» »

Kateri Monitor ?

Kateri Monitor ?

Temo vidijo: vsi
««
116 / 145
»»

Kleemen ::

Še vedno nisem izbral monitorja. Sem pa razmišljal, glede na to da sem Apple user je novi iMac 24" (4,5k resolucija) kar ugoden nov 1450eur in rabljeni tam okrog 1200eur - praktično novi. Že sprobal kdo?

opeter ::

Če se ti ne mudi, počakaj vsaj do junija, ko bo Applova konferenca WWDC, če bodo slučajno najavili M2 procesor.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Že M1 je baje vrh glave proti Intelovim. :D To me sploh ne skrbi, bolj me skrbi če je dovolj 8gb rama in če je 4,5k resolucija ok na 24" zaslonu.

tikitoki ::

Applovih CPUji so na 5 nm litografiji, tak, da je direktna primerjave ucinkovisti nemogoca. Definitivno pa je velik del prenosti zaradi tega in ne boljsega dizajna.

SO pa novi Applovi CPUji ocitno izredno konkurencni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

Nikonja ::

Sorry ampak v letu 2022 kupovat računalnik z 8GB RAM-a in 24" monitorjem (4k na tako majhnem monitorju je kr neki, ampak...)za 1,5t eur, jaz nebi rekel da je good deal. Ampak, iskreno niti nimaš veliko izbire če mora bit Apple.

Sedaj imam pa macbook pro in resolucijo 3072x1920 na 16" ekranu. :D Sicer pa iMaca bi samo sprobal in če ne bi bil ok vrnil in obdržal macbook pro, ki ga bi vezal na zunanji monitor. iMac se mi zdi samo kot ideja, ker vsi hvalijo m1 procesor, če bo pa še ekran super pa še toliko boljše. Če ne pa ga vrnem v trgovino saj imam 14 dni časa za odstop od pogodbe/vračilo. Za test rabim 2-3 dni dovolj. :)

rini ::

Potem se bo pa pojavil s popustom, ker je odprta embalaža.

Nisem zasledil, da bi kaj posebno hvalili apple monitorje. V prejšnjem postu sem poizvedoval po 3840x2160 4k zaslonu, ker je bil LG 43un700-b preko spletne trgovine za 550 eur, no zdaj je že dražji.

Res je ja, potem prodajo po nižji ceni z odprto embalažo in se da kdaj dobiti kakšno dobro ceno. Če si seveda zadovoljen z izdelkom.

Apple monitorji so bili pred leti najboljši na svetu, kako je sedaj pa nevem, ker ne spremljam več toliko. Z mojim na mbp sem več kot zadovoljen, ne menjam za nič razen za istega večjega, kar upam da je iMac. :D

poglej Dell U3223QE 80,1 cm (31,5-palca), 4K, IPS, USB-C (210-BCYO) na spletu v Slo za 1050 eur in testiraj

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rini ()

To je preveliko in predrago. Za 1200eur se dobi že nov iMac 2021 z odprto embalažo v primeru, da mi bo ok ekran. Če kupim samo monitor rabim poleg še računalnik, pri iMacu pa imam računalnik + monitor v enem kosu.

PrimozR ::

Vse kaže, da si že odločen.

Če mi bo 24" ekran z 4.5k resolucijo ok potem sigurno ja. Ce ne ne vem. :)

Vrhunske barve, oči boleče. Haha..

A na iMacu? Nevem nisem še probal v živo.

Saintek ::

Ker se mi mogoče počasi poslavlja (upam da ne 🙂)dell u2715h, me zanima, kaj je dan danes se aktualno v rangu do 500€ 27". Uporaba obdelava fotografij v lightroomu in photoshopu. Hvala

Han ::

Dell 2721QS.

sweeti ::

Kaj priporočate v rangu 30 coll neukrivljenih zaslov in cena cca 400€ za uporabo predvsem office delo/net

GIGABYTE M32Q 32" 165Hz 2560 x 1440 SS IPS Display

https://www.rtings.com/monitor/reviews/...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rini ()

scipascapa ::

Best Ultrawide Gaming Monitor: Dell S3422DWG

sekvap ::

za ~250€ dobiš aoc 32" 1440p z ips in 75hz. Mislim da je no brainer,

Svetilnost?

Endorino ::

stari 24 inch monitor želim zamenjati za nek drug monitor. ene 3x tedensko se igrajo igre. ostalo splošna opravila. office,filmi...
cenovno okrog 600 + -
grafična je MSI RTX 3070 VENTUS

300cd, sam ga imam nastavljenega na 40%. In pa pazi da je IPS, VA je shit ker bledijo barve

Kateri model AOC pa ima 300cd za 250 eur?

hvala.

https://www.mimovrste.com/monitorji/aoc...
Imam tega, sem podal napačne informacije. ima 250cd

scipascapa ::

stari model, ki ni več dobavljiv.

To pa. Kolikor denarja, toliko muzike.

dvihtelic ::

Mi lahko pove kateri je boljsi? Samsung monitor F27G35TFWU 27 ali Monitor Samsung F27T350FHR ?
Oziroma kako je s tem monitorjem?

Samsung monitor S34J550WQR

davidboaz ::

Kleemen je izjavil:

Še vedno nisem izbral monitorja. Sem pa razmišljal, glede na to da sem Apple user je novi iMac 24" (4,5k resolucija) kar ugoden nov 1450eur in rabljeni tam okrog 1200eur - praktično novi. Že sprobal kdo?

Yes, I am currently using it and it is one of the best monitors I have ever used. Also, Apple is providing some disc ounts and amazing returns and refund policies. We all know how this brand doesn 't compromise on anything.Samsung monitor F27G35TFWU 27 is also better but not nearer to this one. I would definitely recommmend to go for it.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: MrStein ()

gwtlwesncw ::

kaj se predlaga namesto aoc monitorja, po katerem je ravno padla lončenina in ga na desni šestini uničila, mladina ne more več met za igre...
ne gre za hudo zbirčnost, dokler je 27", 144hz fhd in upognjen, trenutna cena naj bo med 200-300EUR: C27F396FHR, S27AG300NU, C27G1 itd.
izgleda, da bi monitor čez mesec bil 2 leti star...
moramo videti še, kaj bo zavarovalnica rekla.

Zgodovina sprememb…

gwtlwesncw ::

pri koliko % totalnega prihranka še naročite iz amazon.de (zaradi morebitnih poprodajnih sitnosti) - če ni vsaj 50€ (~15%) ugodneje? imate kakšno ugodno in manj znano trgovino z monitorji naštudirano? če ne bomo nič boljšega našli ali jutri uredili, bo menda C27G2U, yebiga.

Kakšne poprodajne sitnosti? Če gre kaj narobe in uveljavljaš garancijo, kjer ti v enem dnevu zgenerirajo return label in vrnejo denar v parih dneh po tem, ko dobijo paket?

AMazon je utter scumbag do svojih zaposlenih in do prodajalcev, ki uporabljajo njihovo platformo. Do kupcev je dober (na račun prej omenjenih, ki nastradajo).

tikitoki ::

Ni res, mene so dobro nategnili pri garanciji. Tak, da moras tudi pri amazonu biti previden. So pa bile tudi dobre izkusnje z vracilom oz. menjavo izdelka.

Slayer69 ::

Razmišljam o nabavi novega monitorja (trenutno imam Dell U2414H), ampak bi imel kaj večjega (nekje v rangu 32"), ter da bi imel boljši refresh rate, ker kdaj odigram tudi kakšno igro (grafična je RTX 3070, tako da sklepam da mora podpirati Gsync, ali deluje ok tudi brez tega?). Glede curved ali flat se še nisem odločil, ker nimam izkušenj (za to velikost in predvsem pri igrah se mi zdi bi bil celo bolj ustrezen curved, ne vem pa kako je za pisarniško delo - ali zna biti to moteče?)

Kaj priporočate?

Kolikor sem prebral prejšnje teme se še največkrat omenja Gigabyte M32Q, je to še vedno best buy (cca 430€ na extreme digital)?
Ali je M32QC tudi ok, če bi se odločil za curved? To je sicer VA matrika potem? (mogoče neumno vprašanje: a so vsi curved VA?)

Sicer če bi šel z VA, ali je potem recimo tudi opcija kak Lenovo G32qc-10, ki je bistveno cenejši (cca 270€ na amazonu)... ali je tudi bistveno slabši? Ker drugače raznih bonbončkov kot so KVM, usb priključki, zvočniki itd... ne potrebujem. Bi pa vseeno rad neko solidno kvaliteto (čeprav nisem prav ekstra zahteven in raznih razlik v barvah in sivinah po moje ne bi niti opazil).

Skratka kakršnakoli mnenja/predlogi zelo dobrodošli =). Hvala!

MrStein ::

Slayer69 je izjavil:

(grafična je RTX 3070, tako da sklepam da mora podpirati Gsync, ali deluje ok tudi brez tega?)

Deluje tudi FreeSync.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Tu imaš primerjavo:
https://www.rtings.com/monitor/tools/co...

Za Gigabyte M32Q sem tudi sam navijal. Curved mi ne potegne.

V oko mi je padel tudi lenovo T25d-10 63.5 cm (25") 1920 x 1200 za skromnih 280 eur. Razmerje 16:10, ki mi še najbolj sede. Moja prva izbira je še vedno meni nedostopen Dell u3023e.

mtosev ::

Tale Dell je trenutno 760Eur v Nemčiji. Ni glih slaba cena. Jaz sn pred dvemi leti dal 997Eur za UP3017.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Kako si pa zadovoljen z 30" in 2560x1600?

mtosev ::

Zelo. Color in resolution sta mi perfect. Tole je mišljen kot artist/professional monitor, jaz sem ga pa vzel, ker je bil edini monitor z 16:10, ki sem ga lahko najdo. Tudi KVM ima integrated.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Ukrivljen monitor pomojem pride v poštev pri širokih izvedbah, torej 21:9 in 32:9. Za 16:9 pomojem ni potrebe, razen če misliš 32ko gledati s pol metra ali manj, potem bi bilo nekako smiselno imeti ukrivljenega. Ampak bi bilo smiselno imeti krivino tudi po višini.

Problem 21:9, še bolj pa 32:9 je, da so tako široki, da je treba obračati glavo. Če monitor ni dovolj ukrivljen, stranksih robov ne gledaš več pravokotno na panel, temveč pod bolj plitkim kotom. Zato je važna krivina. Pri 16:9 tega problema ni.

Oddaljen bo več kot pol metra (cca 60-70cm).
Kako se vam zdi pa resolucija za 32"? Je 2560x1440 premalo in bi rabil gledat že za 4K?

P.S.: Kakšne imate pa kaj izkušnje s samo trgovino "Extreme digital"? Je že kdo uveljavljal kdaj kakšno garancijsko popravilo/vračilo? Kolikor gledam na njihovi strani je pooblaščeni servis Avtera, torej bi ga verjetno lahko nesel kar tja, če bi bilo karkoli, kajne?

Mogoče še to: a kdo ve za kakšno fizično trgovino, ki bi ga imela pri nas (da bi ga mogoče prej lahko še v živo videl)? Sem iskal, pa nisem nič našel...

Jaz bi na 27ki vzel 4k, 1440p (5120 x 1440p na 49ki, efektivno dva 27" 1440p panela v enem) mi je absoluten minimum za resolucijo oz. velikost pike. Na 32ki potemtakem ni debate. Definitivno bi vsaj sprobal 100 % DPI scaling na 4k na 32ki, na 27ki so elementi res kar majhni, bi verjetno moral uporabljati 125 %. 150 % scaling na 4k je nekako enak 1440p.

Sem pa čudak, 1080p 27" monitor je zame npr. popolnoma neuporaben, ne vidim razloga, da to sploh obstaja, tako da moje mnenje jemlji z rezervo.

Za gaming je pa mešano, 3070 bi sicer moral relativno OK prenašati 1440p pa OK, imaš DLSS, 4k bo pa lahko problematičen, odvisno od naslova, ampak na 4k lahko pofejkaš s 1080p nastavitvijo ločljivosti.

Hm zanimivo, da bi že na 27" vzel 4k =) jaz za 27" ne bi razmišljal, za 32" pa sem malo v dilemi (bi moral videt oboje). Btw a ni malo brezveze imeti 4k in potem scaling na 150% (verjamem, da je bolje kot 1440p na 100%, ampak vseeno si ne bi mislil, da upraviči razliko v ceni ;).

No ja sej to je pa druga stvar, vprašanje kako bi mi 3070 sploh gnala 4k špile... Tako, da verejetno bo kar ta M32Q s 1440p, če ga že vsi tako hvalijo, pa bo kar bo =P Fino bi bilo sicer, če bi ga lahko kje prej sprobal (no saj kake druge modele 32" s 1440p in 4K bi pa res lahko primerjal).

Zakaj je pa to zanimivo? Valda je smiselno imeti scaling - višja ko je resolucija, višja je ostrina slike. Npr. teksta. Monitor se pa ponavadi kupuje za nekaj let, zato je pomojem smiselno iti na nekoliko bolj bleeding edge zadevo kot pa kupovati 'včerajšnjo tehnologijo'.

Pat_MaGroin ::

Imam 27" QHD, 28" 4K in 43" 4K.

Vsi imajo lepo sliko, ampak 28" je pa daleč najbolj ostra, čeprav imam scaling 150%, je slika opazno lepša od 27" in 43".

4k na 27" je super.

keba ::

Kateri 32 inčni monitor izbrati, bo za office kot za gaming. Lepo bi bilo če ima usb type c, ni pa nujno. Kaj je best buy v tem rangu?

@PrimozR: mogoče se nismo prav razumeli... nisem mislil oporekati, itak da je v tem primeru več=bolje, to definitivno... bolj sem mislil, če je res smotrno to narediti (nekako se mi zdi da na 27" 4k ne upraviči toliko višje cene, ampak seveda se lahko motim oz. pač to je itak subjektivno kolikor za koga). Na 32" sem pa tudi sam malo v dilemi, a bo 1440p mogoče res premalo (čeprav PPI je podoben kot imam sedaj na 24" z FHD resolucijo in me ne moti, tako da si mislim, da me tudi na 32" ne bi smelo, ampak vseeno bi pa rad prej nekje videl primerjavo preden naročim -> M32U je namreč ravno nekje 2x dražji kot M32Q, tako da mora biti res veliko boljša slika, da bi to plačal =P).

@PIC: hvala za podane izkušnje. Zgleda se bom moral res še na lastne oči prepričati, da vidim a bo mene tudi prepričalo glede na razliko v ceni.

@keba: iz prejšnjih postov in testov je nekak razbrati, da GIGABYTE M32U... sedaj a je res best buy ali ne pa (še) ne vem ... čeprav jaz se že kar nagibam k temu, da tega dotičnega naročim. Če pa ti odkriješ kaj boljšega P/P wise pa kar z besedo na dan =)

Definitivno je stvar osebne preference. Vprašanje, zakaj je zanimivo, je vseeno na mestu in ni oporekanje. Meni je 24" FHD pika v bistvu prevelika, 32ka na 1440p ima pa povsem enako veliko piko. Kot sem omenil, kar ima 27" 1440p je meni zgornja meja velikosti pike, v idealnem svetu bi si želel še malo manjše.

Za multi use moniter kaj je bolj pomembno pri 32 inčnem monitorju 4K z 60Hz ali 1440p z 160Hz? Oziroma kaj bi raje izbrali?

https://geizhals.eu/samsung-smart-monit...

Kaj recimo pri temu monitorju fali?
««
116 / 145
»»