Forum » Izdelava spletišč » PHP codeigniter
PHP codeigniter
icurk ::
Zdravo,
bom vprašal kar na primeru, ker nevem kako bi to drugače razložil :)
Imam
Glede na to, kako je zgrajen CI se to da enostavno narediti s klicem localhost/mojastran/page/funkcija/alias-strani, kjer bi klical funkcijo v page controllerju. Jaz bi se pa rad znebil prikaza imena controllerja in funkcije v urlju. Z googlom in malo premisleka sem naredil naslednje:
ki deluje, če so v aliasu samo črke, števila,- ali _.
Zanima me, ali je tako pravilno ali je boljše uporabiti kakšen drug način.
bom vprašal kar na primeru, ker nevem kako bi to drugače razložil :)
Imam
$route['default_controller'] = "page"in sedaj lahko dostopam do, recimo prve strani z localhost/mojastran/. Podstrani bi rad klical na način localhost/mojastran/alias-strani, kjer bi nato vpisan alias-strani poiskal v bazi in prikazal ustrezno stran.
Glede na to, kako je zgrajen CI se to da enostavno narediti s klicem localhost/mojastran/page/funkcija/alias-strani, kjer bi klical funkcijo v page controllerju. Jaz bi se pa rad znebil prikaza imena controllerja in funkcije v urlju. Z googlom in malo premisleka sem naredil naslednje:
$route['([a-zA-Z0-9\-\_]+)'] = "page/openPage/$1";
ki deluje, če so v aliasu samo črke, števila,- ali _.
Zanima me, ali je tako pravilno ali je boljše uporabiti kakšen drug način.
mirancar ::
jaz sem to delal z:
$route['(:any)/settings'] = "page/openpage_settings/$1";
$route['(:any)'] = "page/openpage/$1";
kar je dost isto kot tvoje.
$route['(:any)/settings'] = "page/openpage_settings/$1";
$route['(:any)'] = "page/openpage/$1";
kar je dost isto kot tvoje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | apache virtual host in name serverjiOddelek: Izdelava spletišč | 1065 (753) | čuhalev |
» | VLANOddelek: Omrežja in internet | 1975 (1644) | r0b3rt |
» | Kako najenostavneje pridobiti IP iz windowsa 7?Oddelek: Operacijski sistemi | 2512 (2236) | Pesimist |
» | [Ubuntu server] mail poslan iz serverja zazna kot vsiljeno pošto (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9206 (8176) | shorvat |
» | VirtualHost oz. navidezne domene v apacheOddelek: Izdelava spletišč | 2720 (2418) | Jackass |