» »

Električna zobna ščetka

Električna zobna ščetka

««
«
1 / 11
»»

Gutjerez ::

Pozdravljeni

Odločil sem se za nakup električne zobne ščetke. In sem malce brsko po netu in našo
http://www.scetka-sonicare.com/ kjer je izbran produkt leta 2014
gre za ščetko
http://www.zdrav-nasmeh.com/products/El...
152,10 €

a pol pa najdem na mimovrstah
https://www.mimovrste.com/elekricne-zob...
45,40€

gre za isto ščetko. isti model. torej .. kje tiči problem oz fora?

oz če ima kdo kak boljši nasvet glede tega nakupa
Nikoli ne obupaj, saj je tukaj slo-tech

ToniT ::

Očitno imajo na Mimovrste zelo velik popust. Kupi, da si ne premislijo.

Ganon ::

Na mimovrste je sploh ni možno kupiti. Lahko samo klikneš na gumb "zanima me". Glede cene so se pa očitno zmotili, ker je običajna cena ščetke enaka tisti zgoraj.

mancini ::

Dobra ščetka, jo imam že verjetno 5 let. Torej ni zadnji model.
Novi model je mislim da diamond in ima po mojem mnenju še boljšo ščetko, seveda govorim na pamet ker je nisem preizkusil. Ampak na videz zgleda boljše, da se ti še bolje prilega in pa še pomembneje imajo tudi soft trdoto

Gutjerez ::

torej če bi lahko rekel kako slabost bi bila to samo da je glasna?
Nikoli ne obupaj, saj je tukaj slo-tech

Magic1 ::

Različni modeli različno stanejo. Res pa pri nas v večini trgovinah prodajajo s ekstra premium maržami Philipsove ščetke. Poglej družinska pakiranja kjer dobiš dve za ceno dodatnih par deset evrov. Sem med novoletnimi popusti skoraj kupil na Amazonu za 40€ cenejšo verzijo, a sem si premislil, ker je imela slabe revjuje. Kao naj bi delala dosti slabše kot verzije, ki so 100€+.
Na koncu sem vzel oral-b za 30€, ki naj bi bila super za svojo ceno.
Magic

BlackLight ::

Pozdravljeni, katero ščetko priporočate? Kupujem jo za darilo gledal pa sem Oral-B 7000. Naročil bi jo s tujine če je seveda kje slučajno ceneje?

johan05 ::

Sam sem prvo kupil pred dvema letoma in sicer Oral-B Vitality Precision Clean. Na testih je imela super rezultate in se lahko kosa s precej dražjimi. Za teh 20 € sem zelo zadovoljen, je pa res, da nimam primerjave z drugimi. Tej ščetki manjka indikator stanja baterije, da bi lahko točno vedel, koliko časa bo še delovala.

Ne vem, a ta tvoja je kar 10 x dražja....

janezvalva ::

sonicare. induktivno polnjenje, baterija zdrži 2 tedna. brez gibljivih delov. deluje tako, da ščetka vibrira z zelo visoko frekvenco. zelo v redu.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

matobeli ::

Ve kdo za kakšen objektiven primerjalni test teh ščetk, npr proti curaprox klasični ščetki? Me že nekaj časa zanima, ampak se vedno bojim da lahko ščetkanje enako dobro opravi (dobra) ročna zobna ščetka?

darkolord ::

matobeli je izjavil:

Ve kdo za kakšen objektiven primerjalni test teh ščetk, npr proti curaprox klasični ščetki? Me že nekaj časa zanima, ampak se vedno bojim da lahko ščetkanje enako dobro opravi (dobra) ročna zobna ščetka?
Testa ne poznam, ampak ni treba biti znanstvenik, da ugotoviš, da ročno lahko podrgneš cca. 3x na sekundo, električna ščetka pa (več) 100x na sekundo. Zob imaš nekje 24-32, pri 2-minutnem ročnem ščetkanju tako vsak zob podrgneš 5-6x (max. 3x na ploskev).

To je tako nekako kot primerjava med ročnim šmirgl papirjem in tračnim brusilnikom :)

Ne poznam nikogar, ki ne bi med ročnim in električnim ščetkanjem opazil občutne razlike (že na otip z jezikom so zobje čisto gladki).

Ne pomeni pa dražje = boljše.

Ganon ::

Že leta izjemno zadovoljen lastnik Sonicare zobne ščetke.

jnovak ::

Je darkolord super napisal, ko je podal primerjavo s šmirglom & brusilnikom.

Se spomnim, ko sem prvič uporabil DiamondClean ... zobje povsem gladki! Ni šans, da to z ročno dosežeš. Sem imel tudi Curaprox ščetke, ampak ni primerjave.

Philips ima "klasično" gibanje glave, pri Oralovih se pa le-ta vrti. Meni je zobar slednje odsvetoval, ker naj bi poškodovale dlesni. Jaz sem "kupil" njegovo razlago. (Ampak če je temu res tako, kako Oral še kar vztraja in kupci še kar uporabljajo :S).

Glede nakupa Philipsovih el. ščetk - poglejte malo v tujini. V NEM so imeli pred cca. mesecem akcijo 2 for 1. Tako da si ob nakupu DiamondClean paketa (160 €) poleg dobil še en ročaj gratis.

Šmorn ::

Meni je zobar rekel, da je vseeno, katero kupim. Pa sem kupil Oral B najcenejšo in je čisto ok. Uporabljam 1 leto.

Go-ahead ::

Koliko časa vam pa zdržijo (Sonic), meni več kot tri leta ne.

Nazadnje sem kupil štiri cenejše, (ne vem proizvajalca) za vsakega člana svojo. Če bi si špogal za vsakega člana Sonic, bi mi vsaka tri leta padel en dopustič v vodo.

mat xxl ::

Pozabili ste nekaj velikega, ja Sonicare imam 10 let in več...... način čiščenja ja veliki tresljaji, ki vodo porinejo ........ ja super.

Pa morda veste , da obstaja preverjeno mnogo boljši način čiščenja zob in sicer pravi ultrazvočni sistem. Njihove ščetke se imenujejo EMMI DENT, prodajajo se večinoma po velikih cenah preko prodajnih zastopnikov, cene tam 200 eur +, dobijo pa se tudi na Ebayu brez zastopnikov za bistveno ugodnejše cene tam cca 128 eur.

Sama ščetka ima sistem polnitve in municije bistveno slabše dodelan, kot Philips Sonicare , vendar pa je sistem čiščenja nekaj povsem drugega. Zob ne drgneš, samo pelješ ščetko po zobeh nekje naj bi bila na zobu vsaj cca 6 sekund. Torej ščetko samo prisloniš ( na Youtubu je veliko video navodil, obstajajo na netu tudi slo navodila ). In ja zobne paste (mora biti posebna njihova pasta, navadna je velik problem, ker se noro peni), gre samo za eno zrno graha, če daš normalno, imaš toliko pene v ustih ..... in ja na koncu ko zobe spereš imaš zobe povsem čiste, gladke. Res pa je, da vse plaque stare odstraniš po ene 15 čiščenjih moč ulrazvoka je nekje 0,3w, škodljivo bi bilo menda vse, nad 3 w.

Sam sem zvedel za to, ker sem rabil kužatu očistiti kamen z zob, no verzija pet je malo drugačna, sam sicer uporabljam tudi za ta namen človeško, jasno pa svojo ščetko. Ščetka ima tudi kontakte v glavo ščetke ...

Če malo pogooglate EMMI DENT boste zvedeli vse tudi v slovenščini, samo sam sem pa kupil jasno na Ebayu, kjer so cene nekje najkonkurenčnejše, ne pa preko zastopnikov, katerim tudi veliko ostane v žepu.

Sam uporabljam izmenično obe.

Kot zanimivost na netu sem zasledil, da nekdo ko je ščetka znucana poreže kocine na njej, nato pa to uporablja, ko se mu dela kak ječmen na očesu ali kak večji mozolj, da z tem ustavi nadaljni razvoj in se zadeva ustavi, še preden mozolj sploh dozori ..... sicer smešno a .....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

boss-tech ::

jnovak je izjavil:


Philips ima "klasično" gibanje glave, pri Oralovih se pa le-ta vrti. Meni je zobar slednje odsvetoval, ker naj bi poškodovale dlesni.


Kolikor vem se ne vrti samo v eno smer, ampak izmenično...
http://tovornik.info

impre ::

Kako gledate pa na samo glasnost ščetke? Zadnjič sem v trgovini samo na hitro malo sprobal in se v glasnost kar razlikujejo... Ene so prav nadležne in te so med dražjimi. V znamke se pa nisem poglabljal.

johan05 ::

Katera se ti je zdela najtišja?

impre ::

Ne bom rekel za sigurno katera, samo najcenejsa oral-b je bla med najtisjimi...

Aston_11 ::

Go-ahead je izjavil:

Koliko časa vam pa zdržijo (Sonic), meni več kot tri leta ne.
Ena crkuje po enem letu, za dve mi je znano, da sta tudi v takem času spregli, dve smo imeli še pred leti, tudi več kot leto-dve nista zdržali. Sedanja, ki crkuje, vžiga lučke po vrsti, indikator baterij ne sveti, ko se polni in se random vžiga. Računa pa ne najdem....

karafeka ::

mat xxl je izjavil:


Sam uporabljam izmenično obe.


Kako pa veš, da potem emmi dentova sploh deluje oz. da ima kaj učinka?
Koliko časa uporabljaš emmi dentovo?

Komentarji na amazonu so bolj tako tako. Predvsem slaba kvalieta in slaba baterija, ki pa je očitno rak rana vseh teh ščetk.

mat xxl ::

Kako veš, da sploh deluje. Čisto enostavno sicer ima en motorček v roču zaporedno vezan na UZ, da se ljudem zdi da dela, enaka za PET tudi tega nima.

Kako veš, da dela. Ko imaš umazane smetanaste zobe, greš čez pol ust, nič ne drgneš samo prisloniš ali pa še to samo približaš na mm ali dva in greš čez pol zob.

Močno spereš narediš vrtinec v ustih in z jezikom jasno čutiš, kateri del je čist.

Ne rabiš biti vernik, da takoj vidiš, da deluje.

johan05 ::

Pred časom sem kupil 4 kitajske nastavke za električno zobno ščetko Oral B Vitality Precision. Prve dva sta se mi zdela v redu, zadnja dva pa sta oba precej trda. Od nakupa je minilo več kot leto dni. Ima še kdo tako izkušnjo?

Na hitro sem našel spodnji link. V tem primeru jih je v paketu 8, kar je preveč. Bolj me zanima kakovost. Primerjava ebay, ceneje, big bang...

Scetine so precej trde in si ne bi rad pokvaril zob in sklenine.

https://www.kuponlandia.com/ponudba-kom...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: johan05 ()

Tilen ::

Te ščetke kupiš original s Špar kuponom za -25% na en artikel in je problem rešen.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Ganon ::

Če ti kupovanje nastavkov predstavlja prevelik strošek, bi se moral že takoj na začetku vprašati, če je nakup električne zobne ščetke sploh smiseln.

korenje3 ::

a niso te zobne ščetke za invalide? ne razumem zakaj bi nekdo downgradu kvaliteto umivanja zob z električnimi zobnimi ščetkami.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

johan05 ::

Strošek je dokaj relativen? Rad bi dobil ceneje, a še vedno kvalitetno. Zakaj ne bi tega izkoristil?

Downgrade? Misliš upgrade?

sandmat ::

sonicare je crknil po 2 letih. Verjetno baterija, a ni standardne velikosti in se je še nisem spravil najt. Je kdo že menjal sam baterijo?

johan05 ::

A se da menjati?

lambda ::

IMO ni vredno, ker bo kmalu kaj drugega crknilo. Nova Sonicare stane 35 € na Amazonu, kadar imajo akcijo. Osnovni model, ampak so razlike do dražjih minimalne.

Aston_11 ::

AA baterijo ima noter. Menjava nič posebnega. Crkne pa ponavadi zato, ker dobi vodo noter mimo zgornjih tesnil. Razdreš, posušiš, poskusiš ponovno. Druga crka, ki se mi je pokazala, je, da polnilec neha polniti.

stara mama ::

matobeli je izjavil:

Ve kdo za kakšen objektiven primerjalni test teh ščetk, npr proti curaprox klasični ščetki? Me že nekaj časa zanima, ampak se vedno bojim da lahko ščetkanje enako dobro opravi (dobra) ročna zobna ščetka?

Ne vem, nikol mi ni bil jasen point teh električnih krtačk, sploh ker nas že od vedno učijo da se zobje ščetkajo stran od dlesni, pri električni pa imam občutek da ti obloge porine vsepovsod okrog (in za dlesen).
Curaprox je odlična zadeva, če nočeš kdaj pozneje imet težav v obliki paradontoze, ni pa za temeljito higieno samo ščetka, je še tista manjša okrogla da dosežeš težko dostopna mesta in pa medzobne ščetke vseh debelin ali pa dobra nitka, dosti časa in si vredu poskrbel za svoje zobe.
Pa tud paziš, da kje ne zdrgneš preveč dlesni!

Električna ščetka pa nevem.... noben paradontolog je ne priporoča...

Zgodovina sprememb…

borisk ::

mogoče zato ker nebi imeli več dela, ampak električna ščetka masira dlesni in te naredi veliko bolj odporne, pa tudi zobe si ne moreš z ročno krtačko tako očistit, kot z električno. ko narediš prehod na električno se prvih 14 dni čudiš kako gladki so zobje, kljub temu da si pred tem dobro čistiš zobe. Zobozravniki so po večini naklonjeni električnim krtačkam, oz vsaj jaz še nisem srečal takšnega ki bi jih odsvetoval.

Kar se pa tiče curaprox so pa nekje na ravni Swatch ur, sicer švicarske, ampak je bolj pomembna reklama in #curaprox. Ne rečem da niso dobre,žena jih uporablja ker ima fixni ortodontski aparat (CS1006) niso pa najboljša stvar od narezanga kruha dalje.

nekikr ::

Jaz imam Sonicare že 5+ let (se mi zdi da 7, ne isto, seveda, ker se rade pokvarijo), ne zamenjam za nič drugega. Sem pa vmes, na prigovarjanje partnerke, ki prisega na Curaprox, preizkusil ta Curaprox (tisto extra soft, milijon ščetin verzijo). Dlesni sem imel vnete in krvave. Ne pravim, da je zanič, ker večina hvali, ampak take reakcije nisem imel nikdar na nobeno drugo ščetko.

darkolord ::

stara mama je izjavil:

matobeli je izjavil:

Ve kdo za kakšen objektiven primerjalni test teh ščetk, npr proti curaprox klasični ščetki? Me že nekaj časa zanima, ampak se vedno bojim da lahko ščetkanje enako dobro opravi (dobra) ročna zobna ščetka?

Ne vem, nikol mi ni bil jasen point teh električnih krtačk, sploh ker nas že od vedno učijo da se zobje ščetkajo stran od dlesni, pri električni pa imam občutek da ti obloge porine vsepovsod okrog (in za dlesen).
Ah, pa kaj še.

Uporabi malo matematike - zobe se ponavadi ščetka cca. 2 minuti. Zob imaš 28-32. 120 / 28 = 4,3 sekunde na zob. Zob ima ~3 dosegljive ploskve, kar je 1,4 sekunde na ploskev.

Ščetko premikaš s frekvenco cca. 3/sekundo.

Res misliš, da lahko zob učinkovito sščistiš, če samo parkrat potegneš po njem?

Kot sem že malo višje napisal, razlika je takšna kot med šmirgl papirjem in vibracijskim ali tračnim brusilnikom.

Tisto ščetkanje od dlesni je bolj za otroke, da ne zdrgnejo samo parkrat levo desno in čau miki. Z električno ščetko se itak premikaš primarno na meji med zobmi in dlesni, tako da gre ščetka tudi po vogalčkih oz. žepkih v dlesni.

Moraš probat.

Sicer pa ni treba začeti s sonicare za 200 eur, ampak je kakšna Braun za 30 eur čisto primerljiva glede učinkovitosti čiščenja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

sandmat ::

Aston_11 je izjavil:

AA baterijo ima noter. Menjava nič posebnega. Crkne pa ponavadi zato, ker dobi vodo noter mimo zgornjih tesnil. Razdreš, posušiš, poskusiš ponovno. Druga crka, ki se mi je pokazala, je, da polnilec neha polniti.


definitivno ni AA baterija, ker je po velikosti bližje 18650. Ni crknila zaradi vode ampak zato, ker je celica dokončala svoje cikle (glede na charger drži manj kot 10% nazivne kapacitete).

robcek23 ::

V DM-ju sem videl neke za 20-30€..a to je vredno ali je vstran vržen denar?

darkolord ::

Če so Braun/Oral-B, potem so kul. Edino naj bo "3D", od tam naprej so pa vse enake glede čiščenja, imajo samo še dodatne fičrje:

stara mama ::

nekikr je izjavil:

Dlesni sem imel vnete in krvave. Ne pravim, da je zanič, ker večina hvali, ampak take reakcije nisem imel nikdar na nobeno drugo ščetko.

Ne vem zakaj, ker curaprox so ravno proti temu, zato so mehkejše da masirajo dlesen.
Preveč drgnit pa tud ni dobro, ne za zob in še najmanj za dlesen.

Zgodovina sprememb…

nekikr ::

Vem to, vem tudi kako se umiva zobe. Nekaj v Curaprox ščetki ni bilo kompatibilno z mano.

mat xxl ::

sandmat je izjavil:

Aston_11 je izjavil:

AA baterijo ima noter. Menjava nič posebnega. Crkne pa ponavadi zato, ker dobi vodo noter mimo zgornjih tesnil. Razdreš, posušiš, poskusiš ponovno. Druga crka, ki se mi je pokazala, je, da polnilec neha polniti.


definitivno ni AA baterija, ker je po velikosti bližje 18650. Ni crknila zaradi vode ampak zato, ker je celica dokončala svoje cikle (glede na charger drži manj kot 10% nazivne kapacitete).


Točno tako, se pa dobijo na Ebayu, če obvladaš spajkanje se da zamenjati !

Samael ::

Sam nisem imel nikoli električne zobne ščetke, se pa poigravam z mislijo, da bi radovednost nasitil s čim takšnim:

Braun DB4010 Oral-B Advance Power na dve AA bateriji za nekih 14 - 15 eur (vključno s poštnino). Vem, da za ta denar ne morem pričakovati ne vem kaj ampak kolikor sem preletel reviewe na amazonu, so "kritike" te ščetke presenetljivo pozitivne. Dve priloženi Duracelovi bateriji zdržita cca 4 mesece, kar se mi ne zdi tako malo, potem imam pa namen uporabljati polnilne baterije.


http://www.ebay.com/itm/Braun-DB4010-Or...

http://www.ebay.com/itm/2x-Braun-DB4010...

johan05 ::

Moja prva in edina je zgoraj omenjena Oral B Vitality Precision. Vidim, da spada pod 2D, čeprav se nisem niti zanimal, kaj to sploh pomeni?

Katere nastavke za Oral B pa priporočate? Razmišljal sem o mehkejsih...

sandmat ::

mat xxl je izjavil:

sandmat je izjavil:

Aston_11 je izjavil:

AA baterijo ima noter. Menjava nič posebnega. Crkne pa ponavadi zato, ker dobi vodo noter mimo zgornjih tesnil. Razdreš, posušiš, poskusiš ponovno. Druga crka, ki se mi je pokazala, je, da polnilec neha polniti.


definitivno ni AA baterija, ker je po velikosti bližje 18650. Ni crknila zaradi vode ampak zato, ker je celica dokončala svoje cikle (glede na charger drži manj kot 10% nazivne kapacitete).


Točno tako, se pa dobijo na Ebayu, če obvladaš spajkanje se da zamenjati !

mat_xxl: imaš kakšen preverjen link? za odlotat in prilotat res ni veliko, bi rade volje zamenjal, pa se še nisem spravil najt baterije :)

Smurf ::

Moja boljsa polovica je zobozdravnica. In mi je dala elektricno scetko. Ona uporablja v 80% elektricno v 20% pa curaproxovo scetko. Slednja naj bi sicer bila ob pravilni uporabi boljsa, vendar naj bi jo tam okoli 95% ljudi uporabljalo na napacen nacin, zato je za "laike" elektricna boljsa izbira :P. Jaz osebno sem porabil s curaproxovo 15min, z elektricno pa 3min tako, da izbira ni bila ravno tezka.

V vsakem primeru pa je dobro zraven kombinirati se z medzobno scetko (ki naj bi bila boljsa izbira v primerjavi z medzobno nitko).

impre ::

johan05 je izjavil:

Moja prva in edina je zgoraj omenjena Oral B Vitality Precision. Vidim, da spada pod 2D, čeprav se nisem niti zanimal, kaj to sploh pomeni?

Katere nastavke za Oral B pa priporočate? Razmišljal sem o mehkejsih...

Tudi mene zanima v čem je razlika 2D in 3 D?

darkolord ::



Ampak to se mi zdi da niti ni tako važno, glavna razlika je v tem, da ima Vitality ~7k oscilacij na minuto, ostale pa ~28k

Smurf ::

darkolord je izjavil:



Ampak to se mi zdi da niti ni tako važno, glavna razlika je v tem, da ima Vitality ~7k oscilacij na minuto, ostale pa ~28k

Baje je to bolj marketinska zadeva, nekako tako kot tiste n v 1 tablete pri pomivalcih :).

donvito ::

Samael je izjavil:

Sam nisem imel nikoli električne zobne ščetke, se pa poigravam z mislijo, da bi radovednost nasitil s čim takšnim:

Braun DB4010 Oral-B Advance Power na dve AA bateriji za nekih 14 - 15 eur (vključno s poštnino). Vem, da za ta denar ne morem pričakovati ne vem kaj ampak kolikor sem preletel reviewe na amazonu, so "kritike" te ščetke presenetljivo pozitivne. Dve priloženi Duracelovi bateriji zdržita cca 4 mesece, kar se mi ne zdi tako malo, potem imam pa namen uporabljati polnilne baterije.


http://www.ebay.com/itm/Braun-DB4010-Or...

http://www.ebay.com/itm/2x-Braun-DB4010...

Potem rajši kupi:
https://www.enaa.com/oddelki/zdravjeInL...
ima zraven polnilno postajo. Jo imam že dobra 3-leta in sem zadovoljen, ne pa, da se boš zajebaval z baterijami. In verjemi, da ti ne bosta zdržali 4 mesece.
««
«
1 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

električna zobna ščetka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14947815 (2104) link_up
»

Zobno nitkanje, resitev?

Oddelek: Loža
499484 (1155) samovprasam
»

Katero elektricno zobno scetko (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
507555 (5606) Magic1
»

Nega zob (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21660586 (32986) Andro457
»

Kupujem elektronsko zobno ščetko - prosim za pomoč? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5417878 (8493) flameir

Več podobnih tem