» »

AMD ZEN - nova X86 Jedra

AMD ZEN - nova X86 Jedra

Temo vidijo: vsi
««
157 / 623
»»

Predator X ::

Grey ::

Holy Hell, 249€ za Ryzen R5 1400 v Avstriji? V Angliji je 200€, kar je nekako bolj sprejemljiva cena, čeprav 180€ bi bila bolj primerna...tako nekako kot je AMD načrtoval.

vezalke ::

Katere rame bi se splačalo vzet, če bi vzel Ryzen-a? Vzel bi 2x8gb. Ima kdo to že nagledano?

vezalke je izjavil:

To mi zgleda v redu: https://funtech.si/si/vsi-oddelki/komp/...

Za pravi performans ne glej pod 3000MHz.

D3m0r4l1z3d ::

Grey je izjavil:

vezalke je izjavil:

A, kaj pa p/p?
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

frudi ::

p/p in hkrati top performance (za Ryzen), če jih ujameš na zalogi in ob ugodni ceni. Dva dni nazaj so bili celo samo 125EUR, večinoma pa med 140EUR in 190EUR.

Jaz sem tako ujel 32GB kit teh istih (sicer v drugi barvi) za 270EUR :). Ne sprašuj za ceno pri nas, je tam od dobrih 400EUR naprej, oziroma 200EUR in več za 16GB kit :S
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: frudi ()

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Grey je izjavil:

vezalke je izjavil:

A, kaj pa p/p?

Tu je tako, več MHz imaš, hitrejši sistem imaš, courtesy of Infinity Fabric. Tudi s 3000MHz/3200MHz RAM je p/p odličen.

frudi je izjavil:

p/p in hkrati top performance (za Ryzen), če jih ujameš na zalogi in ob ugodni ceni. Dva dni nazaj so bili celo samo 125€, večinoma pa med 140€ in 190€.

Jaz sem tako ujel 32GB kit teh istih (sicer v drugi barvi) za 260€ :). Ne sprašuj za ceno pri nas, je tam od dobrih 400€ naprej, oziroma 200€ in več za 16GB kit :S

Sem mislil linkat tele ja. Super zadeva za tak denar.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Grey ()

AapocalypseE ::

Grey je izjavil:

vezalke je izjavil:

Aja?

Ubitačna razlika.

Zgodovina sprememb…

samusan ::

Po sliki bi prej pravil, da je to primerjava ramov na Intel platformi.

Pri Ryzen je obcutna razlika med hitrostmi.

Poglej na netu, imaš veliko virov za preveritev točnosti, jaz prilagam samo en link:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: samusan ()

A misliš, da sem dal sliko, ki prikazuje razliko med rami na Intel platformi?

Svašta...

You lose practically no performance to slower memory on the Ryzen platform, when averaged across our CPU tests. The fastest memory configuration in our bench, DDR4-3200 CL14, is about 3.1 percent faster than the slowest DDR4-2133 configuration.

The story repeats in our game-tests, where the biggest difference, all of 5.5 percent, takes place at the lowest resolution (1920 x 1080), while the difference is a meager 0.8 percent at 4K Ultra HD.

It came as a bit of surprise to us that memory speed didn't even affect performance of CPU-intensive tests, such as video-encoding in which large data streams are being pushed in and out of the main memory. There was a slight performance drop with slower memory in 7-Zip file compression, another test where vast amounts of data is run through the memory. Productivity apps, too, see only minor performance differences between the various memory configurations.

Zgodovina sprememb…

D3m ::

Ahhhh TPU.

Verjetno z razlogom MS, OEM in ostali izdajajo popravke, profile in firmware/BIOS update.

Ker so druge strani opazile razliko pri svojih testih.
|HP EliteBook|R5 6650U|

AapocalypseE je izjavil:

Grey je izjavil:

vezalke je izjavil:

Aja?

Ubitačna razlika.

3000 MHz CL15 is where it's at. In razlika ni samo 5%, ampak je v nekaterih primerih kar konkretno tudi do 20%.

Link 1

Link 2

Zgodovina sprememb…

Lepo se je razvila debata glede pomnilnika :) Ja, sem gledal pri nas 3200 ram pa je mel brutalno visoko ceno. Vidim, da se ga da tud precej ceneje dobit.

vezalke je izjavil:

Katere rame bi se splačalo vzet, če bi vzel Ryzen-a? Vzel bi 2x8gb. Ima kdo to že nagledano?

Imaš priporočene.
Drgač pa je tale 100% B die
https://www.amazon.de/dp/B01ACODPHI?m=A...
3200MHz CL14

Zgodovina sprememb…

Grey je izjavil:

AapocalypseE je izjavil:

Grey je izjavil:

vezalke je izjavil:

Aja?

Ubitačna razlika.

3000 MHz CL15 is where it's at. In razlika ni samo 5%, ampak je v nekaterih primerih kar konkretno tudi do 20%.

Link 1

Link 2

Seveda, razlika je OGROMNA!!

A ni lepo to, da ni razlike pri hitrosti rama?

Lahko kupite cenejši ram in prišparate, ker razlike itak ni. Ne za igre, ne za kaj druga...

We are happy to report that you can save some money by choosing a slower DDR4-2133 or DDR4-2666 memory, at least until DDR4-3200 or higher memory becomes more affordable. You lose practically no performance to slower memory on the Ryzen platform, when averaged across our CPU tests.

Streetracer... DF kaže drugače kot TPU.

Naj nekdo naredi oseben test in zvemo s prve roke. Saj pa vas ima ogromno že ryzena doma in 3.2GHz rame.

hojnikb ::

to so avg testi, glej minimume
#brezpodpisa

Za ta forum so avg. popolnoma dovolj.

hojnikb je izjavil:

to so avg testi, glej minimume

Sej je linkal tud 4K (GPU bottleneck). Pač trollanje.

AapocalypseE je izjavil:

Za ta forum so avg. popolnoma dovolj.

Zato pa je tako kot je - povprečno razmišljanje :)

Kot sem napisal...

Kot zgleda vas ima dosti tukaj ryzen + Ultra High Performance rame in potestirajte zadevo in vsem pokažite koliko dejansko pridobi ryzen s hitrejšimi rami.

pa sej maš cel kup benchov ki pokaže to
#brezpodpisa

Ahhh kje... to je vse fake.

Mora nekdo iz foruma pokazat in dokazat teste, da bomo verjeli.

AapocalypseE je izjavil:

Ahhh kje... to je vse fake.

Mora nekdo iz foruma pokazat in dokazat teste, da bomo verjeli.

Kristus, še v 21. stoletju obstajajo tako trdi ljudje.

Link

To je vse fake kaj si lepimo gor. Lastne izkušnje štejejo. Zato pravim, da glede na to kako ste nekateri pametni tukaj gor, imate lastne izkušnje kako zelo se pozna hitrejši ram na ryzenu, tako da kar s testi na plano.

Drugače pa tukaj ugotavljajo drugače.

https://www.techpowerup.com/reviews/AMD...

še enkrat, avg..
#brezpodpisa

AapocalypseE je izjavil:

To je vse fake kaj si lepimo gor. Lastne izkušnje štejejo. Zato pravim, da glede na to kako ste nekateri pametni tukaj gor, imate lastne izkušnje kako zelo se pozna hitrejši ram na ryzenu, tako da kar s testi na plano.

Drugače pa tukaj ugotavljajo drugače.

https://www.techpowerup.com/reviews/AMD...

Se pravi, da si PC v podpisu kupil na podlagi sreče? Šel si v trgovino, brez da bi pogledal reviewe in rekel, kupil bom i5 3570? Oziroma, na podlagi kakšnih "lastnih izkušenj" si se odločil za i5 3570? Ugotavljajo drugače, ker ni popolna meritev. Kje so max in min frames?

Kupil sem 3570K in ne 3570, če smo natančni. Vsak ve zakaj...

Seveda pa sem pogledal teste in se je tisti čas vedlo, da amd nima kaj iskat, tako da...

ryzen pa na žalost ne prepriča kot me je takrat 3570K, ker eni testi kažejo tako, eni tako...

Saj boste pametnjakoviči naredili osebne teste z vašimi ryzenčki in über rami, tako da ne bo več dvoma kako über hiter je ryzen z über rami.

Seveda pa sem pogledal teste in se je tisti čas vedlo, da amd nima kaj iskat, tako da...

Čemu potlej kompliciranje?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Tebe pa že res dajejo leta a?

Poglej bolj podrobno post zakaj pri ryzenu ni tako na easy...

RejZoR ::

Za RAM še vedno velja pravilo KAPACITETA > HITROST. Raje vzameš večjo kapaciteto namesto noro visoke hitrosti (in cene).

Sploh pa se razlike zaradi RAM-a pokažejo samo v profesionalnih programih pa še to v majhnih deležih.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR je izjavil:

Za RAM še vedno velja pravilo KAPACITETA > HITROST. Raje vzameš večjo kapaciteto namesto noro visoke hitrosti (in cene).

Sploh pa se razlike zaradi RAM-a pokažejo samo v profesionalnih programih pa še to v majhnih deležih.

Razlika med Corsair RAMi od 2400 pa do 3200MHz je celih 15€. Dobiš pa do 20% boljše delovanje. Kind of no brainer, da vzameš najhitrejšega ane?

Lonsarg ::

"Do" nima nobene veze, veze ima "average", ki je pod 5%.

Lonsarg je izjavil:

"Do" nima nobene veze, veze ima "average", ki je pod 5%.

Če poslušaš samo CNN in Fox News potem in se zanašaš na "lastne izkušnje" iz let, ko je bil na svetu najhitrejši procesor i7 2600K, potem imaš res lahko napačno prepričanje, da je izboljšanje samo 5%.

Link

RejZoR ::

Grey je izjavil:

RejZoR je izjavil:

Razlika med Corsair RAMi od 2400 pa do 3200MHz je celih 15€. Dobiš pa do 20% boljše delovanje. Kind of no brainer, da vzameš najhitrejšega ane?

15€ ? Mogoče za 8GB... Ko sem kupoval 32GB za moj sistem je bila razlika med 2400MHz in 3200MHz krepko višja. Zdej imam 2400MHz (15-15-15-35-2T) navitega na 2666MHz in s timingi 13-13-13-28-1T. Neke realne razlike ne vidim, je navito zgolj "for the lolz". RAM sicer gre do 3200MHz ampak mi zaradi drugih faktorjev ne deluje stabilno (predvsem timing profili plate, Sabertooth X99 ni tolk OC fokusiran kot ROG X99 plate).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR je izjavil:

Grey je izjavil:

RejZoR je izjavil:

Razlika med Corsair RAMi od 2400 pa do 3200MHz je celih 15EUR. Dobiš pa do 20% boljše delovanje. Kind of no brainer, da vzameš najhitrejšega ane?

15EUR ? Mogoče za 8GB... Ko sem kupoval 32GB za moj sistem je bila razlika med 2400MHz in 3200MHz krepko višja. Zdej imam 2400MHz (15-15-15-35-2T) navitega na 2666MHz in s timingi 13-13-13-28-1T. Neke realne razlike ne vidim, je navito zgolj "for the lolz". RAM sicer gre do 3200MHz ampak mi zaradi drugih faktorjev ne deluje stabilno (predvsem timing profili plate, Sabertooth X99 ni tolk OC fokusiran kot ROG X99 plate).

16GB 2400 MHz

16GB 3000 MHz

16GB 3200 MHz

Mind that tajmingi ne igrajo neke posebne vloge pri Ryzenu in se veliko bolj pozna frekvenca delovanja RAMa.

Zgodovina sprememb…

klinker ::

RejZoR je izjavil:

Grey je izjavil:

RejZoR je izjavil:

15€ ? Mogoče za 8GB... Ko sem kupoval 32GB za moj sistem je bila razlika med 2400MHz in 3200MHz krepko višja. Zdej imam 2400MHz (15-15-15-35-2T) navitega na 2666MHz in s timingi 13-13-13-28-1T. Neke realne razlike ne vidim, je navito zgolj "for the lolz". RAM sicer gre do 3200MHz ampak mi zaradi drugih faktorjev ne deluje stabilno (predvsem timing profili plate, Sabertooth X99 ni tolk OC fokusiran kot ROG X99 plate).

Pusti otrokom veselje.
Cez pol leta bo itak jasno da bo z Ryzenom isto kot z Buldijem. Zdaj bodo kot takrat jamrali da rabi take in drugacne optimizacije....na koncu bo pa jasno da je to to.
YT reviewji pa veste kam spadajo ;)

filip007 ::

Saj bo Ryzen 2 boljši do takrat si bodo zgradili bazo podpore.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

filip007 je izjavil:

Saj bo Ryzen 2 boljši do takrat si bodo zgradili bazo podpore.

Piledriver je res bil boljši od Bulldozerja pa še vedno ni naredil dovolj market share-a, konkurenca nikoli ne spi. Vsi zgornji testi pa itak pokažejo, da so Ryzen samo za določene aplikacije res boljši nakup, tako kot je bil Bully, kar je precej žalostno, ampak dobro, cene so nižje tudi pri Intelu, tako da res ni razloga, da ne bi slavili Ryzna.

klinker ::

Ryzen je ze ok, vsaj nekako diha za konkurenco, sploh cenovno...spet pa ni najboljsa stvar po namazanem kruhu in sesuva konkurenco za salo :))
Je pa se dost bedno da se tako dajate za par FPSov, ker bote na vsakemu od teh procov komot spilali vse igre, detajle boste pac prilagodili na debelino vase denarnice in to je to :)

Meni osebno je R5 zelo zanimiv

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

Testov še ni?
|HP EliteBook|R5 6650U|

R5 je sigurno zelo zanimiv, i5 je proti r5 6/12 za podobno ceno res nesmisel, upam le da bo r5 1600x šel na 4ghz

11.4 bomo videli, teoretično je zelo hiter za pod 300 eur

BT52 ::

D3m0r4l1z3d je izjavil:

R5 je sigurno zelo zanimiv, i5 je proti r5 6/12 za podobno ceno res nesmisel, upam le da bo r5 1600x šel na 4ghz

Prvi "leak" testi pravijo, da bolj ne kot ja.

za r5 1400 serijo bo šlo podobno kot pri r7 1700 seriji do 3.9Ghz zida. Realno z malce popravki in adaptacijami na gonilnikih bo zelo smela izbira za igričarje, ki radi še naredijo kaj drugega. Super univerzalni Cpu.

Mene bolj impresionira kako so dobro naredili kompromis z perf/watt. Izjmeno pomebno za notesnike in server/worstation trg. Impresivno, če se mene vpraša. Naslednji moj workstation bo vsekakor Zen orientiran.

DarwiN ::

D3m je izjavil:

Testov še ni?

R5 1400 test.

Tko kot smo rekli. 3.7Ghz na B350 plošči, stock hladilnik in 3000-3200Mhz rami. Best buy.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

petrus ::

stati inu obstati

DarwiN ::

Brutalno, kako G4560 pometa z Ryzeni in I5-tkami. :))

You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

LOL. 2 core.
|HP EliteBook|R5 6650U|
««
157 / 623
»»