» »

Nvidia Pascal

Nvidia Pascal

Temo vidijo: vsi
««
14 / 147
»»

Dr_M ::

Nisem ziher, ce lahko das to v garancijo. Vecina folka koristi menjavo v dolocenem zakonskem casu.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

DarwiN ::

Ene trije "ČE-ji" so ponavadi vmes in še kak zaplet+čakanje, potem pa mogoče dobiš novo. :)

Skratka, moj point je bil, da je zaradi coilwhina temu primerna cena 240€. Če je realna vrednost rabljene 970tke danes ~260€ (pustmo zdaj šaljivce na bolhi), kdo bo potem dal 240 za semi-defektno kartico?

BTW, moja 980tka že na voljo za mikavnih 370€, celih 80€ manj od druge najboljše ponudbe na Bolhi.

Going once...

going twice...

.. ? :D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

AapocalypseE ::

Sem poslal svojo 970 G1 nazaj zaradi coilwhine in dobil drugo novo.

Kein problem.

370? Predrag si :D

Zgodovina sprememb…

Truga ::

GenZNPC je izjavil:

Truga je izjavil:

GenZNPC je izjavil:

Truga je izjavil:

Cudno definicijo vecine mas ti to.

Cudn si ti, poglej steam survey display resolution pa gpu, pa bi moral razumet na kaj ciljam.

CB pravi, da na te cene pristejte se davek

Ja? Vecina ima 1080p ali pa 1366x768. To se ne bo spremenilo.

lol ce mislis da bo "vecina" folka dala 500e za monitor in pol se 700e za grafiko za ga furat. Vecina bo ostala na 1080p za 100e in grafiki za 200-300.

Vecina folka ni na slovenskem minimalcu ali socialni.

Lej, ce bi blo to res bi se ze 980Ti in 4k monitorji veliko vec prodajal, ker fura 4k cist vredu. Pa se ne. Vecina gejmerjov je tko na konzolah.

Jaz bi tud rad zivel v svetu kjer so $400+ karte in 4k ekrani mainstream, ker bi bili pol za priblizno polovico cenejsi.

Samo niso in niso.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Truga ()

Ce ze govorimo o "gamerji", potem so vecinoma na telefonih :))

klinker ::

Dr_M je izjavil:

Ce ze govorimo o "gamerji", potem so vecinoma na telefonih :))

Samo res 8-O

GenZNPC ::

Truga je izjavil:

GenZNPC je izjavil:

Truga je izjavil:

GenZNPC je izjavil:

Truga je izjavil:

Cudno definicijo vecine mas ti to.

Cudn si ti, poglej steam survey display resolution pa gpu, pa bi moral razumet na kaj ciljam.

CB pravi, da na te cene pristejte se davek

Ja? Vecina ima 1080p ali pa 1366x768. To se ne bo spremenilo.

lol ce mislis da bo "vecina" folka dala 500e za monitor in pol se 700e za grafiko za ga furat. Vecina bo ostala na 1080p za 100e in grafiki za 200-300.

Vecina folka ni na slovenskem minimalcu ali socialni.

Lej, ce bi blo to res bi se ze 980Ti in 4k monitorji veliko vec prodajal, ker fura 4k cist vredu. Pa se ne. Vecina gejmerjov je tko na konzolah.

Jaz bi tud rad zivel v svetu kjer so $400+ karte in 4k ekrani mainstream, ker bi bili pol za priblizno polovico cenejsi.

Samo niso in niso.

25fps average cist vredu? Ves da average je 15-35
skibidi

Sej ne rabis met vse na ultra.

AapocalypseE ::

Če nimaš Ultra, nisi IN :D

VANR ::

Truga je izjavil:

In kaj je fora, da imaš 4K, če imaš pa potem vse na low/med? Potem je bolje, da na 1080p ultra ostaneš.

No, bo molnar cez pol leta razlozil, zakaj se vedno vecina na steam surveyu fura 970/1070 in 1080p, in ne 4k in 1080

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Truga ()

PredatorX ::

VANR je izjavil:

Truga je izjavil:

In kaj je fora, da imaš 4K, če imaš pa potem vse na low/med? Potem je bolje, da na 1080p ultra ostaneš.

Ni res, 4K medium je bolje.

Zdej boš pa med igro vsak detail gledal? .... Sej 1080P 27inch monitor in močna grafična pa maš 4K VRS 120Hz.

Zgodovina sprememb…

VANR je izjavil:

Truga je izjavil:

Meni BF4 laufa na medium/high (mešano) z mojo 980tko. Povprečni fps-ji okrog 80 na 4k resoluciji.

Ampak BF4 bo kmalu upihnil tretjo svečko.

Ni res, 4K medium je bolje.

Kater monitor pa imas?

SLO_Robert ::

Kolk bi dobil za gtx780 ti ?

oo7 ::

Ta kartica na sliki je MSRP(379$) ali founders edition(449$)?

Isotropic ::

http://forums.anandtech.com/showpost.ph...

mislim, da naj bi samo founders imel ta hladilc...

Zgodovina sprememb…

Se pravi so za MSRP mišljene EVGA, MSI, Gigabyte... ?

D3m ::

To je samo priporočljiva prodajna cena. Prodajala se bo pa za več.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Tr0n ::

GTX 780 za 200 EUR ce bo kdo mel. :)

SLO_Robert je izjavil:

Bi reku da kaj vec od 970ke ni vredna, torej med 250-300€. Vsaj sam vec ne bi dal za tako staro grafo.
Seveda so rabljene Nvidie na bolhi cenjene kot zlato, ne vem pa keri bumbar kupi po taki ceni.
Zadnjic sem vidu 770Ti 4GB za 300 in 340€, 580ko za 250, 560Ti za 130, ipd nebuloze, pa en Titan X je za slabega jurja. Komike res ;((

dxx ::

@molnar:Brez garancije, zamenjana od palita nekje februarja letos.

Meni so na RAM2, ko sem menjal slušalke rekli da garancija velja od zamenjave 2 leti... torej tako kot ob nskupu novega izdelka. Menjal sem jih že 4x. Slaba kvaliteta pravijo.Minila so 3 leta odkar sem jih menjal, pa niso nič spraševali. Prinesel pa sem samo papirje od vsake zamenjave in originalni račun. Dobil druge.
Sorry za čisto offtopic

klinker je izjavil:

SLO_Robert je izjavil:

Bi reku da kaj vec od 970ke ni vredna, torej med 250-300€. Vsaj sam vec ne bi dal za tako staro grafo.
Seveda so rabljene Nvidie na bolhi cenjene kot zlato, ne vem pa keri bumbar kupi po taki ceni.
Zadnjic sem vidu 770Ti 4GB za 300 in 340€, 580ko za 250, 560Ti za 130, ipd nebuloze, pa en Titan X je za slabega jurja. Komike res ;((

250-300€

Vzameš novo R9 380X pa si na boljšem kot z GTX 780.

PredatorX je izjavil:

klinker je izjavil:

SLO_Robert je izjavil:

250-300€

Vzameš novo R9 380X pa si na boljšem kot z GTX 780.

780Ti. Velika razlika in raje imam rabljeno 780Ti od nove 380X.

jah 780TI je boljša ampak ni vredna 250€.

Prej kot je 380X vredna 250€

Vesoljc ::

A teli perfomance boosti so merjeni v gameworks?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

klinker je izjavil:

ni in je res. NVIDIA menja arch na 2 leti... no za pascala nevem. R9 380X je pa najnovejša pri AMD-ju. Trenutno in za starejše špile je GTX 780TI v prednosti... a kaj ko ti support pada. Nevem, zakaj benchmarki na veliko izključujejo GTX 780TI. Problem so nvidia titles... V FC Primal je GTX 780TI lepo na nivoju GTX 980... dobr potem pa DX12 support.

Kan support pada? Pri AMDju bistveno prej.
Pa nisi mi odgovoril kater 4k monitor imas.

Dr_M je izjavil:

Nimam 4K monitorja. VRS uporabljam.
In še enkrat AMDju ne pade support prej kot NVIDIJI.. kje je zdej fermi Dx12?

PredatorX je izjavil:

klinker je izjavil:

ni in je res. NVIDIA menja arch na 2 leti... no za pascala nevem. R9 380X je pa najnovejša pri AMD-ju. Trenutno in za starejše špile je GTX 780TI v prednosti... a kaj ko ti support pada. Nevem, zakaj benchmarki na veliko izključujejo GTX 780TI. Problem so nvidia titles... V FC Primal je GTX 780TI lepo na nivoju GTX 980... dobr potem pa DX12 support.

Dzabe novejsi arch ce je performance slabsi. Sicer pa lahko vzames primerjave z TitanX ki je enak cip, le rama je vec in se kak detajl drugacen, pa 780Ti naj bi bla vseeno za odtenek boljsa od TitanX v spilih.
Pac, je 780Ti se vedno super grafa, tako kot AMDjeva 290X se vedno kaze svoje zobke.

PredatorX je izjavil:

Dr_M je izjavil:

Se pravi, glede 4k nakladas. Ok.
Fermi se vedno dobiva gonilnike, medtem ko hd500 in hd6000 nic vec (to so graficne.iz istega obdobja). Torej, bos se najprej bluzil?

Dr_M je izjavil:

PredatorX je izjavil:

Dr_M je izjavil:

Se pravi, glede 4k nakladas. Ok.
Fermi se vedno dobiva gonilnike, medtem ko hd500 in hd6000 nic vec (to so graficne.iz istega obdobja). Torej, bos se najprej bluzil?

Kje boš pa ti dobil 4K 120Hz + monitor... dej no mal razmisl. Vzameš 1080P 27inch in uporabiš VRS... pa če neznaš jebeno prebrati ni moj problem!!

Zgodovina sprememb…

Ja, ker upsamling je isto, kot native locljivost. Bravo, bravo...
Ne mores verjet, kaksne neumnosti so amdjasi sposobni skupi spravit. Tole je pa res novo dno.

Senitel ::

Vesoljc je izjavil:

A teli perfomance boosti so merjeni v gameworks?

Una 2x od Titan X je za VR works, ostalo je general.

Dr_M je izjavil:

Ja, ker upsamling je isto, kot native locljivost. Bravo, bravo...
Ne mores verjet, kaksne neumnosti so amdjasi sposobni skupi spravit. Tole je pa res novo dno.

Itak, ja... mam tud 4K TV LG. Pa tudi 4K monitor sem imel na probi...

Noben ni trdil, da je 4K = 4K VRS (1080P)
Dr M malo se umiri...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: starboi ()

D3m0r4l1z3d ::

2 leti je več tisoč ljudi delalo na Pascalu, nekaj pa že mora iz tega izpasti, drugače pa 1070 sigurno ne bo pod 400 eur v DE, odvisno tudi od Polarisa, bo pa še zanimivo poletje...

A je komu jasno kaj mislijo pod MSRP in Founders edition, ker razlika v ceni je relativno velika? Kje so v tej zgodbi cene AIB kart?
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Ahiles ::

Founders edition bo faktorsko že navita vrjetno top 5-10% čipi ki so prestal testiranje in jih lahko mal več navijejo in zaslužjo malenkost več. Sam vrjetn bojo druge firme mele custom hladilnike in vrjetno navite že osnovne modele.

NVIDIA GeForce GTX 1080 Runs Doom With Vulkan API - Achieves Up To 200 FPS With Ultra Settings at 1080P

NVIDIA GeForce GTX 1080 Runs DOOM at Up To 200 FPS on Ultra Settings With Vulkan API

http://wccftech.com/nvidia-geforce-gtx-...

D3m ::

Opa na AMD technology. :P
|HP EliteBook|R7 8840U|

Drgac je bol opengl sam ok :=

AMDtardi boste pač igrali novega Call of Duty-ja... Za to ne potrebuješ nove grafe niti vulkana ali DX12. Zadošča že 5 let stara grafa. :DDDD
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Cveto ::

Nekje gor je bilo rečeno da je rabljena 970 vredna 250-300 eur? Kje je logika, če je pa nova 289 (recimo dobrih 300 z poštnino)?

http://www.mindfactory.de/product_info....

Sej ni rablena je tam 140-170 vsaj jest nebi dal več.

Cveto je izjavil:

Nekje gor je bilo rečeno da je rabljena 970 vredna 250-300 eur? Kje je logika, če je pa nova 289 (recimo dobrih 300 z poštnino)?

http://www.mindfactory.de/product_info....

Beri ponovno, ker receno je blo da je rabljena 780Ti vredna nekje kot 970Ti, med 250-300EUR.
Ne vem kje ti vidis rabljena 970?

Ahiles je izjavil:

Sej ni rablena je tam 140-170 vsaj jest nebi dal več.

Za 140-170EUR od Nvidie rabljeno dobis lih kako 660-670ko :D kar je sicer smesno, pa vseeno, tako je stanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

gddr85 ::

za kakih 180 so se dobile 770 (od normalnega folka z non-zlatarskimi cenami), zakaj bi gledal 660, 670..
970 za 170 bo pa bolj težko :))
780ti je pa nekje ranga 970, s tem da je pač starejša + večji tdp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

Senitel ::

Ahiles je izjavil:

Drgac je bol opengl sam ok :=

Vulkan ima z OpenGL skupnega samo to da je API za grafiko in da ima čez razvoj roko Khronos.

gddr85 je izjavil:

za kakih 180 so se dobile 770 (od normalnega folka z non-zlatarskimi cenami), zakaj bi gledal 660, 670..
970 za 170 bo pa bolj težko :))
780ti je pa nekje ranga 970, s tem da je pač starejša + večji tdp

No, to je neka normalna cena, zal sam 770ke nisem se vidu pod 250EUR in to 2gb, 4gb so ble vse se drazje, pa se malo nic jih je.
Vseeno imam raje 780Ti od 970ke in katerekoli druge iz tega casa, ker v dolocenih stvareh povozi vse to za hec in ne ciljam na spile.
Alternativa 780Ti pa je samo Nano, za njo 970ka, 290X, 290, 280X in ajde naj bo se 280ka...kar je manj od tega je pa brezveze sploh kupovat, mogoce se 960ka, samo za to ceno naj si jo kar drzijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

D3m je izjavil:

Opa na AMD technology. :P

Up to 200 fps.

GenZNPC ::

Truga je izjavil:

Ja ok, ti si kupis 700-1000EUR GPU zato, da bos si igro nastimal na medium.

No vsakemu svoje, tudi prav.

dxx je izjavil:

@molnar:Brez garancije, zamenjana od palita nekje februarja letos.

Meni so na RAM2, ko sem menjal slušalke rekli da garancija velja od zamenjave 2 leti... torej tako kot ob nskupu novega izdelka. Menjal sem jih že 4x. Slaba kvaliteta pravijo.Minila so 3 leta odkar sem jih menjal, pa niso nič spraševali. Prinesel pa sem samo papirje od vsake zamenjave in originalni račun. Dobil druge.
Sorry za čisto offtopic

Pr meni so bili drugi razlogi, sem jo kr sam unicil. Pa sem jo v trgovini dal menjat, ker smo partnerji od Palita. Drugas je grafa ena izmed boljsih. Naceloma niti ene ne dobimo v garancijo, razen une k nekdo sprobava drug bios gor flashat po tistem EVGA tutorialu na overclockers forumu, pa ne prime :P
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()
««
14 / 147
»»