Forum » Programska oprema » H.264
H.264
largie ::
sem prebral članek (ki je sicer precej bedn) in si izpisal naslov, da bi si zadevo pogledal, pa še nisem prišel do tega
kuglvinkl ::
To si bral v MM? Khm, članek je bolj bog. Sam sem gledal to v nedavnem C't (kvaliteten članek).
Your focus determines your reallity
largie ::
včeraj mi je blo dolgcajt pa sem se malo poigral z vanguard beta2 kodekom, sicer je zunaj že beta3, ampak samo kot commandline.
prvi vtis: manj artefaktov ("cvetenja" slike) na robovih objektov kot pri XviD, ampak precej razmazana slika, dosti manj ostrine/detajlov kot pri XviD. treba počakat da bo na voljo več možnosti, trenutno lahko nastavljaš samo bitrate, neki reaction time in min. ter max. quantizer, kakega 2 pass načina seveda ni. normalno da je kodek precej počasen, cca 4 do 5 krat od XviDa na mojem ubogem duronu 800, ki je preslab celo za tekoče predvajanje.
prvi vtis: manj artefaktov ("cvetenja" slike) na robovih objektov kot pri XviD, ampak precej razmazana slika, dosti manj ostrine/detajlov kot pri XviD. treba počakat da bo na voljo več možnosti, trenutno lahko nastavljaš samo bitrate, neki reaction time in min. ter max. quantizer, kakega 2 pass načina seveda ni. normalno da je kodek precej počasen, cca 4 do 5 krat od XviDa na mojem ubogem duronu 800, ki je preslab celo za tekoče predvajanje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HD predvajanje filma- zaostajanje zvoka!Oddelek: Zvok in slika | 3402 (2994) | Golden eye |
» | Kako "obrezati" sliko v DivX filmu?Oddelek: Zvok in slika | 1455 (1330) | LexLuthor |
» | NeroDigital - nov codecOddelek: Zvok in slika | 2946 (2660) | pivmik |
» | Elta 8882 divx/DVD player-zatikanje slike pri divx filmihOddelek: Zvok in slika | 1714 (1585) | Predator |
» | resitev problemov z xvid filmiOddelek: Zvok in slika | 1444 (1071) | Cuoresportivo |