Forum » Pomoč in nasveti » Gigabyte 280x ni slike
Gigabyte 280x ni slike
xxurban ::
Dobil sem rabljeno grafično Gigabyte R9 280X, ki mi ne pokaže slike. Niti BIOS-a, nič. Priklopil sem oba konektorja za elektriko in jo priklopil v prvi PCIe slot.
V BIOS-u sem iskal razne nastavitve, vendar brez uspeha. Matična plošča: Gigabyte B85M-D3H, najnovejši BIOS. Napajalnik: Corsair CX500M.
Ali sem mogoče dobil pokvarjeno grafično?
V BIOS-u sem iskal razne nastavitve, vendar brez uspeha. Matična plošča: Gigabyte B85M-D3H, najnovejši BIOS. Napajalnik: Corsair CX500M.
Ali sem mogoče dobil pokvarjeno grafično?
gddr85 ::
možno, a venti delajo? kontaktiraj prodajalca, pa sprobajta pri njemu oz. sprobaš pri kom drugem ipd.
Ventilatorji zalavfajo, nato pospešijo za par sekund in nato spet normalno delajo. Bom sprobal z drugo matično ploščo in procesorjem jutri.
Heavy ::
Da nisi slučajno napačnega konektorja z napajalnika priklopil na grafo (kar je meni uspelo z 280x - ne sprašuj kako...)
Vem da je butasto, ampak pred nakupom je nisem stestiral
Baje še ima leto garancije, vendar ne vem kako je s tem.
GTX970 ::
Račun potrebuješ.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
gddr85 ::
tist baje ti ne pomaga dost, če nimaš en pildek računa al štempelj garancije ipd., če je napisal, da je garancija zraven, potem bi moral vprašat za račun
Nič od tega nimam. Rekel je, da se to pošlje trgovini in ti oni uredijo. Menda je bila kupljena na hardwareversand.de.
dj_uro ::
torej si kupil za nemalo denarja (vsaj 150€) grafično, je nisi stestiral in nisi zraven dobil računa?
- sedaj pa ne dela?
pa dobro, kaj si razmišljal????
- sedaj pa ne dela?
pa dobro, kaj si razmišljal????
vw-klub.si
GTX970 ::
Potem lahko da moraš prvo v biosu nastaviti, da boš uporabljal zunanjo grafično namesto intergrirane.
In sicer tako, da odstraniš 280x, v biosu spremeniš nastavitev, ugasneš pc, vgradiš 280x in upaš da dela.
In sicer tako, da odstraniš 280x, v biosu spremeniš nastavitev, ugasneš pc, vgradiš 280x in upaš da dela.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
r3dkv1c4 ::
točno to, kar pravi gtx970, je problem
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
Fortes ::
Odvisno od verzije biosa ampak ponavadi so te nastavitve pod zavihkom advanced,
chipset -> south bridge -> primary graphich adapter.
Tukaj nastavi na slot pcie.
chipset -> south bridge -> primary graphich adapter.
Tukaj nastavi na slot pcie.
Vse sem preizkusil in ni slike. Nato sem vstavil grafično in nastavil da se uporablja Intel integrirana. V device managerju je bila poleg intelove tudi AMD HD7900. Za hec sem naložil driverje za 280x in tudi v device managerju se je grafična preimenovala. Prišel sem do zaključka, da mogoče ne dela le DVI port. Trenutno na žalost ne morem preizkusiti HDMI ampak bom v kratkem.
Vse sem preizkusil in ni slike. Nato sem vstavil grafično in nastavil da se uporablja Intel integrirana. V device managerju je bila poleg intelove tudi AMD HD7900. Za hec sem naložil driverje za 280x in tudi v device managerju se je grafična preimenovala. Prišel sem do zaključka, da mogoče ne dela le DVI port. Trenutno na žalost ne morem preizkusiti HDMI ampak bom v kratkem.
"In sicer tako, da odstraniš 280x, v biosu spremeniš nastavitev, ugasneš pc, vgradiš 280x in upaš da dela."
...si naredil tako?
Ja, večkrat. Imam nastavitev nekaj v smislu "show initial screen" in pod njo možnosti IGFX, PCIe 1, PCIe 2 in PCI.
Potem ti pa res preostane samo še hdmi, da dobiš potrditev, da je bila prodana pokvarjena.
A si kartico preizkusil na drugi plošči?
A si kartico preizkusil na drugi plošči?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: r3dkv1c4 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HDMI, samo slika nic zvoka na w81Oddelek: Pomoč in nasveti | 1363 (933) | NejcSSD |
» | Katero R9 280x/290 kupiti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 34435 (29217) | chucki |
» | Katera grafična kartica (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 20955 (17170) | nuclear |
» | Težava z gonilniki grafične karticeOddelek: Pomoč in nasveti | 2745 (2396) | M-XXXX |
» | Prispeli so 'sveži' Radeoni (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 16401 (14034) | trnvpeti |