Forum » Kaj kupiti » Kateri Monitor ?
Kateri Monitor ?
Temo vidijo: vsi
mtosev ::
Verjetno misli na 4K resolution.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Kurzweil ::
@scipascapa, tudi mene zanima, kot zgoraj @blackbfm kaj točno imaš v mislih.
Sicer pa če skušam malce prebrat misli... najprej boš sicer moral povedat kaj počneš z računalnikom. Sicer pa casual uporaba bo seveda OK... večina iger bo OK... pri resnih naslovih iger pa boš imel fps verjetno pod 50 oz. se boš moral precej telovadit po nastavitvah posamezne igre... povsem odvisno kaj počneš. Če pa delaš kaj, kjer rabiš večjo delovno površino pa bo pravi blessing....
Sicer pa če skušam malce prebrat misli... najprej boš sicer moral povedat kaj počneš z računalnikom. Sicer pa casual uporaba bo seveda OK... večina iger bo OK... pri resnih naslovih iger pa boš imel fps verjetno pod 50 oz. se boš moral precej telovadit po nastavitvah posamezne igre... povsem odvisno kaj počneš. Če pa delaš kaj, kjer rabiš večjo delovno površino pa bo pravi blessing....
scipascapa ::
casual gaming, zdaj imam stari benq 2765wht, ips 60hz z zvočniki...nekaj boljšega se išče, pomojem zaenkrat za silo vzamem enga 27'', ki ima več hz?
McMallar ::
MSI Optix MPG321URDE-QD je nekje okoli 650 evrov v Nemčiji. QDE izpeljanka, kaj pa je v njej drugačnega ne vem. Razumem prav, da je HDR bolj švoh?
Za ta model je cena okoli 700CHF, ja. HDR me pa ne gane, rad bi samo dober 32" 4k monitor za delo in občasno igro. Če ima kdo kakšno alternativo v tem cenovnem rangu se priporočam.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
Groot ::
Iščem nov monitor za primarno pisarniško uporabo. Zaradi omejitev s prostorom se nagibam k sistemu dveh 24' ekranov. Kakšen predlog za best p/p?
Trenutno gledam tole: https://www.shoppster.si/p/4727168
Trenutno gledam tole: https://www.shoppster.si/p/4727168
bm1973 ::
2x 24 col je približno enako 1x 38 col...
Zna biti pa ta rešitev dražja.
Jaz bi vzel eno stopnjo ločljivosti več (vertikala 144p), če budžet dopušča.
Zna biti pa ta rešitev dražja.
Jaz bi vzel eno stopnjo ločljivosti več (vertikala 144p), če budžet dopušča.
Han ::
Glej rajši monitorje s QHD ločljivostjo, npr.:
https://www.shoppster.si/p/2015103
https://www.shoppster.si/p/4105818
https://www.shoppster.si/p/2015103
https://www.shoppster.si/p/4105818
Groot ::
Sem razmišljal o 38col, ampak mi je delo z dvema ekranoma bolj priročno.
@Han tnx za predloge. QHD se mi zdi morda malo overkill na 24 enkranu, ki bo primarno uporabljen za občasni home office z glavnino dela v Wordu in mailu. Škodi seveda nikdar ne, ampak bistvene opazne razlike pa ne bi smelo biti.
@Han tnx za predloge. QHD se mi zdi morda malo overkill na 24 enkranu, ki bo primarno uporabljen za občasni home office z glavnino dela v Wordu in mailu. Škodi seveda nikdar ne, ampak bistvene opazne razlike pa ne bi smelo biti.
Furbo ::
Če govorimo o 2560 x 1440 je to higienski minimum, Full HD je čisto premalo za karkoli.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Furbo ::
Torej je vsekakor treba iti v 2560x1440.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Dell ima zelo fajn Windows Manager, Dell Display Manager.
Pod Windowsi deluje super, sem se ga lepo navadil, da si razdelim 49" ekran.
MrStein ::
Če govorimo o 2560 x 1440 je to higienski minimum, Full HD je čisto premalo za karkoli.
Če uporablja stare programe, potem še nekako gre.
Novi pa so zgleda "kalibrirani" za 4K ekrane in na 1080 izgledajo grozno.
S kakšnim downscale mogoče...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
PrimozR ::
Dell ima zelo fajn Windows Manager, Dell Display Manager.
Pod Windowsi deluje super, sem se ga lepo navadil, da si razdelim 49" ekran.
V primerjavi s FancyZones po mojih izkušnjah Dellov ni bogve kaj. Je pa res, da so vmes naredili orenk update. Jaz ostajam na FancyZones.
Je pa uporabnost takih programov predvsem na ultra wide monitorjih, če imaš dva klasična 16:9 itak lahko snapaš aplikacije na polovico monitorja, kar je efektivno četrtina cele delovne površine. Prednost FancyZones je kvečjemu to, da lahko hitro pripneš okno na monitor in pol.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
V primerjavi s FancyZones po mojih izkušnjah Dellov ni bogve kaj. Je pa res, da so vmes naredili orenk update. Jaz ostajam na FancyZones.
Je pa uporabnost takih programov predvsem na ultra wide monitorjih, če imaš dva klasična 16:9 itak lahko snapaš aplikacije na polovico monitorja, kar je efektivno četrtina cele delovne površine. Prednost FancyZones je kvečjemu to, da lahko hitro pripneš okno na monitor in pol.
Predvsem je Dell izboljšal stabilnost z zadnjo verzijo. Ker pač že imam Dell Monitor .
Meni zadostuje zaenkrat...
Sem mislil, da sem se zajebal z nakupom enega 49" colskega monitorja, namesto2 ali 3, pa se je izkazalo, da se nisem...
Pač delim monitor samo po vertikali, nič po horizontali...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Pep3Laugh ::
https://geizhals.de/lenovo-n27q-67c2gac... 125€ na amazon.de mislim, da za tak denar ne dobiš nič boljšga, in še ips panel.
Odlična cena.
OD23 ::
Kateri monitor za dodaten enkran za macbook pro. Je velika razlika med 24 iz 27 velikostjo? Uporabljal se bo za pisarnisko delo ustavrjanje video, gledanje videov... Budget je 300EUR.
blackbfm ::
Je velika razlika med 24 iz 27 velikostjo?
z manj k 27 nimaš kej
že pri 27 je ob vseh toolboxih in oknih bolj malo dejanskega delovnega prostora
yayo ::
malo pozno si se spomnil. MSI je imel na amazon.de pre b.f. in b.f. popuste. Sem ti hotel linkati par njihovih 27' pa so že prekinili, verjetno so vse prodali.
imam za 125€ voucherjev gor na amazonu....moram en monitor menjat :) KTC imajo sploh? :)
Imajo ktc.
https://www.geekbuying.com/item/KTC-M27...
KTC M27T20 Mini-LED 27" QHD 165Hz Monitor s kodo: NNNERFDT2 iz 202€ na 169€ (EU) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! je pa refurbished
:)
KTC M27T20 Mini-LED 27" QHD 165Hz Monitor s kodo: NNNERFDT2 iz 202€ na 169€ (EU) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! je pa refurbished
tikitoki ::
scipascapa je izjavil:
https://www.geekbuying.com/item/KTC-M27...
Na Amazonu si imel AOC 27 mini LED za 311 EUR. Pomoje bolj varna opcija.
AOC Gaming Q27G3XMN - 27 Inch QHD Monitor, 180 Hz, FreeSync Prem. Pro, HDR1000 (2560 x 1440, 1 ms GtG, HDMI, Display Port) Black/Red
nima zvočnikov.
nima zvočnikov.
estons ::
Najbolj ugoden Dell 24" za pisarniško rabo? Saj vem, da glih par dni prepozno sprašujem...
p0ki ::
Prodajam ASUS ROG Strix XG32VC monitor, če koga zanima
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster"
Buggy ::
Meni ja pa cyber monday ratal za polovico cene na amazon.de dobit 45" OLED, so imeli pa dinamcnen popust na odprto embalazo in sicer najprej 30%, ki je zjutraj padel na 10%.
Zdej me pa zanima ce ima kdo tale monitor arm iz amazona oz kaj imate za UW monitorje, kjer je teza ko je roka iztegnjena drugace razporejena kot pri 16:9?
Zdej imam eno roko, ki je zgolj do 8 kg pa se pod 32" monitorjem na skrajno iztegnjeni poziciji v centru nagiba. Monitor bo skakal iz ene skrajne pozicije na drugo (simracin kokpit in vcasih des gaming)
Zdej me pa zanima ce ima kdo tale monitor arm iz amazona oz kaj imate za UW monitorje, kjer je teza ko je roka iztegnjena drugace razporejena kot pri 16:9?
Zdej imam eno roko, ki je zgolj do 8 kg pa se pod 32" monitorjem na skrajno iztegnjeni poziciji v centru nagiba. Monitor bo skakal iz ene skrajne pozicije na drugo (simracin kokpit in vcasih des gaming)
mea culpa...par minut pred spanjem sem pocekiral na telefonu-videl-kupil impulzivno, ker sem nekaj takega ze nekaj casa ogledoval za racing rig...sry
drugic se grem dol na masino prijavit pa javim...
drugic se grem dol na masino prijavit pa javim...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
Pandorumx5 ::
Iščem monitor bele barve velikost od 22'' do 24'' in resolucije 1080p. Preiskal sem že večino slovenskih trgovin, ampak ni neke izbire... (mora bili SLO, zaradi garancije).
OsebniRac ::
https://geizhals.eu/aoc-q27g3xmn-bk-a30...
To je najboljse, kae dobis za dobrih 300 EUR. Ima full array local dimming. Je ocenjen k najboljsi v tej cenovni kategoriji. Za ta denar in za gaming je to to. Ce zelis kaj konkretno boljsega, te bo stalo 2x toliko.
Ce zelis prihraniti denar, pa naklofaj v filter specifikacije, ki so ti 100% nepogresiljve in poglej kaj je na voljo.
Full array local diming + 1000 nits svetilnost in 4000:1 staticni kontrast. Super za filme, pa za gaming tudi. Kolega je nabavil in je zadovoljen. Sploh za to ceno.
Jebes crni petek. Poglej, ce ima Senetic na zalogi in vzami takoj. 320-330 s posnitno vred je super cena. Ce najdes drugje ceneje, pa vzame tam.
Da opišem svojo izkušnjo z zgornjo ponudbo. Naročil pri Senetic in dobil datum dobave konec novembra. Ker niso poslali novih informacij, sem jih konec novembra vprašal o stanju naročila. Takrat so mi povedali, da ga po ceni, po kateri sem ga kupil od njih, ne morejo dobiti in da mi bodo vrnili denar.
Skratka uspešno sem zamudil črni petek in še vedno iščem dober 1440p gaming monitor za 200 - 300 eur (izjemoma malo več). Tokrat v malo bolj zanesljivi trgovini.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OsebniRac ()
OsebniRac ::
Trenutno gledam G2724D, HP OMEN 27q in LG 27GN800P-B. Vsi imajo dobre ocene na RTINGS, le LG bi moral biti brez Pja. Ima kdo kake izkušnje?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OsebniRac ()
tikitoki ::
https://geizhals.eu/aoc-q27g3xmn-bk-a30...
To je najboljse, kae dobis za dobrih 300 EUR. Ima full array local dimming. Je ocenjen k najboljsi v tej cenovni kategoriji. Za ta denar in za gaming je to to. Ce zelis kaj konkretno boljsega, te bo stalo 2x toliko.
Ce zelis prihraniti denar, pa naklofaj v filter specifikacije, ki so ti 100% nepogresiljve in poglej kaj je na voljo.
Full array local diming + 1000 nits svetilnost in 4000:1 staticni kontrast. Super za filme, pa za gaming tudi. Kolega je nabavil in je zadovoljen. Sploh za to ceno.
Jebes crni petek. Poglej, ce ima Senetic na zalogi in vzami takoj. 320-330 s posnitno vred je super cena. Ce najdes drugje ceneje, pa vzame tam.
Da opišem svojo izkušnjo z zgornjo ponudbo. Naročil pri Senetic in dobil datum dobave konec novembra. Ker niso poslali novih informacij, sem jih konec novembra vprašal o stanju naročila. Takrat so mi povedali, da ga po ceni, po kateri sem ga kupil od njih, ne morejo dobiti in da mi bodo vrnili denar.
Skratka uspešno sem zamudil črni petek in še vedno iščem dober 1440p gaming monitor za 200 - 300 eur (izjemoma malo več). Tokrat v malo bolj zanesljivi trgovini.
Skoda. Za crni petek so jih Mel na amazonubpo 311 eur. Or njih sem vedno dobil v, Ali pred, rokom
ViperR ::
Kateri monitor je best buy za pisarniško delo? Rabil bi 4-8 monitorjev. Do sedaj sem uporabljal 24" 1080p in pa 27" 1440p(hp z27u G3).
Pomembno je, da ima tanek rob, da jih lahko zmontiram skupaj. Gledal sel 4k 27" in 1440p 27", pa ne vem točno kaj kupit. Nagibam se bolj k 4k, da imam več na ekranu, kar mi je pomembno. Ostalo pač klasika, IPS, 60hz. USB-C ne rabim. Rabim pa HDMI+Displayport, ker imam 4x hdmi 4x DP izhode na grafičnih (razen, če so kaki adapterji ok, da ne bo kakih problemov).
Poleg tega, kje kupiti? Najceneje sem našel kaj takega: https://www.mimovrste.com/monitorji/del...
Je v DE kaj ceneje?
Pomembno je, da ima tanek rob, da jih lahko zmontiram skupaj. Gledal sel 4k 27" in 1440p 27", pa ne vem točno kaj kupit. Nagibam se bolj k 4k, da imam več na ekranu, kar mi je pomembno. Ostalo pač klasika, IPS, 60hz. USB-C ne rabim. Rabim pa HDMI+Displayport, ker imam 4x hdmi 4x DP izhode na grafičnih (razen, če so kaki adapterji ok, da ne bo kakih problemov).
Poleg tega, kje kupiti? Najceneje sem našel kaj takega: https://www.mimovrste.com/monitorji/del...
Je v DE kaj ceneje?
ViperR ::
Meni osebno je ze 1440p premajhno, uporabljam 125%, sam še zmer ti ostane več na ekranu. A 4k s scalingom ni ok? Kje lahko to teatipram sploh? V big bangu majo sam te ukrivljene ekrane.
32" dellov je 700e+, to je predrago za celoten setup.
In kje se kupuje? Ebay.de, geizhals, ali kar v slo?
32" dellov je 700e+, to je predrago za celoten setup.
In kje se kupuje? Ebay.de, geizhals, ali kar v slo?
Hair ::
27" 4k s 150 ali 175 scalinogm je top
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.
PrimozR ::
Čakaj... ti rabiš teh 4 do 8 monitorjev _zase_, za _eno_ mašino/delovno mesto?
Glede scalinga, će 1440p daš na 150 % scaling, na monitorju nimaš nič več in nič manj, kot če bi imel 1080p matriko. Samo bolj oster bo tekst oz. grafični elementi. Enako s 4k monitorjem na 200 % oz. 4k na 150 % vs. 1440p. Efekt je enak, razlika je ostrina.
Glede scalinga, će 1440p daš na 150 % scaling, na monitorju nimaš nič več in nič manj, kot če bi imel 1080p matriko. Samo bolj oster bo tekst oz. grafični elementi. Enako s 4k monitorjem na 200 % oz. 4k na 150 % vs. 1440p. Efekt je enak, razlika je ostrina.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Meni ja pa cyber monday ratal za polovico cene na amazon.de dobit 45" OLED, so imeli pa dinamcnen popust na odprto embalazo in sicer najprej 30%, ki je zjutraj padel na 10%.
Zadevo dobil domov po dobrem tednu.
Ker gre za Amazaon.de warehouse deal sem pricakoval nepricakovano za to ceno. Sicer imas vseeno moznost vrnit a je pac kar nekaj logistike za tem....
Zadeva je prisla v malce pobunkani embalazi a nic groznega. Odprem in prestejem vse dele ki morajo biti zraven - checked
Preverim monitor na sprednji strani in je bil brez fizicnih poskodb ali odrgnin na ekranu. Zadnja stran je se v polivinilu. Jezik je bil izbran nemski.
Preverim INfo in je imel 64 delovnih ur.
Ker narocene roke za monitor se ni bilo sem star 32" MVA monitor snel in zategnil roko (do 8kg) na MAX ter sel preveriti ali vse stima sprobat obcutek v cockpitu.
FUCK YEAH---->to je to za simracing, ce ne zelis ravno svicat pod VR ocali
Je pa ena jeba - tekst na OLED (WOLED) je z eno besedo crap. Ce izklucim clearType je malo boljse je pa pol cela jeba na main IPS-u. HDR je ON na obeh, nekaj sem se igral se z digital vibrance preko NVCP pa je bilo vse prevec umetno in hue okoli teksta se bolj izrazit.
Ocitno nekaj ni good...vem sicer, da na OLED peerfekcije teksta z Winsi se nekaj casa ne bo, samo malce boljse se pa da narediti.
Naredil se popolen wipe Nvidia driverjev (Revo uninstaler) ter hiden device-ov (ekrani) preko device managerja. Naredil firmware update na novem monitorju in po dvourni namestitvi zadnjega FW naredil se factory reset.
Ugasnil masino, populil vse kable iz monitorja ter pocakal 20min da se je naredil t.i "hard reset"
Masina ON, driverji ON, HDR kalibracija na obeh ter loadanje novega profila. Nastavil settinge na enem in na drugem monitorju in nazaj vklopil ClearType. Zadeva kar se teksta tice obcutno boljsa (skalibrirano za vsak monitor posebej)
Pod crto za pol cene je tole keeper. Sem sel se gledat za dead piksle in anomalije s testom pa ni nic (sem hotel zajokat na Amazonu se za dodaten skonto ce bi kej bilo). ZA Racing je tole bomba, stalker sem tudi probal samo bom moral malce FOV se najdt ustrezen, ker se mi je zdelo pri curve 800R na razdalji 80cm kot da sem v igri in mi je bilo kar mal cuden obcutek v pozitivnem smislu, ker je bilo prevec scary
Roko 20kg sem tudi dobil je in prva liga, sploh ce primerjam z borovscino ki je bila prej gor...vsekakor priporocam
Je pa res HUGE in see bo potrebno se malce navadit
roka zavrtana v mizo
fakti:
- Monitor je dalec od tega da bi bil (vsaj zame) primeren za delo, je pa zato toliko boljsi za gaming (sploh simracing)
- Ne se bati kupovati vrnjene robe na Amazon.de, ker je oboje v mojem primeru prislo v odlicni kondiciji. Kolegu sem povedal za ta monitor in ga je tudi vzel a je dobil zadevo brez daljinca, po chatu na supportu je dobil se 100€ off, lahko pa upravljas monitor tudi preko APP-a ze samo preko DP. Za FW upgrade rabis pa USB A-B
aja se to...masina (brez monitorjev) iz stekarja pred tem na dveh 32" 165Hz monitorjih vlekla cca 100W v IDLE (RTX 3080 12GB undervolt&overclock) zdej pa 180W, ko je nahookan gor tale 45" na 240Hz in oba v HDR modu-u. Ko ga iz 240Hz spustim na 144Hz, pa smo spet nazaj na 100W...itaq 240fps ne bom s to grafo dosegal niti rabil se lep cas, tako da je ostal na 144Hz.