Forum » Pomoč in nasveti » Windows - zgodovina strojne opreme
Windows - zgodovina strojne opreme
Ribič ::
Zdravo.
Zanima me ali je možno v Windows7 nekako ugotoviti zgodovino dodajanja in odstranjevanja strojne opreme npr. USB ključev, mišk, tipkovnic, itd. V Linux-u se to da na enostaven način ugotoviti z vpogledom v sistemski log (dmesg), kjer so lepo vidne vrstice za posamezno USB napravo. Prikazano je ime naprave in zraven še USB VID in PID. Zanima me ali ima Windows 7 kakšen podoben log, kjer so vidni USB VID/PID tistih naprav, ki so bile priključene ali odstranjene s sistema v času njegovega delovanja. V Event Viewer-ju nisem našel nobene koristne informacije. Prikazuje samo določene evente, ki namigujejo, da je bil določen hardware dodan, nikjer pa ne piše ime hardware-a in pa VID/PID.
lp
Zanima me ali je možno v Windows7 nekako ugotoviti zgodovino dodajanja in odstranjevanja strojne opreme npr. USB ključev, mišk, tipkovnic, itd. V Linux-u se to da na enostaven način ugotoviti z vpogledom v sistemski log (dmesg), kjer so lepo vidne vrstice za posamezno USB napravo. Prikazano je ime naprave in zraven še USB VID in PID. Zanima me ali ima Windows 7 kakšen podoben log, kjer so vidni USB VID/PID tistih naprav, ki so bile priključene ali odstranjene s sistema v času njegovega delovanja. V Event Viewer-ju nisem našel nobene koristne informacije. Prikazuje samo določene evente, ki namigujejo, da je bil določen hardware dodan, nikjer pa ne piše ime hardware-a in pa VID/PID.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Posodobitev gonilnikov namerno pokvari ponarejen čip FTDI FT232 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Industrijska lastnina | 40562 (27754) | Mr.B |
» | Arduino - Java komunikacijaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1523 (784) | FX6300B |
» | Usb ključ: VID, PIDOddelek: Pomoč in nasveti | 1273 (1122) | mrstain |
» | HP Pavilion dv7 reboot problemOddelek: Pomoč in nasveti | 2165 (2098) | Yacked2 |
» | računalnik ne prepozna GarminaOddelek: Pomoč in nasveti | 2034 (1849) | skrat_mitja |