Forum » Pomoč in nasveti » Mail lista-baza
Mail lista-baza
mrdelicko ::
Pozdravljeni,
Glede na to da sem dokaj nov v svetu spletnih trgovin, bi potreboval nekoga, ki bi mi izdelal vrhunsko in brezhibno mail bazo (pridobil ljudi), ki bi seveda bili zainteresirani za mojo ponudbo.
Seveda sem pripravljen tudi plačati, o vseh ostalih podrobnostih sem dosegljiv na mail.
Dobrodošli bodo tudi vsi predlogi, na kakšen način pridobivati maile (na strani imam že nameščen vpis v naročilo novičk). Največji problem se mi zdi v tem da so ljudje sedaj že prenasičeni novičk, ki jih prejemajo z raznoraznih portalov s kuponi.
Hvala
Glede na to da sem dokaj nov v svetu spletnih trgovin, bi potreboval nekoga, ki bi mi izdelal vrhunsko in brezhibno mail bazo (pridobil ljudi), ki bi seveda bili zainteresirani za mojo ponudbo.
Seveda sem pripravljen tudi plačati, o vseh ostalih podrobnostih sem dosegljiv na mail.
Dobrodošli bodo tudi vsi predlogi, na kakšen način pridobivati maile (na strani imam že nameščen vpis v naročilo novičk). Največji problem se mi zdi v tem da so ljudje sedaj že prenasičeni novičk, ki jih prejemajo z raznoraznih portalov s kuponi.
Hvala
Arctander ::
Prvo pravilo e-mail marketinga je, da se baze ne prodajajo. Kot prvo je to v Sloveniji nezakonito, kot drugo izgubiš zaupanje strank.
Lahko pa "najameš" bazo pri katerem od ponudnikov v smislu, da tvojo ponudbo vključijo v njihov mailing.
Če želiš količino (veliko naslovov) so najbolj učinkovite nagradne igre. Vendar pa je kvaliteta takšnih naslovov vprašljiva, saj ti ljudje zelo verjetno niso zainteresirani za tvoje proizvode, temveč samo za sodelovanje v nagradni igri. Open rate in click rate pri tako nabranih naslovih je ponavadi nizek.
Raje začni z malo in počasi povečuj bazo s kvalitetnimi naslovi. Lahko npr. za obstoječe stranke ponudiš možnost, da dobijo kodo za popust, če povabijo prijatelja, ki se prijavi na mailing. Ampak pazi - ne smeš direktno uporabiti naslovov prijateljev, ampak moraš pridobiti njihovo soglasje (opt-in).
Na trgu je nekaj podjetij, ki ponujajo storitve email marketinga ... priporočam, da se obrneš nanje.
Lahko pa "najameš" bazo pri katerem od ponudnikov v smislu, da tvojo ponudbo vključijo v njihov mailing.
Če želiš količino (veliko naslovov) so najbolj učinkovite nagradne igre. Vendar pa je kvaliteta takšnih naslovov vprašljiva, saj ti ljudje zelo verjetno niso zainteresirani za tvoje proizvode, temveč samo za sodelovanje v nagradni igri. Open rate in click rate pri tako nabranih naslovih je ponavadi nizek.
Raje začni z malo in počasi povečuj bazo s kvalitetnimi naslovi. Lahko npr. za obstoječe stranke ponudiš možnost, da dobijo kodo za popust, če povabijo prijatelja, ki se prijavi na mailing. Ampak pazi - ne smeš direktno uporabiti naslovov prijateljev, ampak moraš pridobiti njihovo soglasje (opt-in).
Na trgu je nekaj podjetij, ki ponujajo storitve email marketinga ... priporočam, da se obrneš nanje.
Machete ::
Pozdravljeni,
Največji problem se mi zdi v tem da so ljudje sedaj že prenasičeni novičk, ki jih prejemajo z raznoraznih portalov s kuponi.
Hvala
In kako se boš ti lotil tega problema, da jih boš posilil še z dodatnimi spam maili in to celo proti volji z neko mutno bazo mailov? Dobra taktika.
Vedi da neželjen spam prej sproži odpor in namensko ignoranco, kot pa interes naslovnika.
mrdelicko ::
Hvala, ugotavljam ja da je zelo težko pridobiti kvalitetno in široko mailing listo. Podjetja, ki ponujajo email marketing so predraga za moj budget, saj si ne morem privoščiti takšnih zneskov za nekaj, kjer nimam garancije da bo marketing sploh uspešen. Vsekakor se bom najverjetneje držal tega da pridobivam ljudi počasi in sigurno.
S kuponi za popust, če posredujejo prijateljem sem že poskusil, vendar ni nekega odziva :/
S kuponi za popust, če posredujejo prijateljem sem že poskusil, vendar ni nekega odziva :/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mejli, spam,... od kje emailOddelek: Loža | 12123 (8579) | japol |
» | Program za mailing kampanijeOddelek: Programska oprema | 2187 (1769) | MartinKrpan |
» | EnaA in njihov katastrofalni sistem za odjavo od spam-a (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 13687 (9812) | fosil |
» | email marketingOddelek: Omrežja in internet | 1250 (1115) | programercek |
» | Cool pc nagrada (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6428 (4944) | Raw |