» »

AMD ZEN - nova X86 Jedra

AMD ZEN - nova X86 Jedra

Temo vidijo: vsi
««
326 / 622
»»

tikitoki ::

FlyingBee je izjavil:

Tale 3000mhz 16gb kit bo lepo špilal z 2200g in b450 plato?
https://m.computeruniverse.net/en/gskil...
76eur je dobra cena. A se bi bilo treba stegniti do 130eur flarex 3200mhz rame, ki so namenjeni prav ryznom?

Cene RAMa so spet ugodne:).

NAVI izide med 1.6 in 30.9., to je potrjeno. Je pa zanimivo, da niso napovedali kdaj izide Ryzen 2. Bo pa Rome na trziscu ze ta mesec.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

Mr.B ::

tikitoki je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

76eur je dobra cena. A se bi bilo treba stegniti do 130eur flarex 3200mhz rame, ki so namenjeni prav ryznom?

NAVI izide med 1.6 in 30.9., to je potrjeno. Je pa zanimivo, da niso napovedali kdaj izide Ryzen 2. Bo pa Rome na trziscu ze ta mesec.

izide Q3
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

In kaj sem jaz napisal? Dej pejt k psihijatru po zdravila in redno jemlji.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: camx ()

tikitoki je izjavil:

In kaj sem jaz napisal? Dej pejt k psihijatru po zdravila in redno jemlji.

Kaj ti Admini še niso dali lastne tablete..
Če bi IQ bil višji od seševka abecede številk črk napisa nvidia ali pa intel bi vedel da bo Zen2 prikazan na Computex, raja , ne taki kot ti ki kupujejo ip bodo lahko le tega kupili Q3. Morda kak mesec prej.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Ahim ()

Bwaze6 ::

AMD je objavil finančno poročilo za prvo četrtletje.

Kljub temu, da so jim prihodki padli v skoraj vseh segmentih tako od lanskega leta kot od lanskega četrtletja, so jih delničarji podprli z dvigom vrednosti delnice - AMD je namreč pred prihodom Zen 2 napovedoval še večji upad, saj ima trenutno v skoraj vseh segmentih stare izdelke (tako CPU kot GPU, pa tudi prodaja konzol upada), novi pa pridejo šele v 3. četrtletju.

Prihodek je od lanskega 1. četrtletja padel za kar 23%! Intel je medtem prihodek ohranil na istem nivoju).

Kljub temu AMD za drugo četrtletje napoveduje dvig prihodkov:

For the second quarter of 2019, AMD expects revenue to be approximately $1.52 billion, plus or minus $50 million, an increase of approximately 19 percent sequentially and a decrease of approximately 13 percent year-over-year. The sequential increase is expected to be driven by growth across all businesses.

Sicer je res, da je letno najmanj prihodkov v prvem četrtletju (zaradi povečane prodaje v prazničnem prejšnem četrtletju), a kako misli AMD prodajo povečati v 2. četrtletju za 19%, ko bodo tako kupci procesorjev raje počakali na Zen 2, kupci grafičnih kartic pa na Navi, mi ni čisto jasno, razen če bodo prihodki od novih izdelkov (dobava OEM sestavljalcem...) že v tem četrtletju.

In še kratka primerjava z Intelom:

Intel first quarter revenue $16.1 billion
AMD first quarter revenue $1.27 billion

AMD je še vedno očiten underdog tule. In bo to še precej časa, če bo Zen 2 le rahla evolucija, ne revolucija. Dobre prodajne številke Ryzen procesorjev na Mindfactory se ne prenesejo na blazno povišane prihodke CPU segmenta, GPU del pa je od začetka lanskega leta doživel velik padec (tako kot pri Nvidii, konec prodaje kriptorudarjem).

D3m ::

Kljub temu, da so jim prihodki padli v skoraj vseh segmentih tako od lanskega leta kot od lanskega četrtletja, so jih delničarji podprli z dvigom vrednosti delnice

Zato, ker je šel gross margin gor.
|HP EliteBook|R5 6650U|

P.S.

3200G in 3400G

|HP EliteBook|R5 6650U|

Bwaze6 je izjavil:

AMD je objavil finančno poročilo za prvo četrtletje.

Kljub temu, da so jim prihodki padli v skoraj vseh segmentih tako od lanskega leta kot od lanskega četrtletja, so jih delničarji podprli z dvigom vrednosti delnice - AMD je namreč pred prihodom Zen 2 napovedoval še večji upad, saj ima trenutno v skoraj vseh segmentih stare izdelke (tako CPU kot GPU, pa tudi prodaja konzol upada), novi pa pridejo šele v 3. četrtletju.

Prihodek je od lanskega 1. četrtletja padel za kar 23%! Intel je medtem prihodek ohranil na istem nivoju).

Kljub temu AMD za drugo četrtletje napoveduje dvig prihodkov:

For the second quarter of 2019, AMD expects revenue to be approximately $1.52 billion, plus or minus $50 million, an increase of approximately 19 percent sequentially and a decrease of approximately 13 percent year-over-year. The sequential increase is expected to be driven by growth across all businesses.

Sicer je res, da je letno najmanj prihodkov v prvem četrtletju (zaradi povečane prodaje v prazničnem prejšnem četrtletju), a kako misli AMD prodajo povečati v 2. četrtletju za 19%, ko bodo tako kupci procesorjev raje počakali na Zen 2, kupci grafičnih kartic pa na Navi, mi ni čisto jasno, razen če bodo prihodki od novih izdelkov (dobava OEM sestavljalcem...) že v tem četrtletju.

In še kratka primerjava z Intelom:

Intel first quarter revenue $16.1 billion
AMD first quarter revenue $1.27 billion

AMD je še vedno očiten underdog tule. In bo to še precej časa, če bo Zen 2 le rahla evolucija, ne revolucija. Dobre prodajne številke Ryzen procesorjev na Mindfactory se ne prenesejo na blazno povišane prihodke CPU segmenta, GPU del pa je od začetka lanskega leta doživel velik padec (tako kot pri Nvidii, konec prodaje kriptorudarjem).

Tudi promet od prodaje Ryzenov je sel MOCNO gor. GPU oddelk pac trpi posledice kriptomanije, tako, kot nVidia in je primerjav z INTEL popolnoma zgresena (razen, ce primerjas zgolj CPUje).

AMD doubled its Ryzen and EPYC sales year-over-year (YoY), helping to offset lower graphics and semi-custom revenue.

Kot je dm3 napisal, gross margin se je precej izboljsal, kar kaze, da nekateri bluzite o razprodaji. Ocitno si taksne cene lahko privoscijo.

Zgodovina sprememb…

Ja, sestavljanje procesorjev se zelo očitno splača, Zen 2 pa je še korak dlje v smer popolnega poenotenja izdelave ene vrste jeder in potem kombiniranja v različne segmente izdelkov.

Komaj cakam, da to uvedejo pri GPUjih. Sem upal, da bodo z NAVI, sam izgleda, da temu se ne bo tako.

Počakajmo konec maja.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Bos moral cakati dlje, da bos dobil dokoncni odgovor

FlyingBee ::

Nižje cene si lahko privoščijo, jih pa imajo za dvig tržnega deleža, good for us. Pri rx 570 in 580 pa bi rekel razprodaja, ker so stari produkti in se jih morajo znebiti pred Navijem. Le zakaj ni nvidia razprodala vso to gmoto Pascalov, ki jim je ostala po mining crazeu

tikitoki je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Kaj praviš, bi bilo pametno se stegniti za 54eur in raje flarex, ki so požegnani za amd?

Zgodovina sprememb…

gendale2018 ::

Ne odpre mi linka, kolk stane 8 64gb ecc ddr4 3200 palčk? A je pod 500 eur (se pravi poceni)?
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

Zgodovina sprememb…

gendale2018 je izjavil:

Ne odpre mi linka, kolk stane 8 64gb ecc ddr4 3200 palčk? A je pod 500 eur (se pravi poceni)?

Domnevam, da so placke po 500 EUR, hitro v nabavo, preden zmanjka.

FlyingBee je izjavil:

Nižje cene si lahko privoščijo, jih pa imajo za dvig tržnega deleža, good for us. Pri rx 570 in 580 pa bi rekel razprodaja, ker so stari produkti in se jih morajo znebiti pred Navijem. Le zakaj ni nvidia razprodala vso to gmoto Pascalov, ki jim je ostala po mining crazeu

tikitoki je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Kaj praviš, bi bilo pametno se stegniti za 54eur in raje flarex, ki so požegnani za amd?

Ne vem, ker sem se vedno na INTEL. Mogoce bo Ryzen 2 manj izbircen. Jaz nebi zlo preplaceval RAMa.

nVidia raje vrze v smeti, k da popust? Osebno mislim, da jim je kriptomrzlica dala napacen obcutek, da lahko navijejo cene.

Zgodovina sprememb…

AMD's 7nm Zen 2 Comes To AMD Ryzen 3000 Series CPUs First, EPYC Rome Confirmed For Q3 2019

Zanimivo, to je v nasprotju z napovedmi AMD-ja iz novembra 2018 in januarja 2019, ko so napovedovali prihod 7 nm Ryzen 3000 procesorjev za Epyc Rome strežniškimi procesorji. Ampak ja, če bodo res Ryzen izdali na Computexu čez manj kot mesec, potem itak ni časa.

Gledam novice o zadnjih q revenue in se sprašujem kaj dela amd narobe oziroma tudi prav, da jim uspe konkurenčne x86 procesorje izdat.
Amd = 1.27 mlrd
Intel = 16.1 mlrd
Westeren Digital = 3.7 mlrd
Apple = 58 mlrd
Nvidia = 2.2 mlrd za sicer q4 2018

Wtf, WD več od amd in nvidie skupaj?

Ja, sicer jim je od enega leta nazaj prihodek precej padel, iz 5 milijard.

Razdelitev prihodka po segmentih (sem kar težko našel):

Bi si mislil, da bo shranjevanje (sploh pri domačih uporabnikih) začelo hitreje upadati, glede na trend streamanja...

The Wiber ::

Bwaze6 je izjavil:

Ja, sicer jim je od enega leta nazaj prihodek precej padel, iz 5 milijard.

Razdelitev prihodka po segmentih (sem kar težko našel):

Bi si mislil, da bo shranjevanje (sploh pri domačih uporabnikih) začelo hitreje upadati, glede na trend streamanja...

Upoštevaj tudi to, da je cena SSD-jem močno padla ter da so celo razmišljali o zaprtju proizvodnje le-teh.

Ja, v poročilu pišejo o zaprtju dela proizvodnje. Verjetno kartelni dogovori po celotni industriji, da dvignejo prenizko ceno, RAM style.

R7 2700X je padel pod 300€ AMD YD270XBGAF Processor Box Black

In ni strahu pred nakupom fake i5 procesorja... Na Amazonu seveda.

ziga1990 ::

^^ Ti to resno dejansko imaš čisto enake možnosti, da dobiš fake Ryzen-a se posebno sedaj ko jim popularnost raste
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

ziga1990 je izjavil:

^^ Ti to resno dejansko imaš čisto enake možnosti, da dobiš fake Ryzen-a se posebno sedaj ko jim popularnost raste

Se priporočam da mi najdeš nekaj linkov, lahko tudi let me google that for you za R5 in R7 proce.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ziga1990 ()

TOP ::

tikitoki je izjavil:

gendale2018 je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

tikitoki je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Ne vem, ker sem se vedno na INTEL. Mogoce bo Ryzen 2 manj izbircen. Jaz nebi zlo preplaceval RAMa.

nVidia raje vrze v smeti, k da popust? Osebno mislim, da jim je kriptomrzlica dala napacen obcutek, da lahko navijejo cene.

Ti tudi nekaj nabijaš, v tridni.Ko boš sestavu več sestav z Ryznom pol pa pametuj.Kar se tiče ramov,kupi Gskill in ni nobenega problema vsi delajo v nulo tudi Crucial in Kingston delajo sem testiral.

ziga1990 je izjavil:

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/6...

https://www.pcgamer.com/au/beware-of-fa...
https://www.tomshardware.com/news/amd-r...

reddit link je start najmanj eno leto in se linak na članke iz drugega linka na leto 2017. Pri tej ceni in poplavi se ne splača dajat fake Ryzen procesorjev.

^^ dokler imaš kupce ki so pripravljeni kupovati v tujini, ker je malo ceneje kot pri nas imaš tudi dobre možnosti z prodajo fake ryzenov

Zgodovina sprememb…

ziga1990 je izjavil:

^^ dokler imaš kupce ki so pripravljeni kupovati v tujini, ker je malo ceneje kot pri nas imaš tudi dobre možnosti z prodajo fake ryzenov

Da se sploh ko so to rebrand od intla.

TOP je izjavil:

tikitoki je izjavil:

gendale2018 je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

tikitoki je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Ti tudi nekaj nabijaš, v tridni.Ko boš sestavu več sestav z Ryznom pol pa pametuj.Kar se tiče ramov,kupi Gskill in ni nobenega problema vsi delajo v nulo tudi Crucial in Kingston delajo sem testiral.

TOP, ocitno si neprilagojen idiot. Sem samo odgovoril na direktno vprasanje, da ne vem. Glede na teste, ki sem jih videl, je preplacevanje RAMa nesmiselno, ker so pridobitve vecinoma minimalne. Tko, da bluzis kvecjemu ti.

To, da si ti testiral par sistemom pa je statisticno nepomembno, sam ti pac mislis, da si center sveta.

Vprašanje pa povsem na mestu. Aegis 3000mhz ali za 54 eur več FlareX 3200mhz, ki so požegnani za Ryzne?

Zgodovina sprememb…

TOP ::

tikitoki je izjavil:

To, da si ti testiral par sistemom pa je statisticno nepomembno, sam ti pac mislis, da si center sveta.

Kje pa center si ti,ki nabijaš brez osebnega testiranja in se delaš pametnega sam da nekaj napišeš,ubistvu pa neumnosti neresnične sam dober gremo nazaj na temo.

FlyingBee je izjavil:

Vprašanje pa povsem na mestu. Aegis 3000mhz ali za 54 eur več FlareX 3200mhz, ki so požegnani za Ryzne?

Aegis delajo tud lepo BP uprašanje je,če se plača dat 54e več za 200mhz,pomoje ne.V igrah bo par fps več.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TOP ()

malo mede vrnitev flarex znamke nazaj, ko je izšel notorious ryzen, kao flarex meant to be played with ryzen, aegis pa je skoraj da ne z Intel Aside značko

Zgodovina sprememb…

FireSnake ::

Lahko, da je res. Bolj mogoče pa je zavajanje:
https://www.techpowerup.com/255099/poss...
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Ni nujno. Par mesecev nazaj je ruski diler imel identične podatke pa so jih umaknili.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

FireSnake ::

Ja, saj ti so tudi hitro izginili.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Podobno kot tale video...

Podatki bi znali biti, kar točni.

7.junij bo prodaja.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

Verjetno pritiskaj na intla, ker intlu je zelo drago delati "monoliten" procesorje z veliko jeder. AMD je vezan na bistveno manjsi kos jeder ki jih potem poveze na samem "procu".

glede na oliko višji revenue bi lahko Intel tudi dirt cheap prodajal vsaj za client desktop

Trenutno mu ni treba. res pa je da moram pogledat prihodke po segmentih...
drugace se en povzema R9 https://www.guru3d.com/news-story/amd-r...

To bi bilo game changing
The Ryzen 9 3800X is being listed with 32 threads, meaning a base 16-core processor. Clock speeds are being reported as 3.9 GHz base with up to 4.7 GHz Turbo on both a Turkish and Vietnamese etailer's webpages. The Turkish Store then stands alone in listing AMD's Ryzen 7 3700X CPU, which is reported as having 12 cores, 24 threads, and operating at an extremely impressive 4.2 GHz base and 5.0 GHz Boost clocks. Another listing by the same website, in the form of the Ryzen 5 3600X, details the processor as having 8 physical cores and running at 4.0 GHz base and 4.8 Boost clocks.

meho7 ::

Mr.B je izjavil:

Podobno kot tale video...

To so od faking Adored inside info specsi, ki jih je objavil Decembra 2018 :))

Jup in je napovedal prav.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Tisti ruski diler, ki ga omenjas par postu visje

Jup 3400G bo v prodaji kmalu.

P.S.
Mislil sem za Adored TV.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

Treer ::

Lmao, zadeva ne samo, da ni binnana, je celo obratno - kot lepo pove ob 6:42 je tale golden turd celo slabši overclocker od njihovega navadnega (torej non-x) 2700 :));((

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: tikitoki ()

^^še vedno je pa boljši od 9900K:));((

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ziga1990 ()

Treer ::

V čemu že? :))

Zgodovina sprememb…

««