» »

nov napajlnik ne deluje

nov napajlnik ne deluje

PurplePapet ::

Danes sem iz hardwareversand dobil cooler master b500, zamenjal sem napajalnik in prikljucil kable, ko prizgem racunalnik se za sekundo posveti lucka, ventilator se zavrti za serkundo, nobenega zvoka ni, in pa vzadaj imam en usb ki ima lucko ki naj bi gorela ko je elektrika in ta lucka vedno gori ko imam prikljucen kabel, kaj naj nardim? Gre za pokvarjen napajalnik ali moj racunalnik?

mitja73 ::

Nesi ga na kak računalniši servis kjer ti ga lahko sprobajo ali pa k koleguki ti ga bo sprobal, če mu ne bo skurlo plošče.

Evo sm sprobu z starim napajalnikom pa je vse lepo delal, s tem novim pa noce delat sem pa opazu razliko, on tavelk kabl 24 pinski k gre na maticno ima pri novem napajalniku ima eno luknjico sepravi en pin manka, pri starem pa ni te luknjice

Miha 333 ::

Manjkajoči pin je normalen, saj so stari napajalniki imeli tudi -5V napetost, ki je novi nimajo. Je možno, da je tako stara matična, da to zahteva? Napiši oznako matične plošče.

Ali si priključil tudi dodatni konektor (4 ali 8 pinski)?

Napajalnik lahko na hitro testiraš tudi tako, da povežeš zeleno žico s katerokoli črno žico (uporabi papirno sponko). To naredi pri izključenem napajalniku, nato pa ga priključi v napajanje. Napajalnik se mora zagnati (ventilatorji morajo delati). Seveda pred tem odklopi vse konektorje iz računalnika.

Takole:

GTX970 ::

on tavelk kabl 24 pinski k gre na maticno ima pri novem napajalniku ima eno luknjico sepravi en pin manka, pri starem pa ni te luknjice

Daj poslikaj.

Miha 333 ::

Manjkajoči pin je normalen, sem napisal zgoraj zakaj.

Ok, sedaj je kar naenkrat začel delat napajalnik, nevem kaj je bilo narobe da ni delal, vseeno hvala za pomoč!

Seljak ::

In kaj si naredil/spremenil,da je začel ponovno delati?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priključitev napajalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
232200 (1648) Janac
»

Priklop napajalnika

Oddelek: Strojna oprema
4714212 (13601) pol3ni
»