» »

Kateri Monitor ?

Kateri Monitor ?

Temo vidijo: vsi
««
47 / 140
»»

harmony ::

Bye je izjavil:

Ragazzi, kje bi najceneje dobil kakšen kvaliteten no name monitor, 27", 1440p, 144 HZ, 1 ms, po možnosti IPS (ni pogoj)?

IPS-a ne mores dobiti z 1ms.
Drugace "poceni" je tale: AOC Agon AG271QX (TN, DVI, HDMI, USB Hub, DisplayPort, 1ms, 144 Hz, 2560x1440, FreeSync) = 477€ na Amazonu.

Po vseh ogledanih testih, po analiziranju mojih potreb sem seveda ugotovil, da ce zelim imeti 34" in da ima dober set features so to:
1.) Acer Predator X34P
2.) Asus ROG SWIFT PG348Q
3.) Dell Alienware AW3418DW

Vsi trije imajo cudno stojalo / drzalo (al kako se temu pravilno rece). Kar pomeni, da ce zelim bolje izkoristiti prostor na moji mizi, ki je 155x75cm je treba razmisljati o nakupu drugega drzala.

Po drugi strani je tu se en 34" in sicer Samsung C34F791

Monitor je lepih 300EUR cenejsi, nima g-synca (vprasanje ali ga potrebujem?, do pred par dni nazaj nisem niti vedel kaj je to) in meni zelo pomembno ima prelepo drzalo, kar pomeni vec placa na ze tako majhni mizi (150x75cm). Ni pa IPS panel, kar je "slabo", ce bi bil TN panel ga niti pogledal ne bi, ker pa je VA je mogoce vredno razmisliti ali tudi pri tem roke stran?

To je to kar se tice 34".
Pa kot sem ze rekel, ce grem na 27" imam veliko vec izbire, ampak zadeve tudi stanejo.

Tako, da nisem se se odlocil. Najve me mika Samsung C34F791 in sicer ker:
1.) Lep dizajn, super ukrivljen 1500R
2.) Dizajn in funkcionalnost drzala je meni osebno super
3.) Cena (709EUR napram 1000 in vec EUR je kar razlika)
4.) WHQD
5.) Ni ravno 144hz, ni pa tudi 60hz. Stotka bi bila IMO vredu

Kar pac ne vem je okrog panela. Je VA vredu? TN imam in je en bljek, IPS-a nisem nikoli v zivo niti videl oziroma delal z njim, pravtako ne z VA.

Pa monitor ne bo samo za gaming, ampak tudi za normalno vsakdanjo rabo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: harmony ()

Alien123 ::

imam asus-ovega, acer-jevega ne bi nikdar izbral, dell pa je tui kar sweet deal.. niti ne glej tega f791 ker ima probleme s freesyncom in še niti ni ips..

scipascapa ::

filip007 ::

Kaj pa HDR in Freesync podpora?
Trevor Philips Industries

bajsibajsi ::

harmony je izjavil:

po analiziranju mojih potreb sem seveda ugotovil,

Ce bi resnicno analiziral svoje potrebe, bi ugotovil, da taksnega monitorja sploh ne potrebujes.

MrStein ::

harmony je izjavil:

Bye je izjavil:

Ragazzi, kje bi najceneje dobil kakšen kvaliteten no name monitor, 27", 1440p, 144 HZ, 1 ms, po možnosti IPS (ni pogoj)?

Drugace "poceni" je tale: AOC Agon AG271QX (TN, DVI, HDMI, USB Hub, DisplayPort, 1ms, 144 Hz, 2560x1440, FreeSync) = 477€ na Amazonu.

Za ta denar dobiš IPS ali pa G-sync (sicer res moraš iskati, ampak se najde).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Bye ::

MrStein je izjavil:

Tu lahko preiščeš ponudbo: www.geizhals.eu (klikni hardware ... monitors ... pa vpiši pogoje)

Nemci so dragi, tlele ni monitorja z danimi pogoji pod 300 eur. A obstaja kakšna kitajska / korejska trgovina z normalnimi cenami?

monitor se kupuje znotraj evrope zaradi garancije, kaj hitro imaš pri kitajcih/azijcih težave.

Master_Yoda ::

Pa se to bolje v slovenski spletni trgovini kupiti, ker lahko izkoristis 14 dnevno menjavo ce dobis monitor s kaksnim mrtvim pikslom. Ker do neke kolicine mrtvih pixlov ti pod garancijo ne menjajo.

bajsibajsi je izjavil:

harmony je izjavil:

Ce bi resnicno analiziral svoje potrebe, bi ugotovil, da taksnega monitorja sploh ne potrebujes.

In seveda ti bolje ves od mene.

MrStein je izjavil:

harmony je izjavil:

Bye je izjavil:

Za ta denar dobiš IPS ali pa G-sync (sicer res moraš iskati, ampak se najde).

Daj link, ga kupim takoj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: harmony ()

Kdaj se bodo monitorji pocenili? >:D

so se že.

8 let nazaj sem za mojega 24 ips 16:10 dal 500€ +, danes za 500€ dobiš že bombo 27 ali 32/34.

24'' ips so po 150-200€.....

Po nekaj dnevnem iskanju, prebiranju revjuvov je odlocitev padla. Narocil bom Asus ROG SWIFT PG348Q.

Upam, da bom zadovoljen, in da ne bo tezav. Mogoce kdo ve za kaksne linke, kjer se monitor lahko testira? O mrtvih pikslih sem ze nekaj najdel, vem da je potrebno biti pozoren se na kaj drugega kot na mrtve piksle.

Ja, 24 jajca z zanič specifikacijam
i. Rad bi 27" 1440p 144Hz IPS za sub 200.

najemi podjetje, fabriko in jih naredi nekaj milionov, posla ti ne bo manjkalo.

jaz bi tudi položnice za 50% nižje imel pa liter bencina pod EUR pa ne gre.

harmony: kje boš vzel? s kje si? :) poslikaj itd.

Zgodovina sprememb…

Zgodovina sprememb…

Problem s forumi in recenzijami je ta, da te v glavnem samo zmedejo.

harmony je izjavil:

bajsibajsi je izjavil:

harmony je izjavil:

In seveda ti bolje ves od mene.

Zagotovo, saj sam niti ne ves, kaj bi rad imel.

Poleg tega je med tem, kaj si lahko privoscis/zelis imeti in kaj dejansko potrebujes, razlika. In pri tebi je vec kot ocitno, da monitorja za 700-1000 eur ne potrebujes.

Alien123 ::

harmony je izjavil:

Po nekaj dnevnem iskanju, prebiranju revjuvov je odlocitev padla. Narocil bom Asus ROG SWIFT PG348Q.

Upam, da bom zadovoljen, in da ne bo tezav. Mogoce kdo ve za kaksne linke, kjer se monitor lahko testira? O mrtvih pikslih sem ze nekaj najdel, vem da je potrebno biti pozoren se na kaj drugega kot na mrtve piksle.

good choice.. edino kar si poglej je backlight bleed, pr meni na srečo ni tako hudo. Morš pa vedet da pač to je pri IPSjih. So pa zato barve bomba in overall ti bo gejming prešel na eno stopničko višje :D pa fajn gejmanja

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Alien123 ()

scipascapa je izjavil:

so se že.

8 let nazaj sem za mojega 24 ips 16:10 dal 500€ +, danes za 500€ dobiš že bombo 27 ali 32/34.

24'' ips so po 150-200€.....

No ja, 500 eur pred 8 leti ni isto kot 500 danes...

jeba: sam pooglej pa mir.

?

111111111111 ::

Rabil bi led panel 110cm diagonale z zvočniki, se pravi monitor, da nima nobene funkcije televizorja, ker se bo uporabljal izključno za gaming in gledanje filmov ne kot televizor. Sploh kaj prihranim ali raje kupim televizijo?

gendale2018 ::

Bye je izjavil:

Ja, 24 jajca z zanič specifikacijam
i. Rad bi 27" 1440p 144Hz IPS za sub 200.

jaz pa poceni 8k, 16bit, 240Hz, hdr, gsync+freesync :D
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

No ja, nič pol, kupiti en poceni šrot, itak dražji niso dosti boljši, pa čakati še 10 let na konkretno ponudbo.

MihaK3 ::

111111111111 je izjavil:

Rabil bi led panel 110cm diagonale z zvočniki, se pravi monitor, da nima nobene funkcije televizorja, ker se bo uporabljal izključno za gaming in gledanje filmov ne kot televizor. Sploh kaj prihranim ali raje kupim televizijo?

Displeji, ki so primarno monitorji velikosti 40-43 palcev so res redki in temu primerno dragi; mogoče raje pogledaš za kakim Samsung ali LG modelom z čimnižjim input lagom in pa da ima poln chroma subsampling (4-4-4 ali kako je že). Jaz sem sicer eksperimentiral z eno 40 4k Toshibo, samo nikakor ni delovalo v redu kot monitor.

Zverina kupljena in nastavljena. Tocno to kar sem pricakoval je problem in sicer cudno podnozje, katerega dizajna ne razumem. Res, da je sirina miza 75cm, ampak vseeno lahko bi naredili tako podnozje, da gre monitor malo nazaj. Sicer imam ze naroceno novo mizo iz masivnega lesa. Tokrat sem jo dal izdelati po narocilu 160x85cm, ampak vseeno bojim se, da tudi ta ne bo dovolj siroka za tako velik ekran oziroma tako podnozje.

Razmisljam, da nabavim drugo podnozje. Ne bi rad nicesar sraufal v zid ali zategoval okrog mize. Obstaja kaj pametnega?

LunKi ::

Kaj pa tale Samsung 32" 4k monitor z VA panelom? 380EUR
https://www.mindfactory.de/product_info...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LunKi ()

LunKi je izjavil:

Kaj pa tale Samsung 32" 4k monitor z VA panelom? 380EUR
https://www.mindfactory.de/product_info...

Nisi napisal za kaj potrebujes monitor.

LunKi ::

Aja! Pisarniško delo, e-commerce, productivity/multitasking, mnogo tabov in predvsem levo desno delitev windows kot uporaba full screen posameznega. Je boljši ultrawide ali 32" 16:9?
Doma imam 27" UHD (1440p) od Lenovo IPS (250€), ki je naravnost fantastičen. Tole od Samsunga 32" ima celo VA panel in 4K. Vprašanje je ali je tistih 100€ več od 28" do 32" resnično potrebnih (tolikšna je razlika za samsung 28" 4k...ali pa še en 27" 1440p) ampak predvidevam glede na pixel density da je. Sedaj imam 2x 21" IPS in študiram, da bi bilo to dobro nadomestilo. Ima kdo kaj izkušenj s temi monitorji?

MrStein ::

LunKi je izjavil:

Ima kdo kaj izkušenj s temi monitorji?

Kup sodelavcev ima tri. Kaj te zanima?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Generton ::

Pozdrav,

Iscem cenovno ugoden Full HD monitor diagonale 24"+, ki omogoca Pivot pozicijo. Uporabljal bi ga kot sekundarni monitor, pogoj je cena do 150e. Hvala za pomoc :D

_Sajmon_ ::

LunKi je izjavil:

Doma imam 27" UHD (1440p) od Lenovo IPS (250€), ki je naravnost fantastičen.

Kateri model od Lenovota imaš?

Generton je izjavil:

Pozdrav,

Iscem cenovno ugoden Full HD monitor diagonale 24"+, ki omogoca Pivot pozicijo. Uporabljal bi ga kot sekundarni monitor, pogoj je cena do 150e. Hvala za pomoc :D

Geizhals z omenjenimi parametri najde le TN matriko. https://geizhals.at/?cat=monlcd19wide&x...

Malo skoda je zamenjati IPS za Pivot.

edit/ Takole bo bolje, ker v prvotnem iskanju nisem zajel 23,6" in podobnih. https://geizhals.at/?cat=monlcd19wide&b... Zdaj pa najdes kaksnega tu in preveris v Sloveniji dobavljivost in ceno. :)

Zgodovina sprememb…

Han ::

DELL P2419H.

Fritz ::

Generton je izjavil:

Pozdrav,

Tole se mi zdi najceneje in je tudi že bilo objavljeno..
https://www.mimovrste.com/led-monitorji...

Če se pa lahko stegneš še za kak evro pa vzemi tistega, ki ga je napisal Han.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Generton ::

Kateri bi bil boljsi, ta, ki ga predlaga Han torej, DELL P2419H ali AOC G2590Vxq, lahko ju dobim za isto ceno, tako da me vase mnenje zanima :)

Po tehničnih specifikacijah je na pogled AOC bojši, po kvaliteti in garanciji pa je običajno Dell precej boljši. Na tvojem mestu bi prebral nekaj testov tako enega in drugega in se odločil na podlagi tega, kar se tebi zdi najbolj pomembno.
A. Einstein

Fritz je izjavil:

Generton je izjavil:

Pozdrav,

Nima PIVOT funkcije.

:)

Zgodovina sprememb…

harmony kje so slike?

bajsibajsi je izjavil:

Fritz je izjavil:

Generton je izjavil:

Pozdrav,

Nima PIVOT funkcije.

Drži..sem spregledal, sorry. To funkcijo ima izmed predlaganih samo Dell P2419
A. Einstein

issak ::

https://geizhals.eu/acer-xf0-xf270huabm...

Je tole zakej? Najcenejši 27" 1440p 144Hz IPS kar jih uspem najti. Kolikor sem gledal reviewe so ok...
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

scipascapa je izjavil:

harmony kje so slike?

Bom dal, obljubim. Ko pride nova miza, ker tole je vse skupaj krneki. Najbrz bom vzel amazonbasics roko.

drzni86 ::

Nabavil bom enega Q3279VWFD8. Mislite, da se mi splača čakati, do 23.11., ali ne bo šlo kaj nižje kot 210€ na mimovrste?

Jaz sem ga narocil, ker dvomim, da bo sla cena kjerkoli (v Sloveniji) kaj bistveno dol za ta monitor, ki ima ze tako ali tako solidno ceno. Je bil na (takojsnji) zalogi za osebni prevzem v centralnem skladiscu, zdaj pa cakam ze tretji dan...

Truga ::

issak je izjavil:

https://geizhals.eu/acer-xf0-xf270huabm...

Je tole zakej? Najcenejši 27" 1440p 144Hz IPS kar jih uspem najti. Kolikor sem gledal reviewe so ok...

tale je dobr, sam ce mas nvidijo to ne bo delal sync.
««
47 / 140
»»