» »

Domene

Domene

prix ::

Jo mafija zanima me nekaj! In sicer sem pred ragistracijo domene ki bi jo rad uporabil za http stran in za dns domeno ter e-mail. Zanima me kako bi to naredil? Na strezniku bo laufal ali Linux ali Windows NT( Powejte kaj je bolse) (wem da je Linux ampak za mojo resitev glede domen mi prosim svetujte kaj naj izberem).:\ Potem mi se prosim powejte s katerimi programi bi to naredil. Pa prosim cim bolj na dolgo in na siroko mi razloste da se bom lahko potem v celoti uposteval vase odgovore. Potem pa je se druga vrjanta glede kaksne preusmeritve kot dela naprimer gajba.net. Svetujte mi prosim tudi za kaj naj se odlocim. :P

Za vse odgovore se ze naprej zahvaljujem! >:D
-------------------------------------------------
Errare humanum est, in errore perservare stultum.

Dracula ::

PrimoX
Po opisu tvojih zelja sklepam, da ti je o tem skoraj nic jasno. Namestitev streznika naceloma ni tako problematicna, kot konfiguracija, varnostne nastavitve, patchi...

Jaz ti predlagam, da das 1 do 2 K sit na mesec in imas pravi streznik. Ce ti je to prevec ti vecina ISP providerjev sedaj da prostor na njihovem strezniku v obliki njihove poddomene. Ce bos domeno kupil v kulturnem registru npr. www.dnstop.com bos imel moznost nastavitve "url frame". Kar pomeni to, da bos vtipkal www.svoja-domena.xxx ali xxx.svoja-domena.xxx (v primeru poddomene) in tvoj prostor na ISP strezniku se bo oglasal kot tvoja domena. Prav tako si nastavis emaile na redirect. To pomeni, da ko ti bo nekdo pisal na xxx@svoja-domena.xxx bo mail priletel na tvoj obstojeci email account.

Doma pa se potem v miru igras in sprobavas teorije. Kot prvo se moras sam odlociti kaksen streznik bos imel. Win NT nikakor ni resitev. Ce bos na MS platformi potem rabis win 2000 pro ali win 2000 server. Ce si mislis svoje DNS-je postavljat potem rabis 2000 server.... Sicer dns-jev ne rabis postavljat, ker ti register nudi to moznost... Oba sistema delujeta (win in linux). Win vzame vec resourcev na pc-ju vendar tvoj server ne bo obremenjen... Vzemi tisto, kar ti je blizje. No prednoti bo raatalo vse to skonfigurirat (kar si napisal) bo minilo kar nekaj casa... sicer ti priporocam, da preberes kaksno knjigo ali par na to temo...

V osnovi bi ti pa priporocal, da zacnes z win 2000 pro, namestis IIS "kliknes install" in zadeva deluje. Priskrbis si staticen IP, pri registru, kjer si kupis domeno postavis svoj DNS NS1.tvoja-domena.xxx in NS2.tvoja-domena.xxx in jih usmeris na svoj IP. Maile resis z redirecti in to je to... potem pa naprej sraufas.

Lp,

prix ::

Jah Dracula hvala za nasvete.
Ce ti je prav te bom se veckrat kaj povprasal. Jah v tem primeru si bom raje omislil streznik (doma) ki bo laufal Windowse 2000 Pro
a morejo biti kaki server izdaja. Jah pol pa je se tu IRC ki bi prav tako rad laufal na tem serverju.:)) Ampak mislim da na Windowsih ne gre to.(eggdrop, psyBNC's, Shell trading,....) :'( Pa prosim te se sam ce se ves kako to dela ala Linux ( mam RedHat9.0 ). Pa prosim se sam ce mi nastejes programe ki jih bom rabo za Maile, dajane poddomen, ....
pa loci jih plis na Windows in Linux!
Sem pa v prodaji in nakupu računalnika tak da če ker kupi rač. naj powe pa se zmenima:
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Intel Celeron™ 777Mhz
448 DDR rama
ATI All-in-wonder 8mb( graficna in TV kartica)
Pekač 16x TEAC
Maxtor 6Gb
Zvočna
RTL mrezna kartica ali Zaykl Modem 56/k
Napajalnik 250W
Sistem naložen z Windows 98 SE
po želji namestim še pisarniške programe in drugo!
Primeren za Pisarniško delo, multimedijo, server.>:D
---------------------------------------------------------------
Cena : Po dogovoru mail: andrej.fiser@siol.net
---------------------------------------------------------------
Errare humanum est, in errore perservare stultum.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Registracija domen .xxx z imeni slavnih osebnosti ne bo mogoča

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
145169 (3798) zidzid
»

DNS strežnik

Oddelek: Omrežja in internet
227260 (6849) jype
»

Prenos spletne strani od enega ponudnika k drugemu - zapleteno vprašanje (DNS)

Oddelek: Omrežja in internet
163113 (2858) Bakunin
»

Kako na svojem strežniku do poddomene ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81248 (1138) -MiS-

Več podobnih tem