» »

AMD Radeon R9 400 Series

AMD Radeon R9 400 Series

««
112 / 121
»»

PredatorX ::

gddr85 je izjavil:

seveda, samo predatorx nekej muti, da se 480ka super navija, 1060 je pa itak že "out of the box" navita" in je tistih 50+- itak vseen, well potem nej bo pa še vseen za out of the box ocjano 480ko 1330, 1390, 1400...who gives a f**k par mhz gor, dol ;)

Kdo muti? Ti mi zdej govoriš, da se GTX 1060 navijal odlično.... AIB je že na 1950MHz in potem dobiš še dodatnih 5% notr pa si zmagu ane? In potem si nekak 7-8% hitrejši kot RX 480 Nitro OC (ki jo naviješ še za 3-4%). Res zakon je tole navijanje.

gddr85 ::

jst ti ne govoroim nič, ti si dal graf, kjer je fe ocjana na 2050mhz, nisem ti jst kriv, če tolk boosta ;)

D3m ::

Holy shit. GTX 1060 3GB!!!!!!!

Pa še cene nad 300€ za custom, da fak is going on????
|HP EliteBook|R5 6650U|

AapocalypseE ::

Predator, lahko pa ti pošljem eno 1060 downclockano na 1GHz pa boš mel Super OC Dream 8-)

Zgodovina sprememb…

gddr85 je izjavil:

jst ti ne govoroim nič, ti si dal graf, kjer je fe ocjana na 2050mhz, nisem ti jst kriv, če tolk boosta ;)

Ne ti pa ne. Kje pa.

Obe kartici sta out of the box kr na limitu in sploh nevem zakaj poteka pogovor o OCju... Pol kup stock 7850 al pa stock GTX 970/80 pa navijaj. Sam, da neboš razočaran ko se ti bo navila samo do 1000(7850)/1400MHz(GTX 970/80).

AapocalypseE je izjavil:

Predator, lahko pa ti pošljem eno 1060 downclockano na pa boš mel Super OC Dream 8-)

Če ti nekej sanjaš o OCju. Sej men bi blo fajn če bi bla RX 480 na 750MHzjih stock in GTX 1060 na 1200-1300Mhzjih pa za 130€

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PredatorX ()

D3m je izjavil:

Holy shit. GTX 1060 3GB!!!!!!!

Pa še cene nad 300€ za custom, da fak is going on????

Take it easy, nisi več rosno mlad 8-)

PredatorX je izjavil:

gddr85 je izjavil:

Ne ti pa ne. Kje pa.

Obe kartici sta out of the box kr na limitu in sploh nevem zakaj poteka pogovor o OCju... Pol kup stock 7850 al pa stock GTX 970/80 pa navijaj. Sam, da neboš razočaran ko se ti bo navila samo do 1000(7850)/1400MHz(GTX 970/80).

AapocalypseE je izjavil:

Predator, lahko pa ti pošljem eno 1060 downclockano na pa boš mel Super OC Dream 8-)

Če ti nekej sanjaš o OCju. Sej men bi blo fajn če bi bla RX 480 na 750MHzjih stock in GTX 1060 na 1200-1300Mhzjih pa za 130EUR

ti gledaš neke razlike med ocjanimi aibji in fe, jst gledam pa stock uradne base/boost specse in kolk se stvar potem navija
sicer je pa vseenom obe sta si dokaj podobni, če zanemariš porabo p/w

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

Potem si en navaden "bed*k"... in jaz zapravjam čas.

Gledat OC karte, ki so skoraj max. overclockane in jokat kako slabo se overclocka, je lahko samo troll post, tako da let it go 8-)

...mislim, vem, mogoče, vulkan, async, če ne to pa zapravljanje časa itd. itd. ;)

gddr85 je izjavil:

...mislim, vem, mogoče, vulkan, async, če ne to pa zapravljanje časa itd. itd. ;)

Kaj bo hojnikb napisal čez 3 leta?
"Kepler je bil svojevrsten zajeb " -- Hojnikb

hojnikb ::

bolj je vprasaje, kaj bomo rekl za gcn4 cez 3 leta.
ker futurproof je najvecji argument za amd te dni v rdecem taboru.
#brezpodpisa

Zdaj, ko gledam review 480 Strix OC edition, se mi zdi super proti red devil.

S stock voltažo 1.138V je šla 1355MHz in prišla do 68 stopinj, tako da še ma rezerve ta Strix verzija in bi lahko bilo zanimivo videt voltažo tam okoli 1.2V za koliko bi jo šlo navit.

Zgodovina sprememb…

zalostno, da nobena nemore prlezt do 1400mhz z nekimi normalnimi voltazami
#brezpodpisa

Presenetljivo se kar greje zadeva. Takšna masa od hladilnika in samo 1.138V in je že na 68 stopinjah. Red devil pa 1330MHz 1.15V in 80 stopinj 8-O

So taki opevali to red devil kot, da bo nevem kaj...

Telbanc ::

hojnikb je izjavil:

zalostno, da nobena nemore prlezt do 1400mhz z nekimi normalnimi voltazami

Ne si jemat k srcu, morda bojo izboljšali bios, morda novi gonilniki, morda kaj drugega. Saj veš da zmeraj neko rešitev le najdejo.

Najbolje da spiješ časo toplega mleka se nekako pomiriš. Ah, nisem vedel, da si tako sočuten, saj vendarle je skozi kazalo, da si bolj v "unem drugem taboru..."

AapocalypseE je izjavil:

Presenetljivo se kar greje zadeva. Takšna masa od hladilnika in samo 1.138V in je že na 68 stopinjah. Red devil pa 1330MHz 1.15V in 80 stopinj 8-O

So taki opevali to red devil kot, da bo nevem kaj...

Red devil sam je en usran fake test zunaj, bog ve kje so dobli uno kartico....
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

ja res, sam bog ve :))

gddr85 je izjavil:

ja res, sam bog ve :))

Poglej na guru 3d, za vsako kartico 1060 test posebej, ko neki obsedenci.
Za Red devil pa...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Z biosom lahko samo rešijo to, da se dvigne power limit in voltaža, ampak, če je že sedaj na 80 stopinjah kaže slabo.

Strix pa še ma rezerve.

Napajalc pa bo tako onaniral na h2o :))

To, da je zaklenjena voltaža mene zelo moti... si rad sam uredim zadevo.

Zgodovina sprememb…

AapocalypseE je izjavil:

Z biosom lahko samo rešijo to, da se dvigne power limit in voltaža, ampak, če je že sedaj na 80 stopinjah kaže slabo.

Strix pa še ma rezerve.

Napajalc pa bo tako onaniral na h2o :))

To, da je zaklenjena voltaža mene zelo moti... si rad sam uredim zadevo.

Še dobr da je zaklenjena, si lahko mislim, kako ti to bi zrihtu.

Hej, zakaj pa se ji reče Red Devil? >:D

Gledam še zdaj review MSI Gaming X 1060 in ma tudi zaklenjeno voltažo. Ma pa Pascal zgleda nižjo stock voltažo 1.062V
Šla pa je 2139MHz

Grela pa se je 69 stopinj.

Še me za Pascala zanima koliko se še bo dalo stisnit z višjo voltažo.

Zgodovina sprememb…

480 Strix OC

Gaming noise has been improved considerably over the reference design, which also ran very high temperatures, unlike the ASUS STRIX. Compared to the competition, gaming noise is still too high since even the GTX 1060/1070/1080 reference designs are quieter, and we recently tested the MSI GTX 1060 Gaming X that ran at a quiet 28 dBA.

Glasne so 480ke ;((

tt2 ::

Me zanima kako bo MSI Gaming X RX 480.

Asus Strix 480 je zgleda edina, ki ima opcijo za nastavit toliko višji power target, da lahko ohranja cel čas boost clock.

https://www.computerbase.de/2016-07/asu...

Če se poveča power target za 10% je ok, če se pusti na 0%, zadeva spušča frekvenco.

Damn, na koliko W pa je nastavljen power target pri teh karticah, da jih to tako bremza?

Pri 6pin konektorju bi še razumel, ampak 8pin?

Zgodovina sprememb…

D3m0r4l1z3d ::

hojnikb je izjavil:

bolj je vprasaje, kaj bomo rekl za gcn4 cez 3 leta.
ker futurproof je najvecji argument za amd te dni v rdecem taboru.

gcn je bil futureproof leta 2012, zdaj žal ni več in dokaz je Polaris, dead end

Red Devil očitno ni brezveze cenejši od Nitro in strixice
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

D3m ::

Čisto njihova odločitev glede cene. Logično bi morala biti dražja s takim hladilnikom.
|HP EliteBook|R5 6650U|

tikitoki ::

AapocalypseE je izjavil:

Kje je zdaj slonic s to njegovo red devil kartico?

Še 1330MHz ne more držat kartica, kaj šele, da bi se jo dalo overclockat na 1400 ali več.

GTX 1060 FTW!

Kartica v silent modu porabi enako elektrike kot GTX 1060! Performance pa je primerljiv. DO I need to say more. Sam tko logika inargujmenti ne pomagajo pr Nvidiotih in trolih.

AapocalypseE je izjavil:

Predator, lahko pa ti pošljem eno 1060 downclockano na 1GHz pa boš mel Super OC Dream 8-)

Poslji se meni, cimprej.

Primerljiv? Link?

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Primerljiv? Link?

https://www.computerbase.de/2016-07/pow...

Ce bi manj trolal in pogledal ker link, bi bilo super.

Meni se 8% ne zdi vleika prednsot, se posebaj, ker gre ocitno za NVIDIA prijazen set iger.

14posto pa napram custom 1060, ni mi všeč to prilagajanje na dol, devil v silent mode

D3m0r4l1z3d je izjavil:

14posto pa napram custom 1060, ni mi všeč to prilagajanje na dol, devil v silent mode

Ti prilagajas al pa si funkcionalno nepismen. Link je vsem na voljo in lahko preverijo.

NightHawk ::

tikitoki je izjavil:

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Primerljiv? Link?

Meni se 8% ne zdi vleika prednsot, se posebaj, ker gre ocitno za NVIDIA prijazen set iger.

8% je vse prej kot zanemarljivo.

Kar se pa porabe tiče je pa zanimiv test. Sicer bi AMD fanboyi to opazili, če bi bilo obrnjeno, ampak sedaj niti strokovnjak tipa predator ni opazil...

Razlika med referenčno 1060 in referenčnim 480 je pri njih samo 21W. TDP prve je 120W druge pa 150W (že teoretično 30W razlike), ampak so vsi testi pokazali, da so bili pri radeonu malo preveč optimistični glede njihovega TDPja (navsezadnje so tudi pri AMDju to priznali in izdali popravek, da ni več preobremenjeval PCIe reže). V realnosti je razlike med referenčnima karticama pri gamingu ali drugem loadu dobrih 40W.

In če neka stran dobi signifikantno drugačne rezultate od tega ne vem če jim gre zaupati. To bi seveda opazili, če bi imela na tej strani Nvidia 100W, AMD pa 180W. Sedaj ste pa pomotoma spregledali.....

NightHawk je izjavil:

tikitoki je izjavil:

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Primerljiv? Link?

8% je vse prej kot zanemarljivo.

Kar se pa porabe tiče je pa zanimiv test. Sicer bi AMD fanboyi to opazili, če bi bilo obrnjeno, ampak sedaj niti strokovnjak tipa predator ni opazil...

Razlika med referenčno 1060 in referenčnim 480 je pri njih samo 21W. TDP prve je 120W druge pa 150W (že teoretično 30W razlike), ampak so vsi testi pokazali, da so bili pri radeonu malo preveč optimistični glede njihovega TDPja (navsezadnje so tudi pri AMDju to priznali in izdali popravek, da ni več preobremenjeval PCIe reže). V realnosti je razlike med referenčnima karticama pri gamingu ali drugem loadu dobrih 40W.

In če neka stran dobi signifikantno drugačne rezultate od tega ne vem če jim gre zaupati. To bi seveda opazili, če bi imela na tej strani Nvidia 100W, AMD pa 180W. Sedaj ste pa pomotoma spregledali.....

Se en funkcionalno nepismen osebek. Ker druagce bi videl, da se govori o specificni kartici s tovarnisko prilagojenim BIOSom za tisje in manj potratno delovanje.

da more met kartica sploh bios za manj potratno delovanje že pove dost...
#brezpodpisa

MacGyver141 ::

tikitoki je izjavil:

Se en funkcionalno nepismen osebek. Ker druagce bi videl, da se govori o specificni kartici s tovarnisko prilagojenim BIOSom za tisje in manj potratno delovanje.

Če boš s svojo superiorno funcionalno pismenostjo še enkrat prebral kar sem napisal, boš ugotovil, da sem primerjal referenčo 1060 in referenčno 480 na tem testu. Pri prvi so določili sistemsko porabo 194W pri drugi pa 215W, kar nanese delta 21W, kot sem omenil.

Ostali piše zgoraj. Ker je ta Devil kartica testirana samo na tej strani je bilo potrebno najti neko referenčno merilo. In je pač čudno, da so dobili 21W razlike med karticama, kjer druge strani dobivajo po 40-45W razlike. Toliko ne more biti merske napake, razen, če uporabljaš napačno metodo. In zato se sprašujem o verodostojnosti tega testa.

Kakšna je povprečna stopnja izobrazbe AMD kluba? Za Napajalca vemo, da je pomočnik namestnika pastirja. Si tudi ti nekaj podobnega?

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Aja, ti isces 14%? Prav, sam seveda potem ne preveris, da ima doticna kartica izmerjeno 13% visjo porabo, kot jo ima doticni Radeon 480. Kar pomeni, da celo manj ucinkovita in kar se tice tekme p/W popolno primerljiva (1% odstopanja je brez dvoma v rangu merske napake).
Seveda pa nekateri zivijo v oblakih, kje je pr Pascalu OC idealen in poraba narasca linearno.

Sicer pa je bilo pri prejsnji serijo podobno, nekateri so za OC kartice domnevali, da imajo isto porabo kot stock.

Kakorkoli, rezultat je zanimiv. Kartica pa je se vedno predraga glede na konkurenco.

Aja, si zdaj prebral

Anymal - SEm ze prej prebral in tvoja trditev je se vedno cisto navadna laz.

Nighthawk, podaja drug test primerjave porabe doticne kartice v silent mode s porabo GTX 1060 in bomo videli. Simple as that.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

tikitoki je izjavil:

Nighthawk, podaja drug test primerjave porabe doticne kartice v silent mode s porabo GTX 1060 in bomo videli. Simple as that.

Zavajaš, primerjaš divila s reference 1060, jaz pa ti še z custom primerjam pa ti ni všeč, tam pa lepo piše 108 posto ref 1060 in 14 posto custom 1060

D3m0r4l1z3d je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Zavajaš, primerjaš divila s reference 1060, jaz pa ti še z custom primerjam pa ti ni všeč, tam pa lepo piše 108 posto ref 1060 in 14 posto custom 1060

Ocitno nisi najbolj bister al pa trolas. Zal. mislim, da je bilo jasno napisano, da power draw OC GTX 1060 ni enak stock GTX 1060.

Pojavljajo se tudi reviewi 4g 480 nitro, čeprav ima višji boost od referenčne 8gb, je počasnejša, očitno hitrost rama naredi razliko, me prav zanima koliko kupcev to dejansko ve ali bo pač večina mislila, da je to le 4gb manj in enako hitra kot 8gb nitro v igrah, ki ne rabijo tolk vrama oziroma na fhd in nižjih resolucijah

m0LN4r ::

Torej +10% performanca in hkrati silent mode je no-go ?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

tikitoki je izjavil:

D3m0r4l1z3d je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Ocitno nisi najbolj bister al pa trolas. Zal. mislim, da je bilo jasno napisano, da power draw OC GTX 1060 ni enak stock GTX 1060.

O performance ti pišem, za porabo pa vidim, da silent devil porabi manj kot custom 1060, samo za p/w pa ni izračuna

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Pojavljajo se tudi reviewi 4g 480 nitro, čeprav ima višji boost od referenčne 8gb, je počasnejša, očitno hitrost rama naredi razliko, me prav zanima koliko kupcev to dejansko ve ali bo pač večina mislila, da je to le 4gb manj in enako hitra kot 8gb nitro v igrah, ki ne rabijo tolk vrama oziroma na fhd in nižjih resolucijah

To je bilo jasno ze pr referencnih karticah izpred enega meseca. Osebno se mi zdi ostudna taktika in je dodatna tocka za nakup GTX 1060.
Se strinjam, je zavajujoce in podlo dejanje. in daje nepozornim vtis, da je 4GB premalo.

m0LN4r je izjavil:

Torej +10% performanca in hkrati silent mode je no-go ?

Ja, tudi pr tebi ocitno ne gre:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

tikitoki je izjavil:

AapocalypseE je izjavil:

Kje je zdaj slonic s to njegovo red devil kartico?

Še 1330MHz ne more držat kartica, kaj šele, da bi se jo dalo overclockat na 1400 ali več.

GTX 1060 FTW!

Kartica v silent modu porabi enako elektrike kot GTX 1060! Performance pa je primerljiv. DO I need to say more. Sam tko logika inargujmenti ne pomagajo pr Nvidiotih in trolih.

Kartica res porabi manj W, ampak performance pa je slabši od reference 480.

Zanimivo kako vam gre v nos naenkrat poraba... če pa je vam rdečkam vseeno za porabo >:D

tikitoki je izjavil:

Podaja = podaj?

Če to drži, potem sem poskušal ampak ga ni. Zato pogledaš porabe kartic na njihovem testu, za katere imaš tudi po drugih straneh dovolj podatkov. S tem nekako potrdiš njihove meritve. Mogoče je to malček prezahtevno...

Drugače je kartica OK in bi jo bilo kar za kupit.

m0LN4r ::

Vidim, da imate tezave s primerjavo, ker so trije relevantni grafi na razlicnih straneh in se vam buffer sprazni k preklopite na drug argument.

Kratko in jedrnato, glasnost, poraba in performance:

Vse na enem mestu, da se ne zmedete.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Ni slaba kartica, samo Devil kupiš in undervoltaš, tako kot Fury, dobiš boljšo grafično, če znižaš
««
112 / 121
»»