pa žal ne gre.
Stvar je sledeča.
Na starem računalniku kjer so na disku XP-ji, so se napihnili kondenzatorji, kar pomeni da računalnik ne dela.
Ker nujno potrebujem digitalna potrdila in nekatere datoteke, ki so na obstoječem, delujočem disku vas prosim za pomoč.
Disk sem vstavil v drug računalnik, kjer sem samo preklopil iz novejšega (win 7) na starejši disk (win XP). Zadeva se ne zalaufa, za pol sekune se pokaže win xp (ko se nalaga) nato pa se pojavi se BSOD oz. blue screen of death za pol sekunde in se ponovno zažene. Probal sem že nekaj nastavitev v BIOS-u. Sedaj berem na googlu da so zadevo reševali tako da so pred tem na starih računalnikih nekaj spreminjali nastavitve in je tako delovalo, jaz tega pač ne morem, ker je tisti računalnik fuč.
Zelo bom vesel pomoči! LP Vara
Enron x86 ::
Pozdrav,
ali je bila napaka na zaslonu BSOD slučajno 7B? Ta se po navadi pojavi, ko disk prestaviš v drug računalnik.
Poglej si ta članek, če kaj pomaga. Glej stran 2, "Hiren's Boot CD".
Lp
ali je bila napaka na zaslonu BSOD slučajno 7B? Ta se po navadi pojavi, ko disk prestaviš v drug računalnik.
Poglej si ta članek, če kaj pomaga. Glej stran 2, "Hiren's Boot CD".
Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Enron x86 ()
Niti ne uspem slikati zadeve ker se takoj resetira, kaj šele da bi prebral kaj piše :). Hvala za link.
LP
LP
GTX970 ::
Rtv servis, ti jih zamenjajo.
oz priklopiš disk kot sekundarni, skopiraš iz njega kar potrebuješ.
Digitalna potrdila imaš v katerem browserju ?
V Mozilli, moral bi jih izvoziti. Problem je v tem ker nimajo nobenih backupov potrdil in zato je možen samo izvoz če mi bo uspelo. HVALA!
Glede menjave kondenzatorjev pa je štos v tem da je računalnik star 10 let in ni vreden niti 30EUR, zato se to ne splača.
Glede menjave kondenzatorjev pa je štos v tem da je računalnik star 10 let in ni vreden niti 30EUR, zato se to ne splača.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vara ()
GTX970 ::
Če gre za firefox ni težav, samo skopiraj profil na drug hdd na pravo mesto.
https://support.mozilla.org/en-US/kb/ba...
Slabo ceniš svoj čas...
https://support.mozilla.org/en-US/kb/ba...
Slabo ceniš svoj čas...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
Najlepša hvala za ta nasvet!
Računalnik pa ni moj in se je gospod odločil da za tak denar tega računalnika ne bo popravljal, saj je tako ali tako mel v planu nakup novega. Vseeno hvala tudi za ta namig. LP
Računalnik pa ni moj in se je gospod odločil da za tak denar tega računalnika ne bo popravljal, saj je tako ali tako mel v planu nakup novega. Vseeno hvala tudi za ta namig. LP
To sem že iskal ampak ne vem kje v biosu se to nahaja. Sicer ko se zažene že piše da čekira IDE driverje, zato mislim, da je to tudi že naštimano ampak vseeno ne dela.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NLB klikOddelek: Pomoč in nasveti | 8988 (8159) | telexdell |
» | Plata s Slotom A ?!Oddelek: Kaj kupiti | 1078 (897) | KontraCepec |
» | Napajalnik na poti v večna lovišča?Oddelek: Strojna oprema | 1729 (1304) | Pyr0Beast |
» | Se bliža konec življ. dobe motherboarda?Oddelek: Strojna oprema | 1287 (993) | jest10 |
» | AGT Mnenje; Kdo koga? ; zahvalaOddelek: Kaj kupiti | 3584 (2727) | kuglvinkl |