Forum » Izdelava spletišč » htaccess in index v url
htaccess in index v url
Anrex ::
Pozdravljeni,
Prosil bi vas za pomoč pri odpravi nadležnega problema katerega mi negre in negre odpraviti. Torej kako moram nastaviti/napisati v htaccess da se znebim index-sa v urlju ko se pokaže glavna stran.
Torej na stran pridemo preko domene: www.example.com Toda ko pridemo na stran se takoj zraven doda /index torej nastane wwww.example.com/index
Zanima me kako bi lahko tale index odstranil ker tudi če ga zbrišeš iz url-ja se tokaj spet pojavi. Predvidevam da se stvar da rešit preko .htaccess
Vsaka pomoč je dobrodošla!
Lp, Andrej
Prosil bi vas za pomoč pri odpravi nadležnega problema katerega mi negre in negre odpraviti. Torej kako moram nastaviti/napisati v htaccess da se znebim index-sa v urlju ko se pokaže glavna stran.
Torej na stran pridemo preko domene: www.example.com Toda ko pridemo na stran se takoj zraven doda /index torej nastane wwww.example.com/index
Zanima me kako bi lahko tale index odstranil ker tudi če ga zbrišeš iz url-ja se tokaj spet pojavi. Predvidevam da se stvar da rešit preko .htaccess
Vsaka pomoč je dobrodošla!
Lp, Andrej
msjr ::
A si slučajno pogledal, če ti skripta pri loadu ne gre na /index (kakšen header redirect)? Da ne boš z redirectom ustvaril loopa in error 500.
Drugače pa: http://stackoverflow.com/questions/4365...
Princip je isti, samo odstraniš .php iz rulov.
Drugače pa: http://stackoverflow.com/questions/4365...
Princip je isti, samo odstraniš .php iz rulov.
Anrex ::
Težavo sem odpravil :) Problem je bil da sem uporabljal RewriteRule ^([^\.]+)$ $1.php [NC] sicer nevem zakaj točno je bilo to težava vendar sem ga nadomestil z RewriteRule ^(.*)$ $1.php in sedaj dela tako kot je potrebno
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mod_rewrite - prosim za nasvetOddelek: Programiranje | 1421 (1297) | carota |
» | brez .html končniceOddelek: Izdelava spletišč | 1929 (1369) | MisterR |
» | htaccess - ce obstaja - serviraj, v nasprotnem primeru ....Oddelek: Izdelava spletišč | 1110 (1030) | Lion29 |
» | .htaccess rewrite za poddomenoOddelek: Izdelava spletišč | 1442 (1362) | alessio2 |
» | Mod rewriteOddelek: Izdelava spletišč | 1382 (1176) | bluefish |