» »

56k Voice faxmodem v.90 standard v linux red hat 9

56k Voice faxmodem v.90 standard v linux red hat 9

megadeth ::

Sm si namestil linuxe red hat 9.0 pa ne znam modema zrihtat da bi delal. vem da je verjetno zto kr je win modem, samo čudno je to da ga zazna, ko pa dam da se poveže najprej napiše MODEM READY, potem pa INITIALIZING MODEM. In ostane na INITIALIZING MODEM. se ne zgodi nič. mi lahko kdo pomaga?
Are you feeling lucky? Google me!

iso2000 ::

Imam podoben problem v Suse 8.2 PRO - mi ga niti ne zazna. Tako, da če je kdo kaj rešil se priporočam tudi jaz. Sem že brskal po netu, pa nič našel. Modem je pa USR Win Voice.

Gapi ::

ISO200 a ti tisti win nič ne pomeni:D :D :D Linux pa win gonilniki ne gredo skupaj tko kot na kravo ne paše sedlo. Probaj pobrskat po http://www.linmodems.org/ LINK za ta lene
No person is rich enough,to buy back his past.

iso2000 ::

Ja to mi je vse jasno, samo še vedno upam, da se najde kakšna rešitev8-O . Drugače bom moral še en modem nekje zbrskat - ki bo delal tudi v Linux-u.

megadeth ::

Ma meni modem linux zazna in tudi neke gonilnike je sam namestil. samo zdej pa ga ne znam pripravit da bi se povezal. kot sm napisal: napiše initializing modem in tko ostane. to mi ne gre v račun. motorolo modem je zaznalo us robotics pa ne, to je tudi zanimivo.

Gapi ::

ISO200 najbolj varno za linux je če kupiš zunanji modem, samo ne kakega USB varjanto ker ti modemi tud niso vsi komatibilni z ACM modulom. No moj USR Robotic TA Pro je delal na USB (sam kaj ko je to isdn modem). Megadeth a si prebrskal kej un link ki sem ga dal? Tam imaš opisano keri modemi delajo na linuxu ozeroma kere winmodeme se da usposobit pod linuxom.
No person is rich enough,to buy back his past.

megadeth ::

Zdej se mi ne da več zajebavat z notranjim modemom tko da bom kupu zunanji us robotics sportster v.90. Ta bo delal na linux red hat 9?:\

dr.J ::

Praktično vsi zunanji modemi na serijskem portu (ne tudi na USB) delajo OK. Za winmodem klump pa je dobro prej preveriti, kot je že bilo napisano.

Ziga Dolhar ::

Morda vam bo pomagalo:

Za slovenske linije je modem potrebno [oz. bilo tako vsaj še pred 2 letoma] inicializirati z ukazom atx3.

V večini primerov torej dodaš "x3" ...
https://dolhar.si/

iso2000 ::

Evo! Sem dobil od prijatelja modem, ki njemu ni delal pod win98 na eni starejši mašini. Sem ga priklopil pod XP in je delal normalno. Sem našel driverje in dela tudi pod linux-om (Suse 8.2 PRO). Modem temelji na conexant chipsetu. To je softverski modem oznaka HSFI. Kupljen je bil pa pri Mlacomu za nekaj tisoč tolarjev. Na škatli piše SinglePoint 56Kbps V.92 Fax Modem. Tako, da je to očitno tudi ena izmed možnosti (ugodnih) za menjavo modema.
LP

Lee ::

iso2000, ami lahko poveš kje si dobil driver, ker jaz imam isti modem pa mi v Red Hatu 8 ne dela, iskal sem pa že driver, pa ga nisem našel. Hvala.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Modem v Linuxu

Oddelek: Operacijski sistemi
71028 (931) dr.J
»

Linux in modem

Oddelek: Operacijski sistemi
171671 (1432) |_CoBrA_|
»

Dobro podprt modem za Mandrake linux

Oddelek: Operacijski sistemi
10934 (794) jaBo
»

Same težave z linuxom. Pomoč dobrodošla

Oddelek: Operacijski sistemi
191086 (821) Sahel
»

Modem in Red hat 8.0

Oddelek: Operacijski sistemi
8995 (920) root987

Več podobnih tem