Forum » Strojna oprema » AMD ZEN - nova X86 Jedra
AMD ZEN - nova X86 Jedra
Temo vidijo: vsi
Treer ::
In kje je v teh testih 2700X?
In kot sem dejal, "realen test, ki dejansko kaj pomeni uporabnikom" - ne, da igra ne dosega 280 FPS, ampak samo 220 FPS... Ker nismo kolibriji...
2700 imaš na 4,2 Ghz; lahko prišteješ 1-2% za primer da gre 2700x na 4,3 all-core (večina jih ne). In pa druge dva grafa si sploh pogledal? Pri trejtem do daske navit Ryzen komaj komaj še drži minimume nad 60 (stock 2700x že dropa na 54), to pomeni najkasneje v letu ali dveh vidne stutterje v bolj zahtevnih naslovih celo na 60Hz zaslonih, ko bojo fpsi padali na 45 in manj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Treer ()
TOP ::
In kot sem dejal, "realen test, ki dejansko kaj pomeni uporabnikom" - ne, da igra ne dosega 280 FPS, ampak samo 220 FPS... Ker nismo kolibriji...
2700 imaš na 4,2 Ghz; lahko prišteješ 1-2% za primer da gre 2700x na 4,3 all-core (večina jih ne). In pa druge dva grafa si sploh pogledal? Pri trejtem do daske navit Ryzen komaj komaj še drži minimume nad 60 (stock 2700x že dropa na 54), to pomeni najkasneje v letu ali dveh vidne stutterje v bolj zahtevnih naslovih celo na 60Hz zaslonih, ko bojo fpsi padali na 45 in manj.
Ma ti to resno,to samo tako malo prišteješ in dobiš kaj nič,ko boš ti tole testiral potem pokaži teste ne pa limat,kaj so drugi ugotovili.
Bwaze6 ::
2700X gre single core 4.35 GHz, overclockanje Ryzne omeji na ta all core speed, tako da je to downclock glede na stock procesor, kar se iger tiče, in ti to dobro veš.
To je dobesedno Principled Technologies tip testiranja.
Kakšne primerjave imaš to, da še procesorja, o katerem je govora, ni gor?
In v igri, kjer napačni Ryzen "še 60 fps ne doseže" , jih 9900K 82. Ne 90+... Kot sem dejal, stock 2700X pa gor nimaš.
In v igri, kjer napačni Ryzen "še 60 fps ne doseže" , jih 9900K 82. Ne 90+... Kot sem dejal, stock 2700X pa gor nimaš.
Qrctegleda ::
Ti hitreje sprazni brzostrelko če imaš namesto 110 fpsjev 130 fpsjev?
IQ 180 (ni moj)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Qrctegleda ()
2700X gre single core 4.35 GHz, overclockanje Ryzne omeji na ta all core speed, tako da je to downclock glede na stock procesor, kar se iger tiče, in ti to dobro veš.
V trejtjem grafu imaš tako 2700 na 4,2 all-core kot ta tvoj 2700x stock in slednji ne drži niti 60fps Steve je nekje pojasnil, da je imel njegov primerek 2700 stabilnejši max all-core OC od 2700x. Aja, pa gamersnexus so bili ravno tisti, ki so prvi exposali Principled Technologies in sedaj ti praviš, da so isti? Potem pa tudi prav.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Treer ()
D3m ::
Sem mislil, da je v fpsjih bolj pomemben input lag mišk in tipkovnice. ;)
|HP EliteBook|R5 6650U|
V trejtjem grafu imaš tako 2700 na 4,2 all-core kot ta tvoj 2700x stock in slednji ne drži niti 60fps Steve je nekje pojasnil, da je imel njegov primerek 2700 stabilnejši max all-core OC od 2700x. Aja, pa gamersnexus so bili ravno tisti, ki so prvi exposali Principled Technologies in sedaj ti praviš, da so isti? Potem pa tudi prav.
Ne, rekel sem da so tvoje primerjave oz zaključki kot tisti od Principled Technologies, ni letelo na Gamersnexus.
In ja, 2700X je precej počasnejši od 9900K, sploh v single core speed. A to se pokaže v redkih igrah, pa še za to razliko moraš kupiti grafično kartico, ki stane 4x toliko kot procesor - to tudi pod razno ni neka normalna oprema gamerja. Koliko ljudi tule ima RTX 2080 Ti, pa je forum računalniških navdušencev?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bwaze6 ()
Hotel si vsaj en real world primer, kjer so 40% razlike, dobil si samo na hitro 3, 2 si takoj diskreditiral because...pri tretjem pa se seveda že obešaš na grafično. Saj tudi jaz ne trdim, da je to norma, ampak je pa teh primerov kar nekaj in razlika v min fps-ih med stock 2700x in stock 9900k je 54 vs 82 kar je celo 52% razmaka in kar je bolj pomembno, dropi so celo pod 60fps kar mislim da se strinjamo, da je minimalni standard dandanes. In pričakovati, da ne bodo prišle kmalu še bolj zahtevne igre, kjer bodo ti dropi potem še dosti hujši in povsem opazni (ko sem še gejmal se je tam okoli 40-45 že definitivno takoj opazilo in je bilo moteče, pa sem imel samo 60Hz, da ne omenjam, če je nekdo navajen na 100 in več) je utopično. Isto se je govorilo takrat za Bulldozerje, da bodo igre kmalu začele uporabljati 6 in 8 threadov in da single sploh ni pomemben...in kaj se je zgodilo? Sandy jih je povozil takrat in jih povozi še danes.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Se strinjam v marsičem, in tudi sam o nakupu npr. Ryzen 1800x ali 2700x nisem niti razmišljal, ker imajo single core hitrost tam nekje blizu malce navitega Intela 4770K, kar že imam.
A razlika med 9900K in 2700X ni 40%, ker je v nekaterih robnih primerih morda 40% (ali več), in to potem ti prenašaš še na Ryzen 3000, ki bo po tvojem še vedno 20% za Intelom...
A razlika med 9900K in 2700X ni 40%, ker je v nekaterih robnih primerih morda 40% (ali več), in to potem ti prenašaš še na Ryzen 3000, ki bo po tvojem še vedno 20% za Intelom...
Ne, rekel sem samo, da tako kot so sedaj razlike v robnih primerih do 40% znajo biti tudi pri 3000 seriji v teh istih še vedno 20 (če seveda držijo ti zadnji leaki o max 4,5Ghz), bo pa morda Zen2 vsaj poštena opcija, ker očitno ima Intel z 10nm pač še vedno probleme.
Zgodovina sprememb…
FlyingBee ::
Bwaze6, b450 plata, 2600 ali 1700 za podoben dnar? Kaj bi svetoval?
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: camx ()
ziga1990 ::
Ne, rekel sem samo, da tako kot so sedaj razlike v robnih primerih do 40% znajo biti tudi pri 3000 seriji v teh istih še vedno 20 (če seveda držijo ti zadnji leaki o max 4,5Ghz), bo pa morda Zen2 vsaj poštena opcija, ker očitno ima Intel z 10nm pač še vedno probleme.
zadnji leak je da ima 4 jedernik max 4,5ghz nevemo koliko pa imajo boljši ZEN2 procesorji
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
Mr.B ::
se 1x
ce ti je pomembno razlika med 230 in 240 FPS potem vzames 9900k, ce ti jepomembna produkcija, potem tr, za vse ostalo r7
ce ti je pomembno razlika med 230 in 240 FPS potem vzames 9900k, ce ti jepomembna produkcija, potem tr, za vse ostalo r7
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Bwaze6, b450 plata, 2600 ali 1700 za podoben dnar? Kaj bi svetoval?
Jaz bi vzel novejšega, po zmogljivosti itak ni velike razlike. Manj šans, da bodo težave s spominom.
Bi se pa splačalo počakati na Zen 2, če se zelo ne mudi - tudi če ga ne vzameš, se bo pocenil Zen+. In več o tem, ali bo na Computex konec maja le predstavitev ali dejanska dobavljivost bo mogoče znano 1. maja, ko ima AMD 50 let.
tikitoki ::
Glede 40% razlik - tri za hitro pokušino:
Ni zdaj, da jih je ogromno s tako razliko, so pa in to ne neke leve indie zadeve
Glede tvojih grafov pa - na ultra nastavitvah je tudi pri 1080p celo 1080Ti v dosti naslovih bottleneck, z 2080Ti so razlike že znatno večje, s 3080Ti bojo pa verjetno še dosti večje. In Z dobrim cpujem lahko zamenjaš dosti graf, o čemer lahko pričajo tisti, ki imajo še vedno 2600k, dočim so bili Fxi obsoletni že v največ dveh letih. O smiselnosti cpu testov na 4k pa itak nima smisla izgubljati besed.
Bos moral malce osnovn osnovnosolsko matematiko ponoviti. Sedaj vsaj vemo zakaj take bedarije pises.
In še pojasnilo, zakaj je Anniversary edition Ryzen 2700X dražji od navadnega:
AMD Ryzen 7 2700X 50th Anniversary Edition (Gold Edition) Isn't Just a Fancy Box
Se pravi dve igri (ena je naprodaj za 50-100$, druga 40$), AMD majica, značka... Niti ni tak nateg, kot je bilo zgražanja pol prejšnje strani kar naenkrat.
AMD Ryzen 7 2700X 50th Anniversary Edition (Gold Edition) Isn't Just a Fancy Box
At the time we reported that the new SKU commands a roughly $50 premium over the regular 2700X with a fancy new box design and a facsimile of AMD CEO Lisa Su's signature on the processor's IHS. Turns out, you get a whole lot more.
The Ryzen 7 2700X 50th Anniversary Edition includes not just the processor and a Wraith Prism RGB cooling solution, but also two AAA games: Tom Clancy's "The Division 2" Gold Edition, and "World War Z," a black cotton T-shirt with AMD 50 artwork on both sides, and a special case-badge with another signature of the CEO, besides the Ryzen 7 case-badge.
Se pravi dve igri (ena je naprodaj za 50-100$, druga 40$), AMD majica, značka... Niti ni tak nateg, kot je bilo zgražanja pol prejšnje strani kar naenkrat.
klinker ::
Kaj je jače, Intel ali AMD?
IQ 180 (ni moj)
Zgodovina sprememb…
Praktično ni razlike. 1700.
Itak zakaj ze?
Se une 12 threadov pri 2600 bos tezko zaposlil, kaj sele 16 od 1700. 2600 ima dovolj jeder, visje frekvence in manj zre.
Trenutno je 2600x vsekakor top nakup.
Trenutno obstaja nekaj iger benchmarkov kjer je i9 9400f povozen s strani r5 2600, ker je cpu 100%
M-XXXX ::
Sem si cca 10 dni nazaj narocil i5 9400. Pogledal sem si kar nekaj testov in v niti enem ni bil AMD boljši (v niti enem= ne v niti eni igri ampak v povprečju) tako da ne prodajajte buck...
Sem si cca 10 dni nazaj narocil i5 9400. Pogledal sem si kar nekaj testov in v niti enem ni bil AMD boljši (v niti enem= ne v niti eni igri ampak v povprečju) tako da ne prodajajte buck...
bucke prodajas ti. Tu ni nihce trdil, da ni INTEL v tem trenutku RAHLO boljsi pri igrah. Sam je mogoce problem v tem, da imas ti bolj omejen nacin uporabe.
Wrop ::
Je samo moral pogledati prave teste, da je upravičil nakup modrega procesorja. Kake druge znanosti tukaj ni. V igrah sta v povprečju precej izenačena, v vsem ostalem je Ryzen 2600X boljši.
Vecji problem so bedaki, ki privlecejo i9 9900k, ki je prav grozno drag, pozresen, potrebuje se zelo drago maticno plosco in zmogljiv napajalnik in ga gredo primerjati z Ryzen. K gledas teste iger in je razlike cca. 10-15%, razlika v ceni pa je +100%.
Seveda. K RX 580, za isto ceno, popolnoma zgazi GTX 1650, postane poraba nekaj najbolj pomembnega.
Pac, fanbojcki.
Skoda casa.
Seveda. K RX 580, za isto ceno, popolnoma zgazi GTX 1650, postane poraba nekaj najbolj pomembnega.
Pac, fanbojcki.
Skoda casa.
Še vedno mi ni jasno kaj je jače? AMD ali Intel?
Zmenite se dokončno in se vrnem čez kakšen mesec...
Zmenite se dokončno in se vrnem čez kakšen mesec...
IQ 180 (ni moj)
Zgodovina sprememb…
M-XXXX ::
bucke prodajas ti. Tu ni nihce trdil, da ni INTEL v tem trenutku RAHLO boljsi pri igrah. Sam je mogoce problem v tem, da imas ti bolj omejen nacin uporabe.
Predlagam da se enkrat prebereš post na katerega se je moj navezoval... ker nekdo ki ne zna brati mene obtožuje da bucke prodajam...
Vecji problem so bedaki, ki privlecejo i9 9900k, ki je prav grozno drag, pozresen, potrebuje se zelo drago maticno plosco in zmogljiv napajalnik in ga gredo primerjati z Ryzen. K gledas teste iger in je razlike cca. 10-15%, razlika v ceni pa je +100%.
Pac, fanbojcki.
Skoda casa.
Koliko je imela rx 570 ceno ob izidu?
Pac, fanbojcki.
Skoda casa.
Koliko je imela rx 570 ceno ob izidu?
Koliko je imela rtx 2060 ob izidu, no in odtale navzgor in koliko danes.
Kolk je stal INTEL 486 ob izidu?
Who cares! Ce kupujem danes, je relevantno zgolj stanje danes in ne pred 5 leti in ne cez 10 let.
Who cares! Ce kupujem danes, je relevantno zgolj stanje danes in ne pred 5 leti in ne cez 10 let.
Ja meho sej ma 2x vec jeder pa niti na 100% ne pride pa porabi 500- 600 rama manj..https://www.google.com/url?sa=t&source=...
meho7 ::
Ja meho sej ma 2x vec jeder pa niti na 100% ne pride pa porabi 500- 600 rama manj..https://www.google.com/url?sa=t&source=...
2x vec jeder?
D3m ::
Najbolj smesno je kako lahko ryzen pokuri 60w vec?
Zaradi niti.
6/12 vs. 6/6
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Za nadgradnjo predpotopne kiste, ki jih vlecete v kontekst GTX 1650, kar je prakticno edini legitimni razlog, je res bolje vzeti rabljen RX 580 in neko rabljeno kisto z nerahiticnim PSUjem.
No, vidiš, za vse se najdejo kombinacije. Verjetno do 80% deleža niso prišli z wonderwand ali pač?
Tale 3000mhz 16gb kit bo lepo špilal z 2200g in b450 plato?
https://m.computeruniverse.net/en/gskil...
76eur je dobra cena. A se bi bilo treba stegniti do 130eur flarex 3200mhz rame, ki so namenjeni prav ryznom?
https://m.computeruniverse.net/en/gskil...
76eur je dobra cena. A se bi bilo treba stegniti do 130eur flarex 3200mhz rame, ki so namenjeni prav ryznom?
gendale2018 ::
in kje je kak 5k ips hdr 12 bit monitor ki lahko pokaže 280 fps, konektor ki ima dovolj bandwidtha za kaj takega in gpu ki lahko doseže to na high ali več?
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene
čuvajte se žene, bit ćete jebene