Forum » Strojna oprema » Nvidia Pascal
Nvidia Pascal
Temo vidijo: vsi

GenZNPC ::
Prej kot je 380X vredna 250€
ni in je res. NVIDIA menja arch na 2 leti... no za pascala nevem. R9 380X je pa najnovejša pri AMD-ju. Trenutno in za starejše špile je GTX 780TI v prednosti... a kaj ko ti support pada. Nevem, zakaj benchmarki na veliko izključujejo GTX 780TI. Problem so nvidia titles... V FC Primal je GTX 780TI lepo na nivoju GTX 980... dobr potem pa DX12 support.
Ja to je problem iger, da je lahko pocasnejsa kartica isto hitra, kot hitrejsa. Kot 60HP avto dol po hribu v drag race.
Kan support pada? Pri AMDju bistveno prej.
Pa nisi mi odgovoril kater 4k monitor imas.
Nimam 4K monitorja. VRS uporabljam.
In še enkrat AMDju ne pade support prej kot NVIDIJI.. kje je zdej fermi Dx12?
Kako pa kaze eno leto pozneje izdanemu 6670 ? Oz. prej 5xxxx
D3m0r4l1z3d je izjavil:
2 leti je več tisoč ljudi delalo na Pascalu, nekaj pa že mora iz tega izpasti, drugače pa 1070 sigurno ne bo pod 400 eur v DE, odvisno tudi od Polarisa, bo pa še zanimivo poletje...
A je komu jasno kaj mislijo pod MSRP in Founders edition, ker razlika v ceni je relativno velika? Kje so v tej zgodbi cene AIB kart?
Ja jaz mocno upam, da AMD je toliko kompetenten, da jeseni zbije te cene za kakih 20% ali vec, ce ne smo fucked.
skibidi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GenZNPC ()

markic222 ::
Je Nvidia kar lepo presenetila, pomoje ni nihče pričakoval takega performance boosta in toliko manjše porabe. Če bo 1080-ka mela res tak performance kot je rečeno bo definitivno takoj zamenjala sedanjo 390-ko (ali pa 1070-ka). Me zanima kakšna bo kontra AMD-ja....

Founders edition je samo marketing, kot recimo MSI obicna, MSI Gaming, MSI Lightning, Jetstream, SUper jetstream itd. ipd.
skibidi

batista ::

D3m0r4l1z3d ::
kdaj nazadnje se je za skoraj prepolovil nm, pri AMD se celo bo? Sploh pa so z Maxwellom dokazali, da na istem nm lahko tudi precej izboljšajo
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Dr_M ::
To se nikoli ne prepolovi. Samo z 20nm se nihce ni kaj dosti ukvarjal, zato so preskocili, je pa trajalo kar dolgo. Vcasih so ze isto serijo pomanjsali, 28nm jih je pa kar nekaj prezivel.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Nvidia iztisne 2GHz iz 200W, tut pr maksiju so bile frekvence bistveno visje od konkurence na isti porabi. Je pa manj tranzijev posledicno.
Tole je pa kot zanalasc za 3 monitor simracing setupe in ukrivljene 4K 55" TVje:
Here's How NVIDIA's Simultaneous Multi-Projection Can Benefit 4K Gaming
Lepo pr tolko particlih dima ipd.
Tole je pa kot zanalasc za 3 monitor simracing setupe in ukrivljene 4K 55" TVje:
skibidi

To demonstrate Pascal's overclocking prowess the company ran a Paragon demo on a GTX 1080 card running at a whopping 2116MHz with an air cooler. The chip only hit 67° C or so under load.
očitno bodo imeli AIB partners veliko modelov v ponudbi pa review strani spet veliko testov na open bench-u, vprašanje kako se bo v "normalno" zračnem ohišju zadeva obnašala, bo pa to povečanje frekvence spet joker karta za nvidio, če AMD ne bo ukrepal (če je pred 2 letoma ukrepal, milo rečeno), je pa res tokrat nvidia taktiko ubral in z visokim midrange Polarisom najprej
je pa ironično, da so 1080 poimenovali, samo da ne bo kakšen model 1080p ali pa 1080i
očitno bodo imeli AIB partners veliko modelov v ponudbi pa review strani spet veliko testov na open bench-u, vprašanje kako se bo v "normalno" zračnem ohišju zadeva obnašala, bo pa to povečanje frekvence spet joker karta za nvidio, če AMD ne bo ukrepal (če je pred 2 letoma ukrepal, milo rečeno), je pa res tokrat nvidia taktiko ubral in z visokim midrange Polarisom najprej
je pa ironično, da so 1080 poimenovali, samo da ne bo kakšen model 1080p ali pa 1080i
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: D3m0r4l1z3d ()

Jarno ::
Gimme 1060Ti@2GHz. Za nVidio je bil zastoj pri 28nm zelo koristen, saj so razvili tehnologije za varčevanje z energijo in posledično dosegajo visoke frekvence. AMD po drugi strani "štanca" obilnejše čipe in upa na podporo razvijalcev. Če bo njihov polaris 11 50W @1GHz, potem bo razočaranje in bo proti 1060-ki gladko izgubil.

Alien123 ::
Nvidia iztisne 2GHz iz 200W, tut pr maksiju so bile frekvence bistveno visje od konkurence na isti porabi. Je pa manj tranzijev posledicno.
Nwm zakaj so tako navduseni, s tako graficno bi moral bit minimum 200fpsjev na 1080p..

glede na zmogljivost 1070, bo 1060 vsaj na 970, 1060ti pa na 980, vsaj tako bi bilo smiselno tudi glede na konkurenco
reference 1080 ima vapor chamber in bo mogoče v redu tudi samo v ref. izvedbi za kupit, za 1070 pa ne vem ali ima vapor
reference 1080 ima vapor chamber in bo mogoče v redu tudi samo v ref. izvedbi za kupit, za 1070 pa ne vem ali ima vapor

Bo 1060 primerljiv z 970? Kaksna bo poraba?
Kaksno ceno lahko pricakujemo za 1060?
Na 1060 bos se sigurno ene pol leta cakal.
skibidi

Truga ::

AapocalypseE ::
Če je 1080 na nivoju 980 SLI, 1070 na nivoju 980Ti, je potem najbolj smiselno, da je 1060 na nivoju 980.

Leprechaun ::
Kakšne orgazme berem v tej temi. Kaj mislite, da je nVidia neumna in vam bo dala top produkt poceni, naivneži ;).
1080 bo kvečjemu cc 10-20% zmogljivejša od 980 TI (980 ti stock -1080 navita) z nižjo porabo, 1070 bo v najboljšem primeru raven zmogljivosti GTX 980. Potem bodo malo počakali in čez čas dali ven 1080 TI ipd.
Dobro v VR bi lahko bile razlike malo večje, ampak po drugi strani, koliko izmed vas bo v kratkem sploh imelo VR?
Tako ali tako se jim ne mudi, ker AMD spet zamuja.
1080 bo kvečjemu cc 10-20% zmogljivejša od 980 TI (980 ti stock -1080 navita) z nižjo porabo, 1070 bo v najboljšem primeru raven zmogljivosti GTX 980. Potem bodo malo počakali in čez čas dali ven 1080 TI ipd.
Dobro v VR bi lahko bile razlike malo večje, ampak po drugi strani, koliko izmed vas bo v kratkem sploh imelo VR?
Tako ali tako se jim ne mudi, ker AMD spet zamuja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Leprechaun ()

Pesimist ::
Pa kaj je to neki vulcan? Zadne cajte vedno bol pogosto slisim. Se moj telefon ma kao. Zdaj pa se vidim da so zadni driveri od ATi dobli na moji stari 7950. Kaj bom lahko z 200fps spilo al kaj?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: AapocalypseE ()

Truga ::
Leprechaun je izjavil:
Jaz bi VR ze mel, ce nebi takrat paypal zafrkaval. Tko pa ga dobim sele enkrat v naslednjih 2h tednih :(

oo7 ::
NVIDIA GeForce GTX 1080 Founders Edition Pre-Order at $699 Listed - ZOTAC Lists First Card, Custom Models Available at Launch
http://wccftech.com/nvidia-geforce-gtx-...
Se pravi tole je Founders Edition ? Ta dražja varjanta?
http://wccftech.com/nvidia-geforce-gtx-...
Se pravi tole je Founders Edition ? Ta dražja varjanta?

DarwiN ::
Vse referenčne bodo imele ta isti grdi cooler/ogrodje.. FE edition so samo tisti malo bolj navijalski primerki, oziroma z drugimi besedami - 100 evrov vržeš skozi okno. :)
Nereferenčni hladilniki bodo pa podobno današnjim obstoječim od Asus, MSI, Gigabyte itd...
Nereferenčni hladilniki bodo pa podobno današnjim obstoječim od Asus, MSI, Gigabyte itd...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

LeQuack ::
Vse referenčne bodo imele ta isti grdi cooler/ogrodje.. FE edition so samo tisti malo bolj navijalski primerki, oziroma z drugimi besedami - 100 evrov vržeš skozi okno. :)
Ne samo da je grd, po vsej verjetnosti je tudi glasen. En majhen ventilator se mora precej hitreje vrteti kot dva ali trije veliki za isti pretok zraka.
Quack !

gddr85 ::
če bo tolk manjše gretje čipa, bi se morali kvečjemu manj vrtet (ni to glih 290x blower), prednost je pa, da ti puha vroč zrak ven in ne po ohišju

Ahiles ::
Zgleda je NDA do 17.5
NVIDIA GeForce GTX 1080 Founders Edition Listed For Pre-Order at $699 US - Review Go Live on 17th May
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ahiles ()

Blazz ::
Je Nvidia kar lepo presenetila, pomoje ni nihče pričakoval takega performance boosta in toliko manjše porabe. Če bo 1080-ka mela res tak performance kot je rečeno bo definitivno takoj zamenjala sedanjo 390-ko (ali pa 1070-ka). Me zanima kakšna bo kontra AMD-ja....
kokr sm jaz bral po spletnih straneh in gledal tist GDC... se je že tam govorilo o 2x perfu glede na maxvell

Place gor, grafe gor... ni druge
VR je tak, da samo zanesenjaki bodo zanj kupovali grafe. Sem imel moznost day 1 sprobat VIVE dva dni sem sprobal vse, pa moram rect. Zame trenutno no way, da placam Vive + GPU, ampak razumem, da so ljudje, ki pac morajo na vlak skocit.
Zame je VIVE res hud pa vse, ampak resolucija pa tista mreza pikslov enostavno ne opravici zame nakupa. Dle kot sm mel zadevo na sebi, bolj me je motila slaba locljivost in samo ena fokus tocka.
Je pa potrebno take novosti uvest, kot jih prinasa NVIDIA, ker drugace VR ne bo zares zazivel z 3-4k diplayi in multifokusom.
Sem navdusen nad novimi karticami in hkrati razocaran.
Dam roko v ogenj, da bo performance 1080ke v 1440p okol 50% boljsi od 980, ampak cena je tudi visja. 599$ za tako ceno ali manj se je dalo dobit pred kratkim na amazonu 980Ti, 1080 pa je na oko enako hitra.
PS:
Cist tko mimogrede, pred enim letom sem rabljeno 980ko dobil za 400€, kaj dobim sedaj za 400€ ?
GTX 1070, koliko je hitrejsa? Malo.
VR je tak, da samo zanesenjaki bodo zanj kupovali grafe. Sem imel moznost day 1 sprobat VIVE dva dni sem sprobal vse, pa moram rect. Zame trenutno no way, da placam Vive + GPU, ampak razumem, da so ljudje, ki pac morajo na vlak skocit.
Zame je VIVE res hud pa vse, ampak resolucija pa tista mreza pikslov enostavno ne opravici zame nakupa. Dle kot sm mel zadevo na sebi, bolj me je motila slaba locljivost in samo ena fokus tocka.
Je pa potrebno take novosti uvest, kot jih prinasa NVIDIA, ker drugace VR ne bo zares zazivel z 3-4k diplayi in multifokusom.
Sem navdusen nad novimi karticami in hkrati razocaran.
Dam roko v ogenj, da bo performance 1080ke v 1440p okol 50% boljsi od 980, ampak cena je tudi visja. 599$ za tako ceno ali manj se je dalo dobit pred kratkim na amazonu 980Ti, 1080 pa je na oko enako hitra.
PS:
Cist tko mimogrede, pred enim letom sem rabljeno 980ko dobil za 400€, kaj dobim sedaj za 400€ ?
GTX 1070, koliko je hitrejsa? Malo.
skibidi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GenZNPC ()

chucki ::
Jaz bi tudi imel takšno mamo, kot alien, da mi grafo kupi :)
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

DarwiN ::
You don't see faith healers working in hospitals

RC14 ::
GTX 1080 grafa na nivoju 980SLI ?? In da bi naj bila 1070 ( cena ~ 380-400 eur) na nivoju GTX980TI ? Prelepo, da bi bilo resnično.
Čeprav že skozi govorim, da jaz ravno to pričakujem. Nova mid end grafa po zmogljivosti na nivoju "stare" TOP grafe.
Kot recimo ta GTX 1070 za recimo 400 eur, bi morala biti vsaj enako hitra, če ne hitrejša od današnje top grafe (980TI), ki stane recimo 620-700 EUR. To je napredek in se splača v menjavo grafe. Ne pa da nas "flancajo" z nekimi 10-20 % pohitritvami za isto ceno današnjih kartic.
Lp
Čeprav že skozi govorim, da jaz ravno to pričakujem. Nova mid end grafa po zmogljivosti na nivoju "stare" TOP grafe.
Kot recimo ta GTX 1070 za recimo 400 eur, bi morala biti vsaj enako hitra, če ne hitrejša od današnje top grafe (980TI), ki stane recimo 620-700 EUR. To je napredek in se splača v menjavo grafe. Ne pa da nas "flancajo" z nekimi 10-20 % pohitritvami za isto ceno današnjih kartic.
Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::

RC14, tak je ko gaming graficne delata samo 2 firmi, nvidia fanboyi pa bi še radi da amd crkne..

iloveboobz ::
jap, amd more crknat in bit prevzet s strani bolj sposobne firme (jasno ne nvidije).
smoki

marsicem. vodstvo in marketing oddelek je za odstrel recimo. in amd to ve, saj sicer nebi narel spinoff celga gpu oddelka.
smoki

Da so lahko konkurenčni na cpu kot na gpu trgu z hudo manjšim budgetom kot ga imata intel in nvidia je kar sposobn team :)

ce bi bil hudo sposobn team, nebi bil nizek budget to begin with ;)
to da ma amd serijo vodstvenih zajebov ni mnenje, to je dolgo znan fact.
to da ma amd serijo vodstvenih zajebov ni mnenje, to je dolgo znan fact.
smoki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

AapocalypseE ::
molnar, nisi pisal cel navdušen, da boš nabavil 1080 SLI ?
1080 je na nivoju 980Ti in 1070 na nivoju 980?
Si kaj zvedel kar drugi ne vemo?
1080 je na nivoju 980Ti in 1070 na nivoju 980?
Si kaj zvedel kar drugi ne vemo?