» »

FERI - ITK ali RIT ?

FERI - ITK ali RIT ?

tosnjaz ::

Zanima me kateri programski jeziki se uporabljajo pri kateri smeri in kaj bi bile prednosti obeh smeri. Predvidevam, da če te stvar kolikor toliko zanima boš po končanem študijo nekje na isti ravni znanja ?

Jutri je rok za prijavo, tako da bi res bil hvaležen vsakega mnenja.

amacar ::

Pri ITK imaš več teoretičnih predmetov in se na splošno učiš več o vodenju, ter samem načrtovanju. Na RIT se več programira.

Blinder ::

RIT če si hočeš zajebat kariero, ITK če si jo hočeš zajebat še bolj.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

black ice ::

Naj me koklja brcne, če to ni najbolj genialen opis obeh študijskih programov. :))

tosnjaz ::

Blinder je izjavil:

Zakaj pa ? Katero smer pa bi ti izbral v računalništvu ?

smoke ::

Blinder, black ice, do tell? :).

tosnjaz, če imaš rad algoritme se vpiši na RIT in če boš delal z dobrimi ocenami, torej 9 ali 10, (sploh so matematični predmeti pomembni), in zraven doma še kaj programiral (recimo kaj svojega ali se pridružil kakšnemu open source projektu), ne vidim razloga, da ti karierno enkrat ne bi ratalo. Res pa je, da te mora računalništvo zanimat.

ITK žal ne morem komentirat, ker ne poznam.

urli ::

Blinder je izjavil:

Hahaha :))

An0N ::

@blackice, @Blinder

Meni se zdi vse prej kot genialno, da se sploh povezuje študij in kariero. Oseba x lahko študira nevem, okoljevarstvo, karierno pa se ukvarja z montažo centralnega ogrevanja, na primer.

Zatorej, če Blinder in blackice menita, da je študij na FERI zaj*banje kariere, dajta to argumentirat. Osebno menim, da če greš na fax, pač 3 leta izgubiš z nepridobivanjem delovnih izkušenj. Predpostavim, da menita, da si zato zaj*beš kariero. Od tod sledi: tudi po končani srednji šoli nimaš delovnih izkušenj - ergo, srednja šola je uničenje kariere? Potem takem je tvoja kariera identično "zaj*bana", če greš v osnovno šolo ITD.

Kariera je nekaj, kar se ne rabi nujno začeti pri 16 letih... gre za iznajdljivost in tržno produktivnost posameznika, študij na fakulteti ne doprinese temu, vendarle pa tudi škodi ne.

Lep pozdrav.

An0N

black ice ::

An0N je izjavil:

Meni se zdi vse prej kot genialno, da se sploh povezuje študij in kariero. Oseba x lahko študira nevem, okoljevarstvo, karierno pa se ukvarja z montažo centralnega ogrevanja, na primer.

Če nisi opazil, sem dodal en masten smajli zraven.

An0N je izjavil:

Kariera je nekaj, kar se ne rabi nujno začeti pri 16 letih... gre za iznajdljivost in tržno produktivnost posameznika, študij na fakulteti ne doprinese temu, vendarle pa tudi škodi ne.

Se strinjam s prvim delom. Študij pa je lahko dober način za brainstorming, 3-5 let imaš na razpolago. Seveda, če si sposoben razmišljati divergentno namesto konvergentno.

Bi napisal še nekaj o izvedbi programov, a se mi ne da.

An0N ::

black ice, hvala za korekten odziv ter se opravičujem, da sem spregledal smiley. Drugače pa če se morda premisliš, se mi vsaj osebno zdi zelo zanimivo to, kar bi napisal o izvedbi programov, saj bo verjetno tvoja pripomba na mestu!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Znam dost za FRI?

Oddelek: Šola
383680 (2257) Vazelin
»

Smiselnost podiplomskega študija

205535 (4515) bajsibajsi
»

doktorat ja ali ne? (strani: 1 2 )

8025478 (21284) Unknown_001
»

Kako preživeti FERI ob življenju s punco (strani: 1 2 )

519635 (6705) Datadog

Več podobnih tem