Forum » Loža » mrtve muhe v stanovanju
mrtve muhe v stanovanju
CMpunk ::
Pozdravljeni.
Mogoče ni pravi forum, ampak morda ima vseeno kdo kak nasvet. V stanovanju v katerem se zadržujem 2x na teden po cca 1 uro, vedno ko pridem notri po tleh ležijo mrtve muhe. Gre za telovadni prostor. Zanima me koliko lahko to škoduje zdravju(prah, muhe, švic) in kakšne ukrepe lahko naredim poleg običajnega sesanja prahu? Čiščenje z vlažno krpo? Dodatek kisa, varikine?
hvala za odgovore in lep pozdrav
Mogoče ni pravi forum, ampak morda ima vseeno kdo kak nasvet. V stanovanju v katerem se zadržujem 2x na teden po cca 1 uro, vedno ko pridem notri po tleh ležijo mrtve muhe. Gre za telovadni prostor. Zanima me koliko lahko to škoduje zdravju(prah, muhe, švic) in kakšne ukrepe lahko naredim poleg običajnega sesanja prahu? Čiščenje z vlažno krpo? Dodatek kisa, varikine?
hvala za odgovore in lep pozdrav
Machete ::
Muhe pozimi? Ta mi je nova.
Najti moraš vir zalege. V normalnem okolju muh kar tako ni. Sploh pa ne pozimi, pa če je še tako mila.
Najti moraš vir zalege. V normalnem okolju muh kar tako ni. Sploh pa ne pozimi, pa če je še tako mila.
šernk ::
V normalnem okolju muh kar tako ni. Sploh pa ne pozimi, pa če je še tako mila.
prideš pogledaš našo fasado sredi februarja ko je sonce in zunaj solidnih 10°C? Muha pri muhi.
Osebno se ukvarjam s tem problemom že 3 leta. zjutraj se zbudim in imam na oknu tudi po 5 muh. Ne bi bilo nič čudnega, če ne bi bila na oknu mreža proti komarjem. Ok sem mislil da prihajajo notri skozi luknjo od rolet in sem se odločil še tam postavit mrežo, saj pikapolonice so res prihajale tam skozi in je bilo v škatli rolet ogromno pikapolonic. Sej jo sicer nekaj časa projektiral in izdeloval ampak za moje pojme muhe ne bi smele več skozi. No in zadeva se dogaja naprej v podobnem obsegu, pikapolonica pa zaide le še kakšna v sobo. Rekel sem si, ja niso kje v sobi se zaredile in lani je šla celotna soba v prenovo. Vse stene na novo prekitane, pobarvane, radiator očiščen ni da ni. In sem natančno kjer lani. Kjer pride ta hudič v sobo nimam pojma.
čez poletje problemov z muhami nimam. Zaide kakšna sem in tja skozi vrata ampak to je to.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Apple ::
K men pridejo cez dozo za strom... Verjetno se jim da plezati po ceveh, kjer se nimam namontiranih zunanjih luci...
LP, Apple
dzinks63 ::
Gre za telovadni prostor. Zanima me koliko lahko to škoduje zdravju(prah, muhe, švic) in kakšne ukrepe lahko naredim poleg običajnega sesanja prahu?
Nabavi npr. parni čistilnik in temeljito redno čisti.
fosil ::
Pusti jim kakšno hrano, pa ne bodo mrtve
Nič nisi omenil zračenja. To je prva stvar, ki jo narediš če te skrbi zdravje v sobi.
Nič nisi omenil zračenja. To je prva stvar, ki jo narediš če te skrbi zdravje v sobi.
Tako je!
NonPlusUltra ::
Tu je ena zanimiva in preprosta DIY past za muhe. Nepreizkušeno.
http://www.passionforsavings.com/2013/0...
http://www.passionforsavings.com/2013/0...
"For a long time now I haven't existed. I'm utterly calm.
No one distinguishes me from who I am."
No one distinguishes me from who I am."
D3m ::
Muhe niso mrtve ampak v hibernaciji. Segrej prostor in boš videl, da niso mrtve.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Mislim da so mrtve ker ležijo po tleh in sem jih prejšni teden zbrcal na kup in so še vedno tam.
Pri meni so bile na hladnem. Ko sem segreval sobo do 22°C so začele brenčati.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Phantomeye ::
Vesel bodi, da imaš samo muhe, jaz sem imel ose. Ampak so bile male, neškodljive. Ampak 10 na dan je bilo too much.
Skratka, nekje v lesu imaš luknjo.
Ampak, fak. Poleg os sem imel tudi stenice-smrdljivke (živim zraven gmajne). Te zadevšne so šele hinavke. Kolikokrat sem skoraj zletel s stola, ko sem mirno delal na računalniku, pa me zadeva gleda z roba tipkovnice.
Skratka, nekje v lesu imaš luknjo.
Ampak, fak. Poleg os sem imel tudi stenice-smrdljivke (živim zraven gmajne). Te zadevšne so šele hinavke. Kolikokrat sem skoraj zletel s stola, ko sem mirno delal na računalniku, pa me zadeva gleda z roba tipkovnice.
Eno je, če te gleda drugo pa če sproži svoj smrad. Pol je pa šele zabavno v prostoru.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Tarzan ::
Sem prav to želel povedat. Smrdljivcev je vsako leto povsod ogromno, še posebej radi grejo v maline ali robidnice in ko odpre loputo nimaš več kaj nabirat. So pa načeloma neškodljivi, kot zanimivost, eno leto nekje na Krku smo imeli proti komarjem nastavljeno svečo, ki jih baje odganja. Odganjala komarjev sicer ni, so pa na plamen, ker je bil izjemno velik in svetel, ves čas frčali smrdljivci. Ko ga je skurilo je oddajal močan vonj po zelenih jabolkih. Je dišalo, kot da bi imeli okrog kupe jabolk.
haha, nerealno
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Insekti in žužki pri oknu pri belem dnevu kaj je to?Oddelek: Loža | 2521 (1779) | TheBlueOne |
» | Kako se rešiti pajkov v sobi? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23476 (18088) | s6c-gEL |
» | Kako se rešit nekih čudnih žužkov?Oddelek: Loža | 6478 (5820) | Alexius Heristalski |
» | Uničevalec mrčesaOddelek: Loža | 12890 (8930) | Pyr0Beast |
» | Pomoč - Golazen napada !!!Oddelek: Loža | 3726 (3406) | BlackHole |